מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קצת חרדה לקראת טיפול באיקקלומין.שני15/08/2009
שלום רב,
הנני בת 27 מחודש מרץ אנו מנסים להיכנס להריון. לפני כחודשיים פניתי לרופא הנשים שלי.
הוא הפנה אותי לבדיקות דם אשר יצאו תקינות.
לאחר שהבדיקות יצאו תקינות הוא המליץ על אוביטרול שכן יכול לסייע בחיזוק הביוץ. לפי הצעתו
הזרקתי 2 זריקות אך הטיפול לא הצליח וקיבלתי מחזור.
יום חמישי האחרון כאשר פניתי לרופא הנשים שלי והסברתי לו כי הטיפול לא הצליח הוא המליץ לי להתחיל באיקקלומין. לפי המלצתו התחלתי כבר ביום חמישי (13.08) את הטיפול שכן כדור ליום במשך חמישה ימים. אם כך שאלותי הנן:
1. האם לא התחלתי מוקדם מדי את הטיפול באיקקלומין שכן לפי המידע שאני קוראת הוא בדר"כ מתחיל לאחר נסיונות רבים וכושלים. (ולא לאחר חצי שנה).
2. הרוקח הסביר לי בעת רכישת התרופה כי עלי להתחיל את הטיפול ביום החמישי של המחזור שכן הרופא נשים שלי ידע כי אני נמצאת כעשרה ימים לאחר המחזור אך בכל זאת אמר לי להתחיל את הטיפול ביום העשירי של המחזור (שכן לפי מעקב בחודש הקודם הביוץ חל אצלי ביום ה - 18). אם כך האם הטיפול יהיה אפקטיבי?
לעצתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי15/08/2009אם המחזור שלך סדיר , כדאי שתמשיכי לנסות להרות באופן טבעי לחלוטין ( ללא בדיקות וללא תרופות ) עוד מס' חודשים. אם לא תהרי , פני למרפאת פוריות או לרופא מומחה לפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלה נוספת:)
שני16/08/2009קודם כל תודה רבה על תגובתך.
יש לציין כי אכן יש לי בעיה של מחזור לא סדיר ואף לפי בירור בחודש קודם
הביוץ חל ביום ה - 18. כך ששאלתי כעת האם תחילת טיפול באיקקלומין ב י ו ם ה - 10
למחזור הנו תקין? האם הטיפול בכלל אפקטיבי? כי כפי שטען הרוקח היה עלי להתחיל
את הטיפול ביום החמישי למחזור ולא ביום העשירי. (אורך הטיפול כחמישה ימים כדור ביום).
יש לציין שאני במעקב אצל רופא פוריות בכיר.
שוב אלפי תודות.
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שיר
ד''ר דוד ישי16/08/2009אם הביוץ מופיע כל חודש סביב היום ה 18 , מבחינתי זה מחזור סדיר.
איקקלומין מתחילים בד"כ ביום 5 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהחסוי15/08/2009
שלום רב,
הזרקתי ביום שישי לפני שבועיים אוביטרל בשעה 11.00 בבוקר בערך, קיימנו יחסים לפני זריקת האוביטרל וגם במוצאי שבת בלילה, מתי הייתי אמורה לקבל מחזור?
לא שבועיים אחרי זריקת האוביטרל?
כבר עברו שבועיים ויום, יש לי כאבי גב תחתון כמו של מחזור, אך אין הפרשות ולא דם,
יש לציין שבפעמים הקודמות עשיתי כבר 3 הזרעות 1 עם איקקלומין ו-2 עם פירוגון (יום אחרי יום), זו הפעם השלישית אך הפעם קיימנו יחסים ולא הזרעות, בפעמים הקודמות כבר היו לי הפרשות לפני כן ושבועיים ויום אחרי זריקת האוביטרל קיבלתי...
האם יש סיכוי שיש הריון?
אשמח לתשובה מהירה, אני במתח וכל הזמן חושבת על זה..
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול16/08/2009אם לא הגיע מחזור - רצוי לבצע בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות של הריוןשירה15/08/2009
שלום רב רופאים יקרים
מתי אפשר להרגיש שזה הריון?
האם חייבות להיות תחושות הריון כבר בשבוע שבועיים הראשונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות
פרופ' שחר קול15/08/2009איני מציע לסמוך על תחושות , אלא לבצע הבדיקות.
ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםמירי15/08/2009
שבת שלום....
אני בת 41 בקרוב ואני מטופלת ב- IVF זהו הטיפול הראשון שאני עושה
ב- 5/8 היתה לי החזרת עובר (1), היום 15/8 היו לי כאבים באזור השחלה הימנית וסוג של חולשה
כשנכנסתי להתפנות גיליתי דם בניגוב, עליתי למיון ורופא נשים עשה לי אולטרסאונד וגינלי ולא ראה המשך דימום רק אמר שהרירית כ-19 מ"מ וזה טוב להריון, נעשתה לי בדיקת דם והבדיקה יצאה שלילית, הרופא טען ששלילי זה עדין לא אומר כלום ויש לבצע בדיקה ביום שנקבע לי (19/8 ).
נאמר לי שבדיקה מוקדמת נותנת תוצאה חיובית בגלל ההורמונים שהזרקתי לגוף, ואני יודעת שבדיקות דם הם מאוד אמינות, שאלתי היא מה הסיכוי שבדיקות דם שיוצאות שלילי ואחר כך הם חיוביות, הרי אני כבר 10 ימים לאחר ההחדרה אם היה הריון זה היה מראה
בתודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבה חיובית
שירה15/08/2009אם היה הריון גם לאחר 10 ימים יש בטא חיובית.
תהיי אופטימית פעם הבאה יצליח!...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ' שחר קול15/08/2009לצערי, הסיכוי להריון אינו טוב.
מידע נוסף - "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה - AFCsarah15/08/2009
יש לי FSH גבוה
ראיתי שאפשר לעשות מבחן כמות זקיקים באולטראוסאונד ביום השלישי של המחזור (Antral Follicle Counts)
איפה עושים את זה דרך מכבי? האם צריך הפניה? האם חובה ביום השלישי או שגם זה יכול להעשות ביום ה-2 עד חמישי?
הבדיקת זרע של בעלי הייתה מעולה 166 מיליון- אבל מה זה יעזור אם אני לא מספקת את הסחורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול15/08/2009לצערי, הבדיקה אינה נחוצה, ולא תקדם דבר.
אם מאוד רוצים - אפשר לבצע בכל מכון א.ס. של מכבי. יום 2 - 5 - בסדר.
כמו FSH, גם AFC נותנת תחזית כללית לגבי תגובת השחלות לגירוי עם גונדוטרופינים.
בדיקות אלו אינן תחליף להערכה מסודרת ע"י רופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה וצילום רחםבתאל15/08/2009
אני אמורה לעבור את שתי הבדיקות הנל בהפרש של יומיים שלושה מכל אחת האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה בנושא
בתאל15/08/2009האם ניתן בהיסטרוסקופיה לאבחן שהכל סדר בחצורצרות ואין חסימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ' שחר קול15/08/2009אפשר. היסטרו - בדיקת חלל הרחם בלבד. לא של החצוצרות.
צילום: בדיקת הרחם + חצוצרות + חלל האגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתnon15/08/2009
שלום
יש לי שאלה:
אובחנו אצלי ממש לאחרונה שחלות פוליציסטיות, וקבלתי פרוגילוטון והפניה לבדיקות דם עם קבלת המחזור החודשי. כיוון שלא קבלתי מחזור כבר חודשיים וחצי (לא שזה מפתיע במיוחד-ככה זה אצלי...) החלטתי לבצע בדיקת הריון ביתית. הבדיקה יצאה חיובית (?!?!). אך האם יתכן שיצאה חיובית בגלל השפעת הפרוגילוטון ולא בגלל הריון? בשביל הסקרנות- גם ביצעתי בדיקת ביוץ ביתית, וגם היא יצאה חיובית (?!?!?). אז אני בביוץ או בהריון? איזה הורמון למעשה מופרש בביוץ שהבדיקת ביוץ מזהה, והאם ההורמון הזה קיים גם בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר
non15/08/2009מה בכלל אמינות הבדיקות הללו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום non
ד''ר דוד ישי15/08/2009את בהריון. כדאי שתעשי בדיקת דם ביום א'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגרד לי נורא...אחת15/08/2009
אני בטיפולי IVF (לא עברתי טיפולים אחרים), מזה כשנה. מאז שהתחלנו את הטיפולים, כל פעם שמגיע מחזור אני מתחילה להתגרד נורא באזור הפות (רק מבחוץ ולא מבפנים). הגרד מופיע גם במחזור שלא לאחר טיפול אבל שוב, רק מאז שהתחלנו טיפולים. הייתה תקופה שבה גרד גם באזור הצוואר והחזה בסיום טיפול. היה רופא אחד שאמר שאולי זה נובע משינויים ב - PH שמתרחשים בזמן מחזור. יכול להיות? ואם כן אז מה הקשר לטיפולים? ואם כן אז מה עושים עם זה??? התמיכה שאני מקבלת בטיפולים היא אוטרוגסטאן ואנדומטרין (במחזור שלאחר שימוש באנדומטרין תופעת הגרד הייתה הרבה יותר חזקה אך מצד שני באותו טיפול היה גם גירוי יתר חזק מאוד (אושפזתי). דבר נוסף, שמתי לב שיש הקלה מעט בגירוד אם אני מורחת טיפה קרם לחות על האזור. מה דעתך? איזה בירורים ניתן לעשות כדי לגלות את הסיבה? האם נשמע כמו תגובה אלרגית או שינויים של יובש\PH בתקופת המחזור?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגרד
פרופ' שחר קול15/08/2009יש מקום לבדיקה מסודרת.
פעמים רבות מריחה מקומית של שמן פרפין עשויה לעזור מאוד. כדאי לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
לי15/08/2009למי עלי לפנות בקשר לבדיקה ובירור העניין?
רופא ה - IVF שלח אותי לרופא עור, רופא עור אמר לבוא אליו כשזה קורה (לא כל כך פשוט מבחינה טכנית) וגם אמר שהוא לא יודע למה זה קורה אבל אולי אפשר לתת משהו להקל על המצב.
ת'כלס לא התקדמנו לשום מקום.
לא כל כך רוצה להקל על המצב כמו שרוצה לדעת מה הגורם. מי אחראי לעניין? הרופא עור או הגניקולוג? מישהו אחר? איך שמן פרפין עוזר? האם זה בגלל יובש?
האם יכול להיות שהגרד הזה מצביע על משהו לא תקין בטיפולים שאולי מפריע להצלחת טיפול?
תודה וסליחה על כל השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול16/08/2009מציע לפנות לרופא נשים המומחה במחלות העריה והנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ארוך וקשיים להכנס להריוןאלונה15/08/2009
שלום,
אנחנו בני 30 ומנסים להכנס להריון כשלוש שנים.
לפני כשנתיים וחצי עברתי לפרוסקופיה להוצאת אנדומטריומה מהשחלה (לא היו הדבקויות אלא ממצא בודד).
עד כה לא נמצאה סיבה לאי הכניסה להריון.
עברתי 4 מחזורים עם איקאקלומין, 6 מחזורים עם זריקות להשראת ביוץ +הזרעה ושתי הפריות ולא הושג הריון.
לא נמצאה בעיה ובהפריות הושגו עוברים יפים.
אני חוששת להמשיך בטיפולי הפוריות כי יש לי תחושה שקיימת בעיה שלא נמצאה.
מאז הלפרוסקופיה הדימום הווסתי מתחיל כחמישה ימים לאחר הביוץ וממשיך סה"כ כשבועיים. הרופאים אינם מיחסים לכך כל חשיבות אך לי זה מאוד מפריע ומרגיש לא תקין.
שאלתי היא האם יש איזו בדיקה נוספת שאני יכולה לעשות? אולי רירית הרחם לא תקינה? או שאין לי מה לעשות מלבד להמשיך בטיפולים?
תודה רבה וסליחה על האורך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ארוך
פרופ' שחר קול15/08/2009בהנחה שעברת היסטרוסקופיה ולא נמצא דבר, אפשר לבצע פיפל כשבוע לאחר הביוץ כדי לוודא רירית מתאימה.
לאחר IVF אפשר לנסות תמיכה עם אוביטרל, אם עוצמת התגובה השחלתית אינה גבוה מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתרדניאל15/08/2009
שלום ד"ר
אני בת 30 לפני כשמונה חודשים טופלתי במונוגן וכתומאה מכך אושפזתי בבית- חולים עם בטן נפןחה של הריון בחודש תשעי.
ההבחנה הייתה גירוי יתר.
היום התחלתי בטיפול נוסף אחרי הפסקה ולתדהמתי גיליתי שהרופא נתן לי את אותו מינון שנתן בפעם הקודמת ::15/8-18 - 2 אמפולות
19-22 3 אמפולות
זה המינון שניתן לי בפעם הקודמת בטיפול הנוכחי לתדהמתי הרופא אוסיף לטיפול במונוגן גם 2 איקוקלומין ביוןם
לצערי לא שממתי לב לכך במרפאה רק כשהגעתי הביתה וראיתי במסמכים קודמים.
מה דעתך דוקטור?
אני ממש מפחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר
פרופ' שחר קול15/08/2009בלי לדעת את מלוא הפרטים יש לשער כי פרוטוקול זהה עלול לגרום שוב לגירוי יתר. אם יושג הריון גירוי היתר עלול להחמיר.
איני ממליץ על השילוב של גונדוטרופינים (מנוגון) עם איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צילום רחםמימי14/08/2009
שלום
אני בת 40.8 ונמצאת בתהליך הזרעה כדי להכנס להריון .
1) עשיתי את כל הבדיקות הדרושות למעט צילום רחם וpap זאת מהסיבה שאני לא מקיימת יחסי מין.
1) בגיל 9 עברתי ניתוח אפנדיצט מאוד קשה שהסתבך והצילו אותי ממש ברגע האחרון.
כבר 3 מחזורים חודשיים שיש לי ציסטות בשחלה הימנית שאני לא מצליחה להפטר מהן למרות שאני לוקחת גלולות עכשיו בסבב השני של הגלולות , וזה מעכב לי את כל התהליך.
בזמנו כאשר עברתי את הניתוח אמא שלי שאלה את הרופא אם לא יהיו לי בעיות בעתיד להכנס להריון והוא אמר לה שלא תהייה שום בעיה.
שאלתי היא האם יכולה להיות בעיה כתוצאה מהניתוח מלפני 30 שנה , והאם כדי לי לבצע צילום רחם למרות שאני לא מקיימת יחסי מין ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ' שחר קול15/08/2009בוודאי, יש חשיבות רבה לביצוע הצילום, ובהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםאורית14/08/2009
אני לאחר הזרעה ראשונה (+גונל F) שנכשלה . היה גירוי יתר שחלתי אך לא ברמה של כאבי בטן וכו'. הרופא המליץ לי על הפסקה של חודש. כנראה על רקע גירוי היתר (אני מניחה..). קיבלתי ווסת בהתחלה היה דימום כבד וזה קצת נרגע. הפחד שלי שהדימום יימשך המון זמן (כמו שהיה לי לפני הטיפולים). זה היום ה-6 לדימום. האם יש טעם להפסקה? האם זה בסדר שהדימום נמשך יותר מ-6 ימים? מה הטיפול במקרה שהדימום ארוך?רק ביום ראשון אוכל לדבר עם הרופא.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול14/08/2009רצויה הפסקה בין טיפול למשנהו.
אם הדימום חריג - יש לשלול אפשרות של הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' ישי לגל14/08/2009
בת 40 וחצי, התחלתי לפני חודשיים טיפולים על מנת להביא ילד באמצעות תורם מבנק הזרע , מחזור טבעי לא הלך, אז הרופא נתן לי מנוגון 6 ימים 75 מ'ל, לאחר שישה ימים בדיקת דם וUS לא הראו זקיקים, הרופא העלה את המינון ל150 מנוגון 5 ימים ולאחר מכן US ובדיקת דם לא הראו זקיקים. הרופא ביטל את מחזור הטיפולים. שאלותיי הן
1. האם קיים סיכוי להריון אצלי
2. האם מה שקרה (החוסר תגובה למנוגון) לא אמור לקרות תמיד? כך אני מקווה שכן אני בדיכאון טוטלי מזה שלא נוצרו זקיקים. אודה לך על תשובתך בברכת שבת שלום ומבורך גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
ד''ר דוד ישי14/08/2009אם את מבייצת ואם ההורמונים שלך תקינים , יש סיכוי להריון.
נראה לי שצריך לתת לך מינון גבוה הרבה יותר של מנוגון כדי שהשחלות שלך תיצרנה יותר זקיקים כדי לשפר את הסיכויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהתמי14/08/2009
רציתי לדעת מה האם בשלות הביצית היא לפי גודל הזקיק ביום האוביטרל או ביום השאיבה?מילים אחרות:
1.אם נניח ביום האוביטרל הזקיק 15 מ"מ וביום השאיבה הזקיק גדל ל-20 מ"מ.אז איך לפי מה מסיקים את בשלות הביצית?
2.האם הביצית ממשיכה להבשיל גם אחרי האוביטרל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' שחר קול14/08/2009בשלות הביציות - לפי קוטר הזקיקים ביום האוביטרל.
האוביטרל הוא הסמן הביולוגי להבשלה הביוכימית הסופית של הביציות והכנתן להפרייה מבחינת הרכבן הכרומוזומאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תמי
ד''ר דוד ישי14/08/2009החשוב הוא גודל הזקיק ביום האוביטרל. בד"כ , לאחר האוביטרל , הזקיק אינו גדל. האוביטרל גורם לבייצית להשלים את תהליך ההבשלה שלה . בלעדיו הביצית לא תוכל לעבור הפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר זקיקים לפני ביוץTAL14/08/2009
שלום,
אני בת 38 נ+2 מנסה להכנס להריון תקופה ארוכה ללא הצלחה.
הבוקר הייתי אצל רופא הנשים שביצע מעקב זקיקים לפני הזרעה.
היום זהו היום ה-11 למחזור. בבדיקה נאמר לי שאין עדיין זקיקים. כאשר ביצעתי בדיקה זו לפני חודש וחודשיים גם כן ביום ה-11 נצפו כבר זקיקים.
הרופא אמר שאחזור שוב למעקב זקיקים ביום ה-14.
בנוסף מאתמול יש לי מעט הפרשות חומות.
הייתכן כי לא ייווצרו זקיקים במועד הביוץ? האם מעקב זקיקים ביום ה-14 יכול להיות מאוחר מדיי וכך אפסיד את ההזרעה?
אציין שהרופא הוא רופא נשים שלא מתמחה בפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום TAL
ד''ר דוד ישי14/08/2009בגיל 38 , ובכלל , מותר שמדי פעם יתאחר הביוץ ואפילו שלא יהיה ביוץ בכלל . אם זו אינה תופעה שחוזרת על עצמה בתדירות גבוהה אין לה משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)