מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זמן בו חולפת ההרדמה בטיפול שאיבהשירי02/03/2021
כמה זמן אחרי טיפול שאיבה תחלוף ההרדמה לגמרי ?
אני שואלת כדי לדעת אם לחזור ברכב ולדעת שזה חלף לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
פרופ` דוד בידר03/03/2021ההרדמה חולפת ברגע שמתעוררים לחלוטין וזה לוקח סביב השעה וחצי.
אל היות ויש, לפעמים, תופעות של הרדמה מאוחרות , כמו חולשה, בחילות וכן יש תופעות מהשאיבה כגון כאבי בטן, הרגשת חולשה,אי נוחות ועוד , ולכן רצוי שמישהוא ילווה אותך בנסיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טייזקס-אני נשאית ובעלי לא..מורן02/03/2021
האם לפני החזרת עוברים המעבדות בודקת את זה שהעובר לא יהיב נשא של הטייזקס?
אם אני נשאית ובעלי לא, מה הסבירות שזה יעבור לעובר?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיי זקס
פרופ` דוד בידר03/03/2021לא בודקים עוברים.
זה לא יעבור לעובר כי צריך ששני ההורים יהיו נשאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת ההחזרה ביום ההחזרה טיפולי פוריותטלי02/03/2021
האם בטיפול פוריות אחרי שאיבה יכול הרופא לבחור את שעת ההחזרה או לחלופין שאני אוכל להגיד לו קצת מראש כמובן כשהוא אומר לי את יום ההחזרה, אם אני מעדיפה באותו יום של ההחזרה שההחזרה תהיה לצורך העניין בשעה מאוחרת באותו יום שנקבעה ההחזרה ?
פשוט ההחזרה יוצאת ביום שהייתי מעדיפה זה יהיה מאוחר יותר בכמה שעות ולא בבוקר ממש
זה משהו שאפשר לבקש ? או שזה משהו שהוא באיזה סדר מסויים של מטופלים מטעם המרפאה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת
פרופ` דוד בידר02/03/2021אפשר להחזיר בבוקר או בערב וזה אותו הדבר, רק שאת והרופא צריכים שזה יתאים לשניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה 16.2, אוביטרל 17.2, 2 עוברים בני 3 ימיםלי02/03/2021
בדיקת דם בתאריך 2.3:
בטא 670.1
אסטרדיול 1995.36 pg/ml
פרוגסטרון 185.67 ng/ml
Lh 0.5 mlu/ml
חוזרת על בדיקת דם ב 4.3
הבטא לא גבוהה מדי? יכול להיות שזה בעקבות אוביטרל?
זה מעיד על תקינות הריון או כמות עוברים?
כמה בטא צריך להיות ב 4.3 בשביל לראות שזה אכן תקין?
יש עדיין סיכוי לכימי/מולארי/חוץ רחמי?
פשוט פעם ראשונה בבטא כזו גבוהה וחייבת לציין שהלחץ חוגג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר02/03/2021הבטא נעשתה אחרי 14 יום ואי חא גבוהה.
צריכה לפחות להכפיל את עצמה.
בשלב זה זה לא הריון מאחד שציינת ולא לפי הבטא קובעים זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת אבל לא כל כך הבנתי את תשובתך..
לי02/03/2021זה לא הריון מאחד שציינתי? הכוונה שרק באולטרסאונד יהיה ניתן לראות אם אכן זה לא מה שציינתי?
ואחרי 14 יום היא לא גבוהה? לא הבנתי תמשפט כל כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת
פרופ` דוד בידר02/03/2021הבטא לא גבוהה.
את שואלת על כל סוגי ההריון. זה לא הריון מולרי ולא כימי ולא אחר בשלב זה.
בדלב זה הבטא חיובית בערכים תקינים ליום 14 אחרי ההחזרה.
רק הבטא החוזר יכול לתת תמונה להתפתחות תקינה של ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום (3.3.21) בטא 1614.6 ופרוגסטרון 150.47
לי03/03/2021הבנתי שהעליה תקינה, אבל ברצוני לשאול באיזה שבוע אני והאם זה תקין לאותו שבוע?
ועוד שאלה קטנה, אני עושה בדיקות בטניות בלבד, מתי אני יוכל לראות דופק ומיקום שק באולטרסאונד בטני..
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום
פרופ` דוד בידר03/03/2021סביב שבוע 8 דרך הבטן
את בשבוע 5
הבטא עלתה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות שאיבה והחזרה- זמן מתאיםטלי01/03/2021
בטיפולי פוריות בשאיבה והחזרה - החזרה עדיפה אחרי 4 ימים על פני יומיים או שלושה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי
פרופ` דוד בידר02/03/2021לרוב ההחזרות הן בין יום 3-5 וזה תלוי בדעת הרופא המטפל שלך.
יש המצדדים ביום 5 כבחירה המועדפת.
אני חושב שהחזרה ביום 3 או 4 או 5, כולן טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והחזרה בטיפולי פוריות- זמניםדנה01/03/2021
יש לי שאלה שרציתי להבין בטיפולי פוריות אחרי שאיבה ושצריך לעשות גם החזרה האם ניתן לבקש מרופא החזרה ביום אחר .. למשל אחרי 4 ימים האם בכלל זו אופציה לבקש מרופא דבר כזה או שזה נתון רק להחלטתו ??
ובמידה וכן , ניתן לבקש מרופא על יום מסויים שיותר נוח לי להחזיר (לא אחרי שבוע כמובן ) אבל נגיד אחרי 3-4 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר02/03/2021ניתן להחזיר יום 4.
הדבר תלוי , כמובן, ברופא המטפל ,במה הוא מאמין והאם יום מסויים נוח לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתית נמוכה בת 37.5נילי01/03/2021
שלום רב,
אני בת 37.5, ילד בן שנה ו 10 חודשים מהריון ספונטני ללא קושי מיוחד (תוך כחצי שנה של נסיונות). לפני מספר חודשים התחלנו לנסות להיכנס להריון שני ולאחר מספר חודשים ללא הצלחה ביצעתי בדיקות שהצביעו על רזרבה נמוכה:
FSH 15.5 (בבדיקה חוזרת 11)
AMH 0.33
AFC 6 זקיקים בסך הכל (3 בכל צד)
יצויין כי הבדיקות הנ"ל בוצעו בזמן שעוד הנקתי / מעט לאחר הפסקת הנקה.
בשל התוצאות הנמוכות התחלנו טיפול IVF. בטיפול הראשון היה זקיק מוביל אחד לאחר הזרקת מונופור 300 ולכן לא המשכנו לשאיבה.
אשמח לדעת מה הסיכויים שלי להריון לאור התוצאות הנ"ל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות הרזרבה הנמוכה,בגילך סיכוייך להרות עדיין טובים למדי,ככל שגיל המטופלת נמוך יותר השפעת הרזרבה קטנה בייס לשיעורי ההיריונות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאה וקיו 10 מי יכול לתת מרשם?אנונימית28/02/2021
שלום רב
הרופא שלי חושב שהנ"ל יכולים לשפר את מצבי אך לא מסכים לתת לי מרשם כי אומר שלא מספיק ראה על זה מחקרים (אין ספק שהסתירה בין ההמלצה לבין הסרוב לתת מירשם תמוהה). השאלה היא מי יכול לתת לי הפניה? הרופא משפחה והרופא נשים גם אמרו שאינם יכולים אז מי כן? אני לא מבינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאה
פרופ` דוד בידר01/03/2021שניהם יכולים אך שניהם, משום מה לא רוצים , לא ברור לי למה.
בכל אופן רופא שממליץ על התכשירים יכול לתת.
אישית קשה לי להבין את הרופא שלך.
תנסי רופא נשים אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הצלחה בטיפולים לאחר גרידהאלין28/02/2021
לפרופסור שלום רב,
הנני בת 41 וחצי, יחידנית.
בחודש נובמבר האחרון עברתי גרידה עקב הפסקת דופק לתאומים.
כעת לאחר מזה שני טיפולים ללא תוצאות חיוביות.
היסטרוסקופיה תקינה. רירית 10-11 לקראת החזרה. מוציא סביב 10 ביציות בסבב,
נתוני זרע בשני הטיפולים פחות טובים מהטיפול ממנו הריתי.
האם ייתכן שעקב הגרידה, אחת החצוצרות נסתמה וכעת מפרישה נוזל אשר פוגע בהשרשה? מה יכולה להיות סיבה לאי הצלחות עוקבות בטיפולים? כואבת ומתוסכלת שכבר לעולם לא אצליח להרות וללדת ?
תודה מראש,
אלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הצלחה
פרופ` דוד בידר01/03/2021עיקר האי הצלחה קשורה לגילך. טיב הביציות יורד עם הגיל , ומעל גיל 40 סיכויי ההריון יורדים וסיכויי ההפלה עולים.
היות והרית סיכוייך יותר טובים, אך עדיין סיכויי השרשה בכל מחזור הם לא גבוהים.
לכן כל עוד התוצאות של ההפריה טובות ,יש סיכויים לקליטה, אלא שאף אחד לא יכול להגיד בדיוק את הפרוגנוזה.
לכן יש להמשיך להחזיר עוברים בתקווה שזה יקרה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרי החזרה עוברים מוקפאיםמירי28/02/2021
13 ימים על החזרת שני עוברים מוקפאים בני 5 ימים
בטא 1906
האם יכול להעיד על תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
פרופ` דוד בידר01/03/2021קשה לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמנאלי גיל 36 שחלות פוליציסטיותמירי28/02/2021
שלום אני רווקה ללא ילדים בת 36.3
ברקע חשד לאנדומטרזיוס ושחלות פוליצסטיות
עשיתי כמה בדיקות להערכת רזרבה, אודה לדעתך עד שאלך לרופא
יום 3 לוסת פרופיל הורמנאלי fsh 7.6, e2 150
Amh 4.9 יום 1 לוסת
בדיקת א"ס ביום 4 לוסת שחלה ימין afc 10 שחלה שמאל afc 11
אני מנסה להבין מה מצבי כי מצד אחד יודעת שעליי למהר עם הריון בגילי ומאידך לא חוששת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר01/03/2021הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמנלי ביום 3 לווסתאדל28/02/2021
ילדתי לא מסמן את בתי הקטנה לחר 3 חודשי ניסיון טבעי וכשנה מנסה להיכנס להריון להלן פרופיל ביום 3 לווסת אסטאודיול 142
Lh 6.5
פרולקטין 178.2
Tsh 1.84
טוסטרון 0.60
פרוגסטרון 2)
Dhea sul 1.69
Fsh 18.4
T3 5
T4 14.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתוני הרזרבה השחלתית שלך מצביעים על רזרבה נמוכה,בצעי גן בדיקת AMH על מנת חבסס אבחנה אמינה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמנלי ביום 3 לווסתאדל28/02/2021
ילדתי לא מסמן את בתי הקטנה לחר 3 חודשי ניסיון טבעי וכשנה מנסה להיכנס להריון פרופיל ביום 3 לווסת
אסטאודיול 142
Lh 6.5
פרולקטין 178.2
Tsh 1.84
טוסטרון 0.60
פרוגסטרון 2)
Dhea sul 1.69
Fsh 18.4
T3 5
T4 14.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר28/02/2021ה FSH מוגבר
צריכה לברר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון שלילית?שני28/02/2021
שלום וברכה, עשיתי בדיקת הריון ביתית בבוקר לאחר 12 יום מהחזרת עובר בלסטאוציסט ויצא פס אחד כהה ואחד חלש, האם זה אומר שהתוצאה שלילית ואין טעם לבצע בדיקת דם עוד יומיים? תודה מראש על המענה
צירפתי תמונה של הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר28/02/2021תעשי בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה יצאה לך חיובית
אורית28/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה
פרופ` דוד בידר01/03/2021בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שני02/03/2021בדיקת דם אחרי 14 יום, יצא בטא 1000 :) ממש תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון קורונה שני לפני או אחרי בטאLilit28/02/2021
היי,
האם אתה ממליץ לדחות את החיסון השני לאחר בדיקת הבטא הראשונה ( שבועיים לאחר השאיבה) , כרגע צריכה לקבל את החיסון השני כחמישה ימים לפני הבטא .
בהנחה שכן חומרים מהחיסון עוברים ( כי אין עדיין שלייה) . האם לעובדה שהעובר יתפתח יותר וכבר ניתן לזהות בטא יש משמעות בהגנה במידת הצורך ( גם מחומרי החיסון וגם מתופעות הלוואי כמו חום , צמרמורות, כאבים וכו) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` דוד בידר28/02/2021להתחסן לפי התאריך שקבעו לך להתחסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)