מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום 3 ימים אחרי החזרת עובריםהדס16/08/2009
היום, 3 ימים אחרי החזרה ו 5 ימים לאחר שאיבה החל דימום רציני (נראה כמו מחזור).
אגב - אני לוקחת קלקסן ואספירין, והיום עשיתי הליכה של קילומטר או שניים עקב סידורים.
1. ממה זה יכול לנבוע?
קשה לי להאמין שמדובר בפציעה כי לא קיימתי יחסים כבר שבוע והתמיכה שאני לוקחת אינה וגינלית (גסטון ופרגניל).
2. האם מומלץ במקרה כזה לשכב או שזה לא משנה?
3. האם נתקלתם במקרה דומה של דימום כל כך קרוב לביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול16/08/2009הרקע לדימום לא ברור.
לא סביר שמדובר במחזור, 5 ימים לאחר שאיבה.
כיוון שאת לוקחת 2 תכשירים של "דילול" הדם, רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסיכוי להריון פחת עקב הדימום?
הדס16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי במקור הדימום, ובסיבתו.
פרופ' שחר קול16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמים מה עושים?ענתי16/08/2009
אם עישנתי סיגריה של חשיש ויום למחרת עושה בדיקת דם לוודא שבייצתי ומתחילה טיפול שבו מן הסתם עושים מדי כמה ימים בדיקות דם זה יכול להשפיע על התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' דוד ישי היקר, סיכויים להריון?גל16/08/2009
שלום רב דר' דוד ישי ותודה רבה על תשובתך לשאלתי מיום שישי ה-פ14.8.09, לגבי ביוץ אני לא יודעת וגם הרופא שלי לא יודע אם זה קרה לי או לא, הפרופיל ההורמוני שלי הוא:
fsh8
lh4.2
tsh 1.94
progestrone 5
prolactin 308
est pnol/l
אינני מבינה מה כל זה אומר? שאלתי היא האם הפרופיל ההורמוני תקין ומראה על סיכויים להכנס להריון ? להזכירך בת 40.5 לאחר הזרקה של 11 יום לא רצופים מנוגון בהתחלה 75 מ'ל ואחר 150 מ'ל שלא הביאו לזקיקים ובשל כך הופסק הטיפול , לצערי.
תודה על תשובתך ושבוע טוב גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
ד''ר דוד ישי16/08/2009רמת ההורמונים שציינת בשאלתך תקיניה. וזה נותן תקוה לתגובה טובה יותר עם מינון גבוה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנוונות זקיקיםיעל16/08/2009
שלום רב,
אודה לתשובה על שאלה עקרונית:
מה עולה בגורם הזקיקים הרבים שנמצאים בשחלה אך עוברים התנוונות (כתוצאה מאטרזיה אולי?) האם הם נותרים כרקמה צלקתית? אולי משהו שדומה לצלקת שיוצר הגופיף הצהוב (corups albicans)? אם זה נכון, האם יש לזה השפעה על פוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול16/08/2009תהליך האטרזיה הוא פיזיולוגי ברקמות רבות בגוף, בעיקר אלו המתחלפות בקצב מהיר (כדוריות דם). זקיק אטרטי לא יוצר גופיף לבן, ואינו מותיר מלקת, לכן אין לו השפעה על הפוריות.
יש לזכור כי מידי חודש בחודשו כ - 1000 זקיקים מתנוונים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת תהליך הפרייהדנה16/08/2009
אני בת 27 ,המחזור שלי אינו סדיר ,התחלתי תהליך של הפריות ביום שישי קיבלתי וסת
וביום שבת לפי מה שנאמר לי לעשות זריקה של גונאל של 150 ,וביום ראשון לשות בדיקת דם ואולטרסאונד , עשיתי את הכל ,לאחר האולטרסאונד נאמר שיש ציסטה קטנה בשחלות ,האם זה ישפיע אל המשך הטיפול ? והאם ניתן בכלל להמשיך בטיפול ?
עם ניתן להמשיך ,מתי מתבצעת השאיבה ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה
פרופ' שחר קול16/08/2009לרוב אפשר להמשיך בטיפול.
הדאיבה - סביב יום 14 למחזור. אך יש סטיות ניכרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה18/08/2009אני מעשנת , אבל לא הרבה האם זה יכול להשפיע על תהליך ההפריה? זה מאוד חשוב לי לדעת,
אני יעשה כל דבר שמומלץ כדי שזה יצליח ,
ושאלה נוספת , האם אתה ממליץ לעשות או לא לעשות משהו כדי שיעזור לטיפול ושזה יצליח ?
לפי מה שהבנתי שתהליך הפריה הוא תהליך שיכול להיות שגם בפעם הראשונה זה לא יקלט ,אני מאוד אופטימית וממשיכה בחיי הרגילים , הולכת לעבודה ולחברים , ולא עושה מזה עניין גדול עם זה מה שצריך לעשות אז עושים.
ביום חמישי אני צריכה לעשות בדיקת דם נוספת ואולטרסאונד , מה יהיה המשך הטיפול?
אני עדיין אמשיך להזריק גונאל ? לאחר מה שנאמר לי לקנות 7 זריקתו אבקה של צטרוטייד ,למה זה נועד זה בטיפול או לאחר הטיפול של השיאבה , קניתי לפי המרשם גם אנדומטרין 30טבליות ?וגם אוביטרל 250 מיקרוגרם ? פרימולוט-נור ?
אני יודעת ששאלתי אותך הרבה שאלות , אני מאוד אשמח אם תוכל לענות לי זה מאוד יעזור לי להמשך טיפול ,
ותודה רבה על תשובתך הקודמת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול18/08/2009עישון מקטין הסיכוי להריון.
אפשר להמשיך בחיים כרגיל, ואפילו רצוי.
צטרוטייד - מונע ביוץ מוקדם.
אנדומטרין - רק לאחר החזרת העוברים
אוביטרל - לתיזמון השאיבה
פרימולוט נור - לא ברור לי הצורך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר שחר קול
דנה18/08/2009תודה על התשובות ,זה ממש עוזר ,
החוסר ודאות לפעמים יכולה לשגע .
כרגע כל המידע מובן ,
עם יהיו לי שאלות נוספות אני יידע למי לפנות ,
באמת תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה.
דנה20/08/2009היום עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד , תוצאות האולטרסאונד מראות כי :(התחלת הוסת 14/08 )
רחם: עובי רירית הרחם 6.2 מ"מ
שחלה ימנית :27*40 ,גוגל זקיק :12,12,11,11,11,10,10
ונמצאו עוד מספר זקיקים של 10 מ"מ .
שחלה שמלאית : 27*40 , 14,13,13,12,10
ונמצאו מספר זקיקים נוספעם של 10 מ"מ .
רציתי לשאול כמה שאלות :
1. האם זה תקין לזמן ?
2.למה אני מקבלת גם גונאל וגם צטרוטייד ?
3.מתי מתחילים את טיפול השאיבה לפי התוצאות הנ"ל ?
4. לפי מה שהבנתי שזריקת צטרוטייד גורמת לכך שלא יהיה ביוץ מאיזה סיבה נותנים את הזריקה הזאות ולמה רוצים לעצור את הביוץ ?
מחכה לתשובתך
תודה על העזרה בכל עת אני מאוד מעריכה את זה
דנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול20/08/20091. כן
2. גונאל - גירוי שחלות. ציטרו - מניעת ביוץ מוקדם.
3. השאיבה - בשבוע הבא.
4. תהליך הביוץ חייב להיות מתוזמן בקפדנות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ד''ר שחר קול
דנה20/08/2009לד''ר שחר קול,
רציתי להגיד לך תודה , זה מאוד עוזר לאורך כל הדרך , התהליך הוא לא קל ,ובאמת כל תהליך שאני עוברת אתה נותן לי את התשובות הנדרשות לטיפול.
המון תודה ,על עזרתך
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול שאלה נוספת ד''ר שחר קול
דנה23/08/2009היום עשיתי ביקת דם נוספת ובנוסף לכך אולטרסאונד,התוצאות הם :
רחם : עובי רירית הרחם 8 מ"מ
רירית סדירה
הד קו אמצע : כן
נוזל דוגלס : מעט נוזל
שחלה ימנית :גודל שחלה ימנית 50*35
גודל זקיקים : ממוצע : 19,17,14,15,15,15,14,14,14,13,13,13
נמצאו עוד מספר זקיקים בגודל עד 10 מ"מ
שחלה שמאלית גןדל : 30*45
גודל זקיקים: ממוצע : 19,18,18,17,17,14,14,13,11,10,
ועוזקיקים קטנים של 10 מ"מ .
רציתי לשאול עם במקר כזה יכולים לצאת תואמים ?
או שזזה קשור לזרע של הגבר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה שלום
שני23/08/2009אני לפני הפריה ראשונה וגם לי הרופא נתן : גונל במינון 150 וצטרוטייד למשך שבוע. ראיתי שגם לך נתנו גונל במינון 150 וגם צטרוטייד.
רציתי לשאול אותך - כמה זמן הזרקת גונל במינון 150 יחידות עד שהגעת לזקיקים האלה (שבוע או יותר?) והאם הגונל והצטרוטייד גרם לך להשמנה או לנפיחות בגוף, כי אני נורא פוחדת מזה (אני בחורה רזה).
אני מאוד אשמח אם תעני לי כי אני מאוד דואגת.
תודה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב ,לשאלה ששאלת
דנה23/08/2009אני ביום ה9 שלאחר הוסת , וזנ גודל הזיקיקים שלי , הכל כמובן תלוי בגוף שמייצר לפי מה שאת רואה , גם אני לא ידעתי מתי זה יקרה , רק לאחר אולטרסאונד היום אפשר היה לראות שהזקיקים גדלו ,
ביום שישי לפני שעו קיבלתי וסת , לאחר מכן 5 ימים אני לקחתי גונאל , ביום חמישי הזה התחלתי כבר להזריק צטרוטייד ( צטרוטייד לפי הבנתי עוצר את הביוץ כי הזקיקים לא מספיק גדולים , ולאחר מכן מחכים שהזקיקים יגדלו כדי שיהיה יותר ביציות )
היום לאחר אוטרסאונד אני מזריקה גונאל ובנוסף גם צטרוטייד ומחר גם אותו דבר אבל בנוסף בערב כבר אוביטרל ( לפי מה שהבנתי זה גורם לביוץ יום שלישי מנוחה , לא מזריקה כלום ( איןלי מושג למה )יום רביעי שאיבה ( בעזרת השם ) ואחרי יומיים או שלושה החזרה .
שאלת עם השמנתי , אז גם אני בחורה רזה , וכם טיפה את מתנפתחת בבטן ( אבל בקטנה )עם זה יצליח בעזרת השם אז הכל שווה , בכל מצב בהריון את גודלת אז מה כבר משנה שבוייעם לפני ...
קחי הכל בקלות אל תכנסי לזה יותר מדי , תמשיכי בחיים שלך עבודב חברים ( את הזריקות אני עושה בעבודה ) וממשיכה לעבוד .
עשית לפי כן הזרעות או ישר להפריה ?
באיזה יום את לאר הוסת ?
בהצלחה תחשבי חיובי ( יהיה טוב אל תדאגי )
עם את צריכה מהוא דברי איתי (אני לא מומחית גדולה , אבל אולי זה עדיף )
פחות הסאריה ופאניקה , תהיה רגוע לחלוטין ,
זה לא קל אבל תחיכי את הוכת לקראת משהו טוב ...
בהצלחה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה, איזה מעודדת את!
שני23/08/2009כל הכבוד!
קודם כל אני שמחה שענית לי כי אני באמת דואגת, ונראה לי שאני אמורה לעבור את אותו התהליך שאת עוברת. היום התחלתי להזריק גונל במינון 150 וביום רביעי אני עושה אולטראסאונד ואז הרופא יאמר לי מתי להתחיל עם הצטרוטייד.
לפני כן עשיתי הזרעות עם גונל , אבל המינון הכי גבוה שהזרקתי אז היה 112 . עכשיו עם מינון של 150 יחידות בכל יום זה נראה לי המון ואני כל חיי נלחמתי לשמור על הגזרה ולא להשמין והצלחתי כי אני היום בחורה רזה, ולכן אני דואגת שההפרייה חוץ גופית תגרום לי להשמין בגלל המינון הגבוה של הגונל - 150 יחידות כל יום, ובגלל כל תרופות התמיכה שנותנים לאחר החזרת העוברים.
1) דנה, האם עלית במשקל מאז שאת מזריקה גונל וצטרוטייד? פליז.. זה מאד חשוב לי לחזור
לגזרה אחרי ההריון והלידה בעזרת השם, כשיהיו.
2) האם זה IVF ראשון שלך? (שלי כן).
3) תודה שאת מעודדת אותי, זה מאוד חמוד מצדך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
דנה23/08/2009שני , כמעט ולא עליתי במשקל , קצת נפיחותבבטן , עם היית משתמשת בגונאל של 112 מ"מ
אז זה כמעט אותו דבר , אני גם רזה שוקלת כ59 קילו ו171 גובה , בעבודה אמרים שאני מרז , אף אחד לא יוע על מה שאני עוברת , אז בקשר למשקל אין לך מה לדאוג .( וחיוץ מזה כבר לקחת גונאל את יודעת איך הוא משפיע על הגוף שלך )
התשובה השניה , כן זו הפריה ראשונה ובזרת השם האחרונה ...
בהצלחה
כל שאלה שיש לך את יכולה לפנות אליי
וקחי את זה בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
דנה23/08/2009שני , כמעט ולא עליתי במשקל , קצת נפיחותבבטן , עם היית משתמשת בגונאל של 112 מ"מ
אז זה כמעט אותו דבר , אני גם רזה שוקלת כ59 קילו ו171 גובה , בעבודה אמרים שאני מרז , אף אחד לא יוע על מה שאני עוברת , אז בקשר למשקל אין לך מה לדאוג .( וחיוץ מזה כבר לקחת גונאל את יודעת איך הוא משפיע על הגוף שלך )
בהצלחה
וקחי את זה בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
בהצלחה
בהצלחה
וקחי את זה בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה שלום
שני23/08/2009אני לפני הפריה ראשונה וגם לי הרופא נתן : גונל במינון 150 וצטרוטייד למשך שבוע. ראיתי שגם לך נתנו גונל במינון 150 וגם צטרוטייד.
רציתי לשאול אותך - כמה זמן הזרקת גונל במינון 150 יחידות עד שהגעת לזקיקים האלה (שבוע או יותר?) והאם הגונל והצטרוטייד גרם לך להשמנה או לנפיחות בגוף, כי אני נורא פוחדת מזה (אני בחורה רזה).
אני מאוד אשמח אם תעני לי כי אני מאוד דואגת.
תודה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ד''ר שחר קול
דנה23/08/2009היום עשיתי ביקת דם נוספת ובנוסף לכך אולטרסאונד,התוצאות הם :
רחם : עובי רירית הרחם 8 מ"מ
רירית סדירה
הד קו אמצע : כן
נוזל דוגלס : מעט נוזל
שחלה ימנית :גודל שחלה ימנית 50*35
גודל זקיקים : ממוצע : 19,17,14,15,15,15,14,14,14,13,13,13
נמצאו עוד מספר זקיקים בגודל עד 10 מ"מ
שחלה שמאלית גןדל : 30*45
גודל זקיקים: ממוצע : 19,18,18,17,17,14,14,13,11,10,
ועוזקיקים קטנים של 10 מ"מ .
רציתי לשאול עם במקרה כזה יכולים לצאת תואמים ?
או שזה קשור לזרע של הגבר ?
כמה עוברים לדעתך צריך להחזיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסוכן?תמי16/08/2009
אתמול עשיתי הזרעה וחצי שעה אחרי חשתי בכאבי גב ולכן לקחתי שתי נרות של אביטרן
האם זה מסוכן במידה ויהיה הריון?
אני פוחדת כי רק אחרי ראיתי בעלון שאסור לצרוך בהריון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסוכן להריון?
פרופ' שחר קול16/08/2009אנא, הפני השאלה לפורום הריון בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקליעלי16/08/2009
בוקר טוב,
אני מטופלת באיקקלומין ואוביטרל להסדרת הביוץ.
סיימתי טיפול 3 ללא הצלחה.
יש לי שאלה- בחודש האחרון עליתי 1.5 ק"ג , לא שיניתי דבר בתזונה,אניט מאוד מקפידה.
הבטן עדיין נפוחה (17 יום לאחר אוביטרל) .
ממה יכולה לנבוע העלייה במשקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות"
פרופ' שחר קול16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע נהדר!איזה ספורט אפשר אחרי החזרחתולת בית16/08/2009
ת עוברים {שישה ימים} הליכה איזה סוג מותר
רכיבת אופניים
פילטיס
תודה המשך יום נעים!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ב"שאלות נפוצות"
פרופ' שחר קול16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלה לרופאיםסיגל16/08/2009
בוקר אור, אני קרוב לוודאי אהיה היום אחרי עקירת שן בינה , שלא ניתן לדחותה בעקבות דלקת וכאבים איומים, רציתי לדעת מה ניתן לקחת נגד כאבים במידה ואני בהריון צעיר שבועות ראשונים על מנת לא לפגוע בעובר? תודה רבה והמשך יום קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
פרופ' שחר קול16/08/2009יש לפנות לפורום הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון, פרוגינובהללי16/08/2009
ב11/7/09 עשיתי בדיקת הריון לאחר 12 יום מהחזרת 2 מוקפאים.
הבטא היה 71.7 ז"א שיש הריון ב"ה.
ביום חמישי 13/7 עשיתי שוב בדיקה לבטא ופרוגסטרון והתוצאה היא כך:
בטא 211.7 פרוגסטרון 42.3 nmol/L
1. האם הפרוגסטרון לא נמוך מידי בשביל תחילת הריון או שצפויה עליה ניכרת בימים הקרובים?
2. אני לוקחת תמיכה של אנדומטרין 3 פעמים ביום ופרוגינובה 3 פעמים ביום,
ביחידה אמרו לי להמשיך איתם בחודשיים הקרובים.
היום ראיתי שכתוב בהוראות השימוש של הפרוגינובה שאסור לקחת אותה בהריון.
איך יתכן שאמרו לי להמשיך לקחת את הפרוגינובה, הרי אני בהריון???
האם מותר בגלל שמדובר בטיפול פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון, פרוגינובה
ד''ר יעקב לברון16/08/2009מטעמים של הגנה משפטית על כל תרופה כתוב לא לקחת בהריון. תפעלי לפי הוראות היחידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון נמוך
ללי16/08/2009כעבור 14 יום ממהחזרה תוצאות בדיקת הדם היו
פרוגסטרון 42
האם לא נמוך מידי לתחילת הריון?
שמעתי שצריך להיות מ60 לפחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון נמוך- שאלה לרופא
ללי16/08/2009כעבור 14 יום ממהחזרה תוצאות בדיקת הדם היו
פרוגסטרון 42
האם לא נמוך מידי לתחילת הריון?
שמעתי שצריך להיות מ60 לפחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים שלום,שני16/08/2009
האם בטא 52 נחשבת לערך נמוך להריון, או שזה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר
פרופ' שחר קול16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת מוקפאים-דחוףתותית15/08/2009
היי
וסת אחרונה ב-01.08.09 מהיום ה-3 נוטלת אסטרופם 2 מ"ג 3 פעמים ביום
אתמול-14.08.09 הופיע דימום קל וגם היום רק על התחתונית בכתמים קטנים יותר כמו הפרשה חומה כהה(סליחה על התיאור)
מחר אמורה לבצע בד' גם+א.ס. ההחזרה מתוכננת ליום רביע הקרוב ה- 19.08.09
ממה אמורים לנבוע הדימומים והאם זה תקין ?
כי הרי אסטרופם אמור לדחות את ביוץ טיבעי
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תותית
ד''ר דוד ישי15/08/2009אם הדימום נמשך , זה לא תקין. צריך לעשות את הבדיקות מחר ולפי זה להחליט לגבי ההמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תותית17/08/2009ביצעתי את בד' הדם אתמול :
E2 - 714
פרוג'- 4.5
LH- 7.6
בא.ס. -ראו רירית 13 מ"מ לא מספיק טוב?
נאמר לי להמשיך ליטול 2 מ"ג אסטרופם פעמיים ביופ למשך 5 ימים ולהוסיף נרות אוטרוגסטן
על הטיפול הנ"ל נוותר הפעם כי רירית לא מספיק טובה אז למה אמרות לי להמשיך אסטרופם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר קצת הסבר על בד' הדם
תותית17/08/2009היא נעשתה ביום ה-16 למחזור(ווסת אחרונה ב- 01.08.09 )
ה-LH ו ה-E2 לא גבוהים מידיי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תותית
ד''ר דוד ישי17/08/2009צריך לקחת אסטרוגן + פרוגסטרון כדי שהרירית תוכל להתפרק כמו שצריך ( כדי שהוסת יהיה רגיל )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםענת15/08/2009
נטלתי שבועיים 4 כדורים ביום (2 דרך הנרתיק ו- 2 דרך הפה). הרירית נשארה 3 מ"מ. כמה זמן עליי לנסות את האסטרופום לצורך עיבוי הרירית? האם להמשיך ליטול ברציפות או להפסיק ובכל תחילת מחזור לנסות שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי15/08/2009אם אחרי שבועיים של 4 כדורים הרירית היא של 3 מ"מ , כדאי להפסיק ולנסות תכשיר אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית מחזור ופרוגילוטוםדניאלה.י15/08/2009
שלום דר'
עברתי גרידא אחרי הריון לא תקין לפני כחודש.....
ביום שלישי לגרידא התחלתי ליטול פרוגילוטון חד פעמי ל- 2 יום לטענת הרופא - להסדרת רמות ההורמונים. חייבת לציין שאני סובלת מאנדומטריוזיס שלא נותח.
אחרי הפסקת הגלולות אחרי 3 ימים דימום של חצי יום שנפסק ומאז עוד שבוע עבר וכלום... הרופא טוען שזה היה כנראה המחזור וביום א' אעשה בדיקות... אני מאד מודאגת שניפגעה לי הרירית, אמורה לעבור החזרת מוקפאים. שאלתי, האם הדימום הקצר מראה על פגיעה ברירית? מה ניתן לעשות? האם יש ביוץ אחרי השימוש בפרוגילוטון שיאפשר החזרת מוקפאים? מאד מודאגת מהרירית אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי15/08/2009קצת התבלבלתי עם התאריכים. בכל מקרה , אל תמהרי להסיק מסקנות מהוסת הראשון לאחר גרידה ( אם זה בכלל וסת )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
דניאלה.י15/08/2009גרידא 13.7.09 פרוגילוטון מ- 16.7.09 אחרי 21 גלולות 3 ימים אחרי דימום של פחות מיממה
היתכן ונפגעה הרירית כתוצאה מהגרידא או הגלולות?
האם תוכל להשיב לי עכשיו?
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדימום 3 ימים אחרי הפסקת הגלולות...
דניאלה.י15/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלונה
ד''ר דוד ישי16/08/2009זה ממש לא מעיד על פגיעה ברירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לפיענוח בדיקות מהיום
דניאלה.י16/08/200911 יום אחרי הפסקת נטילת הפרוגילוטון, 8 ימים אחרי יממה של דימום, 31 יום אחרי גרידא
רירית: 5 מ"מ
שחלות: על כל שחלה ציסטה בגודל של כ- 30 מ"מ
פרוגסטרון 4.6
אסטרידול 473
האחות פריון אמרה שלא היה ביוץ החודש ויש לחזור על הבדיקות בעוד כמה ימים בשביל לראות אם רירית תתאים להחזרת מוקפאים
שאלותי:
1.כמה זמן לוקח לרירית ולרמות ההורמונים לשוב לעצמן?
2. האם יש מקום לדאגה לגבי הביוץ היתכן וגופי לא יבייץ שוב?
מודאגת שבאם תכשל החזרת המוקפאים, גופי לא ישוב לעצמו ולא אוכל לעבור הפריות נוספות.
3. האם יש מקום לדאגה?
4. האם הגיוני להחזיר מוקפאים כשזה המצב, או בעזרת פרוגינובא כשאלו הנתונים בינתיים?
מאד מודאגת, והתשובות שמקבלת הן שהכל אפשרי לטוב ולרע, אני בת 39 ומחפשת מעט מרגוע לנפשי המעונה
תודה מראש על התשובות, ומודה על הקודמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלונה
ד''ר דוד ישי17/08/2009הביוץ צפוי להתרחש כשבועיים מהדימום. תהיי סבלנית ואל תלחיצי את עצמך.
לדעתי עדיף לעשות החזרה עם הכנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וכאביםמירי15/08/2009
שבת שלום....
אני בת 41 בקרוב ואני מטופלת ב- IVF זהו הטיפול הראשון שאני עושה
ב- 5/8 היתה לי החזרת עובר (1), היום 15/8 היו לי כאבים באזור השחלה הימנית וסוג של חולשה
כשנכנסתי להתפנות גיליתי דם בניגוב, עליתי למיון ורופא נשים עשה לי אולטרסאונד וגינלי ולא ראה המשך דימום רק אמר שהרירית כ-19 מ"מ וזה טוב להריון, נעשתה לי בדיקת דם והבדיקה יצאה שלילית, הרופא טען ששלילי זה עדין לא אומר כלום ויש לבצע בדיקה ביום שנקבע לי (19/8 ).
נאמר לי שבדיקה מוקדמת נותנת תוצאה חיובית בגלל ההורמונים שהזרקתי לגוף, ואני יודעת שבדיקות דם הם מאוד אמינות, שאלתי היא מה הסיכוי שבדיקות דם שיוצאות שלילי ואחר כך הם חיוביות, הרי אני כבר 10 ימים לאחר ההחדרה אם היה הריון זה היה מראה
חייבת לציין שעד אתה אני מדממת ויש לי כאב בבטן התחתונה
בתודה
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי15/08/2009אין טעם לעשות בדיקה לפני שעוברים 12 יום. גם אם יש הריון , אין סיכוי שהתשובה תהיה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)