מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זריקות או כדורים?חגית08/07/2009
שלום רופאים ובנות
אני כבר אחרי שני טיפולי IVF ושניהם נכשלו הראשון בהתחלה והשני בשבוע השלישי, טופלתי בכדורים לאחר ההפריה ולא בזריקות האם זריקות מגדילות את הסיכויים להפרייה מוצלחת? אני יודעת שיש רופאים שממליצים יותר על זריקות. אני מיואשת...מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות
פרופ' שחר קול08/07/2009לפי המחקרים סוג התמיכה הלוטאלית אינו משנה את שיעורי ההצלחה.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינרללינור08/07/2009
שלום,
אני מרגישה שהאף שלי נוזל קצת אחרי ההסנפות ואולי קצת סתום אני מקנחת אף לפני השימוש-יש לי אחרי 2 דקות טעם מר בגרון,אני מרגישה שהסינרל מגרה מאוד את ריריות האף-האם זה אומר שלא הסנפתי טוב -אני כבר שבוע מסניפה וחוששת שלא עושה את זה נכון-ההרגשה היא לחץ אטומי שלא הרסתי את הטיפול -מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל
פרופ' שחר קול08/07/2009הסיכוי לשיבוש - קטן מאוד. המשיכי בבטחה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ?חסויה08/07/2009
לפני חודשיים עברתי הפרייה שניה שנכשלה
חודש אחרי כאבים חזקים לקראת המחזור התכווצויות ברחם והמחזור היה קצר יחסית האם זה קשור
לכל השאיבה הפריה שעברתי ?
כמה זמן יש השפעה של ההורמונים כל התהליך הזה עד שהגוף חוזר לעצמו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה
פרופ' שחר קול08/07/2009יש לדעת איזה תרופות קיבלת.
לחלק מהתרופות תתכן השפעה ממושכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל בשעה קבועהרונה07/07/2009
שלום, אני לוקחת כל ערב דקפפטיל בין 18:30 ל-19:30. הערב לקחתי ב-22:45. האם זה נורא...? זה עלול לפגוע בטיפול???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי08/07/2009זה לא נורא. אבל תשתדלי להקפיד על שעה קבועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית מתעבה וההורמונים מתחצפים...שירה07/07/2009
שלום רב רופאים יקרים
מה פשר העניין שההורמונים עולים ויורדים?
הייתי אמורה לבצע החזרת מוקפאים על מחזור טבעי. הביוץ התעכב והתעכב.
הרירית התעבתה למדי והגיעה ל-7 מ"מ אולם בדיקות הדם הראו כי האסטרוגן לא מספיק טוב להחזרה.
מה קורה כאן?
האם עדיף לדחות את ההחזרה או שמא להמתין לביוץ שיגיע כשיגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי08/07/2009אני מעדיף לא לעשות החזרה על מחזור לא רגיל כזה. אפשר להמתין למחזור הבא ולנסות שוב על מחזור טבעיאו ללכת על מחזורשל הכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאה של פרגניל/אוביטרלגיורא07/07/2009
אף על פי שכתוב על הוראות השימוש למוצרים אלה שלא להקפיא - האם במידה והוקפאו ניתן עדיין להשתמש בהם ובכלל האם הקפאה מזיקה למוצרים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ' שחר קול07/07/2009איני יודע.
יש לברר עם היבואן לפני השימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - לגבי איאקלומיןנ.07/07/2009
שלום ,
הגעתי היום לרופא לאחר 4 הזרעות כושלות (ללא איאקלומין).
אמרתי לו שאני ביום 7 למחזור והוא אמר לי להתחיל מהיום לקחת איאקלומין (ל- 5 ימים).
התבלבלתי ביום , אני למעשה ביום 8.
האם זה בעייתי להתחיל עם האיאקלומין בשלב כזה במחזור ?
בכל מקרה לקחתי עכשיו כבר כדור כי אין לי את מי לשאול עכשיו. (הרופא הוא רופא קופ"ח שמקבל פעם בשבוע ...)
האם זה מסוכן ואולי בכלל לא יעיל אם התחלתי את זה ביום 8 ?
האם כדאי להפסיק ולא לקחת מחר ?
אודה לתשובתכם ,
אין לי אפשרות לברר עם הרופא,
נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקלומין
פרופ' שחר קול07/07/2009יש לדעת אם הביוץ שלך סדיר. אם כן - מקובל להתחיל ביום 3 - 5 למחזור, כך שיום 8 זה מאוחר מידי, מה גם שאיקקלומין לא ממש מומלץ כטיפול בנשים המבייצות באופן סדיר.
אם אין לך ביוץ - זה לא ממש משנה אם מתחילים ביום 3 או 5 או 8 שכן מבחינה הורמונאלית - כולם זהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאסיון07/07/2009
שלום,
האם 9 ימים לאחר הביוץ תתכן בטא חיובית?
(ללא הורמונים כמובן...).
האם יתכנו ערכים מעל 60 בשלב זה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול07/07/2009יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לאחר השאיבהשני07/07/2009
מתנפחת מאוד מאוד הבטן (כמו בטן של חודש רביעי)? ומתי אמורה לרדת הנפיחות הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן
פרופ' שחר קול07/07/2009נפיחות כה רבה מעלה אפשרות של גירוי יתר של השחלות.
כיוון שהשחלות גדלות מאוד לעומת הגודל הטבעי שלהן, יש רושם של בטן הריונית.
הנפיחות תרד מהר אם לא יהיה הריון, ויגיע מחזור.
אם יושג הריון - יתכן והנפיחות אף תגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמיקי07/07/2009
לרופא שלום.
היום קיבלתי מחזור וממחר אני מתחילה לקחת אסטרופם (3 ביום). יש לנו 5 עוברים מוקפאים מ-IVF לפני כחודשיים, שהסתיים בהריון חוץ רחמי.
מכוון שלא סיפרתי בעבודה ואינני יכולה לקחת יותר ימי חופשה, אני מעוניינת לבצע החזרה ביום שישי כדי שבשת אוכל לנוח.
השאלה שלי, האם ניתן לבצע החזרה ב-17/7, דהיינו ביום ה-10 למחזור, או שעדיף ב-24/7 ביום ה-17 למחזור.
לציין שאני מגיבה טוב מאוד להורמונים וכבר 7 ימים אחרי אסטרופם רירית מגיעה ל-12-13 מ"מ.
המחזורים שלי סדירים כל 28-29 ימים.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ' שחר קול07/07/2009לא ממש עקרוני. שני התאריכים - מתאימים.
לאחר מחזור הפשרה אין ממש תועלת במנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם 2 בהרדמהחסויה07/07/2009
שלום ראיתי באינטרנט נשים שרשמו שביצעו צילום רחם בהרדמה ?היכן מבצעים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
פרופ' שחר קול07/07/2009רק בבתי חולים, לא במתקנים של קופות החולים.
רצוי לבדוק באופן אישי מול בתי החולים השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא שלום דחוףףףףףמיכל07/07/2009
אני ביום שבת עברתי החזרה על ביוץ טיבעי שלי והיום 4 ימים אחרי עשיתי בדיקות דם של אי 2 ופרוגסטרן ויצא ה אי 2 יצא 1754 והפרוגסטרון 54.1 מה זה אומר?
האם יש קשר בין הריון לבדיקות האלו או שלא?
אני לקחתי ביום ראשון אוויטרל ומחר אני צריכה לקחת שוב חצי מנה של אוויטרל.
האם ההשפעה של אוויטרל משפיעה על הבדיקות או שלא?
ומתי ההשרשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא הסבירי מדוע השאלה דחופפפפה
פרופ' שחר קול07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההציניות פורצת..במקומות רגישים חבל..
נטליה07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לדעת אם התשובות טובות
מיכל07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי שלום
פרופ' שחר קול07/07/2009אנא, אם לא ממש דחוף, רצוי להימנע, שכן לא תהיה התיחסות דחופה לשאלות שהן באמת דחופות, וראויות למענה מיידי. שימוש סיטוני במילה דחוףףףףף מעקר אותה ממשמעותה מבחינת הרופאים העונים.
באשר לשאלתך: הבדיקות מוכיחות שאכן היה ביוץ. בשלב זה לא ניתן לנחש האם יהיה הריון. אוביטרל אינו משפיע ישירות על הבדיקות הנ"ל.
ההשרשה - כ - 6 ימים לאחר ההזרעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםחסויה07/07/2009
שלום ד"ר
האם ניתן לבצע בארץ צילום רחם בהרדמה ?אנני מסוגלת לבצע בדיקה זו יחד עם החדרת הברזל הזה .מה עליי לעשות האם באופן פרטי הנכם מכירים רופא שמבצע זאת בהרדמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
פרופ' שחר קול07/07/2009נסי לברר בבתי החולים השונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא כזה נורא-באמת
מאי08/07/2009זה לא כל כך נורא- לוקחים איזה 2 אופטלגין חצי שעה קודם וזה עובר יחסית מהר... בכל מקרה עדיף מהרדמה- כדאי לך לנסות לחסוך לעצמך את כמות הכימקלים שנכנסים לך לגוף...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםשירה07/07/2009
אתמול עברתי שאיבת ביציות בה נשאבו 13 ביציות, הרופא ציין שהן נראו טוב מאוד
היום הודיעו לי מהמעבדה שרק 4 מתוכן הופרו.
האם מדובר באחוז הפריה נמוך ? בפעם קודמות היו לי תוצאות טובות יותר
האם זה עשוי לרמז על בעיה כלשהי ?
האם יכולים להתפתח עוברים נוספים (כאמור עבר רק יום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ' שחר קול07/07/2009אחוז הממוצע של הפרייה עומד על 60% - 70% .
מציע לשוחח עם הרופא המטפל לגבי סיבות אפשריות. אולי בשלות ביציות? אולי איכות זרע?
יתכן ויתפתחו עוד עוברים אם אכן מדובר על הפריה "שאינה מתועדת", כלומר היעלמות מוקדמת של קדם-הגרעינונים (2PN ) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת לפספס את הביוץ לפני השאיבהלימור07/07/2009
שלום רב,
אני מזריקה כל יום מונוגון ולוקחת 3 פעמים ביום סינרל, היום עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד, הרופא ראה זקיקים בגודל 13 מ"מ, ואמר לי להזריק עוד 3 ימים מונוגון ולבוא ביום שישי שוב לבדיקת דם ואולטרסאונד, השאלה שלי היא האם אני לא אפספס את הביוץ עד השאיבה ביום ראשון??? כי הוא אמר לי שהשאיבה תהיה בתחילת שבוע הבא?????? אני מפחדת לבייץ לפני זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול07/07/2009תפקיד הסינרל למנוע ביוץ מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים קובעים לפי הלו"ז שלהם
דוד לוי10/07/2009הביוץ שלך מעניין להם את הת... מקסימום תבואי שוב עוד חודש...
מצטער לפזר לכם את האשליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול10/07/2009ממש לא! אגוניסטים (כגון סינרל) או אנטגוניסטים משמשים למניעת ביוץ מוקדם.
אוביטרל משמש לתיזמון הביוץ.
שימוש משולב בנ"ל מבטיח ביצוע השאיבה במועד האופטימאלי מבחינת בשלות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת סינרל והזרקת אורביטרל - דחוף
לימור11/07/2009כתבת לי שבשילוב סינרל עם זריקת אוביטרל אני לא אפספס את הביוץ, אבל הרופא שלי אמר לי להפסיק את הסינרל בשבת בצהריים ובעשר בלילה ביום שבת להזריק אורביטרל ורק ביום שני בבוקר השאיבה, האם עד אז אני לא אפספס את הביוץ כי עם הסינרל אני מפסיקה בשבת בצהריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול11/07/2009ההוראות - בסדר גמור!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)