מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השרשהקרן אור07/04/2009
מה הסיבות לכך שבמקרים בהם מתבצעת השרשה לאחר החזרת עוברים אך ההריון אינו מתפתח ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר לקוי גנטית
פרופ' שחר קול08/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה והריוןשירה07/04/2009
שלום רב רופאים יקרים!
התינוקת שלי בת חצי שנה(מטיפול IVFׂ)וברצוני להכנס להריון נוסף. טרם קבלתי המחזור וטרם הפסקתי הנקה לחלוטין. עדיין הקטנה יונקת בלילה, בעיקר לפינוק.
האם עובדה זו עלולה לעכב המחזור?
האם עלי להפסיק הנקה לחלוטין כולל שאיבה מעת לעת?
תוך כמה זמן מההפסקה אני אמורה לקבל המחזור?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול08/04/2009הנקה יכולה למנוע ביוץ ולכן את בוא המחזור.
לפני טיפול פריון נוסף מומלץ לחדול כליל מהנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר קול ודר' ישי !!!!!!!דורית07/04/2009
חג שמח - אתם מקסימים !!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לאיחולים
עדי07/04/2009חג שמח
אם הייתי קרובה אליכם בטוח הייתי מגיעה לאחד מכם
יישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אנדומרטיןרינה07/04/2009
לאחר טיפול באסותא החזרה 16.3
בטא 29.3 144
31.3 280
6.4 2206
אף אחד לא אומר לי האם אני אנורה להמשיך בנרות אנדומטרין?
באסותא אומרים שאהי לא באחריותם ואשאל רופא נשים
רופא נשים טוען שאין לו מושג בנושא ובית החולים צריך לתת את התשובה
האם להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינה
ד''ר דוד ישי07/04/2009תמשיכי עד שבוע 8 להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןדורית07/04/2009
לרופאים שלום,
עד איזה שבוע נהוג לקחת את התמיכה באנדומטרין? האם שבוע 9 זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דורית
ד''ר דוד ישי07/04/2009עד שבוע 7-8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי גרידההילה07/04/2009
עברתי היום גרידה בשבוע 9 + יומיים (מ- IVF בגלל בעית זרע) עקב אי שק הריון ללא קוטב עוברי שמתאים לשבוע 5 + שישה ימים. לא היו לי דימומים או כאבים.
הממצאים שכתבו בכתב השחרור הם: חשד למחיצה מומלצת היסטרוסקופיה לברור החלל וההמלצות שנכתבו הן לעבור ביקורת אצל הרופא המטפל בעוד חודש וכן מומלצת היסטרוסקופיה אבחנתית לברור החלל לאחר הוסת הבאה.
מה זה אומ מחיצה? חלל? האם נובע מהגרידה או משהו שקיים ואיך לא ראו זאת עד היום באולטראסאונד?
האם זה עשוי לגרום לבעיה להכנס להריון באופן טבעי (בעית הזרע נבעה מוריקוצלה וטופלה) או להפלה חוזרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי07/04/2009מחיצה היא רקמה שמחלקת את חלל הרחם ל 2. נולדים אתה והיא יכולה להיות קצרה ורק בחלק העליון של החלל או ארוכה ולכל האורך. לא ברור האם היא מונעת הריון , אבל היא בהחלט מעלה את הסיכון להפלות חוזרות ורצוי להסירה. לא תמיד קל לראות אותה באולטרסאונד רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת
הילה08/04/2009אז כיצד הועלה החשד במהלך הגרידה אם זה הריון ראשון שלי? האם בגרידה עושים היסטרוסקופיה ולא אולטראסאונד כדי לבדוק את הצלחת ריקון הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובתכם בהקדם
הילה10/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הילה
ד''ר דוד ישי10/04/2009לפעמים , במהלך גרידה , התחושה היא שיש אפשרות להכנס לשני חללים שונים. מה שמעלה חשד למחיצה או לרחם דו קרני. צריך להיות זהיר , כי כשההריון מתמקם באיזור הפיה של אחת החצוצרות
נוצר עוות זמני שעלול לבלבל עם הנ"ל . בכל אופן , אם נוצר חשד , אפשר להוכיחו או לשלול אותו בעזרת הסטרוסקופיה שהיא בדיקה יחסית פשוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת ברזלסיגל07/04/2009
מתי צריך להתחיל לקחת ברזל בהריון? אני בשבוע 8 אחרי ivf, מקבלת חומצה פולית ותמיכת אידומטרין ופרוגינובה. בעוד 3 ימים אני אמורה להפסיק את התמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגל
ד''ר דוד ישי07/04/2009לדעתי אין טעם להתחיל בברזל לפני שבוע 12 ( לאחר שהתחושות הרעות של תחילת ההריון חולפות) , אלא אם יש אנמיה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלהרינה07/04/2009
קבעתי אולטרסאונד 17.4 האם בסדר?
החזרה 16.3
בטא 6.4 2206
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינה
ד''ר דוד ישי07/04/2009אני מעדיף את האולטרסאונד הראשון לעשות בשבוע 7 ( כ 5 שבועות מההחזרה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בטארינה07/04/2009
שאיבה 13.3
החזרה 16.3
בדיקת בטא 29.3 144
31.3 280
6.4 2206
האם תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינה
ד''ר דוד ישי07/04/2009נראה שהעליה ברמת הבטא תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עכשיו?מאיה07/04/2009
החזרה 16.3 במחזור טבעי.
בהתחלה הבטא הכפילה יפה, אבל בימים האחרונים אין הכפלות, אבל הבטא ממשיכה לעלות.
2.4 - 665
5.4 - 846
7.4 - 1142
אין לי כאבים וגם לא דימומים.
אני מבינה שמדובר בהריון לא תקין, אבל השאלה היא מה עושים עכשיו????
מחכים בסבלנות שיגיעו דימומים?
לוקחים משהו כדי לזרז את התהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל
ד''ר דוד ישי07/04/2009אי אפשר לזרז את התהליך. צריך להמתין לדימום וחשוב לעקוב אחר הבטא ולראות שהיא מתאפסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דםיעל07/04/2009
שלום,
אני בטיפולי IVF ובין השאר יש לי בעית רירית דקה שלא עוברת את ה 4 מ"מ.
האם תרומת דם יכולה לפגוע לי עוד יותר בגדילת הרירית (בגלל שאיכות הדם יורדת)?
ואם כן, לכמה זמן זה יכול להשפיע?
תודה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בתיה
ד''ר דוד ישי07/04/2009אני לא רואה דרך שבה יכולה להשפיע תרומת דם על רירית הרחם.
מצד שני , אני לא רואה הגיון בתרומת דם בשלב הזה , אלא אם יש לך המוגלובין מאד גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהמילקשייק07/04/2009
שלום,
מחזור אחרון 10.3
הזרעה 22.3 לאחר טיפול ראשון בגונל F
2.4- בטא 67
5.4- בטא 362
7.4- בטא 930
היום הייתי במיון נשים בעקבות התכווצויות ברחם וכאבים המזכירים כאבי מחזור.
באולטרסאונד, לא נצפה שק הריון (הבנתי שניתן לראות שק רק עם בטא מעל 1000), אך נראתה ציסטה (תקינה- כך הגדירו אותה)בגודל 7 ס"מ וניצפה גם נוזל ברמה בינונית (לדברי הרופא, קיים יחסית נוזל רב).
לאחר האולטרסאונד, הרופא המליץ לעשות ביקת בטא נוספת בכדי לראות עלייה (ואכן כפי שציינתי כרגע הבטא עלתה ל930).
כמו כן, הוא אמר שהוא ממליץ לבוא לאולטרסאונד נוסף בעוד יומיים בכדי לוודא את מיקום הרחם.
להלן שאלותיי:
1. האם הציסטה יכולה להזיק להריון?
2. האם אני צריכה לנוח, ולהימנע מקיום יחסי מין בעקבות זאת?
3. האם הציסטה גורמת לנפיחות בבטן?
4. האם באמת כדאי לגשת לאולטרסאונד נוסף בעוד יומיים (או שמס' רב של אולטר' יכול להוות בעייה או נזק)?
5. האם הציסטה אמורה להיספג לבד?
אני מודה לכם על העזרה,
וכמובן שיהיה לכם חג שמח(-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מילקשייק
ד''ר דוד ישי07/04/2009הציסטה לא מזיקה להריון
את לא צריכה לנוח אבל כדאי להמנע מיחסי מין
קשה להניח שציסטה כזאת גורמת לנפיחות של הבטן. זו כנראה השפעה של ההורמונים
חשוב מאד לראות שההריון מתפתח בתוך הרחם. אולטרסאונד לא מזיק להריון
הציסטה אכן תתתתתתתספג בסופו של דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי ולד"ר קוללימונית07/04/2009
לד"ר ישי וד"ר קול,
תודה על הפורום הנפלא והפעיל הזה.
תודה על הזמינות - על הכניסות היומיומיות שלכם ועל המענה המהיר והאכפתי שלכם.
מאחלת לכם ולבני משפחותיכם חג פסח שמח!!!
ולכל הבנות (והבעלים) - שבשנה הבאה נשב מסובין עם תינוקות מתוקים.
בהמון הערכה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי07/04/2009תודה לך בשמי , ואני מניח , גם בשמו של דר' קול
חג שמח גם לך ולכל הבנות שבפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה על בסיס מחזור טבעירעות07/04/2009
מנסה החזרה כנל.
היום יום 6 למחזור- E2-220
רירית דקה.
האם סביר?
הרופא טוען שהיה מצפה לערכים גבוהים יותר ליום מחזור זה,
והמליץ על תוספת אסטרופם (סרבתי)
מה דעתך?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלומית
ד''ר דוד ישי07/04/2009אני לא יודע מה אורך המחזור שלך. יתכן שבאמת , היו צפויים ערכים מעט גבוהים יותר. אבל מוקדם מאד לדעת מה יקרה וצריך להמשיך במעקב.
לגבי האסטרוגן . לדעתי עדיף להחליט מראש באיזה דרך הולכים ולתת אסטרוגן רק אם מחליטים
על מחזור החזרה עם הכנה ובהתאם לתת אסטרוגן מהתחלה ובמינון הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת רופא מטפלנירית07/04/2009
אני מתלבטת בבחירת רופא לטיפול בפוריות. האם יש מקום (באינטרנט / בספרות ) בו מפורסמים אחוזי הצלחה של רופאים או מרפאות ספציפיות באזור הצפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירית שלום
פרופ' שחר קול07/04/2009אחוזים של רופאים ספציפיים - אין.
לגבי IVF - ראי באתר הבית שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)