מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערב טובחסויה19/08/2009
שלום ד"ר, בימים הקרובים אני הולכת לעבור הפריה בפעם הראשונה עם הרדמה מלאה רציתי לשאול אותך מספר שאלות ברשותך: כשעושים את ההרדמה המלאה הבנתי שמשתמשים גם במזרק וגם בבלון השאלה איפה מזריקים את החומר הרדמה? (לא הצלחתי למצוא תשובה באינטרנט רק היה כתוב שזו כמו זריקה של אפידורל).
לאחר השאיבה אילו תופעות עתידות לקרות שהן בגדר נורמליות? דימומים? כאבים ברחם? כמה זמן הכאבים אמורים להמשך?
ואיך מתבצע בפעול תהליך ההחזרה הם זה כמו הזרעה? או שזה יותר כואב?
תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני IVF
פרופ' שחר קול20/08/20091. ההרדמה ע"י הזרקת תרופות דרך הווריד ביד. אין בלון.
2. כאבים בעוצמה קלה עד בינונית - אפשריים. לרוב חולפים תוך יום - יומיים. אין דימום מהרחם. יתכן דימום קל מאוד מנקודת הדיקור בנרתיק.
3. ההחזרה זהה להזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אחרי טיפולשירה19/08/2009
שלום רב רופאים יקרים
האם אפשר להתחיל טיפול מיד במחזור המופיע לאחר כשלון קודמו?
משמע, שאיבה, החזרה, אין הריון, מחזור.(ואין מוקפאים).
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ' שחר קול20/08/2009רצוי מאוד לאפשר חודש הפסקה בין 2 טיפולים, ולא לבצע רצוף.
אם מאוד רוצים - יש לוודא המצב ע"י בדיקת דם + א.ס. לפני המחזור השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעות אחרי IVFשאלה19/08/2009
האם ניתן ללכת להופעת מוזיקה (רוק) לאחר טיפולIVF?
לא מדברת על לקפוץ אלא רק להיות במקום עם מוזיקה מאד חזקה.
האם זה עלול לפגוע בהשרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי19/08/2009למיטב ידיעתי אין נזק בחשיפה לרעש חזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בבטא וירידה בפרוגסטרוןללי19/08/2009
אבקש לדעת אם התוצאות הבאות תקינות:
החזרת 2 עוברים מוקפאים ב31/7/09
(כעת אני בתחילת שבוע 6)
בדיקות דם:
יום שלישי 11/8 בטא 71.7
יום חמישי 13/8 בטא 211.7 פרוגסטרון 42.3
יום רביעי 19/8 בטא 1739.6 פרוגסטרון 31
האם העלייה תקינה? וירידת הפרוגסטרון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ללי
ד''ר דוד ישי19/08/2009עלית הבטא טובה . הפרוגסטרון אכן נמוך מעט. צריך לחכות לאולטרסאונד כדי לדעת מה מצב ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים קטנים עד מתי?דניאל19/08/2009
ד"ר שלום,
ראשית אני מאוד מולכם על עבודתכם המבכל פעם ששאלתי תמיד נענתי בצורה מקצורצינית. תודה
שאלתי - אני מטופלת במונוגון מפני שאובכבעלת שחלות פוליציסטיןת.
להלן הטיפול
15-18- זריקה אחת של מונוגון
19/22 - 2 זריקות
היום- 19/9 עשיתי אולטרסאונד זקיקים ולצערי נמצאוו הרבה מאוד זקיקים קטנים
השאלה שלי - האם יש סיכוי שבעקבות הזריקות הנוספות מצב הזקיקים ישתנה?
ביום ראשון יש לי שוב אולטרסאונד מעקב זקיקים.
כמה זקיקים צריכים לגדול על מנת שיהיה הריון ?
ומהו הגודל האידאלי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאל
ד''ר דוד ישי19/08/2009המטרה היא להגיע להבשלה של 1-3 זקיקים. הגודל של זקיק בשל הוא 17 מ"מ ומעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "תמיכה"חסוי19/08/2009
האם יש הבדל בתמיכה שמקבלים אחרי החזרת עוברים טריים
בין אודמנטרין או אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/08/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהחסוי19/08/2009
שלום לכם
היום אני אחרי החזרת עוברים( 3 ), נאמר לי בעוד 4 ימים לקחת כתמיכה אוביטרל.
שאלתי היא כזאת: ב"ה ויש הריון, יש לקחת תמיכה כלשהי ?
נ.ב. בד"כ הייתי מקבלת כתמיכה פעמיים ביום אודמנטרין.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/08/2009האוביטרל הוא התמיכה . אין צורך בתמיכה נוספת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןללי19/08/2009
שלום.
עברתי לפני כשלושה שבועות החזרת 2 מוקפאים
כעת אני ב"ה בהריון.
אני לוקחת תמיכה של אנדומטרין 3 פעמים ביום
ולאחרונה בכל פעם שאני מוציאה את המוליך הפלסטיק (שמוביל את הטבליה לנרתיק)
לאחר הכנסת הטבליה אני רואה על המוליך טיפות של דם.
ברצוני לשאול (והתשובה חשובה ומשמעותית לי מאוד כי אני שומרת טהרה)
מהו המקור לדם?
האם הוא מהרחם או שבגלל החיכוך של הפלסטיק בעור 3 פעמים ביום
נוצרת איזושהי רגישות או שריטה בנרתיק והיא הגורמת לדם על המוליך?
יש לציין שהמקום "שורף" לי מעט כאשר אנו מקיימים יחסים.
אשמח לתשובה ברורה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ללי
ד''ר דוד ישי19/08/2009קרוב לודאי שהדימום הוא משפשוף והגרוי של הנרתיק ולא מהרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה וההתיחסות
ללי19/08/2009אלוקים יברך אותך
על הזמן שאתה משקיע מעצמך
בשביל אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוריותמי19/08/2009
האם במחזור הראשון אחרי טיפול פוריות , יש אפשרות להיכנס להריון, הגוף מיצר ביצית תקינה , ואין קשר לשאיבה שבוצעה?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מי
ד''ר דוד ישי19/08/2009אפשר בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה ביםרחל19/08/2009
האם מותר לשחות בים לאחר ה החזרה ?
ולאחר שקראתי קצת - אישה שאין לה גירוד - לא נכנסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחל
ד''ר דוד ישי19/08/2009מותר לשחות בים
לא מבין את ההיערה לגבי הגירוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך הזרעה ?דינה19/08/2009
אני (אמא ל-2) מנסה להרות מזה שנה עברתי דלקת באגן קשה עשיתי צילום רחם ,יש מעברים חופשיים , אבל עדין לא מצליחה להכנס להריון הוחלט על טיפול הזרעה , לא הבנתי את התהליך אני צריכה לקחת 5 ימים כדורים ביום החמישי למחזור ויש גם זריקה מתי עושים ומעקב זקיקים ומתי מכניסים את הזרע לרחם אחרי כמה ימים? ומה הסיכויים להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
נטע19/08/2009כל מקרה לגופו, אני לדוגמא אמורה להתחיל עכשיו הזרעה בפעם השניה ואני אמורה ביום הרביעי של המחזור ללכת לרופא לאולטראסאונד וקבלת מרשם לגונל אף (לך אולי יתנו משהו אחר) למשך כמה ימים ואז אחרי בערך שבוע הוא שולח אותי לעשות בדיקת דם בבוקר ומעקב זקיקים בערב ולפי גודל הזקיקים הוא מחליט על המשך הטיפול, אם הגודל מספיק לביוץ הוא מנחה אותי מתי לקחת את האורביטרל (גורם לביוץ) וקובע לי את ההזרעה. אם לא מספיק אז לעיתים אומר להעלות את המינון ולחזור שוב לאחר יום יומיים או אפילו להעלות את המינון או לקחת עוד יום וגם קובע את האוביטרל וההזרעה מבלי שבאים אליו על פי התגובה שלי להורמונים עד כה.
תהליך יחסית קצר ולא נורא, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום m
ד''ר דוד ישי19/08/2009את המעקב מתחילים כמה ימים לאחר סיום הכדורים. המעקב כולל אולטרסאונד לגודל הזקיקים ועובי רירית הרחם ובדיקת דם. כאשר הבדיקות מראות שהזקיקים בשלים את מקבלת את הזריקה ויום או יומיים אח"כ עושים את ההזרעה. הסיכוי הוא של כ 15%-20%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVFלי19/08/2009
שלום רב,
לפני שבועיים בוצעה החזרה 5 ימים לאחר שאיבה של 18 ביציות.
בשלב זה אני בשבוע 4 להריון עם טיפול תומך של אנדוגמנטין.
לפי הנתונים הללו האם יש צורך בהימנעות מקיום יחסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי19/08/2009כל זמן שאין סיבוכים והכל מתנהל כשורה אין מניעה ליחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסימנים לכשלון טיפול IVFneomi19/08/2009
שאיבה 11.8 החזרה 13.8 הוחזרו שלושה עוברים
האם כאבים באגן ובאיזור של הרחם מעידים על כישלון הטיפול ועל כך שהווסת בדרך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום neomi
ד''ר דוד ישי19/08/2009ממש לא. אין סימנים לכישלון. ההוכחה היחידה לכישלון היא בדיקת דם שלילית 12 יום לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFrony4118/08/2009
היי, אני 8 ימים לאחר החזרת עוברים ומתחילה להרגיש גרד בנרתיק שתמיד מופיע כמה ימים לפני המחזור - האם הגרד מופיע בעקבות ירידה בפרוגסטרון, ולכן "מנבא" כשלון הטיפול? (אני יודעת שאולי יש בעיה עם הגרד עצמו, אודה לכם אם תתייחסו לקשר שבין הגרד לטיפול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום rony41
ד''ר דוד ישי19/08/2009אין שום סימן שמעיד על כשלון הטיפול מלבד בדיקת דם להריון ביום ה12 מההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשה-מעקב זקיקיםשלי18/08/2009
שלום לכם יקרים,
בפעם הראשונה התחלתי לקחת איקאקלומין,כדור ליום החל מיום 5 למחזור למשך 5 ימים, לאחר מכן המתנתי יומיים והלכתי למעקב זקיקים ביום ביום ה12 למחזור.התשובה:
רירית 6.6 ,הד קו אמצע-כן,נוזל דוגלס-ללא נוזל
שחלה ימנית-3 זקיקים:18מ"מ,14מ"מ ו12 מ"מ,נמצאו עוד מספר זקיקים קטנים מ10 מ"מ
שחלה שמאלית -נמצאו עוד מספר זקיקים קטנים מ10 מ"מ
מה דעתכם? יהיה ביוץ? אם כן...מתי...
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טניה
ד''ר דוד ישי19/08/2009קרוב לודאי שיהיה ביוץ. לא ניתן , רק על סמך הנתונים שמסרת , מתי בדיוק הוא יתרחש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)