מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר בין שינוי הווסת לניתוח כריתת חצוצרותטליה17/03/2021
ערב טוב,
עברתי לאחרונה ניתוח כריתת חצוצרות ,
מאז, קיבלתי שתי ווסתות , שתיהן שונות "באופיין" מהווסתות לפני הניתוח-
מאז הניתוח שתי הווסתות עם מעט מאוד דימום וכן רק יומיים (לעומת חמישה ימים).
וכן אין לי כמעט כאבים, מה שבעבר הייתי סובלת מכאבים שהצריכו משככים.
הדימום המועט ווסת שהיא רק יומיים, האם זה מעורר דאגה ? או שתקין ואפשר להמשיך בטיפולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
פרופ` דוד בידר18/03/2021יכול להיות קשר בין הניתוח לתופעות שאת כותבת.
את יכולה להמשיך בטיפולים .
בטיפולים המחזור החודשי המחזור נשחט על ידי התרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון בתחילת ההריון אחרי החזרה של בלסטו קפואיםמרי17/03/2021
שלום
מה טווח ערכי פרוגסטרון תקינים שאמורים להיות בשבוע 4 כאשר בטא ראשונה 230 שזה 10 יום אחרי החזרה של 3 בלסטו קפואים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר18/03/2021לאחר החזרת עוברים את מקבלת תמיכת פרוגסטרון לכן הערכים יהיו גבוהים ממה שיש בהריון רגיל.
באופן כללי אם ההריון תקין , השליה מפרישה פרוגסטרון בכמות מספקת, ואם ההריון לא תקין רמת הפרוגסטרון תתחיל לרדת ושום תמיכה לא תעזור.
רמות ההריון בהריון רגיל עוברות את ה 15 ילדות ועולות עד שבוע 10 להריון, כאשר אצל כל אישה הערכים הם אישיים.
לכן חשובה עליית הבטא ולא הערכים של פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5+5 נצפה שק הריון, לא נצפה שק חלמון, האם זה תקין לשבוע זה?רון16/03/2021
אולטרסאונד בטני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר16/03/2021מהבטן הראיה קשה בשבועות אילו
יש לחזור כעל הבדיקה בשבוע יותר מתקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמורים לראות שק חלמון ולשמוע דופק בשבוע כזה?
רון16/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמורים
פרופ` דוד בידר17/03/2021בדיקה דרך הבטן בשבוע זה לא ידגים , לרוב, דופק.
אולי היה קושי גם במציאת שק חלמון.
פשוט יש צורך לבדוק בהפרש של שבוע ואז להתרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה - מתח נפשי קיצוני והפלה.נועה16/03/2021
שלום רב פרופ' אשכנזי / פרופ' בידר,
הריון תקין שנצפה בו דופק וגודל עובר תואם שבוע... הפלה שבוע 11... כאשר ערב *לפני* הפלה היה חום 38 ויומיים לפני הפלה דימום קל. ביום ההפלה דימום מאסיבי.
השאלה : במהלך ההריון וסמוך להפלה, חוויתי מתח ודריכות רבה, לפני שהודיעו על מוות במשפחה. ** הרגשתי גלגול עז בבטן ברגע שהתבשרתי על הודעת הפטירה. הייתי משותקת מהלם ** והתקף חרדה Panic Attack קשה מאוד מלווה בתסמינים פיזיים : אי יכולת לנשום ודפיקות לב מואצות. האם המתח הרב, והחרדה הקשה שליוו אותי *ימים רבים* הם הסיבה להפלה ?
תודה רבה, נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקשר בין מצב נפשי והפלות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2021מחקרים לא מעטים דנו בשאלת בקשר בין הפלות וסטטוס נפשי של האישה והנושא כלל מורכבותו עדיין פתוח למחקר אם כי מספר מאמרי מפתח הדגישו את הקשר האפשרי בין post-traumatic stress disorder (PTSD) מצב העלול להגביר את הנטיה להפיל בעקבות אירוע כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה - מתח נפשי קיצוני והפלה.נועה16/03/2021
שלום רב פרופ' אשכנזי / פרופ' בידר,
הריון תקין שנצפה בו דופק וגודל עובר תואם שבוע... הפלה שבוע 11... כאשר ערב *לפני* הפלה היה חום 38 ויומיים לפני הפלה דימום קל. ביום ההפלה דימום מאסיבי.
השאלה : במהלך ההריון וסמוך להפלה, חוויתי מתח ודריכות רבה, לפני שהודיעו על מוות במשפחה. ** הרגשתי גלגול עז בבטן ברגע שהתבשרתי על הודעת הפטירה. הייתי משותקת מהלם ** והתקף חרדה Panic Attack קשה מאוד מלווה בתסמינים פיזיים : אי יכולת לנשום ודפיקות לב מואצות. האם המתח הרב, והחרדה הקשה שליוו אותי *ימים רבים* הם הסיבה להפלה ?
תודה רבה, נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר16/03/2021קשה לדעת אם ההפלה נובעת מהארוע שקרה.
יש סיבות שונות להפלות. את כותבת שהיה גם חום כך שיכול להיות שהסיבה קשורה לזיהום כלשהוא או לאי תקינות העובר.
אני אישית לא חושב שמתח קיצוני גורם להפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי בת 41 יום שני לווסתשביט16/03/2021
שלום דוקטור. בת41, ביצעתי פרופיל הורמנאלי ביום השני לווסת לקראת התחלת טיפול ובהנחיית הרופאה המטפלת ולהלן תוצאותיי :
fsh-8.6
lh-7.1
estradiol -119.6
progesterone -4.2
האם תקין והאם נדרש להעמיק בבדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר16/03/2021הפרופיל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שביט16/03/2021תודה פרופסור יקר,
רופאת המשפחה ביקשה שאסב את תשומת ליבו של רופא הפריון לערך הפרוגסטרון, אמרה שלטעמה מעט גבוה ואלי כדאי להתייעץ להורידו לפני תחילת הסבב. האם כך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה באמצע פוריותטלי15/03/2021
שאלה , אני בטיפולי פוריות אחרי החזרה לוקחת דופסטון וסינרל ויש לי לעשות בדיקת דם להריון יום לפני יש לי ללכת ולעשות אצל רופא הנשים קולונוסקופיה של אחרי פאפ (פאפ כבר עשיתי לפני)
האם אפשר או שזה יכול להפריע שם .. או שעדיף לדחות את זה ולעשות את זה אחרי שאקבל תשובה של בדיקת הדם להריון ?מקווה שאני בהריון בעזרת השם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר ב קולפוסקופיה,אין מניעה לבצע את הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לאחר החזרה
טלי15/03/2021זה לא יכול לעשות בעיה שמכניסים את המכשיר ? אני בטיפול פוריות והכל רגיש ורוצה שזה יצליח לי בעזרת השם ההחזרה שנעשתה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטעמי אין כל בעיה אם הפעולה נעשית בצורה מבוקרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר18/03/2021את מתכוונת ל קולפוסקופיה.
קולונוסקופיה זה בדיקת מעי גס.
אין בעיה לעשות קולפוסקופיה בהריון, כלומר בדיקת צוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטורן גבוה 4.1נטלי15/03/2021
שלום,
ביצעתי פרופיל הורמנלי ביום השלישי למחזור ותוצאת הפרוגסטורן יצאה 4.1
חשוב לציין שאני בת 42.3 לאחר סבב ivf שכשל
האם תוצאה זו גבוהה ומחייבת הורדת הערך כדי להצליח בטיפול הבא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאה אכן גבוהה ליום המחזור,יש לברר מדוע?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
נטלי15/03/2021תודה על המענה. מה נדרש לעשות כדי לברר זאת?
והאם זה עלול לפגוע בסבב הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלית בטא ואולטרסאונדיעל14/03/2021
שלום פרופ'
הוחזרו 3 עוברים יום 3.
11 יום אחרי ההחזרה בטא 225
13 יום אחרי ההחזרה בטא 638
16 יום אחרי ההחזרה בטא 2634
פרוגסטרון כל הפעמים מעל 190.
נקבע לי אולטרסאונד לשבוע 6+2, מבחינת המרפאה אין צורך להמשיך בדיקות בטא.
בעברי 2 הריונות בהם הבטא התחילה תקין ובשבוע 5 ההכפלות כבר לא היו שלמות. בהמשך עובר קטן לגיל ההריון, דופק רק בשבוע 7 והפסקת דופק בשבוע 8. ציטוטק.
1. האם עליות הבטא כעת תקינות? העליה לא מהירה מידי?
2. לאור עברי, האם כדאי להמשיך מעקבי בטא או להמתין לאולטרסאונד?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכול נראה תקין,בדיקות הבטה בשלב זה אינן מעידות על טיב ההיריון-פעלי לפי ההמלצה שקיבלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,מחזור מועד אודה לתשובהסתיו14/03/2021
מה יותר מעיד על בעיה- מחזור שמקדים בשבוע או מאחר בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` דוד בידר14/03/2021שניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,מחזור מועד אודה לתשובה
סתיו15/03/2021תודה על המענה..אז מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
פרופ` דוד בידר16/03/2021מה זה מפריע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,מחזור מועד אודה לתשובה
סתיי16/03/2021זה מפריע כי א. המחזור מפתיע ואי אפשר לדעת מתי יבוא וככה אי אפשר לתכנן דברים כמו טיול למשל...
ב.מפריע להריון אני מניחה...
השאלה למה זה קורה ומה ניתן לעשות, אם בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר16/03/2021אם את בגיל המתאים אםשר לקחת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה דקפפטיל דחוף יש למישהי ?סיון13/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

בנות יקרות-נא להתגייס לעזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמנאלי גיל 36מאיה13/03/2021
שלום רב,
בת 36 אלו תוצאות ליום 3 לוסת
Fsh 7.6
E2 148
הבנתי שהe2 מעט גבוה לוסת, זה אומר בעצם שה fsh גבוה ממה שנמצא בבדיקה?
שנה שעברה הוא היה 118 ו fsh 5.9, האמת שכל השנים ה fsh היה 5.9. האם חלה ירידה ברזרבה השחלתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרופיל ההורמונלי עדיין בטווח התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמנאלי גיל 36
מאיה13/03/2021תודה...אני יודעת שהוא בטווח, השאלה איך נחשבת הרזרבה השחלתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפי הנתונים שנמסרו נראה תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות. ......Rachel12/03/2021
האים יש סיכון בנטילתת גלולות בשם יאז קראתי עליהם שמי שלוקח אותם עלול לסבול מקרישיות דם וגם התקף לב ואפילו למוות שהן לא בטוחות אני מעשנת מעט.. אשמח לשמוע מה אתה אומר תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
פרופ` דוד בידר13/03/2021כל סוגי הגלולות יכולות לגרום לתופעה של יצירת קרשים , אך התופעה נדירה.
אם יש סיפור משפחתי של התופעות, כדאי לבדוק גורמי קרישה טרם לקיחת הגלולות.
יאז היא גלולה טובה אך התופעות שאת ציינת נדירות ומופיעות בנשים עם נטיה גנטית לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילה
גלולות13/03/2021לטווח קצר לקיחה של שבועיים גם עלולה להיות מסוכנת? בעברנטלתי גלולות בלי בעיה אבל בשם אחר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילה
פרופ` דוד בידר14/03/2021לא תהיה בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מולארי בעברנעמה12/03/2021
לפני שלוש שנים היה לי הריון מולארי מלא.בוצעה גרידה ובטא ירדה בלי שנזקקתי לכימוטרפיה.חצי שנה אחרי נכנסתי להריון וילדתי בן בריא בניתוח קיסרי.כרגע אני שנה אחרי לידה ושוקלת עוד הריון.מאוד מפחדת מהריון מולרי חוזר. האם אני בסיכון מוגבר לעוד הריון מולארי.?האם ניתוח קיסרי מגביר את הסיכון לפתח מחלת טרופובלסט אם יש הריון מולארי?
אני בת 41.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולארי
פרופ` דוד בידר13/03/2021ניתוח קיסרי לא מגביר ולא קשור להריון מולרי.
מי שהיה לה בעבר הריון מולרי היא בסיכון מוגבר להריון מולרי חוזר רק שזה נדיר.
אני חושב ,שנדיר, יכול להיות לך שוב אך רוב הסיכויים שלא וגם אין ברירה אחרת והדברים לא ניתנים למניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות רחם.רות12/03/2021
שלום,
אני נמצאת בטיפולים (הזרעות עם גונאל f) במשך חצי שנה
החלטנו בעצת הרופא עקב דימומים לעשות הפסקה של חודש ולעשות בדיקת פאפ וקולפוסקופיה - שיצאו תקינות
וסת אחרונה הייתה ב- 4/2
כבר שבוע שאני מרגישה בעיקר בלילה התכווצויות ברחם, ממש כמו כאבי מחזור שבאים בפתאומיות וגם הולכים בפתאומיות, אין דימום והמחזור לא מגיע.
יש לציין כי המחזור שלי אף פעם לא היה סדיר לכן אני לא יודעת להגיד אם המחזור אכן מאחר או פשוט לצפות לו בהמשך,
השאלה שלי היא מה הסיכוי להיכנס להריון טבעי ספונטני ומה יכול להיות הסבר להתכווצויות שאני מרגישה?
מציינת כי אין סיבה ספציפית לאי פריון ואנחנו מוגדרים ׳לא מוסברים׳* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוציות
פרופ` דוד בידר13/03/2021זה שהמחזור החודשי שלך לא סדיר לא מכניס אותכם באבחנה של הקבוצה של אי הצלחה להרות עקב סיבות לא ברורות.
לפי מה שאת מתארת יש לך בעיה בתהליכי הביוץ.
לא נתת מספיק פרטים אך כל התופעות יכולות להיות עקב בעיות באי סדירות המחזור החודשי. אני חושב שהריון הוא הפיתרון לתחושות שלך .
טיפולי זריקות והזרעות גם מוסיפים לכל התופעות שלך.
המשך הטיפול תלוי בגילך ובכמה מחזורי טיפול והזרעה עשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצויית רחם.
רות13/03/2021בת 31, עברתי 4 סבבים,
2 סבבים עם איקקלומין ואסטרופם, זריקת אוביטרל אך ללא הזרעה רק יחסי מין מתוזמנים ועוד 2 הזרעות עם הכדורים, זריקת אוביטרל והזרעה.
בסבב החמישי התחלתי זריקות גונל f אך לאחר שמונה ימים התחיל דימום והרופא ביקש שנעצור ונבדוק את העניין ואז בוצעו בדיקות פאפ וקולפוסקופיה...
ההפסקה הייתה ב21/1, ב4/2 הייתה הוסת האחרונה
מציינת כי מרגע תחילת הטיפולים המחזור כן הגיע באופן סדיר כל בערך 28-30 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוצויות
פרופ` דוד בידר13/03/2021כל הטיפולים הללו משפיעים על מערכת הרביה ולכן יש תופעות שונות.
היום מקובל, בגילך, לעשות 3 סבבים של טיפול בזריקות ואם אין הריון לעבור להפריה חות גופית היות ובהפרחה נוכל לשמר עוד עוברים לעתיד כל עוד הביציות מתחת לגיל 35.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצויות רחם.
רות13/03/2021הבנתי, תודה ד״ר.
היית ממליץ לעשות בדיקת הריון או פשוט להמתין למחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התרחשות של היריון ספונטני אחרי טיפול IVF אינו חזיון נדיר,אם לא תקבלי עוד יומיים יש בהחלט מקום לביצוע בדיקת היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצויות רחם
רות13/03/2021עוד לא התחלתי IVF עברתי רק הזרעות, עדיין להמתין או שסבירות גבוהה המחזור רק מתעכב.
כאמור בעוד יומיים בצעי בדיקת דם חהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוצויות
פרופ` דוד בידר14/03/2021לעשות בדיקת הריון.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)