מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי אנדומטריןאורית10/06/2009
האם אנדומטרין יכול להטעות בדיקת הריון ביתית? יצא פס ורוד? האם זה יכול להיות מאנדומטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורית
ד''ר דוד ישי10/06/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתה - ביטוח נסיעות -דחוףשיפרה10/06/2009
אנחנו נמצאים בטיפולי פוריות ומנסים לתכנן נסיעה לחו"ל.
שתי שאלות:
1. האם יש המלצה כן/לא לטוס לחו"ל בשבועות שלאחר ההפריה?
2. נודע לי (משיחה עם הקופת חולים) כי יש בעיה לקבל ביטוח נסיעות (בריאות) להריון שנוצר כתוצאה מ- IVF. האם יש חברה שכן מבטחת? כרגע אין הריון ולכן גם אי אפשר לקבל מכתב מהרופא בנידון. איך אפשר לתכנן קדימה? בתקווה שלפני הנסיעה אכנס להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חו"ל
פרופ' שחר קול10/06/20091. אם יש הריון - יש בעיית כיסוי ביטוחי.
2. לא מכיר הבדלה ביטוחית בין הריון רגיל לבין הריון מ - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל10/06/2009
האם יש קשר בין קונדילומה שאני מטפלת בה לבין התחלת טיפולי איקקלומין והזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי10/06/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתחן10/06/2009
שלום , אני בשבוע 4.
הלכתי לבדיקה אצל רופא נשים והוא טען שיש לי דלקת בהפרשות , אבל אי אפשר לטפל בזה בגלל שאני בהריון.
1. האם זה יכול להזיק למהלך ההריון ?
2. אולי בכל זאת ישנה דרך לטפל ?
3. בנוסף - יש לי כאבי בטן חזקים שהולכים ובאים ... ממה זה נובע ? (האמת היא שהייתה לי הפלה לפני 8 חודשים .. כל דבר מדאיג אותי .. ).
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חן
ד''ר דוד ישי10/06/2009אם ההפרשה פטריתית , היא אינה מזיקה להריון ואפשר לטפל בה עם נרות לנרתיק ללא חשש.
יכולות להיות סיבות רבות. אם הכאבים חזקים , לכי להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום מפחדת שמישהו יעזור לימיכל10/06/2009
יש לי 2 שאלות
1. אני ב 31.5 עברתי החזרה של 2 עוברים בלצוסיטים שכשהחזירו לי אותם הם היו בערך 20 תאים.
אני ב 2.6 לקחתי חצי מהכמות של אוויטרל וגם ב 4.6 הזריקו לי חצי מהכמות של אוויטרל.
היום אני 10 ימים אחרי ההחזרה האם אני יכולה לשמוח או לא?
או שהתוצאה זה כתוצאה מהאוויטרל?
אני לוקחת גסטון כל יום וגם פרוגינובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מיכל10/06/2009היום עשיתי בדיקת הריון ויצא 2 קווים אחד ורדרד האם לשמוח או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מורן
ד''ר דוד ישי10/06/2009את יכולה חלשמוח בהסתייגות. זה מעט קרוב מדי לאוביטרל. תעשי בדיקה בדם בעוד כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אומרת שאין לי סיכוי?
מיכל10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לענות לי עכשיו באמת אני לוחוצה
מיכל10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורשירה10/06/2009
בוקר טוב לרופאים
ביום שישי הייתי אמורה לבצע בדיקת בטא.
לצערי קבלתי מחזור. בשטף ולא טיפות.
יש להפסיק את הקרינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי10/06/2009קודם תעשי בדיקת דם להריון . תפסיק רק אם היא שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטו לעומת טרייםשירה10/06/2009
בוקר אור רופאים יקרים
מה הסיכוי של 3 בלסטוציסטים לעומת טריים או עוברים מופשרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי10/06/2009אם מדובר בבלסטוציסטים טריים. הסיכוי שלהם טוב יותר. אם ם מוקפאים , לרגילים הטריים סיכוי מעט טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס ורוד מי יודע מה זה אומר.דנה10/06/2009
הופיע פס ורוד בחלון בבדיקה YES OR NO בהיר היום יום 13 לאחר הזרעה מה זה אומר הרי ורוד לא אדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אני מבינה אותך נכון
מישהי10/06/2009אז את כותבת שהיו 2 פסים אחד חזק של הבדיקה שמעיד שהיא נעשתה נכון ואחד נוסף בצבע ורוד חלש.
אם זה אכן כך והפס הנוסף נראה לעין(לא משנה עוצמתו) את בהריון.
האוביטרל כבר לא משפיע אחרי 15 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן פס ורוד בהיר אבל רואים אותו
דנה10/06/2009אני מאוד פוחדת להתאכזב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מזל טוב את בהריון.
מישהי10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב!
עידית10/06/2009לי הופיע פס ורוד בהיר מאאאאוד על גבול הדימיוני :-) וזה אכן היה חיובי ובדיקת הדם אישרה שזה הריון :-) תהיי אופטימית ורוצי לבדוק את הבטא...בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעידית
דנה10/06/2009אני מקווה מאוד מאוד
ומתי עשית בדיקה ראשונה גם ביום 13? איזה ערכים אם יש הריון צריכים להיות מינימלים מחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
tal10/06/2009ממליצה לעשות 14 יום אחרי
מעל 10 התוצאה חיובית
בהצלחהההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד''ר דוד ישי10/06/2009זה אומר , קרוב לודאי , שאת בהריון. כדאי לחזור על הבדיקה בעוד כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות##10/06/2009
שלום,
אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאלות שלי, אבל רק לפורום הזה אני רגילה...
אני באמצע שבוע חמישי (אחרי תקופה ארוכה של טיפולים) עם המון חששות.
אני לא מרגישה כלום (שום בחילות, רגישות בחזה, עייפות - כלום!). להפך - היה לי קצת סביב בדיקת הבטא (שיצאה ביום ה-17 להחזרה קצת יותר מה-2000), אבל גם מה שהיה עבר. וזה מגביר את החשש, כי לעשות בדיקות דם הבנתי שאין טעם יותר בגלל הגובה של הבטא והרופא שלי אמר שגם בדיקת אולטרסאונד לפני בדיקת הדופק הינה מיותרת ועדיף להעזר בסבלנות. האם זה נכון? או שנהוג לעשות בדיקת אולטרסאונד גם לפני בדיקת הדופק כדי לראות האם יש שק/י הריון והאם ההריון מתפתח?
אם היו לי איזשהם מיחושים שמצביעים על היותי בהריון יכול להיות שהייתי פחות חוששת, אבל אין...
האם אני אמורה להרגיש מהו בשלב הזה?
ושאלה נוספת: האם מותר לקיים יחסי מין בשלב הזה של ההריון?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
tal10/06/2009אל תדאגי גם אני לא הרגשתי כלום בשבוע 5
אבל בשבוע 7 הבחילות וההקאות התחילו את תראי שתרגישי (:
לשקט הנפשי תעשי עוד בדיקת דם
בהצלחה
הריון תקין וקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
tal10/06/2009אולטרסאונד ניתן לבצע בשבוע 6
לבדיקת דופק ושק הריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אופטימית
ד''ר דוד ישי10/06/2009אין משמעות לעובדה שאין לך תחושות של הריון. זה מאד משתנה מאישה לאישה.
למרות המתח , כדאי לחכות עם האולטרסאונד לשבוע 6-7 . אולטרסאונד מוקדם יותר יכול לבלבל יותר מאשר להרגיע. אפשר לקיים יחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא ביוץשרון10/06/2009
שלום רב,
בת 31. מנסה להרות מזה 9 חודשים, מאז הפסקת הגלולות המחזורים ארוכים מאוד (45-55 יום). בבדיקה התגלתה תת פעילות קלה של בלוטת התריס, אשר אוזנה עם אלטרוקסין בחודש שעבר, שבו פעם ראשונה המחזור התאזן יחסית (35 יום). ביצעתי בדיקה של רמת פרוגסטרון בי"מ 26 - והיא הצביעה על היעדר ביוץ - (התוצאה 2.1). שאלותיי: האם הביוץ יכול להגיע כ"כ מאוחר? האם הוא נחשב "תקין" אם יקרה נניח בימים הקרובים (והאם אפשרי בכלל???). האם בדר"כ אחרי בעיות קלות בבלוטת התריס לוקח מספר חודשים להתאזן? לפי הרופא אם אין ביוץ נצטרך להתחיל לחשוב בכיוון של טיפול הורמונלי להשראת ביוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי10/06/2009הבעיה שלך אינה קשורה , קרוב לודאי , בתפקוד בלוטת התריס. יתכן שמדובר בשחלות פוליציסטיות. אני מסכים עם הרופא שלך. כנראה שאין מנוס מקבלת עזרה לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף מאוד!!!!!גם לבנותדנה10/06/2009
שלום! אני אחרי הזרעה שלישית- יום 13 אחרי הזרעה אני מחר צריכה ללכת לבדיקת דם- אבל היום עשיתי בדיקת הריון ביתית וצא לי קו ורוד בהיר -בחלון של הריון? מה זה אומר? האם זה שגוי בגלל שאני עשיתי אוביטרל לפני 15 יום או בגלל שאני לוקחת אנדומטרין?
בבקשה תגידו לי האם פס ורוד אך ללא אדום מצביע על משהו או שזה שגוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי10/06/2009זה מעיד , קרוב לודאי , על הריון. כדאי לאשר עם בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיוןחסוי10/06/2009
נסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי10/06/2009הצלחת בנסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהסיון10/06/2009
שלום, שאלה נוספת ברשותך. היום יום 24 למחזור ויום עשירי להזרעה. כיומיים אחרי ההזרעה הופיעו כאבי מחזור עמומים /חלשים. יש לציין כי אינני סובלת מכאבי מחזור / כאבי בטן לפני מחזור. הכאבים ממשיכים ללוות אותי אם כי לא מורגשים במיוחד. בנוסף, מאתמול יש לי צבירת נוזלים (השתנה מרובה) ורעב מוגבר שאלו כן סימני טרום מחזור אצלי. אני מקבלת תמיכה של אוטורגוסטן 100 פעמיים ביום. שאלותי: 1. במידה ובטא שלילי, האם אפשר להפסיק מיידית עם התמיכה? 2. האם סימנים של צבירת נוזלים ורעב יכולים להטעות ולהופיע גם אם מדובר בהיריון צעיר? 3. ממה נובעים כאבי מחזור יומיים לאחר ההזרעה (ונמשכים כבר 8 ימים...)? 4. התמיכה לעיתים לאחר כמה שעות נפלטת "ככדור שלם אך מעוך במרקם עיסתי". האם זה אומר כי הגוף אינו סופג את הפרוגסטרון? תודה וסליחה על מבול השאלות והאורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
ד''ר דוד ישי10/06/20091. כן
2. בהחלט כן
3.יתכן מהשחלות המוגדלות , יתכן מזיהום קל . ברוב המקרים לא ניתן לקבוע ממה
4. רצוי שהוא לא יפלט זמן כ"כ קצר מרגע שאת מכניסה אותו. השתדלי להכניס אותו עמוק יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס C והפריה חוץ גופניתשירה10/06/2009
שלום רב!
גילו אצלי הפטיטיס C אני מנסה להיכנס להריון האם זה יכול למנוע ממני לבצע הפריה חוץ גופנית?
תודה על תשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דינה
ד''ר דוד ישי10/06/2009לא . אבל חשוב מאד לידע את הצוות המטפל בך כדי שידעו להזהר מהדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות קלות בלילה- דחוףאי10/06/2009
הפשרת עוברים 19.05.09
אתמול כתבתי לכם שאלות אופטימיות, היום יש לי הפרשות חומות קלות האם מעיד על בעיה?
מטופלת ב אנדומטרין 3 פעמים ביום, ואסטרופם פעמיים ביום
ערכי בדיקות דם 894 9/6 -402 2/6 Estradiol (E2) Urgent31/5 - 464
progesterone - 31/5 54.6 2/06 51.2 9/6 45.8
hcg - 31/5 112 2/6 224 9/5 1909
1. האם יש בעיה כשה - progesterone יורד
2. האם אני צריכה לקבל יותר תמיכה של progesteron
3. האן ניתן לדעת על פי ערכים אילו על הריון מרובה עוברים?
4. האם על פי ערכים אילו הכל תקין ויש תקווה?
תודה עבור התשובות הקודמות , אין מילים לתאר את החשיבות לאתר זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אי
ד''ר דוד ישי10/06/2009ההפרשה הדמית אינה מעידה , בהכרח , על כך שההריון אינו תקין
הפרוגסטרון בסדר . אפשר להגדיל בכ"ז את המינון
לא ניתן
ההורמונים תקינים ובודאי שיש תקוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)