מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיפרלין ותוצאות בדיקת דםלי14/06/2009
בוקר טוב,
1. אחרי 3 הזרעות ולקראת הפריה ראשונה. כיון שאני כל הזמן בבדיקות דם הורמונליות ואולסטראדונד למעקב זקיקים - למה יש צורך להזריק דיפרלין?? האם לא עדיף לוותר על ההזרקות ולהיות בשליטה על הביוץ לפי הבדיקות הנ"ל?
2. קיימנו יחסים בזמן הביוץ לפני כשבוע, וביום שישי האחרון התחלתי להזריק דיפרלין. שבוע הבא יש בדיקות דם הורמונליות. במידה ואני בהריון, מה אני אמורה לראות בתוצאות בדיקות הדם?
תודה רבה על כל הסבלנות שלכם,
שבוע טוב,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי14/06/2009במעקב בלבד , אפשר לדייק בתזמון של הביוץ אבל לא לכוון אותו. ל IVF זה לא מספיק. מה אם הביוץ יהיה ב9 בערב למשל ?
הטיפול אינו פוגע בהריון אם יהיה . הבדיקות ההורמונליות יכוונו לכך שיש הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסוי14/06/2009
שלום,
האם כאשר המחזור מאחר בכמה ימים זה בגלל ביוץ מאוחר והאם אפשר להניח שהביוץ היה בדיוק שבועיים לפני היום הראשון של המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי14/06/2009מה שקורה בד"כ , אם כי לא תמיד , הוא שהוסת מופיע שבועיים לאחר הביוץ . לכן זה מה שצריך להניח כל זמן שאין הוכחה שזה לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ למרות פרוגסטרון נמוך?שירי13/06/2009
שלום רב
אני בת 32, מנסה להיכנס להריון שנתיים. יש לי pure response וככה"נ רזרבה שחלתית נמוכה. ב-3 הפעמים שעשיתי IVF הייתה ביצית אחת שהופרתה אך לצערי לא נקלטה. החודש רציתי לעשות סוג של מחזור טבעי עם הזרעה/IVF.. הרופא שלי אמר לי לעשות בדיקת דם e2 ופרוגסטרון ביום ה 11 ו 14 למחזור. (אגב יש לי מחזור מאד סדיר של 29 יום) ביום ה 11 יצא לי e2-993 ו p-0.8 , רירית 8 וזקיק 15, ביום ה-13 היו לי כאבי ביוץ ממש עזים וביום ה-14 כבר לא ראו את הזקיק והבדיקות היו e2- 256 ו p-3.1 . הרופא אמר שאין מצב שהיה לי ביוץ בגלל הערך הנמוך של הפרוגסטרון. אבל אני ממש לא מבינה את זה איך היו לי כאבי ביוץ ואיך הזקיק נעלם. האם פה טמונה הבעיה? שבעצם שבכל פעם שחשבתי שיש לי ביוץ לא היה באמת?
שאלה שניה היא מה אתם הייתם ממליצים לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירי
ד''ר דוד ישי14/06/2009בשלב ראשון , לפני שמסיקים מסקנה מהמחזור הראשון של המעקב , הייתי חוזר עליו עוד פעם או פעמיים. אם אכן זה המצב , יש כנראה בעיה של איכות ביציות לא טובה עם ביוץ מוקדם. יתכן שצריך לתת לך טיפול כמו זה שקבלת במינון נמוך יותר רק כדי להגיע לביוץ בתזמון טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfמורן13/06/2009
כמה שאלות בבקשה
1. רציתי בבקשה לדעת מה זה בלוציסט?
2. היה לי הריון מחוץ לרחם בטיפולי ivf וקיבלתי מטוטרקסט , כמה זמן אחרי הזריקה אפשר להתחיל טיפול ivf חדש. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד''ר דוד ישי14/06/20092-3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfמורן13/06/2009
רציתי בבקשה לדעת מה זה בלוציסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד''ר דוד ישי14/06/2009בלסטוציסט הוא השם של שלב ההתפתחות של העובר ביום ה5 לחייו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה..גלית13/06/2009
שלום רב
האם מומלץ לבצע הפסקה לאחר 3 IVF כושלים.אני בת 42.
עמ לתת מנוחה והבראה מכל השאיבות ?(ללא הקפאות )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי13/06/2009בגילך לא הייתי ממליץ על הפסקה. חודש הפסקה בין טיפול לטיפול מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בודקים פרוגסטרון אחרי ביוץ?13/06/2009
שלום
כמה ימים אחרי ביוץ ניתן לזהות זאת בבדיקת דם?
מאיזה ערך יודעים שהיה ביוץ?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ?
ד''ר דוד ישי13/06/2009הבדיקה נעשית כשבוע לאחר הביוץ. רמהשל מעל 10 מעידה על ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטקשרית13/06/2009
כמה זמן אחרי הפלה באמצעות ציטוטק ניתן לחזור לטיפולי IVF?
כמה זמן אחרי הפלה באמצעות גרידה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטוטק
פרופ' שחר קול13/06/2009מיד לאחר הביוץ הספונטאני הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהשרון13/06/2009
לפני כשנתיים-שלוש היה לי ולבעלי קונדילומה באברי המין, טופלנו וזה עבר ומעולם לא חזר. האם יש סיכוי שנגרם נזק והשפיע על ההריון שלא צלח?עברתי גרידה בשבוע 12 . האם יכול להיות שזה קשור או שזה יגרום לבעיות בעתיד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול13/06/2009אין קשר בין קונדילומה להפלות, ואין קשר ישיר לבעיות פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוקשר עקיף?
צריכה עזרה13/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות די דחופה!!!פרפר13/06/2009
היי,אני לפני החזרת מוקפאים ביום ג' הקרוב בע"ה - אני נוטלת כרגע פרוגינובה אך עומדת להיגמר לי החפיסה ויש לי בבית מלא חבילות של אסטרופן,אם אפשרי לעבר מפרוגיבונה לאסטרופן באמצע המחזור הפשרה ? ממך אני מתחילה גם תמיכה של אוטרוגסטן.
שאלתי השנייה היא האם אני יכולה לקחת נר אחד בבוקר ושניים רצופים בלילה כי בצהריים אני עובדת.
ולשאלה האחרונה - האם יש חשיבות לשעות הקבועות ללקיחת הנרות?
הרבה הרבה תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפר שלום
פרופ' שחר קול13/06/2009אפשר להחליף בין שתי התרופות: פרוגינובה, אסטרופם.
לגבי אוטרו - אפשר, רצוי להקפיד על שעות קבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכוימאיה13/06/2009
איך יודעים שהושג דיכוי לאחר שימוש בדקא?
כמה אמור להיות האסטרדיול?
כמה הפרוגסטרון?
האם יש עוד נתון שצריך לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכוי
ד''ר יעקב לברון13/06/2009לפי אולטראסאונד- אין זקיקים, E2 ופרוג נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישילימונית13/06/2009
ד"ר ישי שבת שלום,
מיום ד' התחילו לי תופעות חדשות: שלשולים והתנפחות הפות.
אני שותה המון תמיד, ועכשיו מקפידה לשתות כמויות גדולות בהרבה.
הבטן עדיין נראית לי ענקית. בשכיבה על הגב זה נראה כאילו יש לי כדורסל בבטן, אבל אציין שאין בכלל עלייה במשקל!!! ההפך אולי אפילו ירידה של איזה קילו - קילו וחצי.
ויש לי עדיין כאבים בשחלות.
מחר (14/06) יש לי תור לבטא.
האם זה יכול להצביע על גירוי יתר. ואם כן, האם גירוי יתר יכול לעבור בעזרת שתייה מרובה או הוראות נוספות ללא אשפוז?
האם בכלל יכול להיות גירוי יתר ללא עלייה במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון המשך....
לימונית13/06/2009בהמשך להודעה מעלה,
בינתיים, היום, ההתנפחות בפות ירדה מאוד, אולי אפילו לגמרי (לא ממש בטוחה )..
יחד עם זאת הכאבים בשחלות (שמופיעים בהתקפות במהלך היום) עדיין נמשכים, וגם התפיחות בבטן נראית לי עדיין ענקית.
ממה נובעת התנפחות בפות, ואיך ייתכן שזה יורד מעצמו?
בתודה מראש,
לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי13/06/2009תשארי מחר לאחר בדיקת הדם כדי שאחד הרופאים יבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותס.ד.13/06/2009
בוקר טוב!
לאחרונה הופיעו על גופי בגפיים כתמים גדולים כמו פיגמנטציה. הרופא הכללי אומר שזה בגלל ההורמונים.
1. האם מוכרת התופעה והאם זה יעבור?
2. מהו שמו של ההורמון שגורם לכך?
3. אני בפרוטוקול של 15 ימים של גלולות גינרה. מדוע היה צורך בגינרה? מדוע לא לחכות למחזור הטבעי ואז לקחת הורמונים? מה המטרה של שיבוש הביוץ הטבעי (שמתקיים אצלי כל חודש)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול13/06/20091. "הורמונים" זה מושג כללי מידי. מציע להתייעץ עם רופא עור.
2. לא ברור.
3. לרוב, כדי להתחיל הגירוי בקו-בסיס יציב יותר מבחינה הורמונאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל שק הריון מ IVFשרית12/06/2009
שלום רב,
12 יום מהחזרת טריים - בטא 91
לאחר יומיים - בטא 273
מתפתח גירוי יתר קל/בינוני. בדיקת במכון US של בי"ח בו אושפזתי בשל הגירוי מראה:
בשבוע ארבע + 5 : שק הריון 3 מ"מ, נצפה נוזל ברחם.
בשבוע חמש + 1 : שק הריון לא גדל, לא יודעת אם נצפה שוב הנוזל ברחם. כמו כן גירוי יתר מתחיל להראות נסיגה.
מה הסיכוי להריון זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי13/06/2009קשה להעריך בשלב כ"כ מוקדם של ההריון ובהפרש כזה בין בדיקה לבדיקה. אולטרסאונד חוזר בעוד שבועיים יתן מושג הרבה יותר ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בשבוע 4
אלה06/07/2009אני אחרי החזרת עוברים 11.6, בטא ראשונה שנייה ושלישית - בהפרשי יומיים - תקינות (ע"פ המכפיל המקובל), 16 ימים אחרי החזרה מתחיל דימום, בטא תקינה., 2142 אחרי יומיים בטא 2240, דימום נמשך אך מוחלש
אולטראסאונד מראה שק הריון 2/2/3 3 מ"מ., לא נצפה הריון חוצרחמי.
כל זה עם רופא אישי בחו"ל שאינו עונה להודעות.
ממשיכה טיפול בפרוגינובה, אנדומטרין ומזריקה גסטון מדי יום.
שאלתי האם יש סיכוי להריון בנתונים הללו של דימום ותקיעות בבטא? האם הטיפול מספק? האם נדרש טיפול בשכיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שלום היסטרוסקופיהאופיר12/06/2009
עברתי אתנול היסטרוסקופיה אחרי הבדיקה ראיתי על התחתוהית כמו חום אבל לא המשיך לי דימום או משהו, היום אחרי הצהריים התחיל לי כמו מלא הפרשות חומות כמו תחילת מחזור האם זה נורמלי
או שמצריך בדיקה אשמח לתושה מאוד מודאגת, הבדיקה יצאה תקינה, אבל היה לי כאבים מאוד מאוד חזקים בבדיקה עצמה, והרופא אמר שיכול מאוד להיות שיש לי אנדומטריוזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעיין
ד''ר דוד ישי13/06/2009הדימום שאת מתארת סביר ונורמלי. אם הוא מאד יתחזק או אם יהיו כעבים חזקים, גשי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)