מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום בזמן שימוש בגונל Fחסוי16/06/2009
שלום רב,
אני בתהליך של זריקות גונל F במינון של 75 ביום
אני היום בזריקה החמישית שלי,
אני לאחר כיום יחסי מין עם בעלי ולאחר מכן התחלתי לדמם,
האם זה תופעה של הזריקה?
האם אסור היה לי לקיים יחסי מין?
האם זה משהו חמור?
אני בלחץ ,
זקוקה לתשובות!!!!!
תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי16/06/2009מותר לקיים יחסי מין. הדימום קרוב לודאי לא קשור לטיפול. כדאי שבהמשך תפני לרופא נשים מטפל לבדיקה + בדיקת PAP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
חסוי17/06/2009שלום ותודה שחזרת אליי בתשובה,
מה זאת בדיקה PAP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחה והזרעהחסרת סבלנות16/06/2009
אני אמורה לעבור השבחה והזרעה בגלל בעית זרע, במידה והמחזור שלי סדיר, יש ביוץ וצילום רחם הראה שהכל תקין, האם יש צורך בהורמונים לפני ההזרעה או שהכל על טבעי?
האם מקבלים תמיכה לאחר ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי16/06/2009אם יש לך מחזור סדיר ואת מבייצת , צריך להתחיל עם מעקב ביוץ והזרעה ללא מתן הורמונים. במצב כזה אין צורך בתמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך על השבחה
עדי17/06/2009גם אני הולכת לעבור השבחה והזרעה בגלל זרע חלש כשהכל נראה בסדר אצלי והרופא אמר לי שברגע שאקבל את המחזור אעדכן אותו ואז אגיע אליו לקבל הורמונים, האם חייב אם יש לי ביוץ ומחזור סדיר כמו שאמרת? מה המטרה של ההורמונים? זה לא יכול לעלות את הסיכוי להריון תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובתכם בהמשך לתשובה לשאלה של
עדי18/06/2009חסרת סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה חד צדדיתשני16/06/2009
שלום דר'.
חצוצרה שמאלית שלי חסומה והימנית פתוחה. לאחר זריקות גונאל, במעקב זקיקים נמצא זקיק מוביל בצד שמאל ורק מספר זקיקים קטנים לצערי בצד ימין.
הביוץ יתרחש בצד של החצוצרה החסומה, האם אתה ממליץ לעבור הזרעה בכל מקרה? גם כשידוע שהסיכוי שייקלט תקין הוא קלוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירלי
ד''ר דוד ישי16/06/2009הסיכוי הוא לא קלוש , ואני בהחלט ממליץ שתעשי את ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורחת16/06/2009
דר שלום
אני שבוע אחרי ביוץ. האם כשיש הפריה אז לרוב הנרתיק מתיבש אחרי ביוץ או שדווקא יש הרבה הפרשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גילי
ד''ר דוד ישי16/06/2009זה משתנה מאישה לאישה ולא קשור לשאלה האם היתה הפריה או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עוד אפשר לעשות?חוצרחמית16/06/2009
קישורים ממומנים
6 הזרעות מתוכן שתיים פרוטוקול קצר של ivf בשל ביוץ מוקדם מדי והתפתחות של 8 זקיקים סביב גודל 14 עם פוריגון במינון 50.
2 שאיבות בפרוטוקול ארוך עם דקא יומי, גלולות ופרדניזון (בשל נטיה להעלאת פרוגסטרון מוקדם מדי)ומדבקת אבורל (בעית רירית שהאבורל סייע לה) מגיבה טוב להורמונים במינון נמוך יחסית.
בשתי השאיבות נשאבתי בזקיקים קטנים בשל רמות אסטרוגן גבוהות. בשאיבה השניה נעשה קוסטינג ממינון של 2 מנוגון ל-1.5.
נשאבו בשתי השאיבות כ-20 ביציות ופעמיים בין 5-6 הפריות מצויינות כולל מוקפאים.
בהחזרת טריים ראשונה היה הריון כימי. לאחריו בוררתי ונמצאתי עם אפלה גבולית וכעת מטופלת בקלקסן. החזרות מוקפאים מהטיפול הראשון לא הניבו הריון.
טריים מהשאיבה השניה - שוב שלילי.
ההחזרות שלי תמיד היו ביום 2 לשאיבה.למעט פעם אחת בה נשאר רק מוקפא אחד תמיד החזרנו 2 עוברים.
נותרו עוד 4 מוקפאים שאני מתלבטת מה לעשות איתם.
אני בת 36, אין בעית זרע.
האם יש טעם להפשיר ולעשות החזרה כפולה? האם יש מקום להנצה? פיפל? רעיון אחר? האם יש פרוטוקול אחר שלא חשבו עליו?
תודה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיואשת
ד''ר דוד ישי16/06/2009אם הכנת הרירית של הרחם נותנת רירית טובה , אין לי מה להציע בנוסף. אבל הרעיון של פיפל חודש לפני ושל עזרה בהנצה הוא רעיון טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מוזרותלחוצה16/06/2009
בוקר טוב אחרי החזרה אתמול בבוקר של 2 עוברים קפואים קמתי הבוקר והתחתון רטוב לא ההפרשות הלבנות של האוטרגסטן אלא תחתון לח (כמו ממים)מה זה הכל בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי16/06/2009זה לא נשמע לי כמו משהו משמעותי שאת צריכה לדאוג בגללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגסטןלחוצה16/06/2009
שלום רופאים יקרים.
אני בת 27 אחרי החזרת 2 מוקפאים פעם ראשונה הפריה 2 העוברים לדבריה של הרופאה יפים האחד 8 תאים והשני לא כל כך הבנתי התפתח מעבר,התבקשתי להמשיך עם 3 אסטרופם ועם 200X4 אוטרגסטן 2 בבוקר ו2 בלילה אין לי בעיה עם זריקות עם הכל אבל יש לי בעיה עם הנרות גם עם אנדומטרין זה לא נעים לי להחדיר נרות האם ניתן באמצע טיפול למצוא חלופה אחרת?
הרופאה המליצה 3 ימי מנוחה אני עם קוצים בטוסיק ואיני יכולה לשכב מה הכוונה מנוחה האם זה בסדר לנקות את הבית?האם אוכל בשבת לבלות בבריכה?והכי חשוב מהם סיכויי ההצלחה עם עוברים יפים והמון אנרגיות טובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן
פרופ' שחר קול16/06/2009יש חלופה בזריקות - גסטון, אך עם שכיחות גבוהה של תופעות לוואי.
אין צורך במנוחה. את יכולה לחזור לפעילות רגילה. כולל בריכה.
אם העוברים יפים יש סיכוי טוב להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס חריף בתחילת הריון- חוף בבקשהצריכה עזרה16/06/2009
שלום, אני בשבוע 4 והיה לי וירוס חריף או קלקול קיבה של 24 שעות עם שלשולים הקאות וחום 37.8 עכשיו הכל עבר ואני בסדר. רציתי לדעת אם זה יכול להזיק לעובר העובדה שתקף אותי משהו בגוף?והעובדה שהיה לי חום? אני ממש מפחדת שזה הזיק להריון .בנוסף, לקחתי 2 אקמול ופרמין אחד כי לא יכולתי לסבול את רפלקס ההקאות האם זה מסוכן לעובר? אני מודאגת שמא העובר לא יהיה בסדר בגלל זה.כבר עברתי הריון אחד לא תקין אשמח לתשובה כנה ומה עליי לעשות אולי בדיקת דם כשלהי .תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריף
פרופ' שחר קול16/06/2009הרושם הכללי - אפשר להרגע. סיכון קטן לנזק כלשהו.
ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל העוקב אחר ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא בבדיקת דםשירי15/06/2009
ערב טוב,
קראתי בספר על הריון כי הבטא מופרשת בדם החל מההשתרשות שאמורה להתבצע שבוע מיום ההפריה. לאור זאת, מדוע לא נהוג לבצע בדיקת דם להריון כבר 8-10 ימים לאחר ההפרייה ויש להמתין לאיחור במחזור?
כמו כן, אם ביצעתי בדיקת הורמונים וביניהם בטא 6 ימים מהחזרת מופשר בלסטוציסט והבטא יצאה שלילית (בעוד יתר ההורמונים נראים תקינים), האם יש עוד סיכוי כלשהו לגלות שהבטא חיובית 12 יום לאחר ההחזרה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
אירינה16/06/2009שיר מתוקה!
לי לא היה סבלנות לאמתין לבדיקת דם של יום 12 לאחר החזרת עוברים
ועשיתי את הבדיקה כמה ימים לפני וקיבלתי תשובה שלילית
רופא המטפל שלי אמר לי שזה מוגדם מדי ואני צריכה לעשות ביום 12
את הבדיקת דם
כאשר עשיתי בדיקת דם ביום 12 קיבלתי בטא חיובי
אני מציע להיות סבלנית ולחכות ליום 12
שהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF שנכשלדניאל15/06/2009
ערב טוב
אני בת 28 עברתי טיפול ראשון שבו היה לי גירוי יתר של השחלות שאבו לי 12 זקיקים ולצערי לא נקלט ולא הצליחו להקפיא לי.
עשיתי הפסקה של חודשיים והחלתי טיפול חדש שבמהלכו הזרקתי יותר מ- 20 יום דקפפטיל ו- 18 יום גונל במינון של 150 מ"ג ומשום מה הזקיקים לא גדלו בכלל וגם ההורמון שבודקים בבדיקת הדם לא גדל ולכן, הרופא החליט להפסיק לי את הטיפול.
היום הוא נתן לי לקחת כדורים בשם פרוגילוטון במשך 21 יום ואז להתחיל עוד טיפול.
השאלה שלי היא מדוע הטיפול לא הצליח ? ומהם הכדורים האלה האם זה הכנה לטיפול שונה ממה שקיבלתי עד היום ?? חשוב לי להזכיר שאני בעלת שחלות פוליציסטיות ואני נורא מתוסכלת שלא הצליח לי הטיפול ולא יודעת מה לעשות אשמח לקבל איזה חות דעת על מה שכתבתי וכמובן מצטערת על אורך השאלה.
תודה
דניאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאל
ד''ר דוד ישי16/06/2009הבעיה היא שהמינון הראשון היה גבוה מדי ונתן תגובת יתר , והמינון השני היה נמוך מדי ולא נתן תגובה . צריך יהיה לתת מינון ביניים. הפרוגילוטון מכיל הורמונים במינון ובחלוקה דומים למחזור טבעי . טיפול בו נועד לעשות " לאפס " את המערכת ההורמונלית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים בדם בתחילת הריוןצריכה עזרה15/06/2009
אני RH שלילי ובעלי חיובי.אני בשבוע 5 ונמצא שיש לי נוגדנים בדם כנראה מההפלה שהייתה לי. האם כבר בשלב זה של הריון צעיר זה מהווה בעיה או שרק משבועות מאוחרים יותר? האם כבר עכשיו עלי לקבל חיסון? מהם התסמינים כי יש לי חום שלשולים והקאות- האם זה קשור או אין קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיבה שפעמיים מדלגים עליי?
צריכה עזרה15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני
ד''ר דוד ישי16/06/2009אם יש לך נוגדנים , שום חיסון לא יעזור. עלולה להיות בעיה רק אם העובר הוא Rh חיובי. ולכן תצטרכי להיות במעקב קפדני ביחידה להריון בסיכון גבוה. הביטוי של הבעיה הוא רק בעובר והוא מתחיל הרבה יותר מאוחר בהריון. לתלונות שלך אין שום קשר לעניין . הן תופעות נורמליות של הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי יודעים איזה סוג דם העובר?
צריכה עזרה16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפרטורת אחסנה ל- buserelin acetateמיכל15/06/2009
לפי ההוראות כתוב שזה צריך להיות מאוחסן במקום קריר 2 מעלות עד 25 מעלות ולאחר הפתיחה בטמפרטורת החדר.
האם עד הפתיחה לשמור בטמפרטורת החדר או שעדיף לאחסן במקרר?. הטמפרטורה כעת מעל 25 מעלות (סביבות 28 מעלות) ונראה לי שעדיף לשמור במקרר. מה דעתך?. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה שוב.. כי לא ענו לי
מיכל16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף במקרר
פרופ' שחר קול17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות הורמונים לאחר החזרהנתנאל15/06/2009
לאשתי הוחזרו עוברים מופשרים (בני 4 ימים) במחזור טבעי .
תוצאות בדיקה מהבוקר (6 ימים מההחזרה, יום 24 למחזור) :
Estradiol (E2) 551 pmol/l
Progesterone 87.3 nmol/l
HCG-B Quantitative <2 IU/L
1.כאשר מדובר בעובר בן 4 ימים, באיזה יום מההחזרה מתרחשת השרשה ברחם?
2. מה ניתן להסיק מהנתונים הנ"ל, לגבי הצלחת התמיכה ולגבי ההתכנות להריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעי
פרופ' שחר קול15/06/20091. לאחר יומיים.
2. ההורמונים מצויינים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - שאלת המשך בבקשה:
רינה15/06/2009תודה רבה על התשובה.
האם לדעתל כאשר המחזור סדיר כלומר 28 יום פלוס מינוס יום יש מקום לבדוק מתי הביוץ מתרחש באמצעות מקלות או חום שחר, או שרפשר להניח דיי בביטחה שהביוץ יבוא 14 יום לפני תחילת המחזור הבא?
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול15/06/2009השאלה לשם מה רוצים לדעת את מועד הביוץ.
אם למטרת מחזור הפשרה - רצוילסמוך על בדיקות דם וא.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זנ נסיון השתרשות שנכשל?רינה15/06/2009
היי,
אני בת 33 ומנסה להכנס חצי שנה להריון ללא הצלחה לאחר שנים רבות בהם לקחתי גלולות.
המחזור שלי הוא דיי סדיר ולוקח 28 יום פלוס מינוס יום אחד.
בחודש האחרון קרה לי דבר מוזר:
בערך ביום ה-23 למחזור החלו לי דימומים קלים שלקחו 4 ימים בהם צבע הדם היה בהיר (כמו דם טרי)
ביום ב-29 החל מחזור חדש, אשר בו לא יצא בהפרשות מה שתמיד יוצא: כל מיני קרומי דם סמיכים שבאים מהרחם.
עשיתי בדיקת דם שבוע לאחר תחילת המחזור החדש של HCG-B Qualitative וקיבלתי תוצאה שלילית, כמו כן ערכה ביתי הראתה שאין הריון (בשעות הערב).
האם לדעתכם היה לי נסיון השתרשות שנכשל? אם לא אז מה לדעתכם קורה פה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון
פרופ' שחר קול15/06/2009לא, תהליך השתרשות היה מתבטא בהפרשת בטא.
יתכן והיה שיבוש של הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בטיפולי IVFאני15/06/2009
שלום,
אני בטיפול השני של IVF. במעקב הזקיקים הראשון ראו ציסטה בגודל של כ-25 מ"מ בכל שחלה.
הרופא הסביר שאפשר להמשיך את הטיפול אבל יכולה להיות בעיה בשאיבה שאולי תתפספס בגלל ההשפעה של הציסטה.
1. האם עם המשך הטיפול הציסטות יגדלו?
2. מה ההבדל בין ציסטה עכורה לצלולה?
3. איך הציסטות משפיעות על יתר הזקיקים ולמה יכולה להיות בעיה בשאיבה?
4. ניתן לשאוב את הציסטות בגודל כזה? יחד עם הזקיקים?
5. איך נפטרים מהציסטות? מחכים שיקטנו? ניתוח?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שכחת אותי?
אני15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)