מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לרופא שלום דחוףףףףףףףףחסוייה01/03/2009
עשיתי החזרה ב 17.2 לפי החישוב שלי היום זה יום ה 12 להחזרה עשיתי אתמול בדיקה בבית ויצא חיובי קו בהיר אבל רואים 2 קווים. היום עשיתי בדיקת דם ויצא 1.00< מה זה אומר? אני יודעת שזה לא הריון אבל יכול להיות שביום ה 14 רק רואים בבדיקת דם או שזה כבר אבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא=1 - אין הריון.
פרופ' שחר קול01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי
חסוייה01/03/2009האם צריך עדיין לעשות ביום ה 14 בדיקת דם או שאפשר לוותר עליה כי אין הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול01/03/2009בדיקת דם יש לבצע 14 יום מיום השאיבה, לא מיום ההחזרה.
אם בדיקת הדם 14 מיום השאיבה היא שלילית - אין הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא שלום
חסוייה01/03/2009נראה לי שהשאיבה נעשתה ביום ראשון ה 15.2 ואני עשיתי החזרה ב 17 אז אני מבינה שאני לא בהריון אז למה הרופא שעשה את ההחזרה אמר לעשות ביום שלישי ה 3.3 ? יכול להיות שעד יום שלישי היא תעלה? או תשנה את התוצאה ואז כן יהיה הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוייה01/03/2009אני עכשיו סופרת והיום זה יום ה 14 אז יכול להיות שעשיתי מוקדם את הבדיקה? וביום שלישי היא יכולה לצאת חיובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
ליאת01/03/2009לי הוחזרו עוברים ב18 ואמורה לעשות מחר את הבדיקה מקווה בשבילך שאכן יש סיכוי להריון כי גם אני עשיתי היום בדיקה ביתית (יום קודם לבדיקת דם) ויצא קו ממש אבל ממש חלש ובכל הפורומים כתוב בעיקר מבנות עם נסיון שקו זה קו גם אם הוא חלש וגם הרופאים פה עונים שקו גם אם הוא חלש זה הריון אז מקווה שזה נכון ושמחר תצא לי בטא חיובית וגם לך. בהצלחה ולא משנה מה יהיה אל תתייאשי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויה שלום
פרופ' שחר קול01/03/2009בדיקת הבטא מבוצעת 14 יום לאחר השאיבה, כלומר 1.3 .
הדחייה ביומיים אינה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר שחר שלום
חסוייה02/03/2009לא הבנתי מה התכוונת השאלה שלי יכול להיות שעשיתי מוקדם את הבדיקה? ויכול להיות שמחר הבטא תעלה כן או לא? תודהההההההההה וסליחה על ההטרדה אני מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי?...
פרופ' שחר קול02/03/2009הסיכוי לא גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LH Urgent מה זה ההורמון הזה?שני01/03/2009
LH Urgent 3.3 מתי יש ביוץ?E2 2772
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LH
פרופ' שחר קול01/03/2009מדובר על LH
בעברית - הורמון ההצהבה.
לא ניתן לדעת מתי יהיה הביוץ על סמך הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאג'וווווווו01/03/2009
לרופאים היקרים שלום ! יום רביעי 25.2.09תוצאות של בדיקות דם ראשונות הראו בטא - 56 היום 1.3.09 תוצאות בדיקות בטא - 462 האם תקין? E2 - 1596 פרוגסטרון - 126.5 האם תקין? נא תשובתכם הזריזה אני ממש בלחץ ,רוצה כבר לדעת שהכל בסדר תודה , ג'וווווווווו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצויין!!!!!!!!!
פרופ' שחר קול01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'וווווווו01/03/2009הפרוגסטרון ירד טיפה מיום חמישי האם בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר גמור!
פרופ' שחר קול01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא01/03/2009
שלום קיבלתי 5 ימים איקקלומין שני כדורים ומהיום הרביעי 4 ימים 3 כדורי פרוגינובה. אני ביום 13 היום ובאולטראסאונד נמצאה שחלה מוגדלת 50 ס"מ וזקיק אחד של 24. האם יש סכנה במצב זה? שאלה נוספת-מדוע עודים בדיקת דם לאסרדיול אחרי פרוגינובה, הרי הכדורים מכילים את ההורמון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א שלום
פרופ' שחר קול01/03/2009אין סכנה. התגובה טובה.
לוקחים בחשבון התרומה של הפרוגינובה לרמת האסטרדיול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקתי לעצמי 5 מנוגון לירך,דחוף....שני01/03/2009
הזרקתי לעצמי אתמול 5 מנוגון לירך ימין קרוב לטוסיק,הרגשתי מועקה ובחילה,המקום של הזריקה כואב,האם זה דבר שכיח?האם מותר להזריק רק בבטן או בישבן,אתמול היה מזג אוויר סוער לכן לא הלכתי למוקד שיזריקו לי,אלא הזרקתי לעצמי.האם החומר נספג? האפ גרמתי נזק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוגון
פרופ' שחר קול01/03/2009לא נגרם נזק.
שכיח כאב מקומי במקום הזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ואנדומטריןדניאל01/03/2009
בוקר טוב, שתי שאלות ברשותכם: 1. החל מאתמול לוקחת אנדומטרין בוקר וערב - בפעם הראשונה לאחר 10 שעות נראתה הפרשה מהנרתיק שנראית כאילו כל הקפסולה התמוססה ויצאה - במה תלויה הצלחת ההחדרה (החדרתי באותה צורה בפעמיים הבאות ולא יצא החוצה כלום) האם זה אומר שבפעם הראשונה זה לא נספג? האם יש לכך השלכות? 2. אוביטרל ניתן ב : 25-2-09 לאחר טיפול בפיוריגון (כשבועיים) והזרעה ב: 26-2-09 ואני יודעת שהשאלה שכיחה אבל בכל זאת מה התאריך המוקדם ביותר שניתן לבצע בדיקה ביתית אמינה המון תודה דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל שלום
פרופ' שחר קול01/03/20091. לא ממש עקרוני, כי הטיפול באנדומטרין אינו חיוני .
2. 16 יום לאחר האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחהמלכה01/03/2009
בוקר טוב, הלילה ב 4 לפנות הזרקתי אורביטרל ומחר ב- 15:00 בצהריים אני צפויה לעשות הזרעה (לאחר השבחה). שאלתי היא.. א. האם יש צורך להימנע מקיום יחסים לפני ביצוע השבחה? הרופא שלי ביקש שאמנע יומיים לפני.. ב. אני חוששת שהביוץ לא יהיה בדיוק 36 שעות אחרי הזריקה אלא קצת לפני וכך בעצם אם נמנעים מיחסים, אנו יכולים "לפספס" את הביוץ. האם לא כדי לשכב היום? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלכה שלום
פרופ' שחר קול01/03/20091. לדעתי - לא.
2. לדעתי, כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש מיגרנהמיכל01/03/2009
בוקר טוב ,הוחזרו לי שני עוברים ב-20/02 ומאז יש לי כאבי מחזור שלא מפסיקים ,ומיום חמישי יש לי כאבי ראש-מיגרנה, האם חוץ מאקמול אני יכולה לקחת אקמול פוקוס להקל על כאבי המיגרנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מכיל אקמול פוקוס?
פרופ' שחר קול01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור להשתמש באקמול פוקוס
טלי01/03/2009אם כואב לך הראש , מותר אקמול. בעניין של אקמול פוקוס , הודיעו ביום חמישי האחרון שהורידו את אקמול פוקוס מהמדפים בגלל איזו שהיא בעיה ביצור , יש מודעה גדולה גם בעיתון של סוף השבוע לידיעת הציבור. בקיצור...לא להשתמש כרגע , אפילו לא לבן זוגך שלא בהריון:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל02/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית :-(יפעת01/03/2009
עשיתי החזרה ב18.2 אמורה לעשות בדיקת דם מחר, כמו רובנו לא התאפקתי ועשיתי אתמול בדיקה ביתית ויצא פס בהיר הבוקר עשיתי שוב ולא היה פס, האם יתכן שאחת הבדיקות שגויה? הבדיקה של היום היתה קצת מוזרה, כשהשתן החל לעבור בחלונית הוא יצר קו לאורך כל החלון בצבע ורוד וגם לרוחב את הקו שאמוור להשוות אליו את קו התוצאה ואחרי כמה דקות לא היה קו ורוד בהיר לרוחב מנגד לקו הקיים אלא שבאותו מקום היה נראה שחצה את הקו לאורך המוזר קו לבן. האם יתכן שהבדיקה מקולקלת? האם יתכן שאתמול הייתי בהריון והיום כבר לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת שלום
פרופ' שחר קול01/03/2009זו הסיבה מדוע עדיף להתאפק ולבצע בדיקת דם להריון.
פעמים רבות הבדיקה הביתית מעוררת יותר שאלות מתשובות...
קצת סבלנות, והכל יתבהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותורד28/02/2009
שלום רב, אני בת 34, אם לילדה בת 3 וחצי שנולדה בהריון ראשון טבעי ותקין. בשנתיים וחצי האחרונות שלוש הפלות רצופות בשבועות ראשונים (8, 6, 7). לפני ההפלה האחרונה ערכתי ברור שכלל היסטרוסקופיה (תקינה) קרישיות דם (תקין). בדר"כ ביוצים סדירים. בעלי עשה בדיקת זרע והתגלתה בעייה במורפולוגיה (רק 3% תקינים). כל יתר הפרמטרים תקינים. בעיית הזרע הסבירה מדוע לקח לנו שנה שלמה להכנס להריון בין ההפלה השנייה לשלישית. למרות תוצאות הבדיקות התקינות שלי, בהריון האחרון שנפל הונחיתי לקחת אספירין ואוטרוגסטן. אלו כאמור לא הועילו. 1. כדי למנוע חלילה הפלה רביעית בעתיד, האם יש בדיקות נוספות שעליי או על בעלי לעבור? אם כן, מהן? 2. האם יתכן כי בעיית המורפולוגיה בזרע של הבעל היא הגורמת להפלות? אנחנו מיואשים. בביה"ח אמרו לי שרב הסיכויים שלא ימצאו כלום שיסביר ההפלות וייתכן ואעבור הפלות נוספות בדרך לילד נוסף. תודה רבה, ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול01/03/20091. קריוטיפ (כרומוזומים) - 2 בני הזוג.
2. יתכן, אך המידע על כך במחלוקת.
3. נשמע פשטני, אך האמת שהכל עיניין של מזל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לד"רעינב28/02/2009
טיפול ראשון באיקקלומין 1 ליום מעקב :יום 6 משמאל זקיק 16 יום 7 אותו זקיק עם מס' קטנים יום 9 אותו זקיק עדין באותו גודל וזקיקים 11 12 יום 14 זקיקים 22 21 18 20 , בבדיקות ביוץ ביתית במקביל ביום 12 2 פסים ביום 13 מתחלש וביום 14 15 אין בכלל וביום 16 קניתי בדיקה דיגטלית אשר הראתה חייכן דהיינו יש שוב ביוץ? ויום למחרת כבר לא היה חייכן אשמח לקבל דעתך מה הולך פה ביוץ התחיל נגמר התחיל שוב נגמר ??אציין ביום 16 ו17 כאבים בבטן תחתונה כמו של מחזור וקיום יחסי ם ביום 12 11 14 ו117בלילה לקראת בוקר של 18 בלי קשר לתחילת חודש שאז לא רלוונטי. ושאלתי : 1. מתי לדעתך היה ביוץ באמת ביוץ ?והאם פיספסתי אם לא קימתי ביום 15 וב16 ובעצם רק ב 17 היו יחסים וגם אז לקראת בוקר של 18. 2. האם כשיש סימן לביוץ בערכה ביום חמישי בערב (יום 16 למחזור )ולמחרת אין אך היו יחסים בשישי בלילה לקראת בוקר יש סיכוי? 3.ו כמה זמן הביצית מרגע הביוץ חורגת מהזקיקי כי ה לא ברור לי אם בביוץ היא בוקעת אז יש בעצם עוד יום עד יומיים לאחר הביוץ ואז יש סיכוי יותר גדול שאז היא מחכה לזרע?כי במאמרים כתוב דוקא להיפך דהיינו לפני החריגה מהזקיק??הרופא שלי אומר תלוי מתי תחרוג יש זמן מוגדר מרגע הביוץ? אנא עזרתך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול01/03/20091. ערכות ביוץ הביתיות אינן מתוכנות לתיזמון מדויק של הביוץ, ואינן מתוכננות לשימוש ע"י מטופלות פריון.
2. יש סיכוי
3. לרוב, עדיף שהזרע ימתין לביצית (כי הוא חי יותר זמן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי שבוע לאחר ביצוע IUYאורלי כהן28/02/2009
שלום רב עשינו הזרעה לפניה הטיפול היה מורכב כלומר לקחתי אסטרופם +הזרקתי זריקות הורמונים+ אורגלוטרן+ אוביטרל ההזרעה בוצעה ב 22/02/09 וביום שישי היה דימום אני לוקחת פעמיים ביום אנדומטרין מה זה אומר שההזרעה נכשלה? להפסיק את האנדומטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי שלום
פרופ' שחר קול28/02/2009אם הדימום פסק - עדיף להמשיך בטיפול.
אם הדימום הוא כמו ווסת רגיל - עדיף להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון ה- LHלימור28/02/2009
האם הורמון ה-LH מגיע לשיאו לפני הביוץ פעם אחת??? כי הבנתי שהוא פעם עולה ופעם יורד ושוב פעם עולה ופעם יורד . אם ערכת הביוץ מראה לי תוצאה חיובית אז זה אומר שההורמון ה-LH נמצא כרגע בשיאו והביוץ צפוי להיות בעוד כ-24 שעות או גם בעוד יומיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LH
פרופ' שחר קול28/02/2009ההורמון עולה במשך כ - 24 שעות לשיא, ויורד לבסיס במשך 24 שעות נוספות.
ערכת ביוץ לא נותנת מידע מפורט זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלמאיה28/02/2009
האם בהחזרת מוקפאים על בסיס מחזור טבעי מזריקים פעמיים אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול28/02/2009עקרונית, במחזור טבעי אין כלל צורך להשתמש בתרופות. לא אוביטרל ולא תרופות אחרות.
טבעי - כשמו כן הוא, ללא התערבות.
ברור שתרופות כגון אוביטרל לא יזיקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה + הזרעהמאיה28/02/2009
אני לקראת החזרת מוקפאים על בסיס מחזור טבעי. הרופא אומר שכדאי לעשות גם הזרעה 36 שעות אחרי אוביטרל, ואחרי יומיים לעשות את ההחזרה. האמת היא שאנחנו מותשים מהטיפולים, הגענו לIVF אחרי 7 כשלונות עם הזרעות, ובד"כ ספירת הזרע נמוכה (4 מליון בתנועה). אנחנו חושבים לוותר על ההזרעה ולעשות רק החזרה, פשוט כדי לנוח עד כמה שאפשר מכל המאמצים המתישים... האם הטיפול שמשלב גם הזרעה מגדיל בהרבה את הסיכויים? מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע לוותר על ההזרעה.
פרופ' שחר קול28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)