מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פריגנובהעירית12/04/2009
שלום רב..
1. האם ניתן לקבל מחזור במקביל ללקיחת פרוגינובה (כתמיכה לאחר החזרת עוברים) או שבמידה והמחזור צריך להגיע הוא יגיע רק אם מפסיקים את הפריגנובה ?
2. מה תפקידו של כדור הפריגנובה לאחר ההחזרה ? מדוע לוקחים אותו ? כמה זמן נהוג לקחת אותו במידה והתשובה חיובית ויש הריון ?
תודה רבה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עירית
ד''ר דוד ישי12/04/2009הפרוגינובה היא אסטרוגן. אבל היא לא התמיכה העקרית. התמיכה העקרית לאחר החזרת עוברים היא של פרוגסטרון. המשך נטילת הפרוגינובה אינה מונעת את הדימום אם אין הריון . היא יכולה אולי לדחות אותו מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני היריוןטל12/04/2009
שלום,
כ-7 ימים לפני המחזור יש לי גלי חום בבוקר.
כך זה נמשך בשנתיים האחרונות.
גם כיום שאני עושה הזרעות עם גונל, זו תופעה שמלווה אותי לפני המחזור.
רק שעם הגונל זה נמשך קצת לתוך המחזור ובעוצמה יותר חזקה.
האם ברגע שגלי החום מופיעים כשבוע אחרי ההזרעה, זה סימן שההזרעה נכשלה?
או שהתופעה יכולה להופיע גם אם יש היריון.
כלומר תסמיני PMS למינהם מופיעים בדיוק באותה תדירות ועוצמה בזמן ההשרשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי12/04/2009התופעה יכולה להיות גם אם יש הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לטיפול פוריותשירי12/04/2009
הי,
יש לי חסימה דיסטלית בצד ימין, חצוצרה שנייה תקינה. בדיקת זרע של בעלי תקינה.
החסימה נגרמה כתוצאה מהריון חוץ רחמי שעברתי.
אני מטופלת במרפאת פוריות ולאחר כישלון בחודש שעבר (קיבלתי טיפול של איקקלומין -2 כדורים ביום וזריקת אוביטרל+ קיום יחסים בימים שלפני הביוץ וביום של הביוץ עצמו).
שוב בחודש זה, למורת רוחי, החליט הרופא על מתן טיפול זהה.
1) האם לו מומלץ לעבור גם הזרעה ע"מ למקסם את הטיפול?
2) בחודש שעבר נצפו הזקיקים המובילים בצד ימין ((הצד החסום), כך שזה היה אבוד מראש....האם לא מומלץ להתקדם בטיפול?
3) האם ניתן ונהוג לבקש זאת מהרופא המטפל שיקדם את הטיפול? אולי לעבור כבר עכשיו להפרייה חוץ גופית?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
פרופ' שחר קול12/04/2009לדעתי האישית, אותה אני מזכיר שוב ושוב בפורום זה, טיפול באיקקלומין אינו מתאים לנשים עם ביוץ סדיר.
רופאים רבים מאוד סבורים שאני טועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pgd לאחר 2 הפלות X שבירמלני12/04/2009
שלום ד"ר,
אני לאחר שני הרויונות ספונטניים (שנקלטו בניסיון ראשון)
של עוברים שחלו בX שביר (אני נשאית).
ולכן פניתי לPGD על מנת למנוע עוגמת נפש כזאת שוב.
עברתי מחזור טיפולים ראשון וטופלתי בפרוטוקול השראת ביוץ מסוג GONAL F
בשילוב עם DECAPEPTYL1 3.75.
בבדיקת דם אחרונה לפני מתן HCG נמצאה רמת E2 של 2267 PG/ML
בתאריך 26/03/09 נשאבו 16 ביציות, 11 ביציות הופרו בטכנולוגיית ICSI
ובתאריך 31/03/09 הוחזרו אליי 2 עוברים תקינים לאחר PGD, סבלתי מגירוי יתר שטופל ע"י עירויים של נוזלים ונעלם לגמרי.
לא נמצאו עוברים מתאימים להקפאה,
בתאריך 10/04/09 בוצעה בדיקת BHCG ונמצאה שלילית.
עכשיו ב10/05/09 יש לי שיחה מחדש עם הרופא על מנת להתחיל מחזור טיפולים שני, אני רוצה לדעת האם יכול להיות שהעוברים לא נקלטו מאחר והיה גירוי יתר? והאם יש דרך למנוע בעתיד? ואם היה לי בעבר גירוי יתר האם זה מעיד על כך שיהיה לי גם בפעם הבאה? בתקופת הזרקת הגונאל עשיתי פעילות גופנית האם יכול להיות שזה מה שהרס הכל?
והאם בכלל יש לך טיפ של אלופים איך להצליח סופסופ?
תודה רבה רבה
וחג שמח :)
מלני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלני שלום
פרופ' שחר קול12/04/2009גירוי היתר לא גרם לכישלון.
בעתיד יש להשתמש במינונים קטנים יותר של גונל ודומיו כדי למנוע גירוי יתר.
פעילות גופנית לא גרמה לכישלון.
אין טיפ. יש להקפיד על 1001 פרטים...זו המתכונת להצלחה ב - IVF....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה והמשך טיפולמעיין12/04/2009
שלום,
לאחר טיפול באיקקלומין אובחנו ציסטות בעיקבותן נטלתי 10 ימים גלולות.
במחזור הטיפולי הבא אני אמורה לעבור לגונל.
ב-US ביום 4 למחזור אובחנה עדיין ציסטה של 15 מ"מ.
האם במקרה כזה עדיין צריך לחכות שהציסטה תעלם לגמרי לפני התחלת טיפול חדש בגונל?
עד לאיזה גודל נהוג לחכות שהציסטה תקטן?
המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילאיל שלום
פרופ' שחר קול12/04/2009עדיף להמתין עד היעלמות הציסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל וכל השארחדשדשה12/04/2009
שלום ד"ר,
קראתי שמתחילים להזריק את הדקפפטיל ביום ה 21.
הרופא שלי הורה לי על מינון 0.1 החל מהיום השלישי למחזור. (?)
אני מחכה למחזור הבא (הייתי עם גלולות) והוא מתעכב...
1. מתי בערך תהייה השאיבה - ההפריה ?
2. האם יש לחכות למחזור ע"מ שאוכל להתחיל בזריקות פיוריגון ?
ואם יתעכב מאד (המחזור האחרון שלי איחר בשבועיים (??!!)
3. כמה זמן לוקח לדקפפטיל להשפיע ?
תודה רבה
חדשדשה - שכבר ממש לא חדשה פה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול12/04/20091. בערך 26 ימים לאחר תחילת דקפפטיל.
2. לא בהכרח, לפי החלטת הרופא שלך.
3. בערך 10 ימים.
4. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לאחר החזרהשרית12/04/2009
שלום!
עברתי החזרת עוברים לפני כ-6 ימים.
שאלתי, האם קיום יחסים מפריע להשתרשות?
אם כן, האם אסור בכלל לקיים יחסים (חדירה) או שאסור גם להגיע לאורגזמה? האם יש הבדל בין שניהם?
אם אסור אז מהם הימים הקריטיים ומתי מותר לחזור לשיגרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול12/04/2009הנושא נדון פעמים אין ספור בפורום זה. ראי דפים קודמים.
כללית - קיום יחסים (מלאים) לא מפריע להשרשת העובר ברחם.
ההמלצה להימנע היא במתאם לתגובה השחלתית, שכן השחלות רגישות לטראומה לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת מוקפאים, לא היתה שאיבה
שרית12/04/2009תודה ד'ר שחר.
לא היתה שאיבה, החזירו לי מוקפאים.
לפי מה שאני מבינה אין מניעה לקיים יחסים וזה לא מפריע להשתרשות...
סליחה על הבורות, אבל, איך אני יכולה למצוא את הדיונים על הנושא?
שוב תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול12/04/2009לאחר מחזור הפשרה אין כל מיגבלה על קיום יחסים, או כל פעילות גופנית אחרת.
אם הטיפול כולל תכשירים הנלקחים דרך הנרתיק יש לתזמן יחסים לפני החדרת התרופה.
לגבי חיפוש - מציע פשוט לדפדף אחורה....או לבצע "חיפוש בפורום זה" לפי מילות מפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרעות11/04/2009
שאלה לי,
מזה מספר שנים, ישנה תופעה של דימום די כבד בזמן מחזור, עם קרישים (ליום-יומיים),
סהכ הדימום נמשך כשבוע. בהמשך, עד לביוץ (אותו אני חשה) יש הכתמות קלות.
לאחר הביוץ אין עוד הכתמות. סהכ אורך המחזור כ-30 יום.
על מה הדבר עשוי להעיד? פרופיל הורמונלי תקין.
אציין שהריתי עי הפריה (בעית זרע קשה) כאשר היו כבר התופעות הנל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית שלום
פרופ' שחר קול12/04/2009מציע לשלול בעיה אנאטומית ברחם, כגון שרירן, או פוליפ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?שירה11/04/2009
אני כחודש לאחר IVF ראשון שנכשלה המחזור היה 7 ימים והפרשות חומות עוד 4 יום היום אני אחרי 30 יום מהמחזור ועדיין לא קיבלתי מחזור יכול להיות שלמחזור האחרון יש השפעה לאיחור כי אני כל 28 גג מקבלת מחזור לפני כמה ימים היה לי כאב עז ברחם כמו התכווצות חזקה מה דעתך ?תודה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול11/04/2009אם קיבלת תרופה לטווח ארוך, למשל דקפפטיל 3.75 מ"ג, תתכן השפעה גם לחודש ויותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי אוביטרלמעיין11/04/2009
שלום,
אשמח לדעת כמה ימים אחרי זריקת אוביטרל ניתן לבדוק הריון עם בדיקה ביתית (בדיקות דם אישרו ביוץ).
חג שמח,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 18
פרופ' שחר קול11/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהנטע11/04/2009
שלום דוקטור קול רציתי לדעת האם ההזרעה כואבת? כמה זמן היא אורכת? והאם יש הצלחות לפרוצדורה הזאת? תוך כמה זמן יודעים אם אני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע שלום
פרופ' שחר קול11/04/20091. לא
2. כדקה
3. כן
4. שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר שבועיים מזריקהעדי11/04/2009
ד"ר שלום.אני בת 29 עם ביוץ סדיר
אני מזריקה כבר שבועיים פיוריגון (לפני הזרעה)כאשר האסטרדיול בעלייה ואתמול נמדד בערך 395 pmol לעומת 250 pmol לפני 3 ימים.
עדיין לא נצפו זקיקים ולכן המינון עלה ל-200 יחידות ליום
1)האם זה נחשב מינון גבוה?
2)האם יש טעם להמשיך להזריק?כי אני כבר ביום וסת 19
3)האם יתכן שאין תגובה של הגוף להורמונים למרות שאני מבייצת מסודר?
4)האם יש קשר בין חוסר תגובה של הגוף להורמונים לבין רזרבה שחלתית ?
5)פרופיל הורמונלי ביום השלישי נמדד:FSH 9.5 E-2 200 pmol .זה פרופיל תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול11/04/20091. תלוי במשקלך. אם BMI תקין (עד 25) מדובר במינון גבוה יחסית.
2. כן
3. כן
4. זה אותו הדבר. רזרבה שחלתית ירודה מתבטאת בת-תגובה גונדוטרופינים (פיורגון, גונל וכו').
5. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול.מצטערת לא הבנתי משהו מתשובת
עדי11/04/2009שאלתי אותך בבקשה האם הפרופיל ההורמונלי תקין ואמרת שכן -כלומר רזרבה שחלתית שלי תקינה.
מצד שני אמרת כי רזרבה שחלתית ירודה מתבטאת בתת תגובה לזריקות כמו פיוריגון-כמו במצב אצלי.
אז איך יתכן שאין לי תגובה לזריקות אבל FSH תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול11/04/2009FSH הוא מדד די גס ולא תמיד אמין.
עדיף AMH, אך הוא לא זמין כ - FSH.
בכל מקרה, התגובה בפועל לזריקות מבטאת הרזרבה השחלתית, לא רמת ה - FSH
FSH הוא מדד לא רע שעוזר לנבא התגובה.
אך ברגע שעוצמת התגובה ברורה, אין טעם לחזור ולדון ברמת ה - FSH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הזריזות.חג שמח
עדי11/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל ופוריגוןדנה11/04/2009
שלום אני עברתי הזרעה 1 עםפוריגון 75. שלא הצליחה לצערי, ולפני זה 3 חודשים עם איקקלומין שלא גרם לי לבייץ
השאלה שלי שאני בחצי שנה אחרונה עליתי במשקל רק באיזור בטן- אני מרגישה כל הזמן בטן מנופחת
אני בחורה עם גוף יפה וזה מאוד מדאיג אותי- לעומת שאני אוכלת כמו שתמיד אכלתי
האם זה קשור לפוריגון? האם הוא משפיע עלי ככה לרעה?אני רוצה רק להגיד שכשלקחתי גלולות למניעת הריון הייתי רזה וזה לא השפיעה עלי- האם זה נפוץ (אני בעלת שחלות פוליציסטות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול11/04/2009דפדפי אחורה וצפי בדיון סוער במיוחד רווי אמוציות בנושא.
להלן עמדתי (שזכתה לקיטונות כעס ומשטמה):
בשורה התחתונה - משקל הגוף תמיד משקף את המאזן בין ההכנסה (קלוריות שבמזון) לבין ההוצאה (קלוריות הנשרפות בפעילות). אם המאזן הוא אפס - אין שינוי במשקל. אם כמות הקלוריות הנצרכת גבוהה מהנשרפת - העודף ייאגר כשומן בגוף.
טיפולי פריון יכולים לגרום לשינויים קלים וחולפים על רקע אגירת נוזלים של 1 - 2 קג', לא יותר.
בהנחה שלא חל כל שינוי במזון שאת צורכת:
האם את פעילה בדיוק כקודם? ממשיכה להתעמל באופן סדיר ורציף?
האם נאמר לך שצריך לנוח לאחר ההזרעה, או בזמן הטיפולים כדי לשפר הסיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הזרעה
טל11/04/2009דר שלום,
קראתי את תשובתך לדנה
"האם נאמר לך שצריך לנוח לאחר ההזרעה, או בזמן הטיפולים כדי לשפר הסיכוי להריון? "
1. מה אמורה מבחינתך להיות התשובה? מה מומלץ אחרי הזרעות עם הורמונים?
2. אני יותר עייפה ומלאה תופעות לוואי כרגיל מהאוביטרל.
העייפות אולי קשורה לריבוי הריצות למעקבים בשש בבוקר ולעומס הנפשי של התהליך או שאכן
ההורמונים "מתישים"?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול11/04/2009המלצתי הכללית היא להמשיך בשיגרת החיים במהלך הטיפולים, פרט למקרים מיוחדים, ולפרקי זמן קצרים, כמתחייב מעוצמת התגובה השחלתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- למי הייתה עוד תגובה כזאת
דנה11/04/2009שלום ד"ר ותודה על התשובהץ אני שקלתי לפני שהתחלתי בטיפולים 55 עם גובה 170 עכשיו יש לי 60 לא שיניתי שום דבר אני לא אוכלת הרבה אולי בגלל העבודה בישיבה כל היום?
השאלה שאני מרגישה פשוט בטן מנופחת ממש כאילו אני בהריון.
אני לוקחת 75 יחידות האם זה יותר מדי בשבילי אולי?
הרופא לא אמר לי אחרי הזרעה לנוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהמעיין11/04/2009
מחר עוברת הזרעה ראשונה, אני במתח נוראי למרות שכולם אומרים לי שזה כלום.
האם ניתן לקחת לפני ההזרעה כדור ואליום גם בכדי להוריד את רמת המתח וגם כדי שהחדרת הספקלום לא תכאב (אני לא יכולה לסבול את הכאב של הספקולום)?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
פרופ' שחר קול11/04/2009אפשר, אך זיכרי שאין לנהוג בהשפעת וליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מעיין12/04/2009אני כבר אחרי ההזרעה
יש לי כאבים בבטן התחתונה ובגב התחתון (סובלת מאנדומטריוזיס) האם בשבועיים הקרובים ניתן לקחת אופטלגין? (הבנתי שלא רצוי נקסין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
פרופ' שחר קול12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת..........ירושלמית11/04/2009
צהרים טובים ! בתאריך 1.4 הוחזרו לגופי עוברים. ערכתי בדיקת דם ב 7.4 ונמסר לי שהתוצאה היא בסדר (אני מטופלת בהדסה) לא נאמר לי מהי התוצאה במפורש. אולם מלפני יומיים יש לי כתמים חומים קלים בניגוב .... כמובן שאני בלחץ....... עם הכתמים מלווים לעיתים כמו " כאבי מחזור" . את בדיקת הבשורות הטובות אני צריכה לערוך ב 16.4 . מה עושים ? האם זוהי ההשתרשות ? האם תופעה זו היא שכיחה ? אשמח לתשובה מרגיעה ........... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת
פרופ' שחר קול11/04/2009קשה מאוד לדעת. בשלב זה - מציע להמשיך בטיפול כסידרו, ניתן לבצע בדיקת דם להריון לפני ה - 16.4
אם אני מבין נכון הרי 14 יום לאחר השאיבה ייצא 12.4 או 13.4.
אין צורך להמתין ל - 16.4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)