מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה מכמה מנות זרע?אמיר09/05/2009
שלום,
לבעלי זרע בעל ספירה נמוכה (בודדים בכל השדות), אבל מהירות ומורפולוגיה טובים.
אם אני מבינה נכון, חשובה כמות התאים התקינים .
האם קיימת אפשרות להקפיא מראש מספר מנות זרע, ורק לאחר שהצטברה כמות מספקת
לבצעה השבחה והזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול09/05/2009לא, ניתן להסיק מהתאור החלקי כי עדיף להמשיך ב - ICSI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שהומלץ לנו
אמיר09/05/2009אבל אנחנו מאד מפחדים מהצלילה למים העמוקים האלה
קראתי שב ICSI יש אחוזים גבוהים של של עוברים עם פגמים בכרומוזום ה Y
האם ניתן לגלות פגמים אלה בשלבי ההריון המוקדמים?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהICSI
פרופ' שחר קול09/05/2009כן, ע"י בדיקת סיסי שיליה או מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות המהירה!
אמיר09/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה חמודה -תאמיני בבורא עולם שהוא
הכול מהבורא!10/05/2009המחליט מה יכנס לתוכנו בריא ושלם, כי לקרוא יותר מדיי מאמרים על זה ,זה גם יותר מדיי מפחיד (מניסיון אישי שלי לפחות) בכול מקרה השד לא נורא יש לי תאומים ממיקרומניפולציה בריאים ושלמים ברוך השם. מאחלת לך הצלחה מכול הלב. ובדרך כלל בעית זרע כיום בטכנולוגיה יותר קל לפתור מאשר בעיה באישה (מכירה כבר כמה זוגות שהרו בהפריות ראשונות כולל אני הפריה ראשונה ) אז להיות אופטימים -כי זה גם עוזר ובהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEAס09/05/2009
שלום רב
אני בת 34 ולאחר 6 טיפולי IVF שנכשלו וניתוח להסרת החצוצרות, אני שוקלת לנסות את כדורי ה- DHEA. עד כה ניסיתי פרוטוקולים שונים אך גופי מייצר רק ביצית אחת מה שמוריד את הסיכויים לכניסה להריון. האם לפי נסיונכם כדורים אלו אכן מצליחים להגדיל את כמות הביציות? האם מותר ליטול אותם ולהמשיך בטיפולים בו זמנית, האם הם בטוחים?, מהם תופעות הלוואי? לאחר כמה זמן משפיעים.
תודה מראש,
ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA
פרופ' שחר קול09/05/2009השימוש בתכשיר עדיין אינו מקובל במסגרת "רפואה מבוססת ראיות". למרות שהנושא בכותרות כבר שנים רבות, עדיין אין מחקר מדעי ראוי שניתן להסיק ממנו מסקנות ברורות לגבי התועלת מטיפול זה.
יש לזכור כי מדובר ב"תוסף מזון" שייצורו אינו מפוקח באופן מסודר כפי שנהוג בתעשיית התרופות.
יש ליטול לפחות 3 - 4 חודשים לפני שיושג שיפור כלשהו (אם בכלל קיים). כמובן שבמהלך התקופה ניתן להמשיך בטיפולים.
אין תופעות לוואי, התכשיר בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ס10/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה- מיואשתדנה09/05/2009
שלום! אני בעלת שחלות פוליציסטיות מחזור לא סדיר- לבעלי זרע קצת בתנועה איטית לכן עשינו 2 הזרעות בכל אחת מהזרעות הייתה תנועת זרע 95% ורופא אמר שזה מצוין עשו לנו הזרעה ביום הביוץ אחרי אוביטרל ופוריגון
אתמול התחיל לי המחזור לעומת שאתמול היה יום 12 רק אחרי הזרעה? האם זה אומר שיכול להיות לא עשו בזמן את ההזרעה? למה זה לא ביום 14?.
אני מאוד דואגת למה הזרעה לא הצליחה אם התוצאות היו כל כך טובות? האם אתה חושב שעדיף כבר לעבור ל IVF? או שאתה ממליץ להמשיך עם הזרעות- אנחנו בני 25 ו 26. מה שמדאיג אותי זה שהמחזור הקדים ביומיים ? האם זה נורמלי ?אני מאוד מיואשת אין לי כוח להמשיך הלאה יש לי הרגשה שאם זה לא הצלליח פעמיים אז לא יצליח יותר
( רק אגיד שעשינו הזרעה כשהיו 2 זקיקים מובילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול09/05/2009שלב לוטאלי קצר במספר ימים הוא תקין בטיפול שעברת.
ההזרעה בוצעה בזמן.
הסיכוי להריון מהזרעה הוא סביב 20%, לכן אין מקום ליאוש.
ההריון בוא-יבוא...
בעיקר מכיוון שאת צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבת ביציותחסוי09/05/2009
שלום,
אני יום אחד לאחר שאיבת ביציות וחשה רגישות עד כאב קל באזור הבטן התחתונה. הכאב מורגש יותר בעת מתן שתן.
האם זה נורמלי?
ועוד שאלה:
יעילות הטיפול יורדת כאשר מדובר ב- PGD וגם לאחר הקפאה. האם הירידה ביעילות מתייחסת לכל ביצית מופרית בנפרד או לסיכוי להשיג הריון פר מחזור אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שאיבה
פרופ' שחר קול09/05/2009נשמע בהחלט נורמלי וסביר.
היעילות יורדת כי רק חלק מהעוברים אפשר להחזיר לרחם.
מצד שני, מכיוון שאין בעיית פוריות בסיסית ב - PGD הרי זה משפר הסיכוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי מחר הזרעה ואני חוששת....נטליה09/05/2009
יש איזה דרך להירגע להתכונן לפני?זה כואב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כואב, אורך כדקה...
פרופ' שחר קול09/05/2009אין סיבה לחשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליצסטיותדניאל09/05/2009
שלום
עברתי IVF שנכשל שבו שאבו לי 12 זקיקים והוחזרו לי שתיים
ולפי מה שנאמר לי לא הצליחו להקפיא שום דבר.
השאלה שלי האם יש קשר בין טיב העוברים שלא הצליחו להקפיא לשלחות פוליצסטיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCO
פרופ' שחר קול09/05/2009לא בהכרח. יתכן שכל הביציות הנשאבות תקינות, וכולן שורדות עד ההקפאה, יתכן וחלק ניכר לא תקין, ולכן אין עוברים להקפאה.
מאוד אישי, ואפילו משתנה בין מחזור למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןשירן09/05/2009
ד"ר שלום - אני לוקחת איקקלומין בפעם השניה - 2 כדורים 5 ימים.
6 ימים לאחר שסיימתי את הכדורים עשיתי מעקב זקיקים והיו רק זקיקים קטנים ומעט נוזל- הרופא אמר שאולי היה ביוץ אך לא בטוח. ביום ה-21 עשיתי בדיקת פרוגסטרון והתוצאה - 3. הרופא אמר שאי אפשר לדעת אם היה ביוץ בוודאות או לא.
שאלתי היא האם הביוץ יכול לאחר? אם לא - למה הגוף לא הגיב לאיקקלומין.
שאלה נוספת - האם לעשות צילום רחם (לבקשת הרופא) לפני שמנסים הזרעות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CC
פרופ' שחר קול09/05/2009אם מדובר ביחידות חדשות הרי לא היה ביוץ.
יתכן ואת זקוקה למינון גבוה יותר.
לדעתי, יש לוודא שיש ביוץ והזרע תקין לפני צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעת תודהס.ד.09/05/2009
בוודאי כבר נאמר בעבר ויאמר עוד בעתיד אך תמיד חשוב וכדאי לחדד שוב.
הפורום הזה הוא מתנה בשבילי.
אני מטופלת אצל פרופסור מקסים ומוערך ולמרות שכשאני מגיעה אליו, אני מכינה שאלות מוכנות מראש והוא עונה לי ומסביר, תמיד יש לי הרגשה שאני לא מבינה מספיק ותמיד צצות לי שאלות נוספות אחר כך(כמובן שזו לא אשמתו).
כאן מצאתי לי מקום לשאלות הללו שמתעוררות אחר כך. התשובות מהירות ומקצועיות וההסברים מובנים וניכר שיש לכם סבלנות רבה . דרככם הבנתי דברים רבים.
תודה לכם הרופאים ולכל שאר הבנות שגם דרך השאלות שלהן אני לומדת הרבה.
בהצלחה לכולנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה והבהרה
פרופ' שחר קול09/05/2009מודה על המלים החמות.
הבהרה: הנאמר בפורום משקף את דעותיהם והשקפותיהם האישיות של הרופאים המשתתפים.
רפואה אינו מקצוע מדויק, וברור שלגיטימי שיהיו חילוקי דעות בין אנשי המקצוע.
לכן, אין לראות בנאמר כ"תורה מסיני".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםחסוי09/05/2009
אחרי החזרת עוברים, התחלקו טוב ליום שהוחזר (יום השני), רופא מסר שהעוברים לא היו "חלקים" היה אחוז של שברים (פרגמנטציה+מידת סימטריה של העוברים).
1. האם לאור הנתונים האם יש איזה סיכוי שיהיה הריון?
2. מה הסיבה שעוברים מתחלקים יפה, אבל לא "חלקים"?
תודה, ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול09/05/20091. כן
2. לא ידוע. כנראה גורמים רבים מאוד. יתכן וגם חלק מתהליך תקין. אפשר שיהיה אחוז פרגמנטים מסוים בשעה מסויימת, ואחוז שונה לגמרי לאחר כמה שעות. מדובר בתהליך דינמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלותס.ד.09/05/2009
שבת שלום:
1. האם יש פרוטוקול ספציפי היכול לעזור לנשים שהורמונים לא משפיעים עליהן ולגרום בכל זאת ליותר מביצית אחת?
2. האם יתכן מצב שהורמונים (כמו מנוגון) שלא השפיעו בחודשים מסויימים ישפיעו בחודשים אחרים?
3. שאיבה ביום ראשון. החזרה ביום חמישי. נאמר שהעובר לא היה בלסטוציסט. אז מה הוא היה ובן כמה?
4. היכן ניתן להשיג deha ומה המינון הרצוי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלו
פרופ' שחר קול09/05/20091. לא. יש הסבורים שטיפול ארוך טווח ב - DHEA יכול לעזור.
2. בוודאי!
3. יום 4, אולי COMPACTED
4. בבתי מרקחת מסוימים. רצוי לשאול מראש, או לחפש בגוגל. מינון 75 מג ליום, לפחות למשך 3 - 4 חודשים לפני שיש אפקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני09/05/2009
עשיתי עכשיו בדיקת ביתית לגילוי הריון והיא הראתה לי קו אחד!
אבל-
*כבר כשבוע יש לי כאבים מתחת לבטן ,
*בחילות מידי פעם
*ואני רצה לשרותים ממש המון- אין לי דלקת נבדקתי השבוע.
*הפרגוסטון עומד על 6
*ל פי מה שחשבתי הביוץ היה לפני 10 ימים...
* המחזור היה צריך להגיע בערך אתמול
בהריון הקודם שנגמר בההפלה בחודש השלישי , בתחילת ההריון שבועות מספר הבדיקות
הביתיות לא הראו שאני בהריון !
שאלה- יכול להיות שאני בהריון , על אף שהבדיקה הביתית מראה פס אחד בודד?
חשובה לי תשובתכם
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע בדיקת דם מחר
פרופ' שחר קול09/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולדעתך מחר כבר
שני09/05/2009אפשר לראות בבדיקת דם אם אני בהריון או לא זה לא מוקדם עדיין?
זה אני יכולה לומר בעקבות הערכה הביתית שלא הראתה עדיין שני קווים
כי לדעתי מחר יהיה מוקדם מידי מה דעתך?
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול09/05/2009לדעתי, לא לפני שיחלפו 14 יום ממועד הביוץ המשוער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםשני09/05/2009
החודש זה החודש השישי שאני מטופלת בגונל ואוביטרל + IUI (בחודש הקודם היה הריון צעיר מאוד שלא החזיק ) ואני מרגישה מותשת. אני אמורה לעשות בדיקת דם בעוד שבועיים בערך ואני כבר לא מאמינה שהטיפול השישי יצליח, החודש פיתחתי פסימיות. מה גם שהחודש (בשונה לחודשי הטיפול הקודמים) מאד התנפחתי ועליתי 3 ק"ג (שזה המון עבורי כי אני רזה) אפילו שאני אכלתי כמו שאני אוכלת במשך שנים , ככה שזה בטוח לא קשור לאוכל. גירוי יתר אין לי על פי בדיקות הדם שעשיתי לאחר הביוץ. אני מוכרחה לציין שבשבוע האחרון אני בקושי אוכלת (גם ככה לא אכלתי הרבה) וירד ממני קילו (במאמץ רב מידי!), אבל בכלל לא רואים וכל המכנסיים עדיין מתפוצצות עלי עד כדי אי נוחות של ממש ותחושת מלאות ונפיחות, אוי הנפיחות הזו, הבלתי נסבלת ממש! התחושה היא כמו נפיחות בכל הגוף כמו בצקות קטנות שלכאורה לא מורגשות עד אשר אני מתלבשת ואז אני ממש נבהלת (שרוולי החולצה הקצרה השאירו לי אתמול סימן של הגומי על היד, ולא , החולצה לא קטנה!!!).
החלטתי שזהו אני עושה הפסקה בטיפולים ,לא לוקחת שום הורמונים יותר עד שהנפיחות הזאת לא תרד ממני.
אין לי גירוי יתר וייתכן והנפיחות נובעת כנראה מצבירת נוזלים (למרות שהיא נראית לי כמו שומן תת עורי שנדבק באופן מוזר שכזה, לא כמו השמנה רגילה ולכן גם קשה להוריד אותה).
1) תוך כמה זמן אמורה לרדת ממני הנפיחות האיומה הזאת (אני מתכוונת לשוב לטיפולים אחרי שהנפיחות כולה תרד)?
2) אני מרגישה מותשת מכל הטיפולים שעברתי, האכזבות כל חודש מעציבות אותי , המשקל עלה והדימוי העצמי שלי בעיני עצמי נפגע, וקצת איבדתי תקווה. גם תופעות הלוואי של ההורמונים התחילו להיות לי קשות מנשוא, ולכן אני רוצה להפסיק לחודשיים - שלשה. אני בת 38 . ואנחנו זוג לא מוסבר. האם חודשיים מנוחה מכל הטיפולים לקראת אגירת כוחות אפשריים במצב שלי? קשה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי שלום
פרופ' שחר קול09/05/20091. עודף הנוזלים ייעלם תוך שבועות ספורים.
2. בהחלט כן! מציע לקחת "פסק זמן". לנוח מהטיפולים. לחזור לשיגרה. לאגור כוחות חדשים, ולטעון המצברים.
בהצלחה.
חיזקי ואימצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופותנטע08/05/2009
החזרת ביציות מופרות ב-17 לאפריל.
היום תוצאות בדיקת דם (08 למאי):אסטרדיול 382 פיקומול לליטר, פרוגסטרון 28.9 ננומול לליטר ובטא 419IU/l. מהיום בערב כאבי בטן תחתונה חזקים מאוד (כמו כאבי מחזור). יש דימום קל בניגוב. אני לוקחת תמיכה של קרינון אחד ביום.
1. האם יש צורך לעלות את מינון הפרוגסטרון?
2. האם יש צורך להבדק?
3. איזה משכך כאבים מותר לקחת?
אשמח לתשובות מהירות. סובלת ולחוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ' שחר קול09/05/20091. כן
2. כן
3. עדיף לא לפני בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pgd ותאי גזע עוברייםחסוי08/05/2009
שלום,
אני עוברת בימים אלו תהליך IVF ו- PGD .קראתי שאת העוברים הלא מתאימים להחזרה לא זורקים אלא משתמשים בהם למחקר בתאי גזע עובריים. האם זה באמת כך? ואם כן, האם יש לקבל אישור מהזוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקר
פרופ' שחר קול09/05/2009בוודאי. שימוש בעוברים למחקר מחייב הסכמה בכתב מאת שני בני הזוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלוםאופיר08/05/2009
אני לוקחת פרוגינובה היום זה היום ה15 ושמתי לב שיש לי בכף רגל בצקות בשני הרגליים
הייתי היום באולטרסאונד היה רירית 10 אבל לא שאלתי על הבצקות כי שמתי לב לזה בערב
אשמח לתשובה אני לפני החזרת מוקפאים
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות
פרופ' שחר קול09/05/2009הממצא מחייב בדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)