מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בתחילת הדרךאלונה08/10/2009
ערב טוב,
אני אם לילד וכבר למעלה מ שנה אנו מנסים להיכנס להריון.
הרופאה המטפלת נפגשת עימנו ביום ה-12 למחזור מידי חודש(מזה חצי שנה..)
בדיקת זרע- תקינה.
בדיקת הדם- תקינה.
לאור בקשתי היא הסכימה להתחיל במתן תרופה איקאקלומין...
מהם השלבים הבאים?
מאוד מבולבלת....
אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הלאה
פרופ' שחר קול08/10/2009צילום רחם.
לגבי איקקלומין במבייצות - ראי שאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי טיפןל IvF-דחוףליה אמא לאחת08/10/2009
שלום ד"ר וחג שמח
יום 3.10 שאיבה 7 ביציות הופרו 4 החזרה6.10 3עוברים.הכל תקין היה עד שהיום 7.10 התחילו כאבים חזקים מאוד בגב תחתון ועבר לבטן ובטן תחתונה.הייתי המיון והשחלות בסדר כמובן מוגדלות עם כל ההורמונים שלקחתי דקה+פיורגון 225 ומנוגון.נאמר לי בגלל גירוי יתר של השחלות ונוזל בינוני באגן גורמים לכאבים חזקים.האם זה נורמלי הכאבים?לוקחת אופטלגין ואקמול ועדיין יש כאבים.
ספירת דם 14.4 כדוריות לבנות ושתן תקין. האם הכאבים מסכנים את העוברים שלי בבטן? האם זה מהלך לא תקין של הטיפול? האם הכאבים יחלפו? לוקחת 3 פעמים ביום נרות אנדומטרין ופעם ביומיים גסטון שהתחלתי היום
אודה לך על תשובה מהירה - לא יכולה לסבול את הכאבים
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול08/10/2009הכאבים אינם מסכנים את העוברים שברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםדנית07/10/2009
שלום רב,
מחזור אחרון ב-30.09.09 לאחר IVF שכשל.התחלתי ביום השלישי למחזור ליטול אסטרופם במינון של 3 כדורים ליום. החל מאתמול התחילו הפרשות רבות וכמו כן כאבים בשחלה הימנית . הכאבים נסבלים ודומים לכאבים של ביוץ.סה"כ אני כבר 6 ימים עם האסטרופם.
ברצוני לשאול:
1. האם ההפרשות הרבות מעידות על עיבוי הרירית כראוי?
2. האם הכאבים הם דבר שכיח בעת נטילת אסטרופם?
תודה וחג שמח,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ' שחר קול08/10/20091. אולי
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מביכה....מיצי07/10/2009
שלום,
אנחנו מנסים מעל שנה להיכנס להריון, ללא הצלחה. כל הבדיקות (הורמונים, זרע, צילום רחם וכו') תקינות. שנינו בני 36.
רציתי לשאול האם גודל איבר המין יכול להשפיע??? לבעלי יש איבר קטן וגם זקפה יחסית חלשה. אמנם יש חדירה ושפיכה בנרתיק אבל השפיכה היא ממש בפתח של הנרתיק (ולא עמוק) ונדמה לי שממש הרבה זרע נשפח החוצה.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיצי
ד''ר דוד ישי07/10/2009יש אפשרות כזאת. הזרעה יכולה להתגבר על הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לאחר צילום רחםנירית07/10/2009
נאמר לי שלפני צילום לא לקיים יחסי מין. האם יש לשמור זמן מסוים גם לאחר הצילום או שאפשר מיד להתחיל לקיים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נירית
ד''ר דוד ישי07/10/2009אפשר מיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורשרית07/10/2009
שלום רב!
מחזור אחרון ב03.09.09 עשיתי בדיקת דם להריון ב04.10.09 ויצא שלילי.
המחזור שלי הוא כל 25-26 יום. היום אני כבר ביום ה34 למחזור אך הוא לא מגיע.
חשוב לי לציין שלעולם לא היה לי איחור במחזור. אתמול במשך היום היו לי כאבי בטן וכאבים בצד שמאל. מנסה להרות כבר שנה וחצי (יש לי 3 ילדים)
שאלותיי הן:
1. האם עדיין קיים סיכוי להריון?
2. מה פשר הכאבים?
3. האם כדאי לחזור על בדיקת ההריון בדם ואם כן מתי?
4. מתי מומלץ לפנות לרופא אם המחזור לא מופיע?
סליחה על האורך...
חג שמח ותודה מראש
אילנית
נ.ב בת 33 .בדיקות הורמונליות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילנית
ד''ר דוד ישי07/10/2009יש עדיין סיכוי להריון. הכאבים יכולים להיות בגלל ציסטה שהולכת הרבה פעמים עם שיבוש של הוסת או אולי בגלל זיהום. כדאי שתפני לבדיקה. אם הבדיקה תקינה ואין הסבר לכאבים ולאיחור , תחזרי על הבטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילי מספר 7רעות07/10/2009
שלום,
אני בת 39.5, ועברתי בשנה האחרונה 7 טיפולים:
3 החזרות מוקפאים מטיפול מוצלח לפני 4 שנים, בהמשך 2 מחזורים מלאים
(טריים) ועוד 2 סבבי החזרת מוקפאים- כולם ללא הצלחה (הושג הריון פעם אחת,
ללא דופק-עברתי גרידה)
שאלתי הנה- האם מחשיבים כשלון מוקפאים ככשלון מחזור טריים?
כלומר- כאשר אומרים כי רוב הנשים משיגות הריון תוך 6 טיפולים-
האם מחשיבים גם את סבבי המוקפאים?
הרופא שלי טוען כי אצלם במעבדה- אחוז הצלחת מוקפאים זהה לזה של עוברים טריים!
מאוד מודאגת ומתלבטת לגבי המשך דרכי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלומית
ד''ר דוד ישי07/10/2009הסטטיסטיקה אינה חשובה. זה סביר שאת מודאגת , אבל אם את רוצה להצליח , אסור לך להתיאש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחםרעות07/10/2009
שלום ושאלה,
אתמול עברתי צילום רחם- לאחר כשלונות חוזרים בהפריות-סהכ 7.
(היסטרוסקופיה היתה תקינה בעבר)
במהלך הבדיקה, אמר הרופא כי החצוצרות חסומות בשני הצדדים, וביקש את רשותי לנסות
לפתוח אותן- ואכן הצליח.
שאליתי היא- האם יכולה להיות משמעות לחסימה זו? אם פרוקסימלית , אני מבינה כי
אין סקטוסלפינקס.??
האם יכול היות קשור לניתוחים קיסריים שעברתי? האם יחסמו שוב?
(לציין כי ב-IVF בשל בעיית זרע קשה.)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' שחר קול07/10/20091. חסימה קריבנית אינה שוללת סקטו בנוסף.
2. יתכן
3. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- chlamydiaרויטל07/10/2009
האם ייתכן כי טיפולי פוריות נכשלו בגלל נגיף/חיידק כלמידיה שלא אובחן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר
פרופ' שחר קול07/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לא סביר?
רויטל07/10/2009שהטיפול נכשל או שהחיידק לא אובחן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנושא היריוןליאור07/10/2009
שלום יש לי שאלה עשיתי החזרה לפני 14 יום שלשום עשיתי בדיקת דם הייתה לי בטא 18 הרופא אמר שזה לא לפה ולא לשםזאת אומרת עם זה יעלה זה בסדר יש היריון עם לא אז לא ובאותו ערב התחיל דימום אבל הפעם הזאת דימום רציני יחסית וגם הכאבי בטן יותר חזקים בכל אופן הרופא באותו היום לפני הדימום אמר לעשות בדיקה עשיתי ובטא עלה ל 30 אגב הדימום זה לא וסת זה דם מישומה לא ידעת למה שאלתי תרופא הוא אמר שזה לא טוב עם זה יעלה צריך לעשות הפלה יום ראשון צריכה לעשות שוב בדיקת דם וליראות מה עושים עם זה יירד זה כבר בסדר הבעיה עם יעלה אתה יכול בבקשה להגיד לי למה זה קורה? הוא האם מסכן אותי ומה אפשר לעשות? כי אחרי הפלה קשה יותר להרות וזה עוד הפריה חוץ גופית שהסיכויים גם ככה לא בשמיים בבקשה מחכה לתשובה אני מאוד מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יולי שלום
פרופ' שחר קול07/10/2009כנראה מדובר בהריון כימי, או הפלה טבעית מאוד מקדמת.
מציע המשך מעקב מסודר לפי הוראות הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםחן07/10/2009
שלום רב,
היום ביצעתי החזרה של עוברים מוקפאים ורציתי לדעת:
1. האם הגיוני שעלי להמשיך לקחת את אותה כמות של תרופות שלקחתי מאז הבדיקה האחרונה ועד היום למשך השבועיים הקרובים עד לבדיקת הבטא? מדובר ב3 אסטרופם ביום+212 אטרוגסטן (5 ביום).את 3 האסטרופם אני לוקחת כבר כשבועיים ואילו את האטרוגסטן כ-6 ימים. וכעת לפי מה שהבנתי עלי לקחת עד לבדיקצ הבטא את אותה הכמות.נראה לי שמדובר בכמות די גדולה. מה דעתכם?
2. כמה זמן אחרי החזרה רצוי לחכות עד לביצוע יחסי מין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן שלום
פרופ' שחר קול07/10/20091. אפשר להסתפק ב- 600 מ"ג ליום.
2. אין צורך לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא ברור
חן07/10/2009ד"ר קול שלום,
אני מבינה שבתשובתך התייחסת לכך שמספיק לקחת 3 כדורים של אטרוגסטן ולא 5 אך מה לגבי האסטרופם? האם אכן נחוץ להמשיך לקחת גם אחרי ההחזרה 3 כדורים ביום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אוטרוגסטן לאחר החזרת עובריםאירה07/10/2009
היי אני בת 30 לאחר טיפול IVF ראשון.אתמול הוחזרו לי 2 עוברים והתחלתי לקחתי 4 פעמים ביום אוטרוגסטן 200 מ"ג ביום.אני מחדירה את האוטרוגסטן לנרתיק עמוק ככל שאני יכולה אך מפעם לפעם אני רואה הפרשות לבנות גם בתחתונית וגם על המפשעה . האם זה תקין?
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול07/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפילות בטא ?ענת07/10/2009
שלום רב
בת 32 , ב 16 בספטמבר הוחזרו שני עוברים יפים - ב IVF ראשון - יש לי כבר שני ילדים בבית
בטא ביום ה 13 מיום החזרת העוברים 215
יום 15 605
יום 18 2707
אולראסאונד להריון צעיר נקבע ל 12 לאוקטובר - מה הסיכוי לתאומים ?
תודה וחג שמח
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי גדול
פרופ' שחר קול07/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלון טפול IVF ראשוןענת07/10/2009
שלום רב,
אני בת 31,
עברתי החודש טיפול IVF ראשון, ב 21/9 נשאבו 22 ביציות אולם הייתה רק הפרייה אחת שהוחזרה ב 23/9. ב5/10 בדקתי בטא והתוצאה הייתה שלילית, הפסקתי את התמיכה.
מתי אני אמורה לקבל מחזור? האם ניתן יהיה להמשיך מיד טיפול חדש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול07/10/2009המחזור יגיע בימים הקרובים.
עדיף לערוך הפסקה של חודש לפני הטיפול הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל במקום אוביטרל- שאלה לרופאיםנועה07/10/2009
שלום,
אני בטיפול IVF ראשון, מזריקה פיורוגון 225 כבר 6 ימים והיום בUS נצפו המון זקיקים, חלקם אפילו בגודל של 11-13 , אך דובר על חשש לגירוי שחלתי ולכן המרשם לאוביטרל הוחלף בדקפפטיל. והפיורוגון ירד ל150.
אני באמת מרגישה מאד נפוחה והשחלות שלי מאד "מורגשות".
עם זאת, אני מעט חוששת מהשימוש בדקפפטיל , מהשמועה שהוא עלול לדכא ביוץ עצמאי בעתיד.
בתור אחת שמבייצת נהדר אבל נזקקה לIVF בגלל בעיית זרע.-
עד כמה זריקת הדקפפטיל יכולה לגרום לי נזק לביוץ בעתיד ?
וגם- מה אני יכולה לעשות כדי לעזור למנוע גירוי שחלתי?
וגם- האם שימוש בדקפפ' בהכרח יעכב את ההחזרה לחודש הבא?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול07/10/20091. זריקה חד פעמית של דקפפטיל קצר טווח לא תשפיע כלל על הביוץ בעתיד.
2. דקפפטיל ימנע גירוי יתר שחלתי.
3. ההחלטה על החזרה - בהתייעצות עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)