מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עוברים או שאיבה בת 36.5יעל26/03/2021
פרופ' אשכנזי שלום, אני בת 36.5 עברתי 3 הפלות ; הריון לא תקין (התפתח שק הריון בלבד). הריון יחיד שנפל בשבוע 11 והריון תאומים שנפל גם הוא בשבוע 11 והושג ב - IVF. ברשותי נותרו 2 עוברים מוקפאים בלבד. אני חרדה מאוד : במידה ואני מחזירה את 2 העוברים המוקפאים לרחם (הם בקשית אחת ולכן נאמר לי להחזיר את שניהם), וחלילה מתרחשת שוב הפלה ! - אני נשארת ללא עוברים ! ואז : עד שאגיע לשאיבה יחלוף עוד זמן ואם מדובר במספר שאיבות הגיל עולה ועולה !! האם לא כדאי לשאוב עכשיו ?! שאני עוד בת 36 וחצי וליצור עוברים כעת *לפני* החזרת המוקפאים ? אני מרגישה חרדה עצומה שאגיע לתרומת ביצית. כי ככל שהגיל עולה איכות הביציות נמוכה ושיעור הפלות עולה. תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם עברת בירור הפלות מקיף הייתי מחזיר בראש ובראשונה את העוברים המוקפאים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי בת 43 לאחר לידהמירב25/03/2021
שלום רב,
בת 43, ילדתי לפני שנה וחמישה חודשים (טיפול הפריה שביעי).
הנקתי עד לפני כחודשיים (יש לי עדיין חלב), וטרם קיבלתי וסת.
רופא הנשים של"ח אותי לבדיקות, עד שאגיע אליו, רציתי לדעת על מה מעידות התוצאות הבאות:
אסטרדיול 929
LH- 7.9
פרולקטין- 90.9
פרוגסטרון- 15.5
ANDROSTENEDIONE- 8.20
DHEA- 3.12
האם הבדיקות מעידות על- כך שאני מתקרבת לגיל הבלות או על איזושהי בעיה אחרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר26/03/2021הבדיקות מראות שאת אחרי ביוץ וזה לא פרופיל הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לרוץ 10 ק"מ שעתיים לפני החזרה ?טלי25/03/2021
חברה אמרה לי שעדיף שלא כי זה עלול לגרום לרחם להתכווצויות בסמוך כל כך להחזרה ... עובר יום 3...
אם אכן כך ויש סיכון אוותר...
אשמח לדעתכם,
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר25/03/2021אם זו הדרך היחידה שלך להגיע לבית החולים להחזרה, אז אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות היסטרוסקופיה הבחנתית לאחר גרידהאלין25/03/2021
פרופסור שלום,
היות והנני לאחר גרידת תאומים עקב הפסקת דופק, עברתי היסטרוסקופיה הבחנתית לפני חזרה לסבב IVF.
תוצאות בדיקת היסטרוסקופיה הבחנתית תקינות,
מלבד דבר אחד: ״ פיות החצוצרה מימין תקינה, פיות החצוצרה משמאל עם הידבקות״. בת 41,5 יחידנית, בריאה, ללא בעיות פריון (על הנייר).
כידוע לי חצוצרה סתומה אינה מפריעה בטיפולי IVF, אך מצד שני במידה ויש נוזלים בחצוצרה זה בהחלטת לא מאפשר השתרשות ההפריה.
יש לציין שמאז הגרידה עשיתי שני סבבים ללא הריון.
האם זה נכון לבדוק את העניין נוזל בחצוצרה לעומק לקראת סבב הבא?
כיצד ניתן לבדוק שאין נוזל בחצוצרה?
בתודה מראש וחג אביב שמח!
אלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט הגיוני וסביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה בשבוע 11 להריוןמלי25/03/2021
שלום פרופסור
אני בשבוע 11 להריון יום ראשון עשיתי אולטרסאונד וגנילי שהיה תקין ראו שק הריון ודופק אך יום למחרת ביום שני בערב הופיע לי הפרשה חומה בהירה זה היה חד פעמי ולאחר מכן לא הופיע יותר
אך אתמול בצהריים הופיע לי שוב פעם בניגוב בכמות ממש מועטה הפרשה חומה וגם זה היה חד פעמי
יש לי שבוע הבא ביום שלישי שקיפות עורפית אתה ממליץ ללכת לבדוק את זה או לחכות לשקיפות ?
והאם זה מסוכן ויכול להעיד על התפתחות לא תקינה של ההריון אני די בלחץ מזה ?
שאר התסמינים של ההריון ממשיכים לי כרגיל אני עדיין סובלת מבחילות והקאות כמו שהיה לי עד עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הראה שהמצב אינו חמור,ולכן נראה שניתן להמתין עד לבדיקה בשבוע הבא,בכל מקרה של הימרה בדימום יהיה צורך להיבדק לאלתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה כללית רעה בחילות ועייפותיעל24/03/2021
שלום פרופ'
שבוע 6+2 כבר תקופה בחילות ועייפות שמחמירות עם הזמן.
בימים האחרונים החמרה בהרגשה הכללית. ביומיים האחרונים בנוסף לבחילות הרגשה כללית רעה מאוד, חולשה קיצונית, סחרחורות בקימה, קושי לעמוד. ממש לא מצליחה לתפקד. גם בלילה מתעוררת מההרגשה הרעה.
בדקתי הערב ל"ד במכשיר ביתי - 85/56
האם ההרגשה הזו תקינה להריון? ואם לא, על מה מעיד ומה ניתן לעשות?
איך אפשר לשפר את המצב? לא יכולה להמשיך להרגיש כך ולא לתפקד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה
פרופ` דוד בידר25/03/2021אילו תסמיני הריון ויש השים שסובלים יותר בשליש הראשון של ההריון.
אחרי שבוע 12 המצב ישתפר.
בשלב זה את צריכה לגשת למיון ולקבל טיפול תומך על ידי עירוי נוזלים ותוספות לעירוי שישפרו את הרגשתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות החזרת מוקפא אסטרופם ודופסטוןרוני24/03/2021
האם ניתן לקחת יחד אסטרופם ודופסטון או כדאי להפריד במרווח זמן מסוים בנטילתם כדי שלא תיפגע ההשפעה של כל אחד מהם....
או שזה מיותר וניתן לקחת אותם יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב
פרופ` דוד בידר25/03/2021אפשר לקחת יחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיובית וזיהוי על ידי בדיקותשני24/03/2021
מה זה בטא חיובית לא הבנתי..
יש לזה מספר שאפשר לדעת / לזהות על פי בדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערך מעל 10 נישב לחיובי הערך אמור להיות בהלימה עם גיל ההיריון ומספר העוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך לקחת שוב חומצה פולית?אני24/03/2021
שלום רב, אני בשבוע 13 כבר בלי תמיכה. הבוקר לקחתי פרנטל פלוס שמכיל בין היתר 1 מ"ג חומצה פולית ובדיוק שעה אחרי היתה לי הקאה. האם עלי לקחת שוב חומצה פולית או שזה הספיק להיספג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא צריך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון בזמן טיפולי הפריה בת 35גלי24/03/2021
שלום אני נצאת בטיפולים הפריה חוץ גופית רציתי לדעת עד כמה עישון בזמן טיפולים פוגע בסיכויים להכנס להריון אני בת 35 מעשנת סיגריה ביום
אני מודעת לכך שלא מומלץ לעשן בזמן הטיפולים ובכלל אני נמצאת במצב של לחץ ורק סיגריה פעם ביום מרגיעה אותי
האם יש סיכון בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיגריה ביום לא תזיק אולם עישון כרוני בהחלט יש לו אפקט מצטבר ברבות השנים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפא עובר ספציפי... נשמח לדעתכם קצת בלחץשיר24/03/2021
נוטלת אסטרופם מיום 3 לווסת,
היום התחלתי אנדומטרין לקראת החזרת עובר pgd.
עשיתי בדיקות דם ומעקב זקיקים היום אתמול היה זקיק 11 והוא נעלם היום -
חשוב לנו לבדוק שלא היה ביוץ טבעי עם ביצית חדשה...
האם יש דרך לדעת בבדיקות דם / זקיקים אם בייצתי גם טבעי ? שכן רמת הפרוגסטרון בוודאי תעלה בגלל הפרוגסטרון שאני לוקחת..
במידה והאסטרדיול והlh נשארים באותה רמה אנחנו יכולים להיות רגועים שהריון בעזרת השם הוא של עובר הpgd שמוחזר?
זה שהזקיק מאתמול נעלם אומר משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנוהג הוא לבצע בדיקה לקראת התחלת נטילת הפרוגסטרון ואם הערכים נמוכים הרי שההליך תואם את הציפיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בבטא בבדיקהדננה24/03/2021
אני בטיפולי פוריות ivf מה יכול להביא לשינוי בבטא כדי שכן יהיה הריון ? מה עוד ניתן לעשות
מהבחינה האישית להיות אופטימית חאכול בריא ולהתנהל כרגיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא והריון- הריון כימי וערכי בטאמילה24/03/2021
אם אין הריון כימי בכלל ולרוב הבטא נשארת על 7 זה מעיד על מה?
ולחלופין אם אשה מגיעה להריון כימי האם זה בהכרח מעיד על רזרבה שחלתית לא נמוכה ועל הצלחה עתידית בוודאות?
ועוד שאלה מה מדד טוב לדעת שיכול להיות הריון הלוואי בעזרת השם הריון כימי כזה או אחר או בטא 7 שיוצרת לפעמים ?
מחפשת תקווה אמיתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי הנתונים שאת מוסרת בשלב זה אין לראות בהם אינדיקציה לפרוגנוזה טובה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה הריון כימי- כיצד נראה בבדיקות?טינה23/03/2021
מה זה הריון כימי? מה זה אומר?
איך הוא נראה בבדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימי
פרופ` דוד בידר23/03/2021בדיקת בטא חיובי שעולה ומיד אחרי 3-5 ימים יורדת.
ההריון שבו ערכי בטא עולים בערכים לא גבוהים ויורדים הם הריון, שנצפה בבדיקות דם כימיות ,ולכן הוא רק כימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טינה24/03/2021האם לאחר 10 ימים עשיתי בדיקה להריון האם 7 בבטא זה הריון כימי ( אין לי מושג אם עלה כי עשיתי בדיקת הריון רק לאחר 10 ימים..
איך אפשר לדעת ?
ה lh זה משהו שייתן לי מידע על זה לאחר החזרת עוברים כדי להבין אם יש עלייה כמו שאמרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר24/03/20217 זה לא הריון ודאי ויש רק לחזור על הבדיקה לפני שאומרים משהוא.
ל LH אין קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לפנות למומחה + פרופיל הורמונליאלה23/03/2021
שלום רב,
אני בת 30 ובעלי ואני מנסים להיכנס להריון כבר חצי שנה. אני בטוחה שבכל החודשים תזמון יחסי המין היה מוצלח. אשמח לדעת באיזה שלב היית ממליץ לפנות למומחה? האם לחכות עוד חצי שנה או שסביר לפנות לפני? בינתיים עשיתי פרופיל הורמונלי ביום השלישי לווסת ובו נמצא:
FSH: 9.7
E2: 206 pmol/L
LH: 4
AMH: 14.4
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי
פרופ` דוד בידר23/03/2021צריכה לפנות עכשיו.
הפרופיל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)