מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קבלת מחזור לאחר 20 יוםמיכל26/03/2009
בוקר טוב ,אני לאחר שתי הפריות שלא הצליחו ,החזרת העוברים האחרונה בוצעה בתאריך 20/02/09 ולאחר מכן קיבלתי מחזור ב: 06/03/09 ,והיום לאחר יומיים של כאבי מחזור איומים קיבלתי מחזור ??האם זה הגיוני לאחר 20 יום לקבל שוב מחזור ,האם זה אומר שלא היה לי ביוץ החודש(למרות שאין לי בעית ביוץ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני
מיכל26/03/2009זה עדיין לא דימום רציני (המחזור) ,זה התחלה של מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול26/03/2009יתכן ביוץ ביום 7 למחזור ודימום ביום 21.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוחה...גילה26/03/2009
אתמול, היום השישי להחזרה הוזרק לי פרגניל 2500 יח'. מתי אוכל לבצע בדיקת הריון?
האם ה-2/4 הוא זמן מתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולי. אם יש סבלנות - 5.4
פרופ' שחר קול26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףשרון25/03/2009
בס"ד
ערב טוב! החזרת מוקפא ב3/3 (הוחזר עובר אחד)
ב16/3 בדיקת דם: בטא 298
היום 25/3 הייתי אצל הרופא לוודא שההריון בתוך הרחם והוא אמר שיש "שק יפה" בתוך הרחם, אבל אמר שעדיין לא רואים דופק + עובר.. ואמר לי לחזור אליו רק בעוד שבועיים וחצי....
חשוב לציין, שיש י גודש בחזה + בחילות
ברוך ה', אין דימומים
1. האם המצב מתאים לשבוע שאני נמצאת בו?
2. האם זה בסדר שעדיין לא ראו עובר ודופק?
לילה מבורך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול25/03/20091. כן
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, עוד שאלה מאוד דחופה
שרון27/03/2009בס"ד
קודם כל, תודה על התשובה הקודמת...
אני מרגישה שהיום החזה שלי כואב הרבה פחות.. וחוץ מזה, (סליחה מראש על התיאור), יש לי הפרשות לבנות מהנרתיק...
1. במידה והחזה כואב פחות, זה אומר שמשהו לא בסדר עם ההריון? אתה מציע ללכת למיון או לחכות בסבלנות עד התאריך שבו הרופא שלי אמר לבוא אליו?
2. בקשר להפרשו.. זה משהו שקורה בהירון??
המון תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אירה 2825/03/2009המון מזל טוב
דופק רואים רק משבוע 6 והלאה
אז יש לך עוד זמן בדיוק כמו שהרופא אמר לך
אל תדאגי רק מחשבות חיוביות והכל יהיה טוב
המון בהצלחה
מקווה שעזרתי:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה...
שרון28/03/2009בס"ד
קודם כל, תודה על התשובה הקודמת...
אני מרגישה שהיום החזה שלי כואב הרבה פחות.. וחוץ מזה, (סליחה מראש על התיאור), יש לי הפרשות לבנות מהנרתיק...
1. במידה והחזה כואב פחות, זה אומר שמשהו לא בסדר עם ההריון? אתה מציע ללכת למיון או לחכות בסבלנות עד התאריך שבו הרופא שלי אמר לבוא אליו?
2. בקשר להפרשו.. זה משהו שקורה בהירון??
המון תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ובדיקת הריון ביתיתנורה25/03/2009
הזרקתי אוביטרל ביום רביע שעבר. מתי אני יכולה לעשות בדיקת הריון ביתית?
תוד מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 29.3
פרופ' שחר קול25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע = אפסשמחה25/03/2009
בעלי נולד עם אשכים תמירים.. ונותח כשהיה בן 7. כיום הוא בן 39.
נכנסתי להריון ספונטני מיד אחרי החתונה בלי בעיות ונולדה לנו בת שהיא היום בת 6. כשתכננו עוד ילד..נמצא שלבעלי יש ספירה מאוד נמוכה, עברנו 4 הזרעות ללא הצלחה ( יש לציין שבעלי קבל טוסטורון, וגם זריקות פריגניל לתקופה מסויימת וזה עזר) .
בכל השבחה הספירה היתה נמוכה מזאת שלפניה.
החלטנו על IVF .
אני בת 37 ,היום עברתי שאיבה ( 17 ביציות נשאבו )..אבל לצערי הרב, לא מצאו זרע - הספירה היתה אפס...!!
כמובן הטיפול הלך לאיבוד ( בקשו שאני אתקשר מחר,,,, אולי אולי ימצאו זרע בודד).
יש לציין שבעלי עבר בדיקה לשלול וריקוצלה ..ובסיכום כתוב: אין עדות לוריקוצלה באשכים כסיבה לעקרות.
שאלותי :
1. האם יש סיכוי שמישהו שיש לו ספירה זרע אפס, ייתחיל לייצר עוד פעם זרע..?? האם יש סיכוי לתיקון בעיה זאת ע"י הורמונים שלפחות יהיו קצת זרע שנוכל לעבור IVF.היינו כבר היום אצל אורולוג, שטען שהוא לא מאמין שהורמונים יכולים לשמש לשיפור ספירת זרע. היום האורולוג סיכם :אשך שמאל (שהיה תמיר )מורם ורגיש, ושלח את בעלי לאולטראסאונד ובדיקות דם.
2. האם יש סכנה שזאת אינדיקציה שהוא סובל מגידול - חס וחלילה . ?
3. any suggestions???? HELP
יש לציין שאנחנו לא מעוניינים בתרומת זרע.. זה לא בא בחשבון..
תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחה שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009יש לדעת פרופיל הורמונאלי של בעלך. אם תקין - אין טעם בטיפול הורמונאלי.
בהחלט יתכן מצב שספירת הזרע תתאושש.
אם אכן זה יקרה - רצוי להקפיא זרע.
יש סיכוי טוב למצוא זרע בניתוח (TESA ) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
שמחה25/03/2009תודה על התשובה המהירה..
הופניתי דרכך ל IVF ( השאיבה שהיתה היום היתה באלישע) . שאלתי היא, האם אחרי הכשלון הזה אני צריכה לחזור אליך לצ'ק פוסט להחליט איך להתקדם? או באלישע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף באלישע
פרופ' שחר קול26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לבי"ח IVF פרט חלילה לרמב"םדבי25/03/2009
אשמח לשמוע המלצה לאיזה בי"ח כדאי לנסות IVF לאחר נסיון חד פעמי כושל ומאכזב מבחינה טיפולית ויחס בבי"ח רמבם,האם ניתן להעביר מוקפאים לבי"ח אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושי שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009ניתן להעביר עוברים מכל בית חולים, לכל בית חולים אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה בחום רב על אלישע !! מס' 1
פרפר26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה בחום על בי"ח אלישע.
מחכה לא.ס.26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר גרידה וציסטהאני25/03/2009
שלום שלום דר'
בת 33 לאחר גרידה בשבוע 8 בערך, עקב הפסקת דופק לעובר שהתאים בשבוע 7 לגודל של עובר בשבוע 6.
מחזורים סדירים כל 28 יום ובדיקת זרע תקינה של בעלי
ההריון הושג מטיפול קצר באיקקלומין משום שלא הצלחנו מעל שנה להרות
אין לנו שום בעיה על פי כל הבדיקות שביצענו
4 שבועות לאחר הגרידה, הגיע הווסת ונמשכה 4 ימים
מספר ימים לפני שהווסת הגיע, היו לי כאבים בצד ימין ונתגלתה ציסטה בגודל של 4.5 ס"מ
הייתי בבדיקה לאחר הווסת ונמצא כי הציסטה קטנה מהבידקה הקודמת
הבדיקה נעשה לא באמצעות אולטראסונד לכן אין גודל, אבל להערכתו היא 3 ס"מ, מקווה שזה נכון
רציתי לדעת מספר דברים שלא ברורים לי:
1. האם אבייץ בימים הקרובים עם נוכחות של ציסטה כזו?
2. האם הציסטה אמורה להמשיך להיספג בימים הקרובים גם אם מתרחשת פעילות הורמונלית?
ואם כן,,,,הכיצד??? אשמח להסברון...
3. קבענו שביום קבלת הווסת הבאה אגיע למעקב זקיקים לבדיקה של גודל הציסטה במטרה לדעת האם להתחיל טיפול חדש... האם זה נכון לעשות כך? ואם כן...מהו הגודל המקסימלי של ציסטה שמניסיונך לא יזיק.... יש לציין שהציסטה כואבת לי
סליחה על אורך הסיפור ותודה על הסבלנות
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר' מה עם תשובה עבורי??
אני04/04/2009ועוד שאלה... כיצד מגלים כאשר קיים סימפומים של שלב לוטאלי קצר מהרגיל??
איזה בדיקות עושים? או סימפטומים לזה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
פרופ' שחר קול04/04/20091. רוב הסיכויים - שכן
2. כן
3. נכון מאוד. אם הציסטה נעלמה - יש להתחיל טיפול חדש.
אם לא - להמתין עוד מחזור.
שלב לוטאלי קצר - לא בטוח שיש דבר כזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות דר' - חג שמח
אני04/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בסוג הטיפול לשחלות פוליסצטיותחסוי25/03/2009
ערב טוב
רציתי לדעת ולשאול,
1. מה השוני בטיפולי IVF בין מטופלת עם שחלות פוליסצטיות לבין מטופלת רגילה?
2. האם למי שיש שחלות פוליסצטיות הסיכוי גבוה יותר שיהיה לה גירוי שחלתי?
3. מהן ההדגשים העיקרים לבעלת שחלות פולסציטות וגירוי שחלתי בזמן טיפולי IVF?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009בעיקר - סיכון גבוה לגירוי יתר. לכן ממליץ על מחזור המבוסס על אנטגוניסטים למניעת ביוץ מוקדם, כדי לאפשר שימוש באגוניסט לגרימת ביוץ.
דגש נוסף - אפשרות לצניחה חדה ברמת ה - LH עם מתן האנטגוניסט. לשים לב לצורך בהוספת פעילות LH.
בחירת מינון - על סמך ניסיון העבר של המטופלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ואיקלממיןסלי25/03/2009
שלום לכולם, קראתי פה בהודעות קודמות שרשמת לבחורה שמבייצת והיא לוקחת כדור
שזה מיותר...אני אותו הדבר גם מבייצת וגם ווסת סדירה וגם לי נתן הרופא לשתות את הכדור הנ"ל
והוא טען בעקבות שהבדיקות היו בסדר, והכל בסדר אז לקחת את הכדור למשך ה-5 ימים
ואם זה לא יעזור להתחיל בהזרעה..האם אפשר לסמוך על זה??
דבר שני אם הביוץ שלי חל ביום ה-12 האם כדאי להתחיל לקיים יחסים מהיום 10 של יום כן ויום לא או לחכות ליום ה-12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009דעתי האישית - איקקלומין אינו טיפול טוב לנשים המבייצות באופן סדיר.
רוב מכריע של רופאי הנשים סבור כי אני טועה.
אולי הם צודקים???
לגבי קיום יחסים - לא ממליץ להמתין ליום 12, להתחיל קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםמירא25/03/2009
E2=133.2 LH=17.1 FSH=7.55 PROLACTIN=17.01 TSH=1.97 T4=14.97
האם הכל תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
מירא25/03/2009וסת אחרון היה ב 15/2 ושאיבה ב 26/2 והוחלט להחזיר עובר בחודש 4 בגלל שאושפזתי בב"ח,
לפי ערכי ההורמונים האם הכל תקין? ומה הסיבה לאיחור הוסת? יש לציין שעובי רירית הרחם עד השאיבה היה 12 האם זה ישאר אותו דבר אם לא קבלתי וסת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLH גבוה, PCO???
פרופ' שחר קול25/03/2009נראה כבעיית ביוץ, לכן שיבוש בוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
מירא26/03/2009מה עושים אם LH גבוה? והאם הכל חוזר כמו קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/03/2009אם יש בעיית ביוץ - יכול להסביר חוסר וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירא26/03/2009כבוד הרופא,
אין אצלי בעית ביוץ והוסת סדיר וזאת הפעם הראשונה שמשהו משתבש אצלי בגוף וכל זה אחרי הטיפול IVF השלישי ( קבלתי בו 300 גונאל ו 1 צטרוטיד למשך 8 ימים וביום 8 בלילה לקחתי 2 דקפפטיל ) ונשאבו לי 22 ביציות ולאחר השאיבה לקחתי אנדומטרין ואסטרופם 3 פעמים ביום למשך יומיים ,
האם יש קשר למינון הזריקות על איחור הוסת?
במצב שלא קבלתי וסת בחודש 3 מה קורה לרירית הרחם?
והאם יש אפשרות להחזיר בחודש 4 ללא בעיות וללא סיכון על קליטת הביצית?
מודה לך מקודם על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/03/2009לא קשור לטיפולים הקודמים.
יש לבדוק את הרירית.
ניתן לתכנן מחזור הפשרה לחודש הבא - מציע להתקשר ליחידה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה את עזרתכם בבקשהבר25/03/2009
אתמול בוצע לי שאיבה וניתן לי כתמיכה "אנדומטרין" - אני לא מצליחה להכניס אלא רק בשכיבה על הגב וזה גם קשה לי.
איך אפשר להכניס בזמן עבודה אין לי איפה לשכב? איך אתן מסתדרות עם זה - אנא עזרו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי..
עירית25/03/2009גם אני לא הסתדרתי עם האנדומיטרין, ומצליחה לשים אותו רק בשכיבה..
מכיוון שאני צריכה לקחת אותו 3 פעמים ביום, אז אני לוקחת בבוקראת הראשון, את השני כשאני חוזרת מהעבודה ואת השלישי - אני מכוונת שעון ל 23.00 בלילה שמה אותו וממשיכה לישון... ככה שיש ביניהם הפרשי זמנים נורמלי...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבר שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009אפשר אחד בבוקר ושניים בערב. לא חיוני באמצע היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים לא טוביםשירלי25/03/2009
שלום,
אני ואשתי עברנו יותר מ7 הפריות (IVF) ובכולם לא הייתה הצלחה,
תמיד העוברים היו סביב ה-4-5 תאים לאחר 3 ימים ולעולם לא הצליחו
לגדל אותם לבלסטוציסטים, כמו כן לא הצליחו להקפיא אותם מכיוון
שהם היו באיכות לא טובה, חוץ מפעם אחת שהקפיאו ובהחזרה של
הקפוא היה הריון עם שק ללא תוכן שנגמר בהפלה.
האם יש קשר לכך שהמורפולוגיה אצלי היא 6%?
מה לדעתך ניתן עוד לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009איכות העוברים מוכתבת לרוב ע"י איכות הביציות, ולא איכות הזרע.
אם היה הריון יש סיכוי שיהיה עוד אחד, בתקווה שיהיה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטאאמא25/03/2009
שלום,
הביטא שלי ירדה תוך יומיים מ 500 (+-) ל 300 (בערך). שבוע 5.
אחרי יומיים עדיין נשארה על 300 (בערך).
מתי היא אמורה להתאפס? (כלומר מתי כדאי לבדוק שוב)?
האם יש משהו שיכול לזרז את האיפוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול25/03/2009יש להמשיל לעקוב, שכן יש סיכון להריון חוץ רחמי.
לפעמים נותנים תרופה (MTX ) לזרז ספיגת ההריון, אם יש חשש להריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS
אמא26/03/2009אם חס וחלילה יש חשש כזה- הרי לא אמורים להיות כאבים?
שנית, איך ניתן לזהות? הרי ההריון כ"כ צעיר... ולא רואים כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/03/2009כאבים - לא בהכרח.
מעקב: על בסיס בדיקות דם וא.ס. לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה- בבקשה, דחוףףףףף
אמא26/03/2009אני אחרי הפלה ספונטנית בשבוע 5.
(מ 500 ירד ל 300).
בתחילת השבוע יום ראשון היה סביב 300, כך גם ביום שלישי ועכשיו קיבלתי תוצאה של 370.
(עליה קטנטנה).
הפרופ' שמטפל בי בחו"ל.
מה אני אמורה לעשות? מה דעתך על התוצאה? מה צריך עוד לבדוק?
אני בלחץ נורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/03/2009השאלה החשובה - סיכון להריון חוץ רחמי.
יש להתייעץ עם הפרופ' טלפונית, או להיות במעקב במסגרת אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםמעיין25/03/2009
התחלתי מעקב לפני הזרעה ראשונה, ברקע אנדומטריוזיס וPCO, תוצאות בדיקות דם מהיום השני למחזור:
E2 - 174
PROGESYERON - 2.6
LH - 0.2
יש לציין שזהו המחזור הראשון אחרי הפסקת גלולות.
האם התוצאות תקינות ליום שני של המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, רמת LH נמוכה, לא ממש אופיינית
פרופ' שחר קול25/03/2009ל - PCO. האומנם זו האבחנה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו האבחנה
מעיין25/03/2009מלפני 15 שנה ואני סובלת מכל התסמינים.
אבל בשנתיים האחרונות אני על דיכוי רצוף בגלל האנדומטריוזיס: 9 חודשים זריקות דקאפפטיל 3.75, זריקת לוקרין ל- 3 חודשים וגלולות ברצף - כל השנתיים האחרונות כלל לא קיבלתי מחזור, זהו המחזור הראשון שקיבלתי יומיים לאחר הפסקת הגלולות..
האם הרמה הנמוכה של הLH יכולה להיות בגלל הדיכוי הארוך? ואם כן האם זה יכול לפגוע בהזרעה הקרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול25/03/2009אכן - רמת ה - LH ירודה בגלל השימוש באגוניסטים ארוכי טווח.
לא צפויה השפעה על ההזרעה. יש לתת "תמיכה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל ומערכת חיסוניתגלית25/03/2009
שלום,
אני מקבלת דקפפטיל זה היום השישי וחשה עייפות רבה וירידה במצב הרוח (כמו שכתוב...). בנוסף, ביומיים האחרונים אני גם חולה (כאבי ראש, גרון ושיעול, בלי חום). האם הדקפפטיל מחליש את המערכת החיסונית? האם עלי לפנות לרופא הפוריות אצלו אני מטופלת, או שהתופעה שכיחה? (אין לי חום ואיני חולה בדרך כלל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית הי...
עירית25/03/2009הי גלית...
אני לא רופאה והרופא יענה לך על השאלה, אבל אני טופלתי בעבר בדקפפטיל, התרופה הזאת גרמה לי לדיכאון נוראי ולתופעות לוואי לא נעימות בכלל - חרדות, סחרחורות, בחילות ועוד...
אני לא יודעת אם מה שאת חשה הוא מהתרופה, (שוב אני לא רופאה) אולם הדקפפטיל מבחינת תוצאות הניב תוצאות יפות, אולם תופעות הלוואי שלו מזעזעות בעיני, זה כמובן אינדיבידואלי, ייתכן שישנן בנות שהוא לא עושה להן כלום, אבל לאחר כמה טיפולים אמרתי לרופא שלי שאני בשום פנים ואופן לא מוכנה לקחת יותר את הדקפפטיל, ויש תרופות אחרות שהן לא פחות טובות ועם פחות תופעות לוואי, תתייעצי עם הרופא שלך, וכמובן אל תפסיקי שום דבר על דעת עצמך...
שיהיה לך בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009דקפפטיל אינו משפיע על המערכת החיסונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)