מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאת בטאמרגלית23/03/2009
אתמול, יום 12 להחזרת 2 עוברים, תוצאת הבטא-6.1, היום-2.7. ברור לי כי אלו תוצאות שליליות של הטיפול אך לא ברור לי איך הגיעו מספרים כאלו (בפעמים הקודמות תוצאה שלילית הראתה 1.2). האם תוצאות אלו מרמזות שהיתה התפתחות מסויימת שנעצרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מרגלית
ד''ר דוד ישי23/03/2009הערכים האלה נמצאים בקטע האפור , בין הרמות השליליות לאלה החיוביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
מרגלית23/03/2009מה המשמעות של הדבר? האם היתה התחלה של התפתחות או שמהתחלה היה שלילי? האם כדאי להמשיך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין דקטטפיל לבין צטרוטיידשני23/03/2009
כל תהליך הביוץ מתרחש אצלנו לכאורה כשורה (גדילת זקיק/ים מוביל, רירית מעובה כנדרש, בדיקות דם לפני הביוץ שמראות שמאוד קרובים לביוץ, ובדיקות הדם הסמוכות מראות שהיה ביוץ, הזרע מושבח ומקבל ציון מעולה) כל זאת אין הריון , גם לא בעזרת גונל. הרופא מציע לעבור ל IVF. אני אמורה להתחיל טיפולי IVF ובגלל שכל המערכת אצלי עובדת טוב , ולא ברור לי בעצם למה אני זקוקה "להתערבות" מאסיבית של תרופות והורמונים כמו ב- IVF, אני מנסה לחשוב איך למזער את הצורך בכמות התרופות שנותנים ב-IVF .. אולי לא חייבים את כל התהליך (שמעתי גם על IVM).. 1) מה ההבדל בין תופעות הלוואי של הדקטטפיל לבין צטרוטייד? האם חייבים תמיד לתת תרופות דיכוי, או שאפשר לבצע IVF גם בלעדיהן? נ.ב- אצלי הזקיקים גדלים תוך מספר ימים עם גונל והגונל שניתן לי הוא בכמות קטנה מאוד. 2) האם חייבים לאחר ההחזרה לקבל הורמוני תמיכה (גם אם לא נותנים זריקות דיכוי?) 3) אני כל כך נגד תרופות ה-IVF וזאת בעצם הסיבה שאני דוחה את הגעתי לשם, שאני שואלת איך אפשר להקטין בכל התהליך הארוך והקשה הזה את כמות וסוגי ההורמונים ולקחת בעצם כמה שפחות (כי הרי התהליך עצמו מתרחש אצלי יפה ) ובכל זאת לטפל??? אפשר? אשמח לסיוע ועצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009דקפפטיל עלול לגרום לציסטות, ובשימוש ממושך, ללא תרופות אחרות - גלי חום, יובש בנרתיק, ושאר תופעות של מנופאוזה.
ציטרוטייד עלול לגרום לאודם מקומי ואולי מעט גרד.
אפשר לטפל בך ע"י טיפול "רך" כלומר התחלה מאוחרת יחסית של הגירוי , ושימוש במינונים קטנים יחסית של גירוי שחלות.
הסיבה העיקריתלהמלצה לעבור ל - IVF - יש יותר הריונות, ובאופן משמעותי. בכל מקרה, החשש שלך מפני התרופות אינו מוצדק, ואינו מבוסס על הוכחות מדעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לטפל בי בצטרוטייד
שני28/03/2009לצורך דיכוי ולא בדקפפטיל? אני בשום אופן לא מסוגלת לקחת דקפפטיל לאור תופעות הלוואי הקשות שלו . ידוע לי שלצטרוטייד יש תופעות לוואי הרבה פחות קשות, ובשל העובדה שכל המערכת אצלי לכאורה פועלת טוב , האם צטרוטייד אפשרי ויעיל במקרה שלי במקום דקפפטיל???
נ.ב- בת 38* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט כן!
פרופ' שחר קול28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהן תופעות הלוואי של הצטרוטייד?
שני28/03/2009ידוע לי שלא אצל כולן מופיעות תופעות הלוואי, אבל מהן כל תופעות הלוואי בצטרוטייד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם וגרד מקומיים.
פרופ' שחר קול29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחהחסויה23/03/2009
ערב טוב יש לי שאלה בבקשה עברתי לפני שבוע השבחה והזרעה יש אפשרות שכבר עכשיו יש תופעות במידה ואכן נקלט היריון זה נשמע לי קצת מוזר אבל אף פעם לא הייתי בהיריון ואני לא יודעת מהם התסמינים כבר יומיים שאני מרגישה חולשה שאין לי כוח אפילו לעמוד ואני כל הזמן עייפה אני בדר"כ כל יום קמה ב-6 בבוקר וביומיים האחרונים פשוט לא יכולה לקום השאלה אם יש אפשרות כזו או שאת התופעות האלה מתחילים להרגיש רק אחרי איחור הווסת תודה על תשובתך וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי23/03/2009התופעות של ההריון מתחילות הרבה יותר מאוחר. כמה שבועות לאחר שהבדיקה נעית חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא והפלהמודאגת23/03/2009
שלום, ערכי הבטא בהריון היו: שבוע 5+4- 8410 ואחרי 5 ימים שבוע 6+1 34569. האם זה תקין? בשבוע 7 לעבור פסק הדופק. האם סביר שאם הבטא טובה העובר לפתע הפסיק להתפתח בשבוע 7? התגלתה מחיצה קטנה בהיסטרו - האם זו יכולה להיות הסיבה והעובר היה בסדר? אני חוששת מהפלה נוספת אך גם מניתוח להסרת המחיצה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי23/03/2009בהחלט אפשר שהריון יתפתח עד שלב מסויים ויפסיק. הסיבות רבות. אחת מהן היא מחיצה. אין לך מה לחשוש מהניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הריון כימי+ טיפולי פיריוןמיטל23/03/2009
סליחה על כל ההודעות אבל שכחתי לציין שהיום התחילו לי הפרשות חומות עם הפרשות דמיות אבל לא כמו במחזור רגיל . לכן יש לי את ההרגשה שזה הריון כימי - וגם העובדה כי החזה היה נפוח מאד ועכשיו פתאום הוא חזר למצבו הרגיל למרות שהוא עדיין כואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי23/03/2009יתכן שזה בכלל לא קשור להריון. יתכן שזה היה הריון כימי ויתכן , הריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי+טיפולי פוריותמיטל23/03/2009
שלום רב, בעלי ואני נשואים כשנה אני בת 27.5 ובעלי בן 30.5, מנסים להכנס להריון כשנה. ברוך ה כל הבדיקות שלי תקינות , בעלי עשה בדיקת זרע לפני כחצי שנה - הכל היה תקין פרט למורפולוגיה 4% . התחלנו טיפולים: טיפול ראשון- איקקלומין - 5 ימים -2כדורים + אוביטרל וקיום יחסים ללא הזרעה . טיפול שני- איקקלומין - 5 ימים - 2 כדורים + אוביטרל - בדיקת E2 - ביצענו - 2558 אין לי נתונים של זקיקים ואוטראסאונד[ הטפסים מתוייקים בתיק בי"ח] - אבל מזכרון שלי עובי רירית - 8-6 , זקיקים 18,16,19 . - עברנו 2 הזרעות. חודש לאחר מכן - הרופא המליץ על צילום רחם - ביצעתי אצל ד"ר טוגנדרייך - הכל יצא תקין ברוך ה. טיפול שלישי [ החודש]- מחזור אחרון 25.2 , התחלתי פיורגון ,ביום ה13 של המחזור להלן 9.3.09 : בדיקת E2 - יצא 3828 פרוגסטרון- 5.1 עובי רירת- 10.1 + 4 זקיקים גדולים - 21.5/ 21.7/ 17.8/ 16.8 אוביטרל באותו ערב , הזרעה ערב למחרת 10.3 , והזרעה נוספת בבוקר למחרת 11.3 מתאריך 13.3 - כאבים בחזה, חזה נפוח מאד [ דבר שאף פעם לא היה לי פרט לחודש אחד שבו היה ספק להריון כימי . ] , עד היום . 23.3 - לפני יומיים התחילו הפרשות שבאו והלכו , היום בבוקר עשיתי בדיקת דם בטא- כי ההרגשה שלי שמשהו התפתח והוא נפל- שוב הריון כימי . האם הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי23/03/2009לדעתי התחושות שלך קשורות לרמת ההורמונים הגבוהה כתוצאה מהטיפול. זה כמובן אינו שולל שאת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאיה23/03/2009
שלום, ביצעתי היום בדיקת בטא והתוצאה 20, האם זה אומר שאני בהריון בוודאות? האם התוצאה מתאימה ליום האיחור, היינו, 26 לאחר קבלת הווסת הקודמת? תוצאות הפרוגסטרון 64.6. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איה
ד''ר דוד ישי23/03/2009את בלי ספק בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ללא דופקסיגל23/03/2009
שאיבה 19.2 החזרה 22.2 לפי החישוב אני שבוע 6 +3 ימים. באולטרסאונד נראה שק הריון 11מ"מ שק חלמון 4 מ"מ ממוצע ועובר 2 מ"מ ללא דופק. האם יש סיכוי להריון תקין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגל
ד''ר דוד ישי23/03/2009הסיכוי קטן ביותר, אבל שוה לעקוב עוד קצת כדי להיות בטוחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןסיגל23/03/2009
שלום דוקטור, אחרי החזרת 3 עוברים ב- 1/3 , בטה 15/3 1358, בטה נוספת 17/3 3934, מוזמנת לאוטרה סאונד ראשון ב- 26/3, מאז החזרת העוברים סובלת מעצירויות,יציאות מעטות, מהלילה החלו שילשולים, יש לציין שאתמול הרגשתי רע מאד, בחילות וחולשות חזקות, היום נחה בבית, האם זה מעיד על איזו שהיא בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגל
ד''ר דוד ישי23/03/2009זה נשמע לי כמו זיהום של דרכי העיכול ( קלקול קיבה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרווית23/03/2009
אני בת 31 - אורך מחזור בין 30-31 יום. ביום ה-13 נצפה זקיק בגודל 19 ועובי רירית 7.6 מ"מ, דוגלס: מעט נוזל חופשי ביום ה-14 נצפה זקיק בגודל 20 ועובי רירית 7.7 מ"מ, דוגלס: ללא נוזל חופשי ביום ה-15 (לא ביצעתי מעקב זקיקים כי היה יום שבת) ביום ה-16 לא היה זקיק , דוגלס: ללא נוזל חופשי קיימנו יחסים ביום ה-15 וה-16 ולא נקלטתי. מה הסיבה שלא נקלטתי? האם ייתכן ולא היה ביוץ למרות שנצפה זקיק בגודל טוב?? נא תשובתך תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רווית
ד''ר דוד ישי23/03/2009קרוב לודאי שהיה ביוץ. לא הרית כי הסיכוי להריון בכל חודש הוא 10%-15%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקההמודאגת23/03/2009
עברתי הזרעה בתאריך 5/3, היום עשיתי בדיקה הריון בקופת חולים והתוצאה היא *16, מה זה אומר, נאמר לי לחזור על בדיקת הדם בעוד יומיים, האם זה אומר שיש הריון או לא? אודה על תשובתך בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי23/03/2009התשובה חיובית ויש הריון. השאלה האם הוא תקין . בדיקה וזרת תתן את התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין והפריהאריאלה23/03/2009
שלום מדוע אסור לקיים יחסי מין לפני שאיבה ? כמה זמן אסןר לקיים יחסי מין לאחר החזרה ומדוע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אושר
ד''ר דוד ישי23/03/2009לפני השאיבה השחלות מוגדלות ורגישות
אחרי ההחזרה , אין מניעה ברורה לקיים יחסי מין. יש כאלה שממליצים על 3 ימים , עד ההשרשה. ויש כאלה שממליצים קצת יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווציות ברחםשרון23/03/2009
שלום בידיוק ליפני שבוע החזרתי 2 עוברים טריים יפים .ומאז יש לי התכווציוות ברחם וכאבי ראש וגם מידי פעם דקרירות בגב .וגם מידי פעם כאבים קלים בפי הטבעת מה הקשר של כל אלו מה מראים הסימנים האלו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לחוצה
ד''ר דוד ישי23/03/2009כמו שאמרתי , התלונות הלא ספציפיות ואינן מכונות למשהו מיוחד ובודאי לא על הסיכוי להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב.. (דחוף)שרון23/03/2009
בס"ד היי, ד"ר.. מספר שאלות.. הזרעה ב3/3 ב17/3: בטא 355 1. רופא שלי אמר לי לא לעשות עוד בדיקת בטא, אלא לבוא אליו רק בעוד שבועיים... זה בסדר?? כי אני מבינה שכולם עושים כמה פעמים בטא כדי לוודא הכפלה.. 2. אני מבינה שאני בשבוע 5 או משהו כזה.. בקושי יש לי בחילות, רק אחרי האוכל וגם אז ממש "בקטנה".. האם זה בסדר? 3. מדי פעם יש לי כאבי מחזור ממש חזקים??? האם זה אומר שמשהו לא בסדר? 4. יש מצב שיש לי תאומים לפי רמת בטא? 5. יש לי גודש בחזה, אבל לא ממש כואב, זה בסדר? 6. שאלה מביכה: בזמן קיום יחסים, הרגשתי שאחרי שקיימנו, ממש התחילו לי כאבי מחזור.. שעברו אחרי איזה 5 דקות, אבל בכל זאת.. האם זה בסדר? סליחה על מבול השאלות.. אבל אני ממש אבל ממש לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי23/03/2009זה בסדר. בדיקת הבטא השניה אינה הכרחית
בשלב הזה את לא אמורה להרגיש משהו מיוחד
הכאבים לא מעידים על בעיה עם ההריון
לא ניתן לקבוע כמה עוברים יש על פי רמת הבטא
הגודש בשדיים נורמלי
אם יחסי מין גורמים לך אי נוחות רבה תמנעי מהם לזמן מה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי פיוריגוןשני23/03/2009
ד"ר שלום אני אמורה להתחיל להזריק פיורוגין החל מיום שלישי לוסת. העניין הוא שאני רוצה שאחות תזריק לי כל בוקר ומשם אני ממשיכה לעבודה ואין לי שם מקרר. 1)האם אפשר להשאיר פיוריגון מחוץ לקרור במשך כל תקופת הזריקות? 2)האם כשאני חוזרת הביתה צריך להכניס למקרר או שאם החלטתי שזה ללא קרור אז כל הזמן יהיה בחוץ? 3)מה לגבי שאר המחסניות שעדיין אין בהם שימוש?האם אותן כן לשים במקרר עד השימוש? תודה רבה
ד''ר דוד ישי23/03/2009כל זמן שלא מתחילים להשתמש במזרקים , ניתן לשמור אותם בטמפרטורת החדר. ברגע שמתחילים צריך לשמור בקירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)