מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שילוב תרופות החזרת מוקפא אסטרופם ודופסטוןרוני24/03/2021
האם ניתן לקחת יחד אסטרופם ודופסטון או כדאי להפריד במרווח זמן מסוים בנטילתם כדי שלא תיפגע ההשפעה של כל אחד מהם....
או שזה מיותר וניתן לקחת אותם יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב
פרופ` דוד בידר25/03/2021אפשר לקחת יחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיובית וזיהוי על ידי בדיקותשני24/03/2021
מה זה בטא חיובית לא הבנתי..
יש לזה מספר שאפשר לדעת / לזהות על פי בדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערך מעל 10 נישב לחיובי הערך אמור להיות בהלימה עם גיל ההיריון ומספר העוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך לקחת שוב חומצה פולית?אני24/03/2021
שלום רב, אני בשבוע 13 כבר בלי תמיכה. הבוקר לקחתי פרנטל פלוס שמכיל בין היתר 1 מ"ג חומצה פולית ובדיוק שעה אחרי היתה לי הקאה. האם עלי לקחת שוב חומצה פולית או שזה הספיק להיספג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא צריך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון בזמן טיפולי הפריה בת 35גלי24/03/2021
שלום אני נצאת בטיפולים הפריה חוץ גופית רציתי לדעת עד כמה עישון בזמן טיפולים פוגע בסיכויים להכנס להריון אני בת 35 מעשנת סיגריה ביום
אני מודעת לכך שלא מומלץ לעשן בזמן הטיפולים ובכלל אני נמצאת במצב של לחץ ורק סיגריה פעם ביום מרגיעה אותי
האם יש סיכון בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיגריה ביום לא תזיק אולם עישון כרוני בהחלט יש לו אפקט מצטבר ברבות השנים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפא עובר ספציפי... נשמח לדעתכם קצת בלחץשיר24/03/2021
נוטלת אסטרופם מיום 3 לווסת,
היום התחלתי אנדומטרין לקראת החזרת עובר pgd.
עשיתי בדיקות דם ומעקב זקיקים היום אתמול היה זקיק 11 והוא נעלם היום -
חשוב לנו לבדוק שלא היה ביוץ טבעי עם ביצית חדשה...
האם יש דרך לדעת בבדיקות דם / זקיקים אם בייצתי גם טבעי ? שכן רמת הפרוגסטרון בוודאי תעלה בגלל הפרוגסטרון שאני לוקחת..
במידה והאסטרדיול והlh נשארים באותה רמה אנחנו יכולים להיות רגועים שהריון בעזרת השם הוא של עובר הpgd שמוחזר?
זה שהזקיק מאתמול נעלם אומר משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנוהג הוא לבצע בדיקה לקראת התחלת נטילת הפרוגסטרון ואם הערכים נמוכים הרי שההליך תואם את הציפיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בבטא בבדיקהדננה24/03/2021
אני בטיפולי פוריות ivf מה יכול להביא לשינוי בבטא כדי שכן יהיה הריון ? מה עוד ניתן לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מהבחינה האישית להיות אופטימית חאכול בריא ולהתנהל כרגיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא והריון- הריון כימי וערכי בטאמילה24/03/2021
אם אין הריון כימי בכלל ולרוב הבטא נשארת על 7 זה מעיד על מה?
ולחלופין אם אשה מגיעה להריון כימי האם זה בהכרח מעיד על רזרבה שחלתית לא נמוכה ועל הצלחה עתידית בוודאות?
ועוד שאלה מה מדד טוב לדעת שיכול להיות הריון הלוואי בעזרת השם הריון כימי כזה או אחר או בטא 7 שיוצרת לפעמים ?
מחפשת תקווה אמיתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי הנתונים שאת מוסרת בשלב זה אין לראות בהם אינדיקציה לפרוגנוזה טובה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה הריון כימי- כיצד נראה בבדיקות?טינה23/03/2021
מה זה הריון כימי? מה זה אומר?
איך הוא נראה בבדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימי
פרופ` דוד בידר23/03/2021בדיקת בטא חיובי שעולה ומיד אחרי 3-5 ימים יורדת.
ההריון שבו ערכי בטא עולים בערכים לא גבוהים ויורדים הם הריון, שנצפה בבדיקות דם כימיות ,ולכן הוא רק כימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טינה24/03/2021האם לאחר 10 ימים עשיתי בדיקה להריון האם 7 בבטא זה הריון כימי ( אין לי מושג אם עלה כי עשיתי בדיקת הריון רק לאחר 10 ימים..
איך אפשר לדעת ?
ה lh זה משהו שייתן לי מידע על זה לאחר החזרת עוברים כדי להבין אם יש עלייה כמו שאמרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר24/03/20217 זה לא הריון ודאי ויש רק לחזור על הבדיקה לפני שאומרים משהוא.
ל LH אין קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לפנות למומחה + פרופיל הורמונליאלה23/03/2021
שלום רב,
אני בת 30 ובעלי ואני מנסים להיכנס להריון כבר חצי שנה. אני בטוחה שבכל החודשים תזמון יחסי המין היה מוצלח. אשמח לדעת באיזה שלב היית ממליץ לפנות למומחה? האם לחכות עוד חצי שנה או שסביר לפנות לפני? בינתיים עשיתי פרופיל הורמונלי ביום השלישי לווסת ובו נמצא:
FSH: 9.7
E2: 206 pmol/L
LH: 4
AMH: 14.4
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי
פרופ` דוד בידר23/03/2021צריכה לפנות עכשיו.
הפרופיל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולות ועישון במהלך הנטילהGalit22/03/2021
האים מסוכן לקחת גלולות לפרק זמן קצר כשבועיים לבחורה שמעשנת ? מעשנת אבל לא כבדה 5 סיגריות בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
פרופ` דוד בידר23/03/2021סיכונים נמוכים ביותר.
לזמן קצר לא יקרה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בתחילת הריון לאחר החזרת עובריםיעל22/03/2021
שלום פרופ'
שבוע 5+6 לאחר החזרת עוברים טריים.
3 בדיקות בטא תקינות (שילשה עצמה ויותר בין הבדיקות), פרוגסטרון מעל 190. אולטרסאונד תוכנן לשבוע 6+2.
היום במפתיע דימום אדום של דם טרי בכמות מרשימה על הנייר והתחתונית אבל לא באסלה.
פניתי למיון. עד ההגעה למיון (כשעתיים אחרי תחילת הדימום) כבר לא היה דימום.
לא נמצא מקטר הדימום, רק שארית דם ישן.
באולטרסאונד שק הריון, שק חלמון, קוטב עובר עם דופק תואם גיל הריון.
כמו כן שחלה שמאל מוגדלת במראה לאחר שאיבת ביציות, זרימות תקינות. נוזל חופשי באגן בכמות קטנה.
שוחררתי להמשך מעקב בקהילה כמתוכנן והמשך תמיכה ללא שינוי (לא נערכו בדיקות דם במיון).
1. מה סיכוי של הריון כזה להמשיך תקין?
2. האם אני צריכה להתנהל כעת אחרת או שאפשר להמשיך לתפקד כרגיל?
3. האם אפשר להניח שאם הפרוגסטרון היה תקין בבדיקות הראשונות התמיכה טובה או שיתכן ואני זקוקה כעת לתוספת?
4. מה משמעות הנוזל באגן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר23/03/20211.הסיכויים טובים מאוד.
2.תלוי מה את עושה. הייתי ממליץ 3 ימים לנוח יותר.
3.בדיקת פרוגסטרון בכלל מיותרת וכשיש דופק ,בהרבה מקומות מפסיקים תמיכה.
4.אין שום משמעות לנוזל באגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6.6 דופק 2 עובריםלי22/03/2021
הבנתי ששקיפות עושים בין שבוע ל 11 עד שבוע 14.
והבנתי שבדיקת דם לא עושים בסמוך לשקיפות כי זה 2 עוברים, אבל לא כל כך הבנתי מה לעשות.
צריך מרפאת הריון בסיכון? האם כל רופא מעקב הוא רופא של תאומים?
אני ממש התבלבלתי כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר23/03/2021הריון תאומים הוא הריון בסיכון עקב החשש ללידה מוקדמת ויש להיות במעקב במרפאה לסיכון גבוה.
כאשר עושים שקיפות עורפית עושים דם בדיקות דם למרות שזה תאומים כי ניתן ללמוד, לא תמיד, האם ההריון מתקדם באופן תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה שבוע צריך להיות במרפאה בסיכון? צריך לשם הפנייה?
לי23/03/2021ועוד שאלה קטנה, ידוע לכם אם יש בסורוקה/ברזילי? והם טובים שם?
תודהה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר23/03/2021בכל בית חולים יש יחידה לסיכון גבוה.
כדאי לקבל הפניה מרופא מטפל כבר עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול דופסטון ומחזור- לאחר טיפול החזרת מוקפאיםתהילה22/03/2021
שלום רב,
לפני כשבוע הפסקתי טיפול להחזרת מוקפאים כיון שהרירית ירדה.
הרופא נתן לי דופסטון ל 5 ימים.
כבר עם הפסקת הטיפול והתחלת הדופסטון החלו דימומים לא סדירים. שנמשכו כ 5 ימים.
האם יכול להיות שהגיע מחזור למרות הדופסטון או במקביל לנטילת הדופסטון?
איך יודעים אם מדובר במחזור או בדימום אחר?
היום בבדיקות הדם פרוגרסטרון 1.8 ואסטרדיול 120.
האם אפשר להתחיל טיפול שוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת
פרופ` דוד בידר23/03/2021לפי בדיקות הדם את בוסת ואפשר לתכנן טיפול חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים איך זה מתבצעלאה21/03/2021
שלום פרופסורים
אני מתחילה השבוע טיפול החזרת מוקפאים לאחר שהטיפול הראשון לא הצליח( הייתה לי שאיבה והחזרה )איך זה מתבצע? האם זה אותם כמויות של הורמונים? זה ביום הביוץ?
תודה רבה רבה והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקפאים יכולים חהיות מוחזרים על בסיס המחזור הטבעי או באמצעות טיפול הורמונלי תחליפי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומי קובע אם זה טבעי או ההורמונאלי? והאם העוברים מוחזרים ביום הביוץ?
לאה21/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל אף - האם ניתן להשתמש אחרי חודשל21/03/2021
שלום
הייתי בטיפול פוריות שחא צלח לפני כחודש.
שמרתי בקירור גונאל אף 900 ונוצר לי ממנו 450 או קצת יותר האם ניתן להשתמש עכשיו כשמתחילה סבב חדש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרי עד חודש ממועד התחלת השימוש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)