מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובטרולבר22/03/2009
היום (22.3.09) בשעה 23:30 אני אמורה לקחת אוביטרול שאיבה יום שלישי בבוקר (24.3.09) האם מותר לקיים יחסי מין היום בלילה (לפני או אחרי האוביטרול) ? זה מסוכן או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף להימנע
פרופ' שחר קול22/03/2009שם התרופה: אוביטרל.
לא אובטרול, ולא אוביטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר קולדנה22/03/2009
שאיבה ב26/2 והחזרת שני עוברים ב 27/2 בתא ב11/3 60, בתא ב13/3 255, בתא ב15/3 752 ובתא היום 22/3 9771 הרגשה כללית טובה האולטראסאונד רק ביום ד' 25/3 ובינתיים אני במתח 1. האם ניתן להסיק מההכפלות לגבי סיכון להריון מחוץ לרחם? 2. האם הריון שמכפיל עצמו יכול לבסוף להתגלות ללא דופק 3. האם הפלה בשלב כזה מחייבת גרידה 4. האם ייתכן שאין דימומים המראים על בעיה כלשהי רק בגלל הגסטון שאני מזריקה כל יום מאז ההחזרה ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול22/03/20091. סיכון קטן מאוד.
2. כן
3. לא תמיד
4. ברפואה הכל יתכן...
נסי לחשוב קצת באופן אופטימי, הרי רוב הסיכויים שהכל תקין, מדוע לחשוב דווקא על אפשרויות נדירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין וציסטהיעל22/03/2009
היי, אני בסיבוב שני של איקקלומין , כעת הכפילו את המינון ל- 100 מג ליום, לפני שהתחלתי ליטול את האיקקלומין החודש ראו בus ציסטה קטנה 6 ממ (שלא הייתה לפני כן), אך בכז נאמר לי להתחיל באיקקלומין, היום (יום אחרון לאיקקלומין) במעקב זקיקים הציסטה גדלה ל 25 ממ, והאחות הידיעה לי שכבר לקחתי את האיקקלומין ו"אין מה לעשות" הטעות נעשתה. , תשובה מרתיחה בהתחשב בכך שקיבלתי מהם הוראה להתחיל. השאלה שלי מה קורה עם הציסטה הזאת אני יודעת שהיא לא הייתה פעילה בשבוע שעבר (לפי בדיקות הדם e2 95.1 ' ופרוגסטרון 0.98 ). האם הציסטה תיעלם לבד? או שזה מצריך התערבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול23/03/20096 ממ - מתאים לזקיק - לא קוטר המצדיק השם - "ציסטה".
יתכן ומדובר בזקיק שהגיע לקוטר של 25 ממ, ואולי יתן הריון???
האם נלקחה בדיקת דם לאחר סיום נטילת האיקקלומין?
אין צורך בהתערבות.
השאלה החשובה באמת: האם יש לך ביוץ סדיר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל23/03/2009היי, בדיקת BETA הייתה שלילית, נערך מעקב ביוץ ללא התערבות תרופתית ולא נצפה ביוץ. אז זה יעלם לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים
סלי23/03/2009תודה ד"ר על התשובה המהירה רציתי לדעת רשמת לי שהכדור הזה ממש מיותר.... אז מדוע הרופא נתן לי את הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנילי שלום
פרופ' שחר קול24/03/2009זו דעתי האישית בלבד. רוב עצום של רופאי הנשים נותנים טיפול זה.
יתכן והם צודקים, ואני טועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה מטיפוליםחדשדשה22/03/2009
האם בשל ציסטה - יכול להיגרם איחור במחזור ? הרופא מצא כי יש לי ציסטה בגודל 4X 4 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אם הציסטה מפרישה הורמונים.
פרופ' שחר קול22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג ביציותיעל22/03/2009
שלום רב, אודה להסבר של דירוג ביציות ע"י האמבריולוגית, כלהלן: 1) M2 2) EZ 3) DEG בתודה מראש, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול22/03/20091. M2 - ביצית בשלה.
2. EZ??? אולי FZ???
3. DEG: ביצית שאינה ברת הפריה (עברה דגנרציה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי הזרעהלימור22/03/2009
ביום חמישי עברתי הזרעה ושעתיים אחרי ירד לי דם אדום על התחתון+דם אדום בניגוב ויום למחרת ועד היום (שלושה ימים) עדיין בניגוב הפרשות מעטות של דם, האם תקין או שישנה בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
פרופ' שחר קול22/03/2009בהחלט יכול להיות, על רקע קושי טכני לעבור את צוואר הרחם לתוך חלל הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בב4קשה דחוףדנה22/03/2009
שלום! אני אמורה מחר לעבור השבחה והזרעה- אתמול ב 21.30 הזרקתי אוביטרל מתי הכי טוב לבצע הזרעה מחר? באיזו שעה?ועוד ביום רביעי היה לי זקיק מוביל 15 ממ אני על פיורגון אמרו לי לבוא כבר ביום שני להזרעה למה לא אמרו לןי לבוא לפני הזרעה לבדיקת זקיקים ואם הזקיק לא גדל? האם אתה חושב עדיף ללכת לבדיקה לפני השבחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול22/03/2009הזרעה - מחר בשעות הבוקר, עד הצהריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבשלת ביציותאריאלה22/03/2009
שלום רב האם יש מצב שבציות מבשילות מדי ? אין ביוץ בשל מדכא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, יש מצב של בשלות יתר.
פרופ' שחר קול22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ריריתחסויה22/03/2009
שלום קיבלתי מחזור ב4.3 מאז ניתן לי פרגינובה כ3 ימים לאחר קבלת המחזור לפני כיומיים בדקו רירית ומצאו רירית 6.6 נאמר לי לחכות עד יום ראשון לעשות היום עשיתי רירית 5.5 . אני לפני החזרת עוברים . א. האם יכול להיות ירידת רירית כתוצאה משתיית קפאין? ב.מה יכולה להיות הסיבה לירידת עובי רירית? ג.האם ניתן להחזיר רירית כך ? אני מחכה לתשובה אך עדיין לא החזירו לי תשובה מבה"ח אני לחוצה . תודה דגנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי רירית-הוספה
חסויה22/03/2009עדיין לא קיבלתי תשובה אני רוצה לדעת בבקשה לפני הפסקת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אני לא קבלת תשובה ?אנא ענו לי
חסויה22/03/2009קיבלתי תשובה מביהח הם אמרו לי להמשיך טיפול ושוב יבדקו אך אשמח לקבל תשובה על שאלותיי הראשונות . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגנית שלום
פרופ' שחר קול22/03/20091. לא
2. מודדים שונים, באזורים שונים של הרירית.
3. כן, בעיקר אם המרקם תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
חסויה23/03/2009ראשית תודה על התשובה שנית למה הכוונה מרקם תקין של רירית? תודה דגנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה מרקם תקין של רירית ,ד"ר?
חסויה24/03/2009תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרקם תלת פסי
פרופ' שחר קול24/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיזמון שאיבהאריאלה22/03/2009
שלום רב יום 11 לאחר 8 ימים 5 אמפולות מונוגון בבדיקה היום 2 זקיקים 19 זקיק 15 ו 13 בבדיקת דם : פרוגסטרון :5.2 LH:1.2 E2- 2159 הוזמנתי על ידי האחות לביקורת יום שלישי במגמה לשאיבה יום חמישי ( יום ה 15 למחזור) והחזרה בראשון אני לא שלמה עם ההחלטה הנל בהפריות קודמות השאיבה היתה ביום 9 וביום 11 מחר אין אפשרות לבדיקת דם לא עדיף שאיבה בשלישי ? ( יום 12) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון נוסף הרירית בעובי 11 ממ
אריאלה22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתאים לשלישי או רביעי.
פרופ' שחר קול22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה לקראת IVFויק22/03/2009
שלום אני אמורה ללכת לייעוץ ראשוני מחר ב יחידה ל- IVF , אחרי כל הבדיקות. כל הבדיקות תקינות לחלוטין. יש לי ב3 ימים אחרונים כאבים בבתן תחתונה, בצד, לא כאב מחזור אלה כאבים דוקרים ויש איחור של כמה ימים ( אין הריון). לפני כשנה היה לי אותו דבר , רופא אמר שמדובר בציסטה ואחרי 5 ימים של Provera היא נספגה והופיע מחזור. אין עדיין איחור רציני, אבל אני לא יודעת למי לפנות. חייב ליידע ב- IVF ? או לדחות את הפגישה? לרוץ עכשיו לרופא נשים בקופת חולים? אני יודעת שזה לא מסוכן ורוב הסיכויים שיעבור מעצמו אחרי כמה שבועות, אבל בגלל IVF אני מאוד לחוצה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ויק
ד''ר דוד ישי22/03/2009אולי הסיבה היא אותה סיבה כמו לפני שנה ואולי לא. אם הכאב משמעותי את צריכה להבדק. באשר ל IVF , אני לא רואה סיבה לדחות את הפגישה. אם לא תבדקי עד אז, כדאי לציין את הכאב במהלך הפגישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוהעינת22/03/2009
1. האם רמת פרוגסטרון של 4.4 nmol/l כשיש כבר זקיק של 14 מ"מ יכולה לפגוע באיכות הביצית? 2. לפני מספר חודשים עברתי למכבי, ומאז רמות הפרוסטרון שלי לפני הביוץ עומדות על 3-4 nmol/l. בכללית הפרוגסטרון לפני הביוץ תמיד היה בסביבות ה 1 nmol/l. האם יתכן שההבדל נעוץ רק במעבדות? או שיותר סביר להניח שהגוף שלי השתנה (חוץ מהמעבר באותו חודש גם היה הריון כימי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול22/03/20091. לא, הרמה תקינה.
2. יש פערים די גדולים בין מעבדות שונות. טכנית - יש בעיה למדוד פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 12 יום לאחר החזרהחסוי22/03/2009
בוקר טוב ד"ר ישי 11/3 הוחזרו לי 2 עוברים,היום בבוקר קמתי עם דימום קל האם זה מעיד על כשלון טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הודעה דחוף
חסוי22/03/2009דחוףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קטי
ד''ר דוד ישי22/03/2009ממש לא. זה קשור אולי לשפשוף של תעלת צואר הרחם ע"י הקטטר בזמן ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה12 יום לאחר החזרה (שאלה לד"ר ישי)
חסוי22/03/2009ערב טוב ד"ר ישי!! אני חוזרת על הודעתי מהבוקר ,הדימום נהיה יותר חזק,דיברתי הבוקר עם הבית חולים בו אני מטופלת והם אמרו לי להזריק גסטון כל יום באותה שעה עד ליום רביעי 25/3 לבצע בדיקת דם להריון,הם אומרים שלא מחייב שהטיפול נכשל ,השאלה שלי היא האם לדעתך הטיפול נכשל או שיש עדיין סיכוי טוב להצלחה. אני כבר מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופההה
חסוי22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול שלוםשמחה21/03/2009
כמה עולה טיפול באלישע. יש לי במכבי זהב. מתי משלמים ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחה שלום
פרופ' שחר קול22/03/2009למבוטחות מכבי זהב - ללא תשלום.
יש להביא התחייבות של הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר עשרה ימים ממועד החזרהיעל21/03/2009
שלום רב, עברתי החזרה של עוברים מוקפאים לפני 10 ימים, ביום ה21 או ה-22 למחזור החודשי. אני מטופלת בגסטון (10 מ"ג), 4 כדורי אסטרופם ו2 כדורי מדרול ליום. בדיקות הדם לבדיקת הצלחת הטיפול אמורות להתבצע בעוד חמישה ימים, אולם היום גיליתי סימני דם חלשים מלווים תחושה של תחילת מחזור (וזהו בעצם המועד המשוער של תחילת המחזור הבא). א. האם החזרת עוברים אינה תלויה במועד הביוץ? ב. ואם לא, האם לא להתרגש מהדימום ואין להסיק מכך שההחזרה נכשלה? מצפה לתשובתכם יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי21/03/2009ההפרשות שאת מתארת אינן מעידות על כשלון הטיפול. הדמום ממש , אם אין הריון , אמור להופיע ביום 12 לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יעל21/03/2009ובשורות טובות לכולן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)