מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "תמיכה"חסוי19/08/2009
האם יש הבדל בתמיכה שמקבלים אחרי החזרת עוברים טריים
בין אודמנטרין או אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/08/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהחסוי19/08/2009
שלום לכם
היום אני אחרי החזרת עוברים( 3 ), נאמר לי בעוד 4 ימים לקחת כתמיכה אוביטרל.
שאלתי היא כזאת: ב"ה ויש הריון, יש לקחת תמיכה כלשהי ?
נ.ב. בד"כ הייתי מקבלת כתמיכה פעמיים ביום אודמנטרין.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/08/2009האוביטרל הוא התמיכה . אין צורך בתמיכה נוספת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןללי19/08/2009
שלום.
עברתי לפני כשלושה שבועות החזרת 2 מוקפאים
כעת אני ב"ה בהריון.
אני לוקחת תמיכה של אנדומטרין 3 פעמים ביום
ולאחרונה בכל פעם שאני מוציאה את המוליך הפלסטיק (שמוביל את הטבליה לנרתיק)
לאחר הכנסת הטבליה אני רואה על המוליך טיפות של דם.
ברצוני לשאול (והתשובה חשובה ומשמעותית לי מאוד כי אני שומרת טהרה)
מהו המקור לדם?
האם הוא מהרחם או שבגלל החיכוך של הפלסטיק בעור 3 פעמים ביום
נוצרת איזושהי רגישות או שריטה בנרתיק והיא הגורמת לדם על המוליך?
יש לציין שהמקום "שורף" לי מעט כאשר אנו מקיימים יחסים.
אשמח לתשובה ברורה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ללי
ד''ר דוד ישי19/08/2009קרוב לודאי שהדימום הוא משפשוף והגרוי של הנרתיק ולא מהרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה וההתיחסות
ללי19/08/2009אלוקים יברך אותך
על הזמן שאתה משקיע מעצמך
בשביל אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוריותמי19/08/2009
האם במחזור הראשון אחרי טיפול פוריות , יש אפשרות להיכנס להריון, הגוף מיצר ביצית תקינה , ואין קשר לשאיבה שבוצעה?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מי
ד''ר דוד ישי19/08/2009אפשר בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה ביםרחל19/08/2009
האם מותר לשחות בים לאחר ה החזרה ?
ולאחר שקראתי קצת - אישה שאין לה גירוד - לא נכנסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחל
ד''ר דוד ישי19/08/2009מותר לשחות בים
לא מבין את ההיערה לגבי הגירוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך הזרעה ?דינה19/08/2009
אני (אמא ל-2) מנסה להרות מזה שנה עברתי דלקת באגן קשה עשיתי צילום רחם ,יש מעברים חופשיים , אבל עדין לא מצליחה להכנס להריון הוחלט על טיפול הזרעה , לא הבנתי את התהליך אני צריכה לקחת 5 ימים כדורים ביום החמישי למחזור ויש גם זריקה מתי עושים ומעקב זקיקים ומתי מכניסים את הזרע לרחם אחרי כמה ימים? ומה הסיכויים להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
נטע19/08/2009כל מקרה לגופו, אני לדוגמא אמורה להתחיל עכשיו הזרעה בפעם השניה ואני אמורה ביום הרביעי של המחזור ללכת לרופא לאולטראסאונד וקבלת מרשם לגונל אף (לך אולי יתנו משהו אחר) למשך כמה ימים ואז אחרי בערך שבוע הוא שולח אותי לעשות בדיקת דם בבוקר ומעקב זקיקים בערב ולפי גודל הזקיקים הוא מחליט על המשך הטיפול, אם הגודל מספיק לביוץ הוא מנחה אותי מתי לקחת את האורביטרל (גורם לביוץ) וקובע לי את ההזרעה. אם לא מספיק אז לעיתים אומר להעלות את המינון ולחזור שוב לאחר יום יומיים או אפילו להעלות את המינון או לקחת עוד יום וגם קובע את האוביטרל וההזרעה מבלי שבאים אליו על פי התגובה שלי להורמונים עד כה.
תהליך יחסית קצר ולא נורא, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום m
ד''ר דוד ישי19/08/2009את המעקב מתחילים כמה ימים לאחר סיום הכדורים. המעקב כולל אולטרסאונד לגודל הזקיקים ועובי רירית הרחם ובדיקת דם. כאשר הבדיקות מראות שהזקיקים בשלים את מקבלת את הזריקה ויום או יומיים אח"כ עושים את ההזרעה. הסיכוי הוא של כ 15%-20%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVFלי19/08/2009
שלום רב,
לפני שבועיים בוצעה החזרה 5 ימים לאחר שאיבה של 18 ביציות.
בשלב זה אני בשבוע 4 להריון עם טיפול תומך של אנדוגמנטין.
לפי הנתונים הללו האם יש צורך בהימנעות מקיום יחסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי19/08/2009כל זמן שאין סיבוכים והכל מתנהל כשורה אין מניעה ליחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסימנים לכשלון טיפול IVFneomi19/08/2009
שאיבה 11.8 החזרה 13.8 הוחזרו שלושה עוברים
האם כאבים באגן ובאיזור של הרחם מעידים על כישלון הטיפול ועל כך שהווסת בדרך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום neomi
ד''ר דוד ישי19/08/2009ממש לא. אין סימנים לכישלון. ההוכחה היחידה לכישלון היא בדיקת דם שלילית 12 יום לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFrony4118/08/2009
היי, אני 8 ימים לאחר החזרת עוברים ומתחילה להרגיש גרד בנרתיק שתמיד מופיע כמה ימים לפני המחזור - האם הגרד מופיע בעקבות ירידה בפרוגסטרון, ולכן "מנבא" כשלון הטיפול? (אני יודעת שאולי יש בעיה עם הגרד עצמו, אודה לכם אם תתייחסו לקשר שבין הגרד לטיפול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום rony41
ד''ר דוד ישי19/08/2009אין שום סימן שמעיד על כשלון הטיפול מלבד בדיקת דם להריון ביום ה12 מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשה-מעקב זקיקיםשלי18/08/2009
שלום לכם יקרים,
בפעם הראשונה התחלתי לקחת איקאקלומין,כדור ליום החל מיום 5 למחזור למשך 5 ימים, לאחר מכן המתנתי יומיים והלכתי למעקב זקיקים ביום ביום ה12 למחזור.התשובה:
רירית 6.6 ,הד קו אמצע-כן,נוזל דוגלס-ללא נוזל
שחלה ימנית-3 זקיקים:18מ"מ,14מ"מ ו12 מ"מ,נמצאו עוד מספר זקיקים קטנים מ10 מ"מ
שחלה שמאלית -נמצאו עוד מספר זקיקים קטנים מ10 מ"מ
מה דעתכם? יהיה ביוץ? אם כן...מתי...
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טניה
ד''ר דוד ישי19/08/2009קרוב לודאי שיהיה ביוץ. לא ניתן , רק על סמך הנתונים שמסרת , מתי בדיוק הוא יתרחש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי פרוגרסטרוןאופיר18/08/2009
היום היום החמישי מההחזרה עשיתי בדיקת דם לראות פרוגרסטרון אני לוקחת אוטרוגיסטן
והתשובה יצאה ככה
190nmol/l גדול מ
אשמח לדעת עם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצויין!!!
פרופ' שחר קול20/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה איזה כיף לשמוע
אופיר20/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אתם מסבירים זאת רופאים?שני18/08/2009
אנחנו זוג לא מוסבר. שלש שנים מנסים להרות, ושנה וחצי בטיפולי פוריות (לא IVF) וכל הטיפולים כשלו.הרופא לא הבין למה כי כל הנתונים נראו מעולים. באפריל השנה החלטתי לקחת הפסקה מהטיפולים והריתי ספונטני- ההריון היה כימי ונפל, מה שעודד אותי לנוח עוד מהטיפולים, וכעת ממש החודש הריתי גם באופן ספונטני רגע לפני שהחלטנו שהחודש נלך ל-IVF. היום היו לי דימומים שהוסברו לי כתהליך הפלה טבעית,לצערי הרב מאד.
אני כבר אובדת עצות. אנו בני 36, וההריון החודש היה בדיוק לפני שהחלטנו שזהו - הולכים ל-IVF. אז הריתי.
אפילו שההריון נופל, המצב הזה שבחצי שנה האחרונה נכנסתי פעמיים להריון ספונטני - מה שלא הצליח לנו במשך 3 שנים, גורם לי לחשוב שאולי כדאי להפסיק את הטיפולים ואולי שוב הנס יקרה. מצד שני השעון הביולוגי דוחק וכבר היינו לפני החלטה שהולכים ל-IVF ובדיוק הריתי. מצב מבלבל.
האם אתם חושבים שכדאי לרוץ עם IVF או שבגלל שהריתי פעמיים בחצי השנה האחרונה בהפרש של 4 חודשים- יש תקווה שמשהו שם מתחיל לזוז ויכול לקרות לבד? (על אף גילנו המתקדם)?
אשמח לדעתכם המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להסביר הלא מוסבר....
פרופ' שחר קול19/08/2009התיאור הוא אופייני, ואפילו די שכיח.
IVF עשוי להעלות ההסתברות הסטטיסטית להריון, אך כנראה שבמצבכם IVF אינו "מתקן" משהו "לא תקין", ואפילו אינו משפר הסיכוי ההסתברותי להריון.
כנראה שטיפולי IVF אינם מתאימים למצבכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול - הבהרה
שני19/08/2009לא עשינו עד כה אפילו IVF אחד.
ולמה IVF לא מתאים לנו?
ומה עושים במצב שכזה כדי להרות בכל זאת? מה האופציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול20/08/2009IVF אינו מתאים כיוון שהרית פעמיים בתוך 4 חודשים.
IVF אינו מכשיר נגד הפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי הנוספת לא נענתה - ד"ר קול
שני20/08/20091) לא טענתי ש-IVF הוא מכשיר נגד הפלות, אבל האם העובדה ששלש שנים לא הצלחנו להרות כלל, ורק בחצי השנה האחרונה הריתי פעמיים (שנפלו) לא מעידה על דבר ועל הצורך בכל זאת ב-IVF ?
2) במקרה כמו שלי- אם לא הולכים ל-IVF - איך מטפלים ? מה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול20/08/2009אם יש 2 הריונות ספונטאניים בתוך 4 חודשים הצורך ב - IVF הוא גבולי (בהתחשב בפרק הזמן הארוך שלא היה הריון כלל).
הטוב ביותר - לנסות ולהרות בהקדם האפשרי. עדיף באופן ספונטאני. ברור הפלות חוזרות - לאחר 3 הפלות רצופות (חו"ח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות חוזרות - המלצה מניסיון
רוני20/08/2009למרות שזו אינה ההתוויה הרפואית - ובשל גילכם והזמן שאתם מנסים - ממליצה לכם להתעקש על ביצוע בירור להפלות חוזרות כבר עכשיו ולא לחכות להפלה השלישית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי זקיקים ורמות הורומנים גבוהותמדי18/08/2009
שלום,
אני נמצאתבעיצומו של טיפול IFV ונתקלתי בבעיה מטה:
היום יום 11 למחזור
כבר יומיים ללא זריקות גונל בשל ריבוי זקיקים ורמת הורמונים מאוד גובהה.
תוצאות האולטראסונד היום :
שחלה ימין : 9 זקיקים בגודל 15-22 וכנל בשחלה שמאל.
למרות הפסקת הגונל אין שינוי ברמת ההורמונים.
שאלתי :
מה קורה עם רמת ההורמונים לא יורדת?
מתי תיהיה השאיבה אם בכלל ? כמה זמ אפשר לחכות עד לירידת ההורמונים?
מה קורה לזקיקים הגדולים ללא זריקת האוביטרל שכרגע אסור לי לקחת ?
אשמח לתשובות.
בברכה,
גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי זקיקים
פרופ' שחר קול19/08/2009הרופא המטפל נוקט בשיטה הנקראת "קוסטינג" כדי למנוע גירוי יתר שחלתי.
יש להתמיד ולבדוק ההורמונים מידי יום כדי לתזמן במדויק מועד מתן האוביטרל והשאיבה.
ניתן להתמיד בכך במשך עד 4 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה עם רמת ההורמונים לא יורדת
מדי19/08/2009לאחר 4 ימי "קוסטינג"
האם יש סיכוי שכל הטיפול ירד לטימיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול19/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון לא נספג כולוענת18/08/2009
שלום,
אני משתמשת בקרינון כתמיכה.
5.8 שאיבה , 8.8 החזרה.
מחר 19.8 בטא.
עד היום הקרינון נספג כולו.
היום 6 שעות אחרי החדרתו, נפלט גוש ענק של אבקה ירוקה יבשה.
משמע כלום לא נספג... למה?
האם להחדיר בלילה מנה נוספת ליתר בטחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי19/08/2009זה נורמלי. החומר הפעיל נספג והחלק שבונה את הג'ל יוצא החוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי קרינון
סיון21/08/2009לאחר אותו אירוע יחידי ומוזר שבו נפלט הקרינון בצורה של גוש ענק אבקה יבשה ירוקה החוצה,
השתמשתי בערב בקרינון נוסף .
כל זה קרה ביום שלישי.
ביום רביעי בבוקר, 11 יום אחרי החזרת 2 עוברים טריים, בצעתי בדיקות דם.
פרוג' 100, אסטרדיול 220, בטא קטנה מ-2.
נאמר לי שאפשר להפסיק תמיכה.
היום יום שישי בבוקר, מחזור עדיין אין אבל פעם ביום בשירותים, יש הפרשה של מעט מהקרינון.
הפרשה נורמלית של מעט חתיכות קטנות לבנות.
גם 3 ימים אחרי שלקחתי קרינון יש שאריות בנרתיק שיוצאות החוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענת
ד''ר דוד ישי22/08/2009כן. זה אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתי לאחר תמיכת אוביטרלאני18/08/2009
עברתי שאיבת 5 ביציות ב-9/8 , ב-11/8 בוצעה החזרה של שני עוברים.
קיבלתי תמיכת אוביטרל ב-11/8 , 14/8 של 250 .
E2 עמד על כ-3500 לקראת השאיבה.
לאחר מתן הזריקה השנייה החלה נפיחות גדולה וכאבים בבטן , לחץ בשחלות ותחושה כללית לא טובה.
בדיקת א.ס. אוששה את העובדה שמדובר בגירוי יתר .
איך קורה מצב בו לא היה גירוי יתר כתוצאה מהשאיבה/החזרה , ונוצר גירוי בשלב מתקדם יותר....
אשמח להסבר מדעי...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר
פרופ' שחר קול19/08/2009גירוי יתר מתחיל באופן אופייני מספר ימים לאחר ההחזרה, כאשר פעילות הגופים הצהובים היא בשיאה (אמצע השלב הלוטאלי). אם מושג הריון - סביר כי תהיה החמרה במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)