מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לרופאים-מה זה הריון מולרימישהי14/06/2009
קראתי קצת ברשת ודי נלחצתי.
אני לאחר הריון מivf
שבוע 5(א.ס רק עוד שבוע וחצי)
העליות בטא אצלי מטורפות בטא ראשונה הייתה גבוהה ויומיים לאחריה הכפלה פי 2.5 יום לאחר הבטא השנייה(שוב מזכירה יום אחד!)
הכפלה פי 2.5
האם יש סיכוי להריון מולרי?
ומתי הכי מוקדם אני יכולה לעשות א.ס על נמנת לראות עוברים?(לא מסוגלת לחכות כל כך הרבה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מודאגת
ד''ר דוד ישי14/06/2009הסיכוי להריון מולרי קטן. אל תלחיצי את עצמך. כשבוע לאחר בדיקת הבטא ניתן לראות את שק ההריון. צריך לחכות עוד שבוע שבועיים כדי לראות האם מתפתח הריון תקין או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - שאלות להמשך הדרך...לימונית14/06/2009
ד"ר ישי שלום,
לאחר ההודעה השלילית והמצערת היום, אני מעוניינת להתחיל מיד במחזור חדש.
בעבר אמרת לי שבשביל מחזור מוקפאים - אין צורך לחכות מחזור אחד.
נאמר לי שמתוכנן לי פיפל, ולאחר בירור המזכירה איתך, שאגיע רק ב-7/7/09.
רציתי לדעת למה בגילי אני צריכה לחכות כל כך הרבה זמן? ובמידה ויש לזה קשר לבדיקה -
האם יש תאריך מסוים ביחס למחזור שבו מבצעים את הבדיקה?
ומכאן, לשאלה חשובה מאוד נוספת, הקשורה להבאת מחזור חדש.
תוצאות הבדיקות מהיום הן:
1 1500- 0 pmol/L E2-SENS תוצאה ב ESTRADIOL (E-2)
2 76.0- 19.0 nmol/L >190.80 PROGESTERONE
3 1500- 0 pmol/L 60-קטן מ ESTRADIOL (E2) SENS.
- IU/L 3-קטן מ BETA
האם לאור הפרוגסטרון הכל כך גבוה, ובהתחשב בכך שעוד הבוקר הזרקתי גסטון, יש מצב של עיכוב גדול בהגעת המחזור הבא? אם כן, מה אתה מציע לעשות?
בנוסף, רציתי לדעת קצת יותר על בדיקת הפיפל וכמה זמן לאחריה מתקבלות התוצאות שלה, ומדוע היא עדיפה על היסטרוסקופיה?
כמו כן, כמה זמן אחריה ניתן לעשות החזרה של מוקפאים?
אני מאוד מקווה שעד שאגיע יתקבל גם האישור לתכנית ההפשרה. האם אכן תעבירו את האישור טרם הבדיקה, או שיש לחכות לתוצאותיה של הבדיקה?
אודה מאוד לתשובותיך,
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי14/06/2009הפיפל נעשה לא לצורך בדיקה. יש מחקרים שמראים שפיפל בחודש שלפני הטיפול מעלה את הסיכוי להריון. הדימום יופיע תוך כמה ימים גם עם רמה כזאת של פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגבי יום הפיפל ביחס למחזור
לימונית14/06/2009ד"ר ישי היקר שלום,
לא ענית לי על חלק מהשאלות, ובכלל זה על השאלה - האם הפיפל נעשה ביום מסוים מתחילת המחזור?
נקבע לי תור אליך ב-7/7/09, והשאלה האם בכל מקרה ביום הזה אוכל לעשות פיפל, או שחייבים להתאים את זה ליום מסוים במחזור?
בתודה מראש,
ולילה טוב,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות להמשך הדרך....לימונית14/06/2009
ד"ר ישי שלום,
לאחר ההודעה השלילית והמצערת היום, אני מעוניינת להתחיל מיד במחזור חדש.
בעבר אמרת לי שבשביל מחזור מוקפאים - אין צורך לחכות מחזור אחד.
נאמר לי שמתוכנן לי פיפל, ולאחר בירור המזכירה איתך, שאגיע רק ב-7/7/09.
רציתי לדעת למה בגילי אני צריכה לחכות כל כך הרבה זמן? ובמידה ויש לזה קשר לבדיקה -
האם יש תאריך מסוים ביחס למחזור שבו מבצעים את הבדיקה?
ומכאן, לשאלה חשובה מאוד נוספת, הקשורה להבאת מחזור חדש.
תוצאות הבדיקות מהיום הן:
1 1500- 0 pmol/L E2-SENS תוצאה ב ESTRADIOL (E-2)
2 76.0- 19.0 nmol/L >190.80 PROGESTERONE
3 1500- 0 pmol/L 60-קטן מ ESTRADIOL (E2) SENS.
- IU/L 3-קטן מ BETA
האם לאור הפרוגסטרון הכל כך גבוה, ובהתחשב בכך שעוד הבוקר הזרקתי גסטון, יש מצב של עיכוב גדול בהגעת המחזור הבא? אם כן, מה אתה מציע לעשות?
בנוסף, רציתי לדעת קצת יותר על בדיקת הפיפל וכמה זמן לאחריה מתקבלות התוצאות שלה, ומדוע היא עדיפה על היסטרוסקופיה?
כמו כן, כמה זמן אחריה ניתן לעשות החזרה של מוקפאים?
אני מאוד מקווה שעד שאגיע יתקבל גם האישור לתכנית ההפשרה. האם אכן תעבירו את האישור טרם הבדיקה, או שיש לחכות לתוצאותיה של הבדיקה?
אודה מאוד לתשובותיך,
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי14/06/2009הפיפל הוא לא לצורך אבחנה מסויימת אלא כדי לשפר ( אולי ) את הסיכויים להריון. הפעולה פשוטה. מחדירים צינורית דקה דרך צואר הרחם ושואבים מעט מרירית הרחם.
החזרת המוקפאים אינה תלויה בתוצאה של הפיפל אבל היא צריכה להיעשות בחודש שאחרי.
הוסת יופיע תוך כמה ימים למרות הרמה הגבוהה של הפרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריוןנטע14/06/2009
בהריון הראשון (מIVF) כבר שבוע לפני התאריך שבו הייתי אמורה לקבל את המחזור היו לי צרבות כל בוקר לכשעה וכן רגישות בחזה שגם הכפיל את גודלו. זו פעם ראשונהבחיים שהיתה לי רגישות בחזה בחיים, אין לי רגישות אף פעם לפני מחזור כך שידעתי שזה מהריון....
כעת אנחנו מנסים שוב להרות ואני אמורה לקבל את המחזור בעוד כמה ימים ובשבוע שעבר היו לי צרבות כל בוקר לכשעה במשך 5 ימים עד אתמול ואין לי רגישות כלל בחזה, האם עדיין יתכן ואני בהריון? האם לא חייב שאם בהריון הראשון היתה רגישות בחזה טרם תאריך המחזור אז גם הפעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
ד''ר דוד ישי14/06/2009בהחלט יתכן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה באנדומטריןשרונה14/06/2009
תוך כמה זמן מרגע שמפיסיקים לקחת אנדומטרין מגיע המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנסטיה
ד''ר דוד ישי14/06/2009תוך יומיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרלין ותוצאות בדיקת דםלי14/06/2009
בוקר טוב,
1. אחרי 3 הזרעות ולקראת הפריה ראשונה. כיון שאני כל הזמן בבדיקות דם הורמונליות ואולסטראדונד למעקב זקיקים - למה יש צורך להזריק דיפרלין?? האם לא עדיף לוותר על ההזרקות ולהיות בשליטה על הביוץ לפי הבדיקות הנ"ל?
2. קיימנו יחסים בזמן הביוץ לפני כשבוע, וביום שישי האחרון התחלתי להזריק דיפרלין. שבוע הבא יש בדיקות דם הורמונליות. במידה ואני בהריון, מה אני אמורה לראות בתוצאות בדיקות הדם?
תודה רבה על כל הסבלנות שלכם,
שבוע טוב,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי14/06/2009במעקב בלבד , אפשר לדייק בתזמון של הביוץ אבל לא לכוון אותו. ל IVF זה לא מספיק. מה אם הביוץ יהיה ב9 בערב למשל ?
הטיפול אינו פוגע בהריון אם יהיה . הבדיקות ההורמונליות יכוונו לכך שיש הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסוי14/06/2009
שלום,
האם כאשר המחזור מאחר בכמה ימים זה בגלל ביוץ מאוחר והאם אפשר להניח שהביוץ היה בדיוק שבועיים לפני היום הראשון של המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי14/06/2009מה שקורה בד"כ , אם כי לא תמיד , הוא שהוסת מופיע שבועיים לאחר הביוץ . לכן זה מה שצריך להניח כל זמן שאין הוכחה שזה לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ למרות פרוגסטרון נמוך?שירי13/06/2009
שלום רב
אני בת 32, מנסה להיכנס להריון שנתיים. יש לי pure response וככה"נ רזרבה שחלתית נמוכה. ב-3 הפעמים שעשיתי IVF הייתה ביצית אחת שהופרתה אך לצערי לא נקלטה. החודש רציתי לעשות סוג של מחזור טבעי עם הזרעה/IVF.. הרופא שלי אמר לי לעשות בדיקת דם e2 ופרוגסטרון ביום ה 11 ו 14 למחזור. (אגב יש לי מחזור מאד סדיר של 29 יום) ביום ה 11 יצא לי e2-993 ו p-0.8 , רירית 8 וזקיק 15, ביום ה-13 היו לי כאבי ביוץ ממש עזים וביום ה-14 כבר לא ראו את הזקיק והבדיקות היו e2- 256 ו p-3.1 . הרופא אמר שאין מצב שהיה לי ביוץ בגלל הערך הנמוך של הפרוגסטרון. אבל אני ממש לא מבינה את זה איך היו לי כאבי ביוץ ואיך הזקיק נעלם. האם פה טמונה הבעיה? שבעצם שבכל פעם שחשבתי שיש לי ביוץ לא היה באמת?
שאלה שניה היא מה אתם הייתם ממליצים לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירי
ד''ר דוד ישי14/06/2009בשלב ראשון , לפני שמסיקים מסקנה מהמחזור הראשון של המעקב , הייתי חוזר עליו עוד פעם או פעמיים. אם אכן זה המצב , יש כנראה בעיה של איכות ביציות לא טובה עם ביוץ מוקדם. יתכן שצריך לתת לך טיפול כמו זה שקבלת במינון נמוך יותר רק כדי להגיע לביוץ בתזמון טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfמורן13/06/2009
כמה שאלות בבקשה
1. רציתי בבקשה לדעת מה זה בלוציסט?
2. היה לי הריון מחוץ לרחם בטיפולי ivf וקיבלתי מטוטרקסט , כמה זמן אחרי הזריקה אפשר להתחיל טיפול ivf חדש. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד''ר דוד ישי14/06/20092-3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfמורן13/06/2009
רציתי בבקשה לדעת מה זה בלוציסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד''ר דוד ישי14/06/2009בלסטוציסט הוא השם של שלב ההתפתחות של העובר ביום ה5 לחייו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה..גלית13/06/2009
שלום רב
האם מומלץ לבצע הפסקה לאחר 3 IVF כושלים.אני בת 42.
עמ לתת מנוחה והבראה מכל השאיבות ?(ללא הקפאות )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי13/06/2009בגילך לא הייתי ממליץ על הפסקה. חודש הפסקה בין טיפול לטיפול מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בודקים פרוגסטרון אחרי ביוץ?13/06/2009
שלום
כמה ימים אחרי ביוץ ניתן לזהות זאת בבדיקת דם?
מאיזה ערך יודעים שהיה ביוץ?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ?
ד''ר דוד ישי13/06/2009הבדיקה נעשית כשבוע לאחר הביוץ. רמהשל מעל 10 מעידה על ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטקשרית13/06/2009
כמה זמן אחרי הפלה באמצעות ציטוטק ניתן לחזור לטיפולי IVF?
כמה זמן אחרי הפלה באמצעות גרידה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטוטק
פרופ' שחר קול13/06/2009מיד לאחר הביוץ הספונטאני הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהשרון13/06/2009
לפני כשנתיים-שלוש היה לי ולבעלי קונדילומה באברי המין, טופלנו וזה עבר ומעולם לא חזר. האם יש סיכוי שנגרם נזק והשפיע על ההריון שלא צלח?עברתי גרידה בשבוע 12 . האם יכול להיות שזה קשור או שזה יגרום לבעיות בעתיד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול13/06/2009אין קשר בין קונדילומה להפלות, ואין קשר ישיר לבעיות פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוקשר עקיף?
צריכה עזרה13/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות די דחופה!!!פרפר13/06/2009
היי,אני לפני החזרת מוקפאים ביום ג' הקרוב בע"ה - אני נוטלת כרגע פרוגינובה אך עומדת להיגמר לי החפיסה ויש לי בבית מלא חבילות של אסטרופן,אם אפשרי לעבר מפרוגיבונה לאסטרופן באמצע המחזור הפשרה ? ממך אני מתחילה גם תמיכה של אוטרוגסטן.
שאלתי השנייה היא האם אני יכולה לקחת נר אחד בבוקר ושניים רצופים בלילה כי בצהריים אני עובדת.
ולשאלה האחרונה - האם יש חשיבות לשעות הקבועות ללקיחת הנרות?
הרבה הרבה תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפר שלום
פרופ' שחר קול13/06/2009אפשר להחליף בין שתי התרופות: פרוגינובה, אסטרופם.
לגבי אוטרו - אפשר, רצוי להקפיד על שעות קבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)