מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אפשר לשמוח...?שלומית07/07/2009
שלום רב,
ביום 2.7.09, 14 יום לאחר הזרעה ראשונה על בסיס טבעי, בטא = 9.
ביום 5.7.09 בטא = 87
ביום 7.7.09 בטא=333.
האם העלייה הנ"ל תקינה? האם היא לא גבוהה מדי (ציפיתי להכפלה.... )
בהנחה שתקין, מה השלב הבא? אולטראסאונד בשבוע 7-8?
תודה רבה,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמוח...
פרופ' שחר קול07/07/2009נראה טוב!
מציע בדיקת א.ס. 30.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!
שלומית07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין סופרים את יום ההחזרה?מאיה07/07/2009
אני מבינה שבדיקת הריון רצוי לעשות 12 ימים לאחר ההחזרה.
השאלה היא האם יום ההחזרה הוא היום ה-1 או נספר כ- 0?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14 יום מיום השאיבה
פרופ' שחר קול07/07/2009אם יום השאיבה היום, 7.7, בדיקת דם ב - 21.7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום ההחזרה נספר כאפס!!!!!
טלי08/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לגבי טיפול הורמונליליהי07/07/2009
השבוע אני אמורה לעבור הזרעה ראשונה ללא הורמנים. מחודש הבא, אני אמורה להתחיל טיפול הורמונלי ולא ברור לי מה אני צריכה לעשות.
למתי לקבוע את התור לרופא ע"מ לקבל את המרשמים לטיפול? האם הטיפול צריך להתחיל בתחילת המחזור הבא? כלומר להזמין תור קרוב למועד תחילת המחזור? או לתאריך קודם ?
תודה על העזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ' שחר קול07/07/2009עדיף להגיע להסברים ומרשמים לפני המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר זריקת אוביטרלחסוי07/07/2009
אני לאחר טיפול של זריקות גונל F
פעם אחרונה הייתה זריקה של 112.5 ביום שני שעבר בתאריך 29-6-09
יום שלישי בלי כלום ביום רביעי אולטרסאונד זקיקים תוצאות:
רירית 7.5
ימין זקיקים:19 מ"מ 18 מ"מ 16 מ"מ ועוד זקיקים רבים קטנים
שמאל זקיקים:17 מ"מ 13 מ"מ 12 מ"מ ועוד זקיקים רבים קטנים
ביום שישי קיבלתי הוראה מהרופא לבצע את זריקת האוביטרל ו"לחגוג" בשישי שבת
(מציינת כי כול שבוע שעבר קיימנו יחסים כולל שישי שבת וראשון)
מיום שבת אני מרגשיה תופעות לוואי מוזרות:
כאבי בטן תחתונה כמו התכווצויות+כאבים קלים בחזה+הפטמות שלי עומדות מיום שבת
(סליחה על ההתבטאות)
השאלות שלי הם כאלה:
1.האם הזריקת אוביטרל היא זריקה שב 100% מגיע הביוץ?
2.האם הכאבים שיש לי הם כאבים בעקבות הזריקה או שחל התפתחות?
3.האם יש מצב שאני בהיריון אני שואלת מכיוון ואני יודעת שבדיקת היריון לא תתפוס עכשיו רק בעוד שבועיים..
בבקשה תעזרו לי לקבל תשובות אני מאוד ישמח ויעריך,
מאוד בלחץ ובהתרגשות היריון ראשון שלי!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול07/07/20091. כן, אולי לא 100% - אבל 99%...
2. בעיקבות ביוץ של מספר ניכר של זקיקים.
3. יש מצב...נדע בעוד כ - 10 ימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר זריקת אוביטרל
שרית07/07/2009תודה על ההתייחסות ועל התשובות..
אמן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהלימור07/07/2009
שלום רב,
אני מזריקה כל יום מונוגון ולוקחת 3 פעמים ביום סינרל, היום עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד, הרופא ראה זקיקים בגודל 13 מ"מ, ואמר לי להזריק עוד 3 ימים מונוגון ולבוא ביום שישי שוב לבדיקת דם ואולטרסאונד, השאלה שלי היא האם אני לא אפספס את הביוץ עד השאיבה ביום ראשון??? כי הוא אמר לי שהשאיבה תהיה בתחילת שבוע הבא?????? אני מפחדת לבייץ לפני זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ' שחר קול07/07/2009תפקיד הסינרל למנוע ביוץ מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותרוני07/07/2009
מצ"ב תוצאות בדיקות דם מיום חמישי למחזור , תקינות? מעיד משהו על רזרבה שחלתית?
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
pmol/L 206 ESTRADIOL (E-2)
mIU/L 2.26 TSH
10.0 pmol/L 14.7 T4- FREE
- IU/L 3.30 LH
- IU/L 9.00 FSH
mIU/L 364.1 PROLACTIN
nmol/L 1.80 TESTOSTERONE- TOTAL
pmol/L 276 VITAMIN B12
µmol/L 4.18 DHEA SULPHATE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קרה לחומצה הפולית?
שירה07/07/2009איזה מחקר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
פרופ' שחר קול07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאמא07/07/2009
אני שבוע אחרי החזרה, מזה מס' ימים שלא לוקחת חומצה פולית עקב המחקר החדש שיצא.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ח פולית
פרופ' שחר קול07/07/2009איזה מחקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטותסיון07/07/2009
שלום,
אני בת 36. בגיל 30 הפסקתי ליטול גלולות ולפני כשנה הלכתי לבדיקת רופא נשים ופרופיל הורמונלי במגמה לנסות להרות (עד אז לא ניסיתי). פרופיל הורמונלי +US יצאו תקינים. מחזור סדיר וביוץ תקין. כחודש לאחר מכן התחלתי לסבול מכאבי בטן במחזור ואחרי. בבדיקת US נצפו 2 אנדומטריומות קטנות, בסביבות 15X15 מ"מ. מרגע זה (מאותו חודש!) התחילה עלייה במשקל, למרות שהרגלי תזונה וספורט לא השתנו. הסיבה היחידה יכולה להיות הופעת 2 הציסטות, כל הבדיקות תקינות. ההשמנה בטנית ובירכיים. לאחר חצי שנה של נסיונות טבעיים, בצעתי 3 מחזורים עם גונל 75. בשחלה עם האנדומטריומות לא היו זקיקים , היא מעט מוגדלת. בשחלה השנייה היו 2 זקיקים ותמיד הטיפול הסתיים בגירוי יתר קל. במהלך 8 חודשים עליתי 7 קילו במשקל. 5 קילו לפני הגונל ו-2 קילו אחרי ההזרעות עם הגונל. האנדומטריומות גדלו מעט ל-25X25. האם ההשמנה נעצרת מתישהו? מה ניתן לעשות כדי לעצור אותה? האם אנדומטריוזיס ידוע כגורם להשמנה בעקבות השינויים ההורמונליים? כרגע המחזור והביוץ עדיין תקינים וסדירים. כרגע אין כוונה לנתח ולהוציא את האנדומטריומות אלא להפנות אותי להפרייה,אני חוששת שהמשקל ימשיך להעלות ובסוף גם הוא יצור בעיה. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
פרופ' שחר קול07/07/2009לפי הספרות הרפואית בתחום - איני מכיר קשר בין אנדומטריוזיס לבין השמנה.
אנדומטריוזיס אינו גורם לשינויים הורמונאליים, לכן לא ברור הקשר להשמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה תענו לי בדחיפותמירב06/07/2009
אני נמצאת ביום ה13 לאחר החזרת 3 עוברים. עשיתי היום דם להריון לא יכולתי להתאפק ליום ה 15 והתשובות הן הורמונים אסטרידול 4020 ופרוגרסטון 54 ובטה 10. יש סיכוי? זה יכול להתפתח או ללכת אחורה. קבלתי לאחר החזרה 3 זריקות של אוביטרל 125 מ' . אני לחוצה תעזרו לי תתנו לי תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה טוב
טלי07/07/2009פרוגרסטרון 54 זה טוב.
את הבדיקה יש לעשות ביום ה-12 כאשר את יום ההחזרה מחשיבים כאפס.
בטא 10 זה נמוך אבל יכול להתפתח. אל תאבדי תקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.
חסוי07/07/2009לדעתי אל תצפי יותר מדי 10 זה נמוך.. וכן ייתכן מאוד שזה בהשפעת האוביטרל ....
אגב גם לי זה קרה ....
מקווה שיהיה לך בשורות טובות אמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי מתי ניתנו לך זריקות האוביטרל..
שלומית07/07/2009אם ביום ההחזרה ועברו כבר 13 יום אז זה יכול להיות חיובי בהחלט ותצטרכי לעקוב ולראות הכפלות. אם טרם עברו 10 ימים ממתן האוביטרל - אז לצערי זה יכול להיות עדיין שאריות של האוביטרל ותצטרכי לחכות עוד קצת ולבצע בטא במועד המתאים, כמו שאמר לך הרופא... מקווה לבשורות טובות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ' שחר קול07/07/2009קשה מאוד לדעת האם מדובר בבטא מהריון שהחל או שאריות של אוביטרל.
רק הזמן יגיד את שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתישרון06/07/2009
ראשית שוב תודה על התגובה.
שנית, עברו שנתיים וחצי מאז הלידה נראה מחר אחרי השאיבה מה יחליטו.
תודה ומבטיחה לעדכן.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתעדכן
ד''ר דוד ישי06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה כאמצעי מניעה - שאלהאיילת.06/07/2009
מזה כחודשיים אני מניקה את ילדי בן ה - 8 חודשים פעם עד פעמיים בלילה בלבד. יתר היום לא יונק.
טרם קיבלתי מחזור.
האם הנקה במינון כזה עדיין מהווה אמצעי מניעה כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילת
ד''ר דוד ישי06/07/2009זה משתנה מאישה לאישה , אבל אני מאד ממליץ לא להסתמך על זה אם את לא מעוניינת להרות בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר מחזוראנני06/07/2009
שלום,
אחרי IVF וגרידה בשבוע 7 וחצי (תאומים) רירית לא מתעבה
עשו היסטרו' ובמעקב מחזור טבעי אח"כ רירית יותר טובה אך לא מספיק טובה
החודש יבוצע שוב מעקב של מחזור טבעי בתקווה להחזיר מוקפאים
קיבלתי מחזור ביום רביעי 1/7 שנמשך שלושה ימים, ביום השני למחזור רירית כ-6 מ"מ, והיום פתאום התחלתי לדמם מעט שוב
האם זה עשוי להפריע לניסיון החזרת קפואים? או מעיד על בעייה ברירית?
האם למרות הדימום הרירית עוד יכולה להתעבות מספיק עד הביוץ? (במחזור סדיר של 28 יום)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עליי?
אנני06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אנני
ד''ר דוד ישי06/07/2009הרירית עדיין יכולה להתעבות ולהיות מוכנה להחזרה למרות הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה ורודהמאיה06/07/2009
אני לאחר החזרת טריים שבוצעה ביום ראשון שעבר.
היום מעט הפרשות ורודות.
האם יתכן שמדובר על השרשה?
האם כדאי להעלות את מינון האוטרוגסטן שאני לוקחת? (3X200)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
מאיה06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מאיה
ד''ר דוד ישי06/07/2009יתכן שמדובר בהשרשה. את יכולה להעלות את המינון ל 4 קפסולות ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטןדלית06/07/2009
שלום,
לפני שבועיים היה יום הביוץ שלי (עפ"י בדיקת ביוץ). קיימנו יחסים ביום זה ובימים אחריו לצורך כניסה להריון.
בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבי בטן. לא כאבים חדים, אלא כמו כאבים לפני מחזור חודשי וגם מידי פעם התכווצויות, פעם מצד שמאל לבטן , פעם בכל אזור הבטן.
האם אלו סימני הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי06/07/2009אולי כן ואלי לא. למה שלא תעשי בדיקה ותדעי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפלהנלי06/07/2009
שלום רב,
אני 6 שבועות אחרי גרידה ועדין לא קיבלתי מחזור.
אנחנו לא מחכים למחזור וכבר מנסים להכנס להריון.
1. האם יש ביוץ ללא מחזור?
2. מצאו לי ציסטה בשחלה שמאלית האם זה יפגע בביוץ?
3. האם התרופה שהגניקולוג יתן לי לקבלת מחזור יפגע בזה שהביוץ יהיה שבועיים אחרי המחזור. כלומר האם הביוץ יזוז או ישאר כפי זהיה לפני הגרידה שבועיים אחרי מחזור?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נלי
ד''ר דוד ישי06/07/2009הביוץ הראשון לאחר גרידה מופיע לפני הוסת הראשון
יתכן שהציסטה תשבש מעט את הביוץ והמחזור
התרופה לא תשבש את הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)