מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלולות למניעת הריוןמודאגת18/08/2009
אני פונדקאית . לפני החזרה . החודש קיבלתי מחזור אך רופא הנשים אמר לא לעשות מעקב זקיקים כמו פעם שעברה , אלא לקחת מהיום השלישי למחזור גלולות למניעת הריון . לתקופה מסויימת (שבוע וחצי) מדוע להשתמש בגלולות למניעת הריון הרי אנחנו רוצים להשיג הריון . מה שיטת הטיפול הזה . כמו כן הרופא אמר שברגע שיעבור השבוע וחצי אני אקבל שוב מחזור ואז להודיע לו ואחר כך לעשות בדיקת דם ואולטרסאונד . אני לא מבינה זה לא חודש מבוזבז.
אודה לכם אם תסבירו לי ותעשו לי סדר בדברים .
חודש שעבר הכל היה תקין אצלי אך אצל הזוג הייתה בעיה ולכן לא עברתי החזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת שלום
פרופ' שחר קול18/08/2009המטרה היא סינכרון מועד שאיבת הביציות של האם הביולוגית עם חלון ההשרשה ברחם של הפונדקאית.
זו גישה מקובלת, ואין מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר החזרת עוברים קפואיםשאלה18/08/2009
האם יש מניעה מלטוס? מדובר בטיסה קצרה מאד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכה בהריוןללי18/08/2009
עברתי החזרת 2 מוקפאים לפני שבועיים ו5 ימים
ב"ה התוצאה היתה הריון (כעת אני כנראה בתחילת שבוע 6)
לאחר ההחזרה אמרו לי שאסור לשבת במים - ים- בריכה
האם כעת בהריון מותר כבר ללכת לים/בריכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
פרופ' שחר קול18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתשאלה18/08/2009
שלום,
יש לי עוברים קפואים ואני לפני החזרה.
האם ניתן לעשות את הבדיקה יום או יומיים לפני ההחזרה? או שזה יזיק להחזרה?
כמה זמן מרווח צריך להשאיר בין הבדיקה לבין ההחזרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרו
פרופ' שחר קול18/08/2009עדיף במחזור נפרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה אבחנתית
שאלה18/08/2009תודה על התשובה המהירה.
אינני רוצה להפסיד חודש.
ההחזרה נעשית במחזור טבעי ללא מתן הורמונים.
מדוע אתה ממליץ להפריד בין שני הדברים לשני מחזורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול18/08/2009יתכן מגע בין הסקופ לרירית הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה אבחנתית
שאלה18/08/2009תודה על התשובה המהירה.
אינני רוצה להפסיד חודש.
ההחזרה נעשית במחזור טבעי ללא מתן הורמונים.
מדוע אתה ממליץ להפריד בין שני הדברים לשני מחזורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול19/08/2009"החיפזון הוא מן השטן"...
אבל, אם הלחץ גובר, אפשר לבצע היסטרוסקופיה ולהמשיך לאחר מכן מיד במחזור הפשרה, רק אם הרופא המבצע נותן לכך הסכמתו, כלומר, לא היה שום מגע עם הרירית, לא דימום ולא נזק אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהלך אחרי הריון מחוץ לרחםאנונימית18/08/2009
ב- 10.7 קיבלתי זריקת מטוטרקסט,
כמה ימים אחרי כן התחיל דימום שנמשך עד יום ראשון האחרון (16.8)הבטא מאז ירדה באיטיות אבל ירדה.
ב-10.8
בטא 11
אסטרדיול קטן מ-200
פרוגסטרון 2.6
LH-0.8
אתמול ה- 17.8
בטא סוף סוף קטן מ-2
אסטרדיול 201
פרוגסטרון 2.6
lh- 2.5
האם לאור הערכים וההתנהלות הדימום שהיה לי מאז המטוטרקסט ועד תחילת השבוע כלל בתוכו גם דימום של מחזור ועכשיו אמור להיות ביוץ או שאני אקבל מחזור בעוד כמה ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ רחמי
פרופ' שחר קול18/08/2009לפי ההורמונים הביוץ עדיין רחוק.
ההמלצה הכללית - להימנע מהריון 3 חודשים אחרי מתן MTX.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תוצאה של fibrinogenא18/08/2009
עשו לי היום בבדיקת דם שעשו לי היום לצורך מעקב זקיקים ראיתי שהרמה היא 432 מה זה בעצם אומר כי זה מופיע כחורג מהנורמה האם זה קריטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול18/08/2009לא ברור מדוע בוצעה הבדיקה.
זו בדיקה הבודקת חלק ממנגנון הקרישה.
אין קשר לטרומבופיליה.
מציע לבדוק הסיבה עם הרופא שהזמין הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהליאת18/08/2009
אני מחר צריכה לעשות בדיקת דם להריון אבל אתמול היה לי דימום והיום הדימום נראה כמו מחזור יש לי סוכוי אני לא יכולה לעמוד במטח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי, הסיכוי קטן.
פרופ' שחר קול18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקהלילך18/08/2009
שלום,
אני כרגע בטיפול IVF שני, הבעיה היא הרירית שאינה מתאוששת לאחר גרידה שעברתי לפני שנה וחצי (לפני הגרידה היתה מגיעה ל12מ"מ בביוץ ומאז רק ל7מ"מ במקרה הטוב)
גם בטיפול הקודם וגם בנוכחי הרירית מתעבה סביב יום 7 (מגיעה ל6 מ"מ)למחזור ואז נהיית דקה יותר ב2-3 מ"מ סביב יום 11 למחזור- וזאת בלי שהיה ביוץ או ששונה הטיפול. עד הביוץ היא שוב מתעבה אך רק במעט.
האם יש הסבר\פתרון לרירית שנהיית דקה? ניסינו כבר אסטרופם,סיאליס ואספירין אך ללא הועיל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול18/08/2009סביר שהיה נזק לרירית לפני שנה וחצי.
יש מקום להיסטרוסקופיה, אם לא בוצעה עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
לילך18/08/2009שלום,
היסטרוסקופיה בוצעה לפני שנה, נמצאו הדבקויות מועטות בלבד, שהוצאו
האם יש עוד משהו שניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה סליחה
חתולת בית18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרוגסטן עד מתי להמשיךלימור18/08/2009
שלום רב,
עברתי הפריה עקב בעית זרע ואני בשבוע 7, היום עשיתי שוב אולטרסאונד נצפה דופק, שאלתי היא עד מתי להמשיך עם האוטרוגסטן?? לפני שבוע נאמר לי אחר בדיקת האולטרסאונד להמשיך יום כן יום לא, ומהיום מה לעשות? האם עד שבוע 7 זה מספיק או להמשיך עוד שבוע יום כן יום לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך
פרופ' שחר קול18/08/2009תשובה טובה דורשת מידע טוב, ובעיקר רמת הפרוגסטרון בדמך, אך גם איזה טיפול בוצע: טרי? הפשרה?
בהעדר המידע - עדיף להמשיך שבוע נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך פרוגסטרון לאחר תמיכה באורביטרלאריאלה18/08/2009
שלום רב
שאיבה ב7.8 החזרת עובר אחד ב 9.8
תמיכה של אוביטרל 250 ב9/8 וב13/8
בדיקת ערך פרוגסטרון ב 17/8 הראתה ערך הגבוה מ nmol/L 190
נראה לי ערך לא סביר היתכן ?
על מה עשוי ללמד ערך כל כך גבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' שחר קול18/08/2009תקין, סביר וצפוי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים בתהליך ההפריהאסתר18/08/2009
שלום רב,
אני נמצאת בתהליך של הפרייה חוץ גופית. עברתי את שלב הכנסת ביצית מופרית חזרה. ואני מחכה לתוצאות.אחרי שבועיים מההחזרה קיבלתי דימומים קלים, וירידת מיים. שאלתי היא מה פשר התופעות האלו? האם זה סימן לכך שהטיפול לא הצליח?? בעוד כמה ימים צריכים לתת לי תשובה אך אני חסרת אונים לנוכח התופעות הנל.
אודה לך אם תענה מהר.
בתודה, אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה
פרופ' שחר קול18/08/2009אני משער שהיה דימום על רקע מחזור, ואולי כישלון של ההליך.
בכל מקרה - מקובל לבצע בדיקת דם שבועיים לאחר השאיבה כדי לאבחן המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסיםlali18/08/2009
אני שלושה ימים אחרי החזרת שני עוברים
האם יש מניעה לקיים חסי מין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי: "שאלות נפוצות"
פרופ' שחר קול18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוך התעניינות...מתעניינת18/08/2009
שלום,
בת 27 מנסה כחצי שנה להיקלט להריון (מאובחנת כפוליציסטית, לא מקבלת ווסת סדירה בין חודשיים ומעלה...)
התחלתי לפניי חודש טיפול ראשון באקיקלמין שבסופו לא נקלטתי להריון וגם לא קיבלתי מחזור.
לקחתי כדורים לקבלת מחזור וכעת אני בסבב השני של האקיקלמין וביום שני מעקב זקיקים.
בדיקות זרע יחזרו אני מקווה עוד השבוע.
שאלתי היא:
האם כדאי לנסות עוד סבב של אקיקלמין (כי לדעתי אני פשוט לא מבייצת) או לדרוש מהרופא המטפל לעבור לטיפול אחר?
אני לא יודעת אם זה חשוב או משפיע אבל גם אימי היתה ככה ונקלטה להריון 3 פעמים לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ' שחר קול18/08/2009יש לשקול העלאת המינון של איקקלומין, כדי לנסות ולהשיג ביוץ.
רק לאחר מיצוי האפשרויות שבאיקקלומין יש מקום לעבור לטיפול עם גונדוטרופינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הביוץחגית18/08/2009
בוקר טוב!
לפני שבוע עברתי בדיקת US ואמרו לי שיש זקיק גודל 5 מ"מ בשחלה אחת, למחרת קיבלתי מחזור.
מתי אמור להתרחש הביוץ?
אם אני רוצה לבצע מעקב זקיקים מתי כדאי להתחיל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד
פרופ' שחר קול18/08/2009מועד הביוץ המשוער הוא 14 יום לפני המחזור הבא. מומלץ להתחיל מעקב כ - 4 ימים לפני כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית ללא הורמוניםמטופלת18/08/2009
שלום ,
קראתי כי קיים טיפול של הפריה חוץ גופית ללא טיפול הורמונלי.
אני לאחר 3 טיפולי גונאל F שכשלו.
אני חוששת מהכנסת הורמונים לגופי, מאחר שיתכן קשר בין לקיחת הורמונים לתחלואת סרטן.
1.היכן ניתן לקבל פרטים אודות טיפול זה.
2. האם ההורמונים (גונל, אוביטרל, אנדומטרין) המוכנסים לגוף מופרשים ממנו???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא הורמונים
פרופ' שחר קול18/08/20091.אם מדובר על שאיבת הזקיק הטבעי: זה טיפול ישן-נושן. למעשה, ה - IVF הראשון לפני מעל 30 שנה היה ללא הורמונים. ניתן לבצע טיפול כזה בכל יחידת IVF בארץ. אם מדובר על IVM - יש להתייעץ ספציפית האם את מתאימה לכך. יש לזכור כי הטיפול מחייב מתן הורמונים.
2. ההורמונים שהזכרת הם כולם "טבעיים" כלומר מיוצרים בגוף. גונל = FSH המופרש ע"י בלוטת יותרת המוח. אוביטרל = HCG המופרש ע"י השיליה. אנדומטרין = פרוגסטרון המופרש ע"י השחלה.
הגוף אינו מבחין בין הורמון המיוצר באופן טבעי, לבין הורמון זהה הניתן כתרופה. המטבוליזם - זהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)