מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתרשותשירה28/02/2009
אני לפני הפריה - יש לי ילדים בהריון טבעי היום כבר לאחר 5 שנים של נסיונות לא הצלחתי להיכנס להריון הבעיה היא זרע דליל ברצוני לשאול האם בהפרייה בע"ה האחוזי השתרשות העוברים הוא גבוהה אצלי ? ומנוחה יומיים יספיקו לעזור בהשרשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול28/02/2009הפריה חוץ גופית תשפר הסיכוי להריון.
מנוחה של יומים לא תשפיע על התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהטל28/02/2009
שלום, אני מטופלת בגונל (היום הזרקה שלישית) במינון 75 ואני מאד מקוררת. יש לי חום והתחלה של סינוסיטיס. האם אפשר לבלוע סינופד / פראמול אף (לייף)? אני מחפשת תכשיר לייבוש ולטיפול בהתקררות ובנזלת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
פרופ' שחר קול28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי איקקלומיןliat28/02/2009
אני בת 32 והתחלתי טיפולי פוריות לפני כחודשיים. הבדיקות שלי תקינות אך בבדיקת זרע של בעלי יש ריכוז ותנועה נמוכה (ביצענו 2 בדיקות כאלו ומומחה פירון גבר טוען שהמצב סביר למרות התוצאות). השבוע לקחתי איקקלומין ואני אמורה לעבור הזרעה. בעלי צריך לנסוע לחו"ל, ופה השאלה: האם איקקלומין גורם גם להקדמת מועד הביוץ או שאין קשר והוא יגיע ביום הרגיל בספירה מקבלת המחזור ? אשמח לתשובה בהקדם , אולי עוד אוכל להשפיע על מועד הנסיעה :-) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול28/02/2009לרוב, איקקלומין מעכב מעט את מועד הביוץ, אך יש סטיות ניכרות בין מטופלת לרעותה.
אם את מבייצת באופן סדיר, הטיפול באיקקלומין אינו נחוץ, ואינו משפר הסיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה- אך אני מבולבלת..
liat28/02/2009למיטב זכרוני הרופאה אמרה שהאיקקלומין (במקרה שלי) יאפשר לייצר עוד בייציות לקראת ההזרעה . האם כך הדבר, אני טועה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול28/02/2009הטיפול באיקקלומין אצל נשים מבייצות אינו מעלה הסיכוי להריון.
זו מטרת הטיפול.
לא זקיקים, לא "ביציות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב לעשות בדיקת דם שבוע מההחזרה?שרון28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לרוב - לא.
פרופ' שחר קול28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרהשרון28/02/2009
המשך שאלה: ישנן בנות שמקבלות אוטורוגסטן- כתמיכה. אני מקבלת קרינון. מתי הרופאים יודעים לתת אוטורוגסטן ומתי קרינון? (כלומר למה הרופא בחר לתת לי קרינון)? תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ' שחר קול28/02/2009שתי התרופות טובות ויעילות. הבחירה היא די שרירותית.
לוקחים בחשבון גם תופעות לוואי, וקלות השימוש. לא רק יעילות פרמקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרה שעלתה במוחיטלי28/02/2009
רופאים נכבדים שלום יש לי שאלה קצ ת מוזרה .... כידוע לכולם משנה לשנה רמת הפוריות אצל אישה יורדת , הירידה היא משמעותית בעיקר בגילאי 36 ומעלה . מה קורה כאשר אישה נקלטת להריון (הפרייה חוץ גופית ) בדיוק בגיל 38 , לוקח כידוע 9 חודשי הריון ואחרי הלידה מנסה להיכנס להריון בשנית אחרי שלושה חודשים(ע"י הפרייה ככל הנראה ), האם בשנה הזו שעברה , רמת הפוריות שלה ממשיכה לרדת , למרות שהיא בעצם בשיא הפוריות (כי היא בהריון)? האם בזמן הריון מצב הפוריות הוא סטאטי מבחינת ירידה , או שהוא יורד בכל מקרה בגלל הגיל? אני שואלת את השאלה מכייון שאני בהריון , שבוע 12 וחושבת הלאה , האם בעוד שנה למשל הסיכוי שלי יהיה זהה לסיכוי שהיה לי לפני שלושה חודשים. אני אולי קצת ממהרת .....אבל בכל זאת אודה לתשובתכם. עליי לציין שפורום זה ליווה אותי בכל תקופת ההפריות, גם כשקיבלתי תשובת בטא, גם כשהבטא בהתחלה לא ממש הכפילה...אני מעריכה מאוד את עבודתכם , כל הכבוד ישר כח!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
פרופ' שחר קול28/02/2009הירידה בפוריות אינה נעצרת בעת הריונות. או במילים אחרות: הריונות אינם מונעים ההידרדרות ביכולת הפריון, בעיקר, כפי שכתבת, מעבר לגיל 35.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות בפורום ולד"ר ישי הנכבדשני28/02/2009
1) האם מתי שמפסיקים להזריק גונל גם מפסיקים להשמין, או שההורמונים והמטבוליזם בגוף משתנים לצמיתות בעקבות הגונל באופן שממשיכים להשמין גם כאשר מפסיקים להזריק גונל? ? ? 2) למה כל כך קשה ואפילו בלתי אפשרי להוריד משקל שעלה בעקבות זריקות הגונל? ובבקשה רופאים נכבדים, ענו בכנות על שתי שאלותיי והיו גלויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת היבואן
פרופ' שחר קול01/03/2009עלייה במשקל בניסוחה היותר מדויק הוזכרה במסגרת התפרצות תופעה של גירוי יתר שחלתי במטופלות בגונדוטרופינים ואינה תופעה שמתרחשת אצל כלל המטופלות בגונאל אף.
בעלון לצרכן החדש כפי שאושר עי משרד הבריאות הישראלי תופעת העלייה במשקל כבר לא מצויינת בהקשר גירוי יתר שחלתי למטופלות פריון ולא בהקשר כללי אחר זאת לאחר איסוף נתונים לאורך שנים והערכה מחודשת של התופעה .
עלייה במשקל עודכנה לאחרונה בעלון לצרכן כתופעת לוואי רק בגברים המטופלים הן בגונאל אף והן בתכשיר HCG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכאלה
ד''ר דוד ישי01/03/2009אני מודע לדיון המאד סוער שהיה בפורום בעניין הטיפול ההורמונלי וההשמנה. מותר לאנשים לחשוב מה שהם רוצים ולהבין איך שהם רוצים את מה שכתוב , אבל בעיני הכי בעייתי ( ובעניין הזה גם את - כפי שניסחת את השאלה ) הוא התחושה של חלק מהנשים , שאנחנו הרופאים שותפים לאיזה שהיא מזימה להסתיר דברים או לכסות על עובדות. אנחנו לא משתתפים במזימה ואין לנו שום סיבה להסתיר תופעות לואי וסיבוכים של תרופות. אמרתי את זה בכל פעם שנשאלתי לגבי העניין ואומר זאת שוב. יש עליה במשקל כתוצאה מצבירת נוזלים ( בצורה הקיצונית - גירוי יתר ) אבל ככל שידוע לנו אין השפעה ישירה של התרופות על המטבוליזם בכוון של השמנה. אפשרי להוריד במשקל לאחר נטילת התרופות האלה כמו בכל מצב אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי , מדוע אם כך
שני01/03/20091) אני מתקשה להוריד 2 ק"ג שעליתי החודש (מבלי שאכלתי גרם יותר, ומבלי שהיה לי גירוי יתר שחלתי אפילו לא קל שבקלים- וזאת אני יודעת על פי בדיקות דם ומעקב זקיקים צמוד מול הרופא) ? כפי שציינתי, רק לפני 4 חודשים להוריד 2 ק"ג בשבילי היה עניין של שבוע-שבועיים, וכעת כשאני אוכלת מעט ומבוקר ביותר לא יורד ממני גרם! אני החודש ללא זריקות והמשקל לא זז! למה אם כך? 2) האם ברגע שמפסיקים להזריק גונל מפסיקים להשמין ולצבור נוזלים, או שהתופעות האלה נמשכות תקופה ארוכה גם אחרי שמפסיקים להזריק גונל, כי הגוף כבר התרגל? 3) אני מוכרחה לציין שתופעת העליה במשקל אצלי באה לידי ביטוי בריכוז השומן באיזור המותניים והבטן עד כדי כך שנוצר "צמיג" ואני בחורה רזה ולכן זה מאד בולט, וזה בסך הכל 2 ק"ג !!! (זה נראה הרבה יותר מ-2 ק"ג ומכאן דאגתי) אשמח להתייחסותך לשלש השאלות. בתודה! נ.ב- אני סבורה שאפשר גם להיות אמא וגם לשמור על הפיגורה לאחר הלידה כמו שהייתה לפניה (אין סתירה בין השניים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכאלה
ד''ר דוד ישי01/03/2009הגוף נפטר מצבירת הנוזלים תוך זמן קצר מהפסקת הטיפול. אין לי מושג למה קשה לך להוריד את המשקל של שני ק"ג . גם לי יש אותה בעיה. ובכלל אני לא מדבר על מקרים ספציפיים אלא על הכלל. תחפשי סיבות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על איזה טיפול?איריס28/02/2009
שלום רב, יש לי ילד בריא בן 3 מהריון ספונטני מהיר במיוחד. מנסים להיכנס להריון 8 חודשים. FSH 9.9 בת 31 בדיוק. על איזה טיפול היית ממליץ, חדשה לחלוטין בנושא הפוריות לא יודעת איך מתבצע ההליך ולמי עליי לפנות תודה איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס שלום
פרופ' שחר קול28/02/2009מציע להמתין עוד 3 - 4 חודשים ולפנות לרופא הנשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
ליאת28/02/2009אני עברתי החזרה ב18.2 ואמורה לעשות בדיקת דם מחרתיים וגם אני לא התאפקתי ועשיתי היום בדיקה :-) ויצא קו מאוד בהיר אחרי 10 דקות בערך, בהתחלה ממש חשבתי שדמיינתי :-) התשובה לשאלתך מעודדת גם אותי אז שיהיה בהצלחה ובטא טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטעות הגבתי כאן
ליאת28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה מנובמבר
איריס28/02/2009הבדיקה מנובמבר. רופא נשים מטפל , שגם שערך לי את המעקב הריון בזמנו לא אמר דבר על ה FSH . טען שהפרופיל ההורמונלי תקין. כיוון שעוד לא הריתי, עדיין למרות מאמצים, החלטתי להתייעץ עם אחד המומחים בחיפה. שטען שזו בעיית פוריות וכדי להזדרז. הוא מציע איקוקלומין מהיום השלישי למחזור פעמיים ביום. ואם לא ישר זריקות אין לי בעיה לקבל טיפול, להפך, אבל אני רוצה להיות בטוחה שאני מקבלת את הטיפול הנכון למצבי אני דיי חדשה בתחום. וגם ממש בשוק ממה שאמר. כי להריון ראשון נכנסתי בחודש הראשון אחרי 8 שנים של גלולות. מרגישה שאני זקוקה לחוות דעת נוספת על הטיפול שהציע, וגם על הדיאגנוזה של "בעית פוריות" אשמח אם תתן לי תקווה בשבת סגרירית זו תודה מקרב לב על תשובתך המהירה איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול28/02/2009בהנחה שאת מבייצת באופן סדיר, אני סבור כי איקקלומין אינו מתאים לך.
חוזר ומציע להמתין עוד מס' חודשים, ולאחר מכן, אם לא יושג הריון, לערוך בדיקת זרע. אם הזרע תקין - צילום רחם.
איני סבור כי יש מקום בשלב זה להתחיל בטיפול על בסיס זריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי שמבינה ולרופא שלוםחסוייה28/02/2009
אני עשיתי החזרה בתאריך ה 17.2 היום זה יום ה11 להחזרה ועשיתי בדיקה ביתית ויצא קו בהיר אחרי הרבה זמן רואים 2 קווים אבל השני בהיר מהראשון. האם אני בהריון? עשיתי גם אתמול ושלשום ולא היה קו כזה כמו של היום מחר אמורה לעשות בדיקת דם מה זה אומר שאני בהריון או לא? אני לוקחת תמיכה גם כדורים וגם נרות וגם זריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שכן
פרופ' שחר קול28/02/2009בדיקת דם מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
ליאת28/02/2009אני עברתי החזרה ב18.2 ואמורה לעשות בדיקת דם מחרתיים וגם אני לא התאפקתי ועשיתי היום בדיקה :-) ויצא קו מאוד בהיר אחרי 10 דקות בערך, בהתחלה ממש חשבתי שדמיינתי :-) התשובה לשאלתך מעודדת גם אותי אז שיהיה בהצלחה ובטא טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
חסוייה28/02/2009תודה רבה ומקווה שתהיי בהריון זה ראשון שלך?
ליאת28/02/2009הריון ראשון וIVF שני, הקודם נכשל והחזרנו מיד אחריו מוקפאים על ביוץ טבעי, מקווה שהפעם החברה' יקלטו (או לפחות אחד מהם)... אצלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!!!
מילקשייק28/02/2009שיהיה לשתיכן בהצלחה ומזל טוב. תעדכנו את כולנו בבקשה מחר בתשובה הסופית(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןסיון28/02/2009
ביום רביעי לפני שבוע וחצי 18.2 החזירו לי עוברים מוקפאים בביוץ טבעי עם תמיכה של 2 אנדומטרין בלבד. בהחזרה הקודמת שנכשלה הנדומטרין כל הזמן יצא על התחתונית מהיום הראשון של השימוש כך שקשה לי להאמין שמשהו נספג. הפעם למרות שהשתמשתי באותו אופן לא יצא כלל מהחומר חוץ מאתמול. גם הטבליה של אתמול בבוקר וגם של הערב יצאה על התחתונית כמומר מפורק בכמות כזו שקשה לי להאמין שמשהו נספג. חשוב לי לציין שככל שהימים עוברים משום מה יותר קשה לי להחדיר אותה לנרתיק, לא כואב אבל כאילו זה עוצר באמצע והמוליך לא נכנס עד הסוף. במקרה שבכל זאת כמו שנראה לי הטבליות של אתמול לא נספגו האם זה עשוי להוריד מהסיכוי להתפתחות תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון שלום
פרופ' שחר קול28/02/2009אם ההחזרה בוצעה לאחר ביוץ טבעי, הרי התמיכה עם אנדומטרין היא בעצם מיותרת.
לכן, לא ממש עקרוני אם חלק מהטבליה לא נספג.
זה לא ישפיע על התוצאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הנוכחות הרבה בפורום ועל
סיון28/02/2009המענה המהחיר. שבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורום הפריון הכי תוסס בארץ! הפיצו!
פרופ' שחר קול28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותדני28/02/2009
שלום רב, אנ יודעת שזה לא בדיוק הפורום לשאול אבל בפורומי הריון פשוט לא עונים כבר ימים...... בת 31 , ביצעתי את בדיקה בשבוע 12+0 האם כל הערכים בטווח הנורמה? האם כדאי לשקול ביצוע בדיקת מי שפיר? NT -Nuchal Translucency 1.25 MoM NT -Nuchal Translucency 1.30 mm PAPP-A 0.67MoM PAPP-A 1177 mIU/L Free Beta HCG 0.71 MoM Free Beta HCG 27.8 mg/ml תוצאות שקיפות: 1.3 מ"מ CRL 51מ"מ Maternal age- related risk 1/800 Down's syndrome risk 1/5000 Trisomy 18 risk 1/20000 תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טולי שלום
פרופ' שחר קול28/02/2009התוצאות טובות מאוד.
לפי המלצות משרז הבריאות יש לבצע מי שפיר אם הסיכון לתיסמונת דאון הוא אחד ל - 380.
לפי הבדיקות הסיכון הוא 1 ל - 5000, כלומר קטן בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשרון27/02/2009
האם גם כאשר מקבלים קרינון צריך לעשות בדיקת דם לאחר שבוע (פרוג'+ E2)? והאם שילוב של גסטון הוא אפשרי? האם הגסטון חזק יותר מהקרינון? וכדאי לקת אותו בכל מקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול28/02/20091. לא צריך בכל מיקרה, עם קרינון או עם גסטון או עם תכשיר אחר.
2. אפשרי.
3. אם קרינון עושה את העבודה, אין טעם להוסיף גסטון - רק מגביר הסיכון לתופעות לוואי לא נעימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על החזרת עובריםשרון27/02/2009
שלום, למה חלק מהבנות מקבלות אוביטרל אחרי ההחזרה וחלק לא... ?! מה תורם האוביטרל לאחר ההחזרה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול28/02/2009אוביטרל ניתן כתמיכה במצבים בהם לא נישקפת סכנת גירוי יתר שחלתי.
חלופות לאוביטרל - תכשירים המכילים פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בוסתרויטל27/02/2009
נוטלת סופרפקט ספריי (8חיצות) כ - 10 ימים. ווסת אחרונה ב - 25/1 בדר"כ מחזור ממוצע של 30 יום. (היום, היום ה - 34). האם הסופרפקט מעכב את קבלת המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות ביציותבתאל27/02/2009
האם ניתן כששואבים הביציות לדעת מה איכותן?ומתי? או שמא יודעים זאת רק עם ההפריה עצמה ולפי איכות העוברים (בהנחה שהזרע תקין ביותר) אודה לכם על התשובה המלומדת כמו כן מה ניתן לעשות על מנת לשפר את איכותן האם מבין שלל זריקות הפיריון יש המלצה על זריקה מסוימת שעשויה להטיב עם איכות הביציות( ולא רק עם הכמות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אתי
ד''ר דוד ישי27/02/2009הערכת הבייציות נעשית מיד לאחר שאיבתן. זה דבר נתון שבד"כ אינו קשור לטיפול ולכן לא ניתן לשנותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)