מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיורגוןמעיין07/10/2009
שלום,
אני אמורה להתחיל במחזור הקרוב זריקות פיורגון (טיפול באיקקלומין גרם לבעיות רירית דקה).
שאלתי היא - בערך כמה זמן צריך להזריק פיורגון עד שמגיעים לזקיקים בשלים? (התגובה לאיקקלומין היתה טובה מאוד מבחינת יצירת הזקיקים ולקח שבועיים מתחילת מחזור לביוץ).
תודה,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיורגון
פרופ' שחר קול07/10/2009בערך 6 - 9 ימים.
אם יש בעיית ביוץ - יתכן ויותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. האם
מ.ש09/10/2009שחלות פוליציסטיות נחשבות להגדרה של "בעיית ביוץ"?
בלי טיפול אני כמעט לא מבייצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול10/10/2009אם אין ביוץ טבעי - מדובר בבעיית ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ורמת פרולקטיןתמר07/10/2009
היי,
1. אם יש הריון - האם רמת הפרולקטין אמורה לעלות בבדיקה שנעשתה כשבוע לאחר הביוץ או שרק מאוחר יותר? ואם כן, האם יש רמה מסוימת של פרולקטין בדם שיכולה להעיד על הריון.
2.באיזה שלב לאחר הביוץ מתחיל להיות מופרש הורמון ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול07/10/20091. אין מקום למעקב אחר רמת הפרולקטין כדי לאבחן הריון.
2. ראי "שאלות נפוצות". כללית - מציע לבדוק בטא בדם רק בחלוף 14 יום לאחר הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהחסוי.07/10/2009
החזרת עובר מופשר ב1/10/09 ב3/10 רק בעת מתן השתן צריבה וכאב וכן דימום.. ולפעמים דימום קל שנראה על התחתונית....
למחרת כל התופעות הנ"ל נעלמו.... ב-4/10 עשיתי בדיקת שתן + תרבית הכל תקין וכן תרבית שלילית ....
שאלתי : על מה מעידה תופעה זו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ' שחר קול07/10/2009יתכן מעט דימום על רקע מעבר הקטטר בתעלת הצוואר.
לרוב - חסר משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקהללה07/10/2009
שלום, הזרקת מונוגון ודקפפטיל, ההזרקה יכולה להעשות בכל אזורי הבטן? רק בבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה
פרופ' שחר קול07/10/2009תת עורית בבטן - בכל מקום.
דקפפטיל אפשר גם בזרוע.
מנוגון אפשר גם תוך שרירית בעכוז או ירך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אתם עושים פה עבודת קודש...
ללה08/10/2009אין לכם מושג כמה אנחנו צריכות את זה ואני בטוחה שכולן מסכימות איתי אז שוב תודה בשמי ובשם כל הבנות פה חג שמח ושתהיה שנה פוריה לכולם אמן כן יהי רצון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןחגית07/10/2009
שלום רב!
אני אחרי טיפול IVF ההחזרה היתה ב21.09 וב4.10- בדיקת הבטא חיובית עוד מס' ימים לפני בדיקת הבטא הבטן שלי התנפחה ועד היום לא יורדת לי הנפיחות יש לי קושי ללכת ברגל ואני מתעייפת מהר אני נראית כמו חודש חמישי הרופא שלי לא בארץ ממה זה יכול להיות ומה עליי לעשות ?
תודה חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
פרופ' שחר קול07/10/2009הסימנים יכולים להצביע על גירוי יתר שחלתי.
מציע התייעצות טלפונית עם הרופא, גם אם הוא בחו"ל.
אם לא ניתן - התייעצות טלפונית עם היחידה בה עברת טיפול, או בדיקה שם.
אם לא ניתן - לפנות לחדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נפיחות בבטן
חגית07/10/2009ממה יכול לנבוע גירוי שחלתי השאיבה הייתה לפני יותר משבועיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול07/10/2009כיוון שהושג הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ים אחרי גרידהנילי07/10/2009
כמה זמן אחרי גרידה (לאחר הפלה טבעית) מותר להיכנס לים/ בריכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר סיום הדימום
פרופ' שחר קול07/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההללויה06/10/2009
שלום לרופאים ותודה על תשובותיכם.
החזרת מוקפאים על בסיס טבעי לחלוטין.
רציתי לשאול, בהחזרת מוקפאים הקודמת, הביוץ היה ביום שבת וביום רביעי החזירו לי אותם.
העוברים בני שלושה ימים. 8 תאים.
גם הפעם הביוץ היה ביום שבת, מה המועד המאוחר ביותר שניתן יהיה להחזירם ועדיין יש סיכוי להריון?
ד"ר ישי ציין כי איחור של יום לפה או לשם זה לא נורא, אך מה קורה כשמדובר ביותר מיום אחד? (להזכירכם, מחר יום ד' עדיין מוזמנת לבדיקות דם וא.ס. ועוד לא נקבע לי יום ההחזרה.)
תודה ל.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעי
פרופ' שחר קול07/10/2009חישוב ההחזרה מתבסס על יום הביוץ (שקול ליום ה"שאיבה") + גיל העוברים בימים ביום הקפאתם.
לדוגמה: אם הביוץ הטבעי קורה ביום ראשון, והעוברים הם בני יומיים - מועד ההחזרה הוא יום שלישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קול או ד"ר דוד ישימיכל06/10/2009
שלום רב
ברצוני לדעת אם אתם עושים סקירת מערכות לתאומים .
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול07/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודשלומית 11406/10/2009
12 יום אחרי החזרת עוברים. להלן התוצאות:
Estradiol (E2) Urgent | pmol/l | *
19043
HCG-B Quantitative (UR) | IU/L | *
38
Progesterone Urgent גדול מ 127 nmol/L
אני מתוחה לדעת מה זה אומר??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב, מתחיל הריון
פרופ' שחר קול07/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודשלומית 11406/10/2009
12 יום אחרי החזרת עוברים. להלן התוצאות:
Estradiol (E2) Urgent | pmol/l | *
19043
HCG-B Quantitative (UR) | IU/L | *
38
Progesterone Urgent גדול מ 127 nmol/L
אני מתוחה לדעת מה זה אומר??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בהריון והפרוגסטרון מעולה
דניאלה.י06/10/2009רק לבדוק הכפלה עוד יומיים, ואח"כ יומיים אחרי שוב
להמשך מוצלח אחזיק אצבעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישילימונית06/10/2009
ד"ר ישי שלום,
היום גיליתי שהניגוב לאחר שתן הוא בצבע קצת דמי (אדום שקוף). אין לי כרגע בעייה של צריבה בשתן. האם נראה לך שזה יכול להיות קשור למשהו גניקולוגי או שזה נראה יותר כמו משהו בשתן?
אציין שבימים האחרונים אני מאמצת מאוד את הגוף בניקיונות יומיומיים שלא נגמרים שעות ארוכות, כולל הזזת כל חפצי הבית, עקב עבודות המתבצעות בביתי. האם זה יכול להיות קשור למאמץ שבא אחרי פיפל (שבוצע ב-17/9).
התחלתי פרוגינובה ב/1/10.
האם יכול להיות קשור לפרוגינובה?
מוזמנת לביקורת ראשונה לקראת החזרת מוקפאים ב-11/10.
אודה מאוד לתשובתך,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית06/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי - הודעה שלא נענתה
לימונית07/10/2009ד"ר ישי היקר ערב טוב,
אני מבקשת תשובה לשאלה לעיל.
בנוסף, רציתי לדעת האם זה לא מאוחר מדיי לבוא לבדיקה ראשונה ביום ה-11 לפרוגינובה?
האם יש מצב של רירית עבה מדיי?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי07/10/2009שתי האפשרויות באות בחשבון. לא ניתן לדעת בלי לבדוק אותך. כמובן שמבחינת הטיפול שאת עוברת , עדיף שהדימום יהיה מהשלפוחיתולא מהרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת התייחסות לשאלה הנוספת
לימונית08/10/2009ד"ר ישי לילה טוב,
קודם כל תודה על התשובה לשאלה הראשונה.
לא ענית לי בקשר לשאלה השנייה, האם זה לא מאוחר מדיי ביום ה-11 לפרוגינובה לבוא לבדיקה ראשונה?
בתודה
ולילה טוב,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PROGESTERONE דחוףאביבית06/10/2009
ביצעתי בדקת דם ביום ה 25 למחזור והתוצאה:
PROGESTERONE 8.7 יחידת מדידה nmol/L
האם היה ביוץ תקין או לא?
אני מקבלת בדרך כלל מחזור כל 28-29 יום.
אני מאוד רוצה כבר ילד אנא עזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ביוץ תקין
פרופ' שחר קול06/10/2009או לא נלקח ביום הנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגרסטוןאביבית06/10/2009
ביצעתי בדקת דם ביום ה 25 למחזור והתוצאה:
PROGESTERONE 8.7
האם היה ביוץ תקין או לא?
אני מקבלת בדרך כלל מחזור כל 28-29 יום.
אני מאוד רוצה כבר ילד אנא עזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' שחר קול06/10/2009לא בטוח, בעיקר כי יחידות המדידה אינן מצוינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחידת המדידה
אביבית06/10/2009nmol/L אני מצטערת זאת יחידת המדידה בבקשה תענה לי האם זה ביוץ תקין אוו לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחידת המדידה
אביבית06/10/2009nmol/L אני מצטערת זאת יחידת המדידה בבקשה תענה לי האם זה ביוץ תקין אוו לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוגסטרון לאיתור ביוץשחר06/10/2009
שלום
לאחר איתור ביוץ ביום ה-29 למחזור, ביצעתי בדיקת פרוגסטרון (ביום ה-37), תוצאות הבדיקה -15.5.
האם זה אומר שסביר להניח שהיה ביוץ טבעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול06/10/2009כנראה שכן אם היחידות הן ננוגרם למ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל וביוץגל06/10/2009
שלום,
רציתי לדעת אם הביוץ שלי היה ביום ה-13 למחזור והרופא אמר לקחת את האוביטרל ביום ה-14, האם יש צורך לקחת את האוביטרל או שמאוחר מדי.
תודה,
גדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול06/10/2009אם היה ביוץ האוביטרל אינו חיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)