מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביציותחנה09/04/2009
חג שמח*
לקארת IVF שלישי.
הוסבר לי ע"י רופאי שיתכן מצב שלאחר מעקב יומיומי ישאבו לו ביצית טבעית אחת
ויתכן שבאותה ביצית לא יהיה זקיק ! ואז לא יבוצע טיפול!!!
איך קורה דבר כזה שלא יודעים אם יש זקיק בפנים או לא?
והאם יש בדיקה מקדימה טרם השאיבה המאשרת שאין זקיק או שיש.
בבקשה אודה להסבר זה חשוב לי ביותר.
אני בעלת רזבה שחלתית נמוכה
תודה תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה שלום
פרופ' שחר קול09/04/2009יש בלבול.
זקיק תמיד רואים, אך לא בטוח שיש בו ביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצית
חנה10/04/2009אז אותה שאלה לגבי הביצית.
האם אין בדיקה מקדימה טרם השאיבה?
ומדוע בעצם אתם לא יודעים בוודאות עם יש שם ביצית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול10/04/2009ביצית ניתן לראות במיקרוסקופ (קוטרה בערך 150 מיקרון, מיקרון= חלק המיליון של המטר) בלבד.
לא ניתן לראות ביציות בא.ס.
לכן עד רגע השאיבה לא ניתן לדעת האם יש ביצית בזקיק.
נוזל הזקיק הנישאב מועבר למעבדת ה - IVF ושם סורקים אותו תחת מיקרוסקופ כדי לאתר הביצית או ביציות (אם שואבים ביחד יותר מזקיק אחד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אחרי החזרהמאי09/04/2009
שלום
לפני שבוע עברתי החזרה. עדין יש לי כאבי בטן לעיתים חזקים לעיתים חלשים. בעיקר בטן התחתונה ובצדדים. הכאבים מלווים אותי רוב היום אך אינם חזקים ביותר פשוט נמצאים שם עם התקפים מידי פעם. זה תופעות רגילות?
ושאלהלא קשורה -אני לוקחת תמיכה 3 פעמיים ביום- תאורתית אפשר לקיים יחסי מין? למרות שאם הרגישות של הבטן ווהפרשות של התמיכה זה נראה לי לא מתאים.
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי שלום
פרופ' שחר קול09/04/20091. כן
2. בשל הכאבים - עדיף להימנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה לנדידה ולהשרשהרונית09/04/2009
שלום,
יש לי שתי שאלות:
1) האם אכילת ארוחה ענקית+שתיה מרובה (עד למצב של הרגשה "מפוצצת") עלולה להפריעה לנדידה או להשרשה במידה ומדובר בימים בהם תהליכים אלו מתרחשים?
2) האם שינה על הבטן במהלך התהליכים הנ"ל עלולה להפריע להתרחשותם התקינה (מבחינת גרבטציה, בעיה ההשרשת העובר בדופן הרחם האחורית)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית שלום
פרופ' שחר קול09/04/20091. לא
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםעינת09/04/2009
שואלת גם כאן, בגלל המענה המקצועי המהיר.
ביום שני צילום רחם, היתה תגובה לא טובה ליוד, וכאבים חזקים מאוד בזמן הצילום וכשעה אחריו. לאחר מספר שעות השגחה שוחררתי.
אחרי הצילום דימום קל שהמשיך להכתמות ללא כאבים, היום (3 ימים אחרי) עדיין הכתמות, כאבי בטן קלים/אי נוחות וחום יחסית נמוך (עד 37.7 ) יורד עם אקמול, האם קשור לצילום? האם כדאי לגשת למוקד/מיון? האם ניתן לחכות?
תודה מראש,וחג שמח.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול09/04/2009נדיר, אך צילום עלול לגרום לזיהום באגן. זיהום כזה הוא מחלה קשה המתבטאת בחום גבוה, חולשה, צמרמורת וכו'.
לגבי הדימום - אם מדובר בדם ישן המתפרק (ולכן צבעו הנוטה יותר לחום) הרי הוא נובע מהצילום עצמו. אם מדובר בדימום טרי, הרי יש לבדוק את מקורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עינת09/04/2009וואו,תודה רבה על המענה המהיר אתם עושים עבודת קודש :).
הדימום אכן חום.
אז אם באופן כללי ההרגשה סבירה והחום לא ממשיך לעלות אין סיבה להבדק בשלב זה?
תודה רבה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטוןמירא08/04/2009
שלום
היום זה היום העשירי שאני לוקחת בו 2 כדורי דופסטוןהאחרונים כדי לזרז וסת, מתי אני אקבל וסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירא שלום
פרופ' שחר קול09/04/2009עוד 2 - 3 ימים (רוב הסיכוי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה מביצית אחתחנה08/04/2009
*חג שמח*
האם זה נכון שהרופאים היום אינם אוהבים את שיטת ההפריה מביצית אחת טיבעית?
כי הסיכויים להצלחה נמוכים?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה שלום
פרופ' שחר קול08/04/2009לא עיניין של "אהבה" אלא תוצאות: "ילד בריא בבית".
מכיוון שהסיכוי לתוצאה טובה (בהפריה מביצית אחת "טיבעית") הוא נמוך יותר, הרופאים ממליצים על השיטה שתעניק למטופלת הסיכוי מירבי להשגת התוצאה החיובית הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
חנה08/04/2009ראשית תודה על מענה.
מה כוונתך "ילד בריא בבית"?
האם בגלל שמדובר בביצית אחת טיבעית הסיכוי שייצא ילד בעל מום מסויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול09/04/2009לא, הכוונה ל - live birth
זה הפרמטר הנחשב היום למדידת תוצאות טיפולי ההפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות ואיקקלומיןחסויה08/04/2009
שלום רב!
בת 30 עם חשד לשחלות פוליציסטיות. לאחר סבב ראשון של איקקלומין כדור אחד למשך חמישה ימים, החל מי"מ 5. עשיתי בדיקות בי"מ 20:
LH - 29.5 IU/l
FSH - 8.0 IU/l
E2 - 308 pmol/l
Progesterone 3.1 nmol/l
1. האם היה ביוץ? אם לא, האם עוד יש סיכוי לביוץ? האם הבדיקות תקינות?
2. האם כדאי להמשיך באותו טיפול בסבב הבא?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה שלום
פרופ' שחר קול08/04/20091. לא היה ביוץ, סיכוי קלוש שיהיה. בדיקות תקינות.
2. מציע בדיקת א.ס., ואם יש זקיקים קטנים בלבד - מחזור נוסף, אפשר ברצף, בלי דימום, על בסיס 100 מ"ג ליום, 5 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסויה08/04/2009תודה רבה על המענה המהיר, חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקקלומין + דקסמטזון
חסויה14/04/2009שלום רב!
לאחר ביקור אצל הרופא הוא העלה לי את מינון האיקקלומין לשני כדורים החל מהיום החמישי (לחכות לווסת - לא עשה לי א.ס). בנוסף, בעקבות רמת טסטסטורון גבוהה:
טוטאל 1.16 ng/ml
ng/ml 0.21 - Bioavailable
קיבלתי דקסמטזון 0.5 מ"ג ליום למשך כל התקופה עד להריון.
שאלתי:
1. האם ישנן תופעות לוואי עם סטרואיד זה?
2. ממתי אני אמורה להתחיל עם כדור זה - היום או לחכות ליום מחזור ראשון?
3. אני התעקשתי עם הרופא על ביצוע מעקב זקיקים - עניין שאיכזב אותי כי ציפיתי שהוא ידרוש זאת. מתי מתחילים את המעקב ומי מפענח את תוצאותיו? (אני אמורה לעשות את המעקב במרכז לבריאות האישה בי-ם)
4. האם כדאי כבר בשלב זה לעבור למומחה פוריות?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול14/04/2009מציע לבצע מעקב זקיקים מסודר כדי לוודא ביוץ.
אין תופעות לוואי משמעותיות לדקסמטזון
אפשר לחכות ליום המחזור.
מעקב זקיקים החל מיום 11 - 12 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה למטופלות פריון מהצפוןפרופ' שחר קול08/04/2009
קבוצת תמיכה למטופלות פוריות מאזור הצפון תפתח בתחילת חודש מאי 2009, במכון בריאות האישה של מכבי מרכז המכונים בחיפה. מיועדת למטופלות מכל קופת החולים, מועברת ע"י עובדת סוציאלית- מנחת קבוצות ואחות העוסקת בתחום הפוריות שנים רבות.
הסדנא תכלול 11 מפגשים - מפגש לשבוע. המעונינות מוזמנות להתקשר ל- 04-8810757 ולהשאיר שם וטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר קול - מספר שאלות על הסדנא
לימונית11/04/2009ד"ר קול שלום וחג שמח,
אולי תסכים בכל זאת לענות כאן על מספר שאלות הנוגעות לסדנא?
1) האם קופות החולים האחרות משתתפות בעלות הסדנא?
2) מה עלות השירות למבוטחות' הכללית'? (לפחות למי שיש מושלם)?
3) מה תכני הסדנא?
4) האם יש התייחסות נפרדת כלשהי בין זוגות לאמהות חד הוריות?
5) באיזה שעות תיערך הסדנא?
בתודה מראש,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית שלום
פרופ' שחר קול11/04/2009הפעילות מיועדת לכל הנשים המעוניינות, בלי קשר לקופת החולים לה הן שייכות.
לגבי תכנים לו"ז ועלויות - צרי קשר במספר הטלפון שהיזכרתי, אפשר להשאיר הודעה ויחזרו אליך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפיםגלית08/04/2009
לרופאים שלום רב,
אני בת 37 לקיחת דקפפטיל ארוך לפני כ 4 חודשים ושאיבה לפני כ 3.5 חודשים, הוקפאו 6 עוברים.
ואז לפני 12 יום קבלת וסת תקינה.
כרגע נמצאת ביום ה 12 לפני החזרת מוקפאים במחזור טבעי, גודל זקיק מוביל 16, רירית 13.
בבדיקת אולטא סאונד אותרו לצערי גם 2 פוליפים אחד 10 ממ והשני פוליפ קטן, יש לציין שאף פעם לא סבלתי מפוליפים.
שאלתי הם:
.האם יכול הפוליפ להזיק להשתרשות העוברים? והאם יש טעם להחזיר את העוברים?
.והאם יש צורך הליך ניתוחי?
כמו כן לפי נתונים מתי צפוי להתרחש ביוץ?
תודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול08/04/20091. כן, מציע לבטל ההחזרה, ולכרות הפוליפים.
2. כן, בהיסטרוסקופיה.
3. עוד 4 ימים לערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפים
גלית08/04/2009תורה רבה על התשובה,
שכחתי לשאול האם הפוליפים יכולים להעלם מעצמם ותוך כמה זמן?
ועד כמה זה יכול להפריע להריון?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול08/04/2009פוליפ "אמיתי" לא נעלם מעצמו.
יתכנו ממצאים דמויי פוליפ בא.ס., לכן רצוי לבצע היסטרוסקופיה (אבחנתית בלבד, או בשילוב עם כירורגית) . רק כך ניתן להעריך מידת השפעה על הריון.
היסטרוסקופיה אבחנתית היא בדיקה פשוטה, אורכת כ - 2 דקות, ללא הרדמה, ללא אישפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםחסוי08/04/2009
בוקר טוב
אני לאחר החזרת 4 עוברים ,3 ימים אחרי השאיבה.
2 עוברים התחלקו ל- 7-8 תאים,רופא מסר שהעוברים לא חלקים ,חושבת שהתכוון לפגימנטציה האם יש סיכוי כלשהו להריון באיכות כזו של העוברים?
נ.ב. 2 העוברים השניים לא התחלקו כלל.
תודה, וחג שמח לכם , ולכל הבנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול08/04/2009העוברים שהגיעו ל7 - 8 תאים עשויים להניב הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
חסוי09/04/2009
עפ"י הבנתי חלוקת תאים 7-8 יכול להניב הריון, אבל העוברים שלי לא היו חלקים, לכן שואלת האם גם לזה יש סיכוי להריון?
תודה, וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן!!!!!!!!!!
פרופ' שחר קול09/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני ביוץ?שרון08/04/2009
שלום,
ביום ה-12-13 למחזור היו לי הפרשות צמיגיות נמתחות ועלה לי חום השחר אך ערכת הביוץ הראתה שלילי בימים 12-13-14-15.
1- האם ייתכנו סימני ביוץ ללא ביוץ ?
2- אם לא היה ביוץ לא יהיה גם מחזור בזמן? או שהוא יגיע בכל מקרה?
3- מה עליי לעשות כרגע? להניח שלא היה ביוץ החודש או שעליי להמשיך לנסות להרות החודש?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול08/04/20091. כן
2. יתכן שיבוש.
3. לנסות תמיד כדאי. אין מה להפסיד. מפאת החג קשה לבצע ברורים מסודרים, אך לרוב עדיף לוודא המצב בבדיקות דם ו.א.ס..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - בהמשך
שרון08/04/2009האם יש קשר לעובדה שאני פוליציסטית? קראתי באיזה מקום שערכת ביוץ לא נותנת תשובה אמיתית בגלל הורמון LH ולכן התשובה לא מדייקת לפוליצסטיות. האם זה נכון ויכול להיות שכן בייצתי?תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול09/04/2009בוודא. בנוכחות LH בסיסי גבוה יש בעייה טכנית עם ערכת הביוץ הביתית.
אין לדעת אם בייצת ללא בדיקה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יכול להיות שכן בייצתי! תודה!!
שרון09/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח וריקוצלהמירב08/04/2009
שלום ד"ר,
בעלי עבר לאחרונה ניתוח וריקוצלה
בניתוח קשרו לו את הווריד בצד שמאל והיה נראה שהכל הסתדר והוריקוצלה הסתדרה וזהו.
בהתחלה היה שיפור קל מאוד במצב הזרע אבל לא מספיק.
אחרי כמה שבועות פתאום הסתבר לנו ששוב הוריקוצלה חזרה. אחרי שביררנו עם עוד הרופא ששלח אותנו לניתוח התברר שזה דבר מאוד שכיח ושיש סיכויים מאוד גבוהים שהדבר הזה חוזר לקדמותו
שאלה שלי היא האם לבצע עוד ניתוח כזה? בעלי ממש לא רוצה אבל אם זה הכרחי אז אין ברירה
שמעתי שוריקוצלה נמצאת גם בצד הימני ולא רק בצד השמאלי אלא שבצד הימני קשה למצוא בניתוח רגיל. האם זה נכון? אם כן אז מדוע לא עושים ניתוח גם בצד השני?
אודה מאוד על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב שלום
פרופ' שחר קול08/04/2009חשוב להבין מדוע בוצע הניתוח. אם בעלך מתלונן על כאבים חזקים, הניתוח חיוני.
אם מדובר בנושא פריון - מציע לא לבצע ניתוח חוזר, אלא לגשת לרופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בהפרש של יוםיעל08/04/2009
האם יתכן מצב בו בשל גרוי השחלות ע"י מנוגון, התפתחו 3 זקיקים לגודל המתאים לביוץ ולאחר מתן האוביטרל יבייצו שלושם במועדים שונים - כלומר במשך 40 השעות מהאוביטרל יהיה ביוץ של זקיקים בהפרש של שעות אחד מהשני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן פער של שעות ספורות
פרופ' שחר קול08/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם לאחר החזרהזקיקית07/04/2009
שלום, היתה החזרה ביום ראשון, מאז אני לוקחת 8 "פנינים" ביום ושני כדורי אסטרופם 200 מ"ג.
הרירית שלי היתה מצוינת - שאלתי היא מדוע צריך את האסטרופם?
קראתי שזה תכשיר מאד לא טוב לשימוש מבחינת הסיכונים שלו. הייתי מעדיפה לא להשתמש בתרופות שאינן הכרחיות.
האם זה בטוח שאסטרופם בכלל עוזר?
האם יש טעם לקחת אותו אם הרירית טובה?
האם ניתן להפחית מינון לאחד ביום או בכלל לא?
האם זה מסוכן להפסיק את האסטרופם פתאום אחרי 3 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקית שלום
פרופ' שחר קול08/04/2009אם את לאחר שאיבה - אסטרופם אינו חיוני. אם את לאחר מחזור הפשרה - חיוני.
אסטרופם הוא תכשיר מצוין עם סיכונים אפסיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור שחר קולtelisi07/04/2009
תודה רבה על התשובה רציתי לדעת אם נשאבו לי 14 בציות ומתוכם הופרו 7 במקרומנפולציה מה היה השיקול להשתמש 7 בציות ללא מקיקרו זה לא בזבוז .של הבציות אני בת 29 ללא בעיות מלבד בעיית זרע של בעלי מה לפי דעתך הסכויים שלי ? והאם העוברים שמוקפאים מחזיקים בהקפאה או שיותר מתחזקים?(סליחה על השאלות לא מבינה בזה כלום) קבלתי כדורי דופסוטון למשך 10 ימים ואז אחרי 3 ימים נאמר לי שאני יקבל וסת ומיד ביום השלישי ליטול כדורים כדי להכין את הגוף להחזרה האם לא צריך לתת לגוף מנוחה ? והאם הטיפול הזה כואב ? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ' שחר קול08/04/2009תהליך ההקפאה (וההפשרה בהמשך) מורידים מאיכות העוברים, לכן גם יש פחות הריונות במחזורי הפשרה.
הטיפול פשוט, קל, ואינו כואב.
הסיכויים - לפי גיל האישה, גבוהים יותר ככל שהאישה צעירה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)