מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בפענוחהמודאגת25/03/2009
דר' קול שלום!
עברתי הזרעה בתאריך 5/3, עשיתי בדיקת הריון בקופת חולים ביום שני 23/3 והתוצאה היא *16, היום 25/3 חזרתי על בדיקת הדם והתוצאה היא 21, האם זה נורמלי/תקין או שעליי להמתין מספר ימים ולחזור על בדיקת הדם? אודה על תשובתך בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009לצערי - לא נראה תקין. יש להמשיך מעקב, אך הסיכוי להריון תקין אינו גדול. תמיד לחשוב גם על אפשרות של הריון חוץ רחמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי זריקותשני25/03/2009
אני אמורה מחר להתחיל להזריק גונל בשעה 15:00
העניין שביום שישי עוברים לשעון קיץ.
האם אני יכולה להמשיך להזריק ב-15:00 למרות שיש הפרש חד פעמי של שעה?
אני פשוט רוצה להזריק אצל אחות כל יום באותה שעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אם כי רצוי ללמוד להזריק לבד.
פרופ' שחר קול25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקה עצמית
מילקשייק25/03/2009שני שלום,
גם אני התחלתי בחודש זה להזריק גונל וחששתי מאוד מהעובדה שאני צריכה להזריק לעצמי,
אבל נוכחתי לגלות שזה בכלל לא מפחיד כפי שמדמיינים .
מאד ממליצה לך ללכת להדרכה ולנסות להזריק לבד- זה בהרבה יותר נוח.
בכל אופן שיהיה בהצלחה(-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני
טלטל26/03/2009שלום לך
אני ממליצה להזריק לבד או שבעלך יזריק לך
מצ"ב לינק סרטון
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פוריותשירן25/03/2009
אני חצי שנה אחרי לידה של IVF (עקרות לא מוסברת אך יש FSH גבוה - אחרי הלידה היה 15)
בחודש האחרון ניסינו להכנס להריון באופן טבעי (2 נסיונות לפני המשך הטיפולים הקונבנציונאליים)
יש לי איחור במחזור של 9 ימים בבדיקה ביתית לפני 3 ימים לא עלה כי יש הריון
התור שלי למרפאת הפוריות הוא רק לעוד שבועיים ולפיכך רציתי לעשות בנתיים את הבדיקות הנדרשות לבירור המצב כך שאבוא מוכנה למרפאה.
אלו בדיקות היית ממליץ לעשות? (את המרשם לבדיקות אבקש מרופא המשפחה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
שירן25/03/2009ביוצים סדירים ועצמאיים (ללא תרופות)
אחרי הלידה היו 3 ווסתות כל 28 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהE2 LH FSH P HCG
פרופ' שחר קול25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אסטרופם....פרפר25/03/2009
שכחתי האם נטלתי כדור אסררופם בצהריים ונטלתי אחד נוסף :-((((
האם מינון אחד יותר מדי (אך באופן חד פעמי) יכול לגרום לנזק?! אתמול החזירו לי 3 עוברים מוקפאים .
אודה לכם על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים...פרפר25/03/2009
שלום לד"ר קול,
הייתי מעוניינת לדעת האם יתכנו תופעות לוואי של הקאות,בחילות או מתן שתן בתכיפות רק יום אחד לאחר החזרת מוקפאים?
כמו כן הייתי מעוננית לדעת מדוע ייתכנו מצבים שבהם לאחר הפשרת עוברים העובר מת?ומה מס' התאים שרצויים שהעוברים יתחלקו לפני החזרתם לרחם.
אודה לך אם תוכל להתייחס ל-3 השאלות.
יום נעים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה שלום
פרופ' שחר קול25/03/20091. לא קשור להחזרה.
2. חלק מהעוברים לא שורדים את תהליך ההקפאה - הפשרה.
3. תלוי ביום ההקפאה: ביום 2 (48 שעות לאחר שאיבה) רצוי לראות 4 תאים. ביום 3 - 8 תאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוףבר25/03/2009
אתמול (יום שלישי) היתה שאיבה ראשונה עם 5 ביציות. היום (יום רביעי) התקשרו ואמרו שהופרו 4 . מחר (יום חמישי) אני אמורה לבצע החזרה יש לי מס' שאלות:
1. האם כדאי להחזיר 1 או 2?
2. האם אפשר את השאר להקפיא?
3. האם יש צורך במנוחה לאחר החזרה ואם כן לכמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר שלום
פרופ' שחר קול25/03/20091. תלוי בגיל, ומספר המחזורים שעברת. אם את צעירה, ובמחזור ראשון- יש לשקול החזרת עובר אחד.
2. כן
3. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הזרעהלימור25/03/2009
שלום רב,
אני בת 29 הכל תקין אצלי מחזור וביוץ סדירים, לבעלי זרע בינוני בכל 3 הפרמטרים, לקחתי איקקלומין אחד כל יום מהיום החמישי למחזור זקיקים ביום ההזרקה של האוביטרל היו 19 20 24 כל אחת מהם ביום רביעי בשמונה בבוקר הזרקתי אורביטרל וביום חמישי בשמונה בערב עברתי הזרעה לאחר ההשבחה, מה האחוזים במקרה זה שההריון יקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 15% - 20%
פרופ' שחר קול25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילן אחרי שאיבהאושר25/03/2009
שלום רב
לאחר שאיבה אתמול לקראת החזרה מחר
מרגישה כאב עמום
זה בסדר אם אקח דוקסילן ? יומיים שלןשה למנוע התהוות זיהום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושר שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009רק לפי הוראה של היחידה, לא על דעת עצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור דר קול - המשך
אושר27/03/2009שלום ד"ר
כבר לקחתי על דעת עצמי החל משלשום יום אחרי השאיבה בעקבות כאבים חזקים
דוקסילין 100 * 2 אתמול היתה החזרה.
להמשיך? להפסיק ? באיזה מינון להמשיך לקחת?
לא נעים לי לפנות לרופא המטפל מכיוון שלוקחת על דעת עצמי
בת 43 מזה שנתיים וחצי מנסה להרות יש ביציות נוצרים עוברים מצוינים אולם הריון אינו נקלט.
לאחרונה הרגשתי רגישות בבדיקות האולטראסונד אולם הרופא לא חשב שנדרשת אנטביוטיקה
מה גם שלא הצלחתי להגיע בנתיים להיטרוסקופיה
וקראתי שבאופן רוטיני זה ניתן במרפאות מסוימות.
לא נוח לי שאני שואלת כשאני מחליטה על דעת עצמי.אבל זה בכל זאת מטריד
גם להפסיק עכשיו אולי זה לא חכם ( החיידקים החזקים שרדו)
אז להמשיך עם 2 ביום ? להפסיק ? להמשיך עם אחד ביום ? לכמה זמן עוד ?
ממש אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקסילין
פרופ' שחר קול27/03/2009לרוב מדובר על 3 ימי טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גונלטל24/03/2009
שלום,
בת 36 פוליציסטית בנסיונות להיריון ראשון.
קיבלתי חודש שעבר 9 ימים גונל במינון 75.
למחרת אוביטרל ויום לאחר מכן הזרעה.
במעקב האחרון היו בשחלה 2 זקיקים 18 מ"מ והשאר קטנים מתחת ל-10 מ"מ.
בשחלה השניה 2 אנדומטריומות, זו שחלה שאין בה זקיקים מובילים עם ובלי הורמונים.
החודש הוחלט להעלות מינון גונל ל -112 ואני די חוששת מגירוי יתר שיבטל סבב.
1. במעקב 4 ימים אחרי גונל, במידה ויש ריבוי זקיקים, הפחתת המינון בשלב זה יעילה?
2. במידה והושגו 3 זקיקים מובילים, הפסקת הגונל אפשרית?
הכוונה האם הזקיקים הללו ימשיכו לגדול מעצמם מהשלב הזה עד לביוץ כמו בסבב טבעי או שחייבים להמשיך להזריק עד להזרעה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009אם הושגו 2 זקיקים במחזור על בסיס הזרעה - זה מצוין.
אין סיבה להעלות מינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גונל
טל25/03/2009תודה!!!
אני נורא לחוצה. זו הזרעה חמישית, צילום רחם תקין.
למעט העובדה שאני פוליציסטית, לא ברור למה אינני נקלטת.
מה גם שהגיל מתחיל להלחיץ...
9 ימי גונל זה לא מעט זמן, ולגלות שיש רק זקיק אחד יותר מבביוץ טבעי, די אכזב אותי.
סבלתי מהמון תופעות לוואי... אם אני כבר לוקחת הורמונים אני רוצה להעלות את הסיכויים
להיקלט. מה גם שהבנתי שבגלל שאני פוליציסטית ייתכן והזקיקים ריקים או אינם איכותיים.
יחד עם זאת, אני פוחדת מגירוי יתר שיבטל את הסבב אחרי שכבר הזרקתי.
מה הסיכוי שמגונל 75 היו 2 זקיקים מובילים באותו גודל (כל השאר קטנים מתחת ל-11 מ"מ),
שיהיה גירוי יתר מ-112?
האם ביום הרביעי להזרקה התמונה תהיה ברורה לגבי המינון בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/03/2009לא ברור מה זה פוליציסטית.
אם בעיית ביוץ - מטרת הטיפול להגיע לזקיק אחד. לא יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאירה 2824/03/2009
הריון תאומים אחרי טיפולים
שבוע 11+4
לפני כמה ימים עשיתי בדיקת CMV
קיבלתי תשובה
CMV IgM - גבולי
CMV IgG -שלילי
CMV IgM additional assay -NEGATIVE
מה זה אומר ? האם יש לי את הוירוס? או שלא? לא עשיתי את הבדיקה לפני ההריון!
האם יש סיבה ללחץ?
זאת הפעם השניה שעשיתי בדיקות וזה מה שיצא
האם זה בסדר? ממש בלחץ אשמח לתשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה חייבת תשובה
אירה 2825/03/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירה שלום
פרופ' שחר קול25/03/2009אין מקום ללחץ. כנראה שלא לקית בוירוס.
מציע להתייעץ עם הרופא המטפל העוקב אחר ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפלכלנית24/03/2009
שלום ברצוני לדעת מהי שיטה פיפל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלנית שלום
פרופ' שחר קול26/03/2009גרידה עדינה וקלה של רירית הרחם.
ללא הרדמה.
אורכת כדקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים וביוץלורי24/03/2009
שלום וערב טוב, רציתי בבקשה לשאול, האם הערכים הבאים מעידים על ביוץ מתקרב: E2=512, P=1.8 ,FSH=3.6,LH=5.5 ..הפרופיל נעשה ביום ה12 למחזור, מה דעתך? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינה שלום
פרופ' שחר קול24/03/2009כנראה שלא ב - 48 השעות הקרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית תקינהחסויה24/03/2009
שלום רב רציתי לדעת מה גודל הנורמאלי עבור רירית תקינה להחזרת עוברים? לפני ההיסטרוסקופיה הי לי 7 וכעת נאמרלי 6.6 יכול להיות שירד? קראתי מאמאים וראיתי שיש נשים עם 15 ו13 יכו ללהיות שאצלי זה נמוך יותר ? עברתי כבר הריון 1 טבעי אך כעת יש לי בעיה . אשמח לקבל תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול24/03/2009רירית של 7 ממ - תקינה.
6.6 או 7 - זהה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבת ירידת רירית
חסויה24/03/2009
שלום ד"ר
מה יכולה להיות סיבת ירידת רירית ?וכמה זמן יכולה רירית טובה להחזיק ,כמה ימים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהטל24/03/2009
שלום, אני צריכה לעשות בדיקת דם לקורטיזול עם דקסמטזון 1 מ"ג. אפשר לעשות אותה בזמן שמזריקים גונל (תרופה לפיריון)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף שלא.
פרופ' שחר קול24/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פירוש ביצית שהיא FZ? תודה.יעל24/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תשובה
לורי24/03/2009אולי fertilized, כלומר מופרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל זה לא יכול להיות הפירוש.
יעל24/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfractured zona
פרופ' שחר קול24/03/2009בעיברית - שבר במעטפת הביצית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)