מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעהציפי18/02/2009
מהי הזרעה ? כיצד היא נעשית ? האם צריך טיפול בנוסף להזרעה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפי שלום
פרופ' שחר קול18/02/2009לוקחים זרע כפי שניתן ע"י הגבר, שוטפים, מסרכזים, ומרחיפים בנוזל ביולוגי מיוחד.
את הנוזל המכיל זרע שטוף מזריקים ע"י צינורית דקה לתוך הרחם.
אפשר לבצע עם או בלי טיפול נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלת טיפולאני18/02/2009
שאלתי לגבי התחלת איקקלומין וענית כי אם הבעיה היא ביוץ זה פחות קריטי. מה עוד יכולה להיות הבעיה אם לא ביוץ? היתה לי גם בעיה ברירית, האם זה ישפיע? אם אצטרך טיפול אחר בגלל הרירית הדקה האם יום6 יתאים? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ' שחר קול18/02/2009דורש יעוץ פרטני, עם כל הרקע הרלוונטי.
אם הרירית דקה יתכן ויש לשקול טיפול אחר.
אם יש ביוץ - יתכן וטיפול עם איקקלומין אינו מתאים לך.
אם הרירית דקה על רקע טראומטי, יתכן ויש לברר ע"י היסטרוסקופיה.
אם עוברים לטיפול בגונדוטרופינים ויש בעיית ביוץ, ניתן להתחיל ביום 6 של המחזור.
אם עוברים לגונדוטרופינים ואת מבייצת באופן סדיר, יש להימנע מתחילת הטיפול ביום 6 למחזור.
וכו' וכו'.
אפשרויות רבות ומגוונות, התלויות ברקע האישי הספציפי שלך, כולל התגובות של גוך לטיפולים קודמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי הזרעהרוני18/02/2009
22/1 מחזור אחרון 1/2 בלילה אוביטרול ( לאחר טיפול בגונל אף) הזרעות 2-3/2 היום 18/2 : בטא - 27 פרוגסטרון - 89 E2 2664 הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן!
פרופ' שחר קול18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא אחרי הזרעה
רוני18/02/2009הערכים לא נמוכים מדי? יש סיכוי שיהיה הריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים טובים
פרופ' שחר קול18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל"ט :-)
תותית18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעחסויה18/02/2009
דוקטור שלום, להלן ערכי בדיקת זרע : liquefaction - normal viscosity + ph - 8.0 volume - 2ml concentration- 10 total concentration - 20 percent of motile sperm - 40% rapid 20% moderate 20% total motile sperm - 8 mil percent of motile sperm after 3 hours - 30% vitalily - 80% morphlogy normal forms - 3% abnormal forms - 97% 61% - head defect mid peace defect - 36% immature forms - 5 leucocyted 0-1 אנחנו כבר אחרי מספר רב של הפריות ללא הצלחה על רקע בעיית הזרע מה היית ממליץ לאור ערכי הזרע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול18/02/2009ברור אורולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
חסויה18/02/2009האם היית ממליץ לעשות בדיקת תרבית זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, במסגרת הברור האורולוגי.
פרופ' שחר קול18/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתיתמורן18/02/2009
שלום, ב7.2 הזרקתי אוביטרל. ב9.2 שאיבה ב11.2 החזרה בטא נקבעה ל24.2 מתי הכי מוקדם ניתן לעשות בדיקה ביתית ולקבל תשובה אמינה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ביתית
פרופ' שחר קול18/02/2009ממליץ לא לבצע בדיקה ביתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי18/02/2009
עד איזה שבוע יכולה להתרחש הפלה אם חס ולילה יש בעיה של קרישות(לא ידוע שיש לי ) באיזה שבוע אפשר לנשום לרווחה מהבחינה הזו . מדובר בהריון מהפרייה ויש לי כל הזמן פחדים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
פרופ' שחר קול18/02/2009רוב ההפלות קורות בשליש הראשון של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!!!!!!!!!שירה18/02/2009
אני לפני הפריה הרופא שלי בחו"ל אז אני צרכיה עזרה נתנו לי מרשמים לזריקות הורמונים , היום קיבלתי מחזור מאיזה יום מתחילים להזריק וכמה זמן בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול18/02/2009לרוב מתחילים ביום 2 או 3 למחזור, ובאים למעקב לאחר כ - 5 ימים.
בכל מקרה, עדיף לשוחח עם הרופא, גם אם הוא בחו"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ביום ה- 13 למחזורד``ר אליעזר גירש18/02/2009
מעקב זקיקים ביום ה- 13 למחזור, לאחר נטילת איקקלומין,הראה בשחלה שמאלית 19X37זקיק בקוטר 22X13 (בצורת אליפסה)ובשחלה ימנית 21X31 מס זקיקים זעירים בקוטר של עד 11 מ"מ.
עובי רירית רחם 7 מ"מ. ללא נוזל חופשי.
השאלה האם יש סיכוי לביוץ תקין? או שהזקיק הגדול הוא ציסטה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול18/02/2009יש סיכוי לביוץ תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב נפשימאיה18/02/2009
האם התרגשות, בכי מתמשך וצער שבוע לאחר החזרת עוברים יכול להשפיע על סיכויי ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול18/02/2009חיזקי אימצי והתעודדי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולאני18/02/2009
שלום יש לי תור החודש לרופא רק ביום 6 למחזור. האם התחלת טיפול ביום 6 בערב מורידה את הסיכוי להצלחה? האם יש סיכון בהמשך טיפול חודש שני ברציפות (איקקלומין שאולי ישתנה למשהו אחר)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ' שחר קול18/02/2009טיפול באיקקלומין מתחיל לרוב ביום 3 - 5 למחזור.
אם מדובר בבעיית ביוץ - פחות קריטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןמילקשייק17/02/2009
שלום, אני בטיפול שלישי של איקקלומין, כאשר בפעמיים הראשונות נטלתי כדור 1 ליום ולאחר מכן בוצעה הזרעה אחרת. בטיפול האחרון, העלו לי את המינון ל2 כדורים ליום וכן המליצו לעשות 2 הזרעות. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם העובדה שאני נוטלת כרגע 2 כדורים וכן אעבור 2 הזרעות מעלה את הסיכויים להיריון? 2. בשני הטיפולים הקודמים הביוץ הגיע 4 ימים לאחר הכדור האחרון. האם העובדה שכרגע העליתי את המינון יכולה לגרום לביוץ מוקדם יותר? 3. לפי החישוב שלי (אם הביוץ יתרחש 4 ימים לאחר בכדור האחרון), הוא אמור להתקיים ביום שבת. האם ישנו סכיוי שבבית חולים כרמל מבצעים הזרעות גם בימי שבת? סליחה על מספר השאלות הרב(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רויטל
ד''ר דוד ישי17/02/2009אם יהיו יותר זקיקים בשלים הסיכוי יעלה מעט
לא בהכרח יש קשר בין מינון האיקקלומין ליום הביוץ
לא עושים בבית חולים כרמל הזרעה בשבת. בל בד"כ אפשר לתמרן את הביוץ שלא יהיה בשבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלייונית17/02/2009
שלום אני בת 28 הפסקתי גלולות לפני 3 חודשים ועדיין לא קיבלתי מחזור. באולטרסאונד וגינלי נמצא רירית דקה ורושם לשחלות פוליציסטיות. הרופאה הפנתה אותי לעשות פרופיל הורמונלי - ללא מחזור. התוצאות להלן: TESTOSTERONE- TOTAL - 1.4nmol/L SHBG - 122 nmol/L LH - 15.8 IU/L FSH - 6.1 IU/L ESTRADIOL (E2) SENS. - 310 pmol/L ESTRADIOL (E-2) <350 pmol/L יתר הערכים בתווך. האם ניתן להסיק מכך על שחלות פוליציסטיות?האם להמתין לקבלת מחזור באופן טבעי או לקבל תרופות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונית שלום
פרופ' שחר קול17/02/2009כן, הנתונים אופיינים לבעיית ביוץ.
אם מטרתך הריון - יש לטפל בתרופות פריון כדי להשיג ביוץ.
אם מטרתך קבלת מחזור - עדיף ע"י גלולות למניעת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולאמאני17/02/2009
אמאני המטופלת שלך התקשרתי לכללית לאישור להפריה אמרו שצריך הפניה מרופא מומחה לפריון מאיפה אני יקח את ההפניה יש אפשרות ממך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאני שלום
פרופ' שחר קול17/02/2009כן, קיבעי תור אלי למרפאה ונמלא כל הנידרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfדני17/02/2009
שלום וערב טוב לכולם..... האם מישהו יסביר לי איך התהליך של הפריה מתנהל או יש תופעות כלשהן אני נורא מפחדת מכמות ההורמונים והזריקות זו פעם ראשונה שלי שאני עושה את ה- IVF ואני לא יודעת לקראת מה אני הולכת ....... תודה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול17/02/2009שלבים עיקריים:
1. גירוי שחלות.
2. שאיבת ביציות בהרדמה.
3. הפריית הביציות וקבלת עוברים.
4. החזרת עוברים לרחם.
פרטים מלאים תוכלי לראות באתר האישי שלי באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוהעינת17/02/2009
לפני שנתיים נכנסתי להריון (תקין) ב IVF, ולאחרונה חזרתי לטיפולים. בחודש הקודם עשיתי מעקב זקיקים והפרוגסטרון היה לאורך כל המעקב (חוץ מיום הביוץ) סביב 3.5. (בתקופת הטיפולים הקודמת היה סביב 1). החודש אני בטיפול IVF והרופא הורה לי לקחת 2 דפרלין משום שהפרוגסטרון גבוה מידי (כשהזקיק המוביל 14 מ"מ). 1. האם העובדה שהפרוגסטרון גבוה יחסית בתקופה שלפני הביוץ מעידה על ירידה בפוריות (FSH ביום 4 למחזור יצא 4.7, נמוך יותר מלפני שנתיים)? 2. האם לקיחת 2 אמפולות של דפרלין (במקום אמפולה אחת) בד"כ מאטה את קצב צמיחת הזקיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול17/02/20091. לא
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)