מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- העמסת סוכר 50 גרםחסוי04/10/2009
שלום אני בהיריון 28 שבועות
היום עשיתי העמסת סוכר של 50 גרם
שתיתי אותו עם לימון ולאט
שתיתי אותו סביבות 8:55 ובסביבות 9:00
עשו לי בדיקת דם וספירת דם
התוצאה יצא לי 88 מה זה אומר????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול04/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני או שלישישירה04/10/2009
שלום רב רופאים יקרים
מה ההבדל באם מתחילים טיפול פרוטוקול קצר ביום השני או השלישי למחזור?
מה הכוונה לדימום? המחזור שלי מגיע במתינות, כיצד אדע שזה היום הנכון להתחיל?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני או שלישי
פרופ' שחר קול04/10/2009אין הבדל בתנאי שבדיקת הדם באותו יום תקינה, ומאפיינת תחילת השלב הפוליקולארי.
לרוב, הכוונה ליום בו מתחיל הדימום הממשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב, כי לא נעניתי..נטע04/10/2009
שלום ותודה על המענה... לאחר הזרעה שנכשלה הגיעה הווסת, אין אפילו צורך לעשות בדיקת דם, ההזרעה נכשלה ובגדול, הודעתי לרופא שלי והוא אמר לקחת איקקלומין מיום 25 ואז לדבר איתו (הוא בחו"ל), האם תוכל להסביר לי למה איקקלומין (סובלת מרירית דקה גם ככה) ולמה מיום 25 למחזור? חודש שעבר הייתי עם גונאל......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע שלום
פרופ' שחר קול04/10/2009לא ניתן להסביר בלי לדעת את מלוא הרקע האישי שלך.
באופן כללי: איקקלומין נוטלים לרוב בתחילת המחזור (יום 3 - 5 ) ולא ביום 25 למחזור.
בנוסף, יעילותו בנשים מבייצות אינה ברורה, ראי "שאלות נפוצות" מס' 15.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואיrony4104/10/2009
שלום רב, האם עייפות, בחילות קלות וגודש בשדיים הם תופעות רגילות בעת הזרקת מנופור ונטילת דקסמתזון (בסה"כ 6 ימים עד כה)? לא קרה לי עם פיוריגון וגונל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אופייני
פרופ' שחר קול04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותא.04/10/2009
מעל שנה אני מנסה להיכנס להריון בדרך טבעית, לפני כחצי שנה נאמר לי שיש לי את תסמונת השחלות הפוליציסטיות וכמו כן, בעלי עם מדדי זרע לא גבוהים. נטלתי איקקלומין וקיבלתי זריקת אוביטרל, אנחנו אחרי שני הזרעות שכשלו. אני ממש מיואשת , איך ממשיכים מפה הלאה, האם כדאי ליצור קשר עם פרופ' מומחה בעניין או להמשיך ולהישאר עם רופאת נשים רגילה שעושה הזרעות?
עוד כמה פעמים אפשרי לעשות הזרעות וליטול את כל ההורמונים האלו שמשבשים לי הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות
פרופ' שחר קול04/10/2009מציע להמשיך עם ברור מסודר, הכולל פרופיל הורמונלי, וידוא ביוץ טבעי, וצילום רחם.
אין מקום ליאוש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
א.05/10/2009תודה על תשובתך, פרופיל הורמונלי עשיתי והכל היה נראה תקין , הפרופיל לא איפיין את התסמונת אבל אולטראסאונד אישר שאכן אני סובלת משחלות פוליציסטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאתמי04/10/2009
שלום,
אחרי החזרת עוברים מוקפאים, יום 13- בדיקת בטא-
2 IU/L
האם שלילי (כי היחידות בספר לא אותו דבר אלא MIU ורציתי להיות בטוחה)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בטא
מיקי05/10/2009היי יקירתי
צר לי אך כנראה זו תוצאה שלילית (מנסיון אישי)
אל תתיאשי ואל תעצבי בקרוב קרוב תיקלטי בהריון תקין ובריא ובאושר רב
חג שמח!
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
פרופ' שחר קול05/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהמורן04/10/2009
4 ימים אחרי החזרת עוברים חשתי בגירוי מיני (לא יחסי מין ולא גמירה).
האם אבוד? האם זה גרם לי לאבד את העוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה
פרופ' שחר קול04/10/2009לא אבוד. מציע המשך טיפול ללא שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם ומעקב זקיקיםמיכלי04/10/2009
שלום,
בעלת מבנה שחלות פוליצסטיות- נסיון שני של טיפול באיקקלומין והזרעה שנייה
(כדור וחצי ליום למשך 5 ימים+ כדור פרוגנובה אחד ליום).
היום אני ביום ה12 למחזור, תוצאות בדיקת הדם:
Estradiol (E2) Urgent- 2168
Progesterone Urgent-3.2,
נמצאו 2 זקיקים- 19 מ"מ ו- 15 וכל השאר קטנים יותר.
ביקשו שאגיע מחר שוב לבדיקות.
מדוע??
האם 19 מ"מ זהו לא הגודל האופטימלי?
מה בעצם אומר רמת ה E2 הגבוהה? ראיתי שבפעם הקודמת הערך היה נמוך בהרבה.
אודה על מענה מהיר...
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכלי שלום
פרופ' שחר קול04/10/2009התגובה טובה, וההורמונים תקינים.
יש סיכוי טוב להריון.
בטיפולי איקקלומין שואפים להגיע לזקיקים מעט יותר גדולים, ויתכן וזה הרקע לביקורת מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
מיכלי05/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת ועוד...שירה04/10/2009
רופאים יקרים שלום רב
האם יש הבדל בסיכויים להרות בין גיל 41.6 לבין גיל 42?
יש לי תינוקת בת שנה ממוקפאים. (טיפול ראשון ויחיד)בגיל חצי שנה של בתי, התחלתי שוב בטיפולים. בינתיים היו שני טיפולים ללא הצלחה.
אנא התוכלו לומר לי מה הסיכוי להרות לפי המסופר?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול04/10/2009הסיכוי כנראה קטן יותר בגיל 42 לעומת 41.6
קשה לתת הערכה מספרית בלי לדעת הרקע שלך, אך מדובר על כ- 5% - 10% למחזור טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעשימי04/10/2009
האם התוצאות הנ"ל תקינות? אם לא מה לא תקין?
תקופת התנזרות 3: ימים
אופן נתינה: אוננות
צבע: צהבהב
צמיגות: 1
pH: 7.2
נפח: 2.5 מ"ל
ריכוז: 48x10^6 למ"ל
תנועה 42%
סוג תנועה: a 33%
b 9%
c לא רשום
לויקוציטים: 0x10^6 מ"ל
אגלוטינציה: שלילית
total motile count: 50x10^6
בדיקת מבנה ע"פ שיטת Kruger:
תאים תקינים: 2%
פתולוגית ראש: 90 %
פתולוגית זנב: 8 %
לפי מה שהבנתי מהבדיקה, אחוז התאים התקינים צריך להיות מעל 14% ושלי רק 2%. עד כמה זה קריטי, והאם הבדיקה תקינה?
האם יש חשד לעקרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שימי
ד''ר דוד ישי04/10/2009כמו שאמרת. הבעיה העקרית היא במבנה הזרע. יש ירידה קלה בתנועה. הריכוז טוב. הריכוז הטוב מפצה במידה מסויימת על האחוז הגבוה של התאים הפתולוגיים. בסה"כ הייתי מגדיר את האיכות של בהזרע ירודה במידה בינונית. זרע כזה יכול להינות מטיפול עם הזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר כשלון הזרעהנטע04/10/2009
שלום ותודה על המענה... לאחר הזרעה שנכשלה הגיעה הווסת, אין אפילו צורך לעשות בדיקת דם, ההזרעה נכשלה ובגדול, הודעתי לרופא שלי והוא אמר לקחת איקקלומין מיום 25 ואז לדבר איתו (הוא בחו"ל), האם תוכל להסביר לי למה איקקלומין (סובלת מרירית דקה גם ככה) ולמה מיום 25 למחזור? חודש שעבר הייתי עם גונאל......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
ד''ר דוד ישי04/10/2009אין לי תשובה שאף אחת משתי השאלות. דברי עם הרופא שוב. יתכן שלא הבנת. אם לא תצליחי , קחי חודש הפסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםדנית04/10/2009
שלום רב,
בשל רירית דקה עליי ליטול אסטרופם 2 מ"ג 3 פעמים ביום.
אני נוטלת את שלושת הכדורים יחד בשעות הבוקר מטעמי נוחות ( כך לא שוכחת ולא צריכה לחשב זמנים ).
שאלתי, האם עדיף ליטול את הכדורים 3 פעמים ביום או שזה בסדר גם כך?
מה יותר יעיל?
ושאלה נוספת, לאחר כמה ימים עם אסטרופם ניתן לראות שיפור בעובי הרירית?
תודה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לני
ד''ר דוד ישי04/10/2009ניתן לקחת כך או כך. אין הבדל. הרירית תתעבה תוך 7-10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת קפואים+הזרעההללויה04/10/2009
שלום לרופאים,
לקראת החזרת מוקפאים על בסיס טבעי, בבדיקת אולטרא סאונד לתזמון הביוץ נמצאו שני זקיקים,
ביום שישי גודלם היה-17,14 ה-E2 היה 940
היום הגדול נעלם והקטן הפך ל-15 מ"מ. הטכנאית אמרה שכנראה כבר היה ביוץ.
עשיתי בבוקר הזרעה ללא אוביטרל, וכנראה אוזמן להחזרה ביום רביעי כי העוברים היו בני 3 ימים.
האם יש סיכוי להקלט מההזרעה לדעתכם? האם פיספסתי את הביוץ ולכן אין סיכוי? האם הביצית מתוך הזקיק של ה- 15 אמורה גם היא לצאת מתי שהוא?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ל.ג.
ד''ר דוד ישי04/10/2009אם הזרע תקין ואין לך בעיה מכאנית , יש סיכוי להריון מההזרעה. קשה לקבוע מתי בדיוק היה הביוץ ולכן לא ניתן לדעת האם הוא התפספס מבחינת ההזרעה. הזקיק של 15 לא יבייץ וקרוב לודאי יספג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הללויה05/10/2009תודה רבה על התשובה.
כאמור ביום שישי 940 E2 , והזקיקים 17,15
והיום ה- 17נעלם וה-14 הפך ל15, וה - E2 480 ירד
הרופא ביקש להנחות אותי להגיע גם מחר לבדיקות. התוכל להסביר לי מדוע? הרי כבר בייצתי וכפי שאמרת לי הזקיק של ה- 15 לא אמור לבייץ אלא להספג. מדוע לא נקבע לי כבר לבוא בעוד שלושה ימים להחזרת מוקפאים????????!
האם זה לא מסוכן לדחות את מועד ההחזרה במקום ביום השלישי (לפי גילם) ליום הרביעי?
תודה ל.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ל.ג.
ד''ר דוד ישי06/10/2009אני מניח שהרופא רוצא לאמת את ההשערה לגבי הביוץ. סטיה של יום לכאן או לכאן אינה מורידה את הסיכוי להריון במחזורים של הפשרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוגסטרוןלי04/10/2009
שלום, אני בת 28 ובריאה בד"כ. בעלי ואני מנסים להכנס להריון. להלן תוצאות בדיקת פרוגסטרון שביצעתי היום, ביום ה 23 למחזור, בד"כ מקבלת מחזור כל 27 ימים בממוצע.
אודה לך מאד אם תוכל להסביר את משמעות התוצאות.
1. האם יש סיכוי שאני בהריון?
2.האם ניתן להסיק מהתוצאות על בעיה כלשהיא שמקשה עלינו להכנס להריון?
המון תודה, לי.
PROGESTERONE 44.50 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי04/10/2009רמת הפרוגסטרון מעידה על כך שהחודש היה ביוץ. לצערי לא ניתן ללמוד ממנה על הסיכוי להריון החודש או על בעיות פוריות אפשריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר טיפולי פוריותקרן04/10/2009
שלום,
ההחזרה בוצעה ב- 16.09, לאחר 13 ימים מההחזרה בטא 213, לאחר 15 ימים בטא 348 ולאחר 18 ימים מההחזרה בטא 635, האם זה מעיד על הריון שלא מתפתח כראוי? כי זה לא מכפיל עצמו.
אשמח לתגובה מהירה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי04/10/2009עלית הבטא אכן אינה אופטימלית. הסיכוי להריון תקין קטן יותר . צריך להמשיך ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: עליית ערכי בטא
גלית06/10/2009הי,
היום עשיתי שוב בדיקה (רביעית, כל בדיקה בהפרש של יומיים) והתוצאה 1075,
להזכירך- בדיקה לאחר 13 יום מההחזרה- 213
לאחר 15 ימים- 348
לאחר 18 ימם- 645
ןלאחר 20 ימים- 1075
מה זה אומר? הם יש סיכוי? הגדילה בין כל בדיקה היא כ-1.7 .
יש לציין כי החזרתי 2 עוברים תקינים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתגובה- אני בלחץ...
קרן07/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גלית
ד''ר דוד ישי07/10/2009כמו שאמרתי , עלית הבטא אנה אופטימלית וצריך להמשיך ולעקוב. בשלב הבא בעיקר בעזרת אולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)