מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לעבור ניתוח?לירון03/07/2009
לפני 4 חודשים עברתי הריון חוץ רחמי ועברתי ניתוח של לפרוסקופיה כריתה של חצוצרה שמאלית.
נתבקשתי לעבור צילום רחם ואלו הם התוצאות:רחם במבנה תקין:ללא פיגמי מילוי.חצוצרה ימנית:
חסימה קריבנית,בוצע צנטור מימין,החצוצרה מסתימת כסקטוסלפינגס,ללא מעבר,ללא פיזור.חצוצרה
שמאלית לא הודגמה.ניכרתה.
נאמר לי שיש לי 2 אופציות לעבור ניתוח לכריתה שלהחצוצרה הימנית או להתחיל ישר טיפולים ולקחת סיכון שאחוז הקליטה נמוך יחסית בהפריה ראשונה או שניה.האם להתחילבהפריות או לבצע את הניתוח קודם?כמה זמן אחרי הניתוח אני יכולה להתחיל טיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירון
ד''ר דוד ישי04/07/2009חבל שלא בדקו את החצוצרה השניה בזמן הניתוח. יתכן שזה לא היה אפשרי בגלל הדבקויות. בכל מקרה אני חושב שאם לא צפוי קושי טכני . עדיף לכרות גם את החצוצרה השניה. השארתה עלולה להקטין את הסיכוי להריון ולהסתיים ( גם ב IFV ) בהריון מחוץ לרחם. אפשר להתחיל בטיפול מיד אחר כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ישי האם אתה מקבל מטופלות מכבי?נטליה03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום רינת
ד''ר דוד ישי04/07/2009כן.
אם תרצי לשמוע פרטים לגבי המשמעות הכספית של זה התקשרי אלי ל 0544505825* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ישי שלום האם תהליך שאיבת הביציונטליה03/07/2009
ת מתקיים בבית חולים כרמל במידה ואני מטופלת שלך....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינת
ד''ר דוד ישי04/07/2009אם את מטופלת במרפאתי , השאיבה נעשית באלישע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת...נטליה03/07/2009
שוב שלום דוקטור רציתי לדעת האם הסיכוי להפלה יורד אחרי שהזרע עובר השבחה בהזרעה או שמא הסיכוי זהה להריון ספונטני? שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול03/07/2009הסיכון להפלה אינו תלוי בהכנת הזרע.
הסיכוי להריון עולה לאחר הכנה, בעיקר אם הזרע אינו תקין.
"השבחה" - אין דבר כזה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטליה03/07/2009
שלום דוקטור, רציתי לדעת מה הרמה של פרוגסטרון של אישה בתחילת ההריון? האם יש מעקב לזה וניתן לתת תמיכה במידה והוא נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה
פרופ' שחר קול03/07/2009לרוב מעל 50 ננמול לליטר.
אפשר לתמוך אם נמוך ע"י תרופות המכילות פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוע עוברים קפואיםחסוי03/07/2009
שלום,
אנחנו זוג בטיפולי פוריות + PGD.
לאחר שהושגו 10 עוברים שעדיין לא בוצעה עבורם בדיקה גנטית נאלצנו לעבור מסיבות שאינן תלויות בנו לבי"ח אחר.
הוסבר לנו שמכיוון שהעוברים הם רכוש שלנו עלינו להעביר אותם בעצמנו מבי"ח לבי"ח.
שאלותיי: איך ההעברה מתבצעת, במיכל מיוחד?
איך שומרים על תנאי הטמפ' הנאותים כל הדרך?
האם טלטול כתוצאה מנסיעה ותנאי הדרך עלול לפגוע בעוברים?
האם זה בכלל הגיוני שנבצע את ההעברה בעצמנו (השבוע היתה כתבה בחדשות על העברת עוברים מאסותא למשכנם החדש - נסיעה בשיירה, ללא עצירות בדרך)?
מודאגת וממתינה לתשובתכם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוע
פרופ' שחר קול03/07/2009השינוע בתוך תרמוס ביתי הממולא בחנקן נוזלי.
פשוט, פרקטי, לא מלחיץ...יש זמן, לא צריך לטוס.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעטפת עבה לעובר המוחזר- יש סיכוי?שרי02/07/2009
היום החזירו לי עובר טרי ( לא מוקפא ) אחד.
הרופא אמר שיש לעובר מעטפת עבה
ושאל אותי האם לבצע נקב במעטפת.
מכיוון שאמרתי שאינני יודעת ואינני מבינה בזה
הוא לא ביצע את הנקב.
ברצוני לשאול:
האם זה טבעי שיש מעטפת עבה לעובר?
והאם זה פוגם בסיכויים שלו להקלט?
ובכלל, מה משמעות הנקב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעטפת עבה
פרופ' שחר קול03/07/2009כן, מעטפת מעובה מקטינה הסיכוי להריון.
חירורה עשוי לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfמורן02/07/2009
עברתי טיפול ivf והיה לי הריון מחוץ לרחם, קיבלתי זריקת מטוטרקסט. עכשיו אני לפני טיפול נוסף והרופא אמר לי שעליי לעבור פיפל.
רציתי לדעת מה זה? ואיך התהליך הזה מתבצע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
פרופ' שחר קול03/07/2009גרידה עדינה ע"י קטטר פלסטיק מיוחד המועבר לחלל הרחם דרך צוואר הרחם..
הפעולה אורכת כ - 2 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ופרוגסטרוןמאיה02/07/2009
אני שבוע לאחר שאיבה, 5 ימים לאחר החזרת עוברים.
החום שלי עולה בהדרגה, והיום עומד על 37.5
האם יכול להיות שתמיכת הפרוגסטרון (אוטרגסטן) היא שגורמת לעלייה בחום הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצהשרית02/07/2009
לום רב.
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כחצי שנה ואף עברנו טיפול אחד התייאשתי אחרי טיפול ועכשיו אנחנו שוב מנסים באופן טבעי.
מעל חצי שנה אני עם כדורים שונים של חומצה פולית
בשבוע האחרון הפסקתי היות ואני מרגישה שהתלות הזו מעיקה עליי וגם אני טיפוס שלא אוהב כדורים אם לא ממש חייבים....
כמובן אם אדע שזה הכרחי אחזור לזה..
רציתי דעה מקצועית..
תודה שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולית
פרופ' שחר קול03/07/2009משרד הבריאות ממליץ על נטילת ח פולית במינון של 0.4 מג ליום מ - 3 חודשים לפני ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון ..נטליה02/07/2009
מה המשמעות של פרוגסטרון 2.5 ...האם הזריקות בהזרעה מטרתן להעלותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה..
נטליה02/07/2009האם יש סיכוי להריון טבעי עם רמת פרוגסטרון-5 ,LH-21, וב-US ניצפו זקיקים 18*17???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ' שחר קול03/07/2009בהנחה שמדובר ביחידות החדשות - הערך מראה שאת בשלב שלפני הביוץ.
לגבי השאלה השניה - חיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםחן02/07/2009
ו.א 11.5 .
בבדיקת אולטרסאונד וגינלית האחרונה התברר כי העובר תואם לשבוע 7. יש לו דופק. (תודה לאל).
לאחר הבדיקה היו לי סימנים חומים כהים במיוחד (דבר שלא היה לפני כן) +התכווצויות שבאות והולכות בבטן התחתונה. (דבר שהיה לפני כן).
1. השאלה היא: האם זה קרה בגלל הבדיקה הוגינלית והאם היה עדיף לבצע את הבדיקה על הבטן ?
2. קבעתי בדיקה וגינלית נוספת לעוד שבועיים לבדיקת תקינות , האם להקדימה?
3. לאחר הפרשות אלו דאגתי ופניתי לרופא שהביא לי תרופה בשם utrogestan 100mg דרך הנרתיק במשך 15 יום, 3 פעמים ביום (בוקר, צהריים, ערב) 2 כדורים בכל פעם.
(יש לציין שביצעתי הפלה לפני הריון זה וישנו חשש מתמיד לגבי הפרשות או כאבים).
האם תרופה זו היא יעילה? ומהי מטרתה ?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול03/07/20091. יתכן. בדיקה על הבטן אפשרית במטופלות רזות.
2. אין צורך.
3. אוטרוגסטן = פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גונאל Fאורטל02/07/2009
בטיפול IVF שני
בראשון כמות הגונאל היתה 75 ועלתה עד 200 בערך
הפעם החליטו הרופאים להעלות את המינון ולהתחיל עם 300
האם יש לך השפעות משמעותיות על ההרגשה הפיזית והריגשית מלבד העלאת הסיכוי להתפתחותן של יותר ביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה
פרופ' שחר קול03/07/2009ההשפעה הפיזיולוגית היא קטנה, מעבר לצמיחת זקיקים רבים יותר.
עיקר ההשפעה - ברובד הנפשי - פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי החזרת עובריםאיידי02/07/2009
בוקר טוב רציתי לספר שהפסקתי לעשן לפני תחילת הטיפול של הפריה חוץ גופית לאחר כשבוע,
היה לי פיתוי לסיגריה אחת,האם זה קריטי חוששני שזה יגרום לאי הצלחת הטיפול הכוונה להשגת הריון בריא ,אגב אני מרגישה שהשבוע הראשון מתנפחת הבטן והבוקר אחרי סיגריה חשש גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן עד שעונים לתשובה
אלמונית02/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגריה
פרופ' שחר קול03/07/2009סיגריה אחת לא תפגע בסיכוי להשיג הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענו לי בבקשהשירי01/07/2009
שלום רב,
שתי שאלות:
1) היום האחות הזריקה לי בישבן מונוגון, הרופא אמר לי שצריך להזריק את זה בישבן אבל היא הזריקה לי את זה בגב התחתון (ממש לא בישבן), האם זה בסדר?
2) באמצע הלילה התנפח לי הגב התחתון כתוצאה מהזריקה ויש כאבים בנפיחות האם זה תקין?
בבקשה תענו לי על 2 השאלות, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוגון
פרופ' שחר קול03/07/2009הזריקה אמורה להינתן לתוך השריר בעכוז (לא בגב), או לתת העור.
מאוד רצוי ללמוד להזריק לבד.
נפיחות מקומית היא די שכיחה לאחר הזרקת מנוגון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)