מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות מעבדה הורמונליותשיר22/02/2009
אני בת 24, מחזור לא סדיר, לא מצליחה להיכנס להריון שנה, הפנו אותי לבדיקות המצ"ב ( בדיקת מעבדה מיום ה 17 למחזור), אודה על פיענוח: DHEA SO4 5.80 UMOL/L ( 0.50- 10.60) (....*....) ESTRADIOL(E2) 428.00 PMOL/L (FOLLICULAR PHASE : 70 - 900 PMOL/L) (MID-CYCLE : 140 -1900 PMOL/L) (LUTEAL PHASE : 70 -1000 PMOL/L) (POST MENOPAUSAL : <150 PMOL/L) follicullar phase 70-90 pmol/l mid-cyc le 140-1900 pmol/l luteal phase 70-100 0 post menopausal <150 pmol/l FSH 10.56 MIU/ML (FOLLICULAR PHASE : 3.0 - 20) (MID-CYCLE : 4.5 - 26) (LUTEAL PHASE : 1.1 - 14) (POST MENOPAUSAL : 6.0 - 150) LH 32.90 MIU/ML (FOLLICULAR PHASE : 2.0 - 11 MIU/ML) (MID-CYCLE : 12 - 105 MIU/ML) (LUTEAL PHASE : 0.9 - 13 MIU/ML) (POST MENOPAUSAL : 10 - 65 MIU/ML) PROGESTERONE 10.90 NMOL/L (FOLLICULAR PHASE : 0.5 - 4.8 NMOL/L) (LUTEAL PHASE : 16.0 - 60.0 NMOL/L) (POST MENOPAUSAL : 0 - 2.5 NMOL/L) PROLACTIN 97.78 M/UL ( 70.00- 570.00) (*........) TESTOSTERONE 2.09 NMOL/L ( 0.30- 3.10) (.....*...) TSH 2.28 MIU/ML ( 0.34- 5.60) (..*......) VITAMIN B12 603.00 PG/ML ( 145.00- 914.00) (....*....) ANDROSTENED. 8.00 NMOL/L ( 1.60- 10.20) (......*..) FREE TESTOST. 4.50 PMOL/L ( 0.19- 5.90) (......*..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי22/02/2009הבדיקות הן בתחום הנורמה. ראוי לציין שאת הבדיקות צריך לבצע ביום 3-5 למחזור ולא ביום ה 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסוייה22/02/2009
ביום שלישי עברתי החזרה והיום אני קמתי עם בחילות רציתי לדעת מתי מתתחיל כל התופעות של הריון במידה ויהיה לי הריון? האם זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי22/02/2009בד"כ התופעות מתחילות הרבה אחרי שאת יודעת כבר שאת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירה 2822/02/2009
הריון תאומים שבוע 7 (אחרי טיפולי זריקות) האם אפשר לעשות בפעילות ספורטיבית אירוביתכמו הליכה מכשיר אליפטיקל יש לציין שעסקתי גם לפני ההריון. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורי
ד''ר דוד ישי22/02/2009אפשר , בודאי בשלב הזה. כל זמן שהכל תקין. בהמשך יהיה לך קשה הרבה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת דקפפטיל ומנוגוןדידי22/02/2009
שלום רב. לפני טיפול ivf. התבקשתי להזריק בכל יום דקפפטיל 0.1 ומנוגון שתי אמפולות. שאלתי היא האם יש חשיבות ששתי הזריקות השונות יוזרקו בו זמנית, או שניתן להזריק את הדקפפטיל בכל בוקר ואילו את המנוגון להזריק בכל ערב (מטעמי נוחות)? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דידי
ד''ר דוד ישי22/02/2009את לא צריכה להזריק את שתי התרופות באותו זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי22/02/2009
שלום מחזור קבלתי ב 21.2.09 בצהרייים לצערי הרב שמלווה בהתכווציות ברחם וחולשה בגוף המחזור שלי נמשך 7 ימים רציתי לדעת אם אני מקבלת מחזור לפעמים ב 27 או 28. או 29. או 31 אז מתי בדרך כללל יהיה לי ביוץ האם המחזור שלי סדיר?.? מחזור אחרון היה ב 26.1.09 המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי22/02/2009מחזור כמו שאת מתארת נחשב מחזור סדיר. כדי לדעת באיזה יום של המחזור את מבייצת בממוצע , את צריכה לבדוק כמה ימים בממוצע עוברים מיום ראשון של הוסת ליום הראשון של הוסת שאחריו. מהמספר שקבלת החסירי 14.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשאלה22/02/2009
שלום רב תשובת בדיקת הדם שלי הייתה PROGESTERONE 46.60 האם היה לי ביוץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ש
ד''ר דוד ישי22/02/2009בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון הורמונליגלית22/02/2009
שלום רב, אני קיבלתי דקפפטיל לפני 3 חודשים, לאחר מכן בוצעה שאיבה והחזרה ואז קבלת ווסת. במחזור הבא אני אמורה להחזיר מוקפאים, כיום חודשי וחצי לאחר וסת אחרונה וטרם קיבלתי. אני מעוניינת לקבל באופן טבעי ללא כדורים. בינתיים מופיעות הפרשות חומות ללא ווסת. מנסיונכם כמה זמן בדרך כלל אמורה להופיע ווסת ועד שהגוף יחזור לאיזון הורמונלי? תודה גלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול22/02/2009בהנחה שקיבלת דקפפטיל ארוך טווח, ישלהמתין בסבלנות לסיום השפעתו.
לפעמים זה לוקח כמה חודשים, ואפילו חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות מההחזרהאתי22/02/2009
ביום רביעי האחרון החזירו לי עוברים על ביוץ טבעי ומאותו יום לא נכנסתי לשירותים. 1. מקבלת לתמיכה אנדומטרין, האם יתכן שזה אכן מהאנדומטרין? 2. מה יכולה לעשות כדי לעזור לגוף לשחרר? ניסיתי את כל תרופות הסבתא ולא עזר :-) 3. האם העובדה שיש הצטברות של המזון של כמה ימים עשויה ללחוץ באיזושהי דרך על הרחם ולהזיק? או להזיק מסיבה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
פרופ' שחר קול22/02/2009אנדומטרין אינו גורם לעצירות.
לא יהיה נזק להריון אפשרי.
יש מקום לטיפול תרופתי, או חוקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - מאוד לחוצה
אתי22/02/2009ניסיתי לבדוק באינטרנט לגבי היכן ניתן לעשות חוקן ונתקלתי בכתבה על תזונה בהריון וכתוב "אם האישה תיקח משלשלים, הדבר עלול להסתיים בהפלה, כמו כן חוקן עלול לגרום להפלה. מצד שני מעיים מלאים בפסולת עלולים לגרום לחסימות קשות שלא יאפשרו אכילה תקינה ואפילו יגרמו ללחצים על הרחם ולהפלה". אני ממש לחוצה כיוון שהוחזרו לי עוברים ביום רביעי האחרון ולא רוצה לסכן את האפשרות שאכן השתרשו. האם כל הכתוב נכון גם לשלב זה במידה ואכן אני בהריון? מה לעשות??? האם עדיף טיפול תרופתי או חוקן ולמי צריך לפנות על מנת לקבל את אחד מהם? מציינת גם שבIVF הקודם שהיה ראשון ולא הצליח היתה לי עצירות אבל אחרי 3 ימים השתחררה וגם הרגשתי שאני צריכה לשירותים ופה לא מרגישה כלל צורך ומפחדת שההצטברות תסכן את העובר שהלוואי והשתרש. מצטערת על האורך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהעינב22/02/2009
בת 30 ללא הריונות החל טיפול באיקקלומין 1 ליום במשך 5 ימים הכולל מעקב זקיקים צמוד ביום ה6 לוסת נצפה זקיק בגודל 16 מ"מ בשחלה שמאלית נאמר לי מהרופא כי זה מוקדם בעניו זה בעצם היום השני לטיפול אציין ממצא כזה היה גם חודש שעבריש לי שחלה פוציליסטית שנים בהמשך ביום ה9 נצפה זקיקים בגוד 132 12 שאלתי היא היום שאני אחרי 3 ימים מסיום הכדור האחרון האם יתכן שהיה ביוץ בתחילת החודש ואם לא אז מתי צפוי אציין אני מקבלת וסת סדיר כל 26-28 יום כל חיי והאם למרות הסדיר יש הגיון שעשיתי בדיקות ביוץ במשך 3 חודש לפני שהתחלתי לטפל ולא היה בהם ולו ביוץ אחד במהלך כל החודשים ומה הסיכוי שיהיה לי עכשיו ומתי להתחיל נסות:)אני ביום ה12 ועשיתי בדית ביוץ אין בה כלום..בתודה מראש על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב שלום
פרופ' שחר קול22/02/2009אם המחזור סדיר, ואת מבייצת, יתכן ויש לשקול להפסיק הטיפול עם איקלומין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רמזים להריון?איה22/02/2009
שלום, בשבוע שעבר הפרוגסטרון שלי היה 14.6 ואחרי מספר ימים עלה ל38.8. רמת הפרולקטין שלי הינה 241, האם ניתן להסיק משהו על הריון החודש? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי הבדיקות
איה22/02/2009פרוגסטרון - nmol/l פרולקטין - mlu/l
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, הבדיקות מוכיחות ביוץ, לא הריון.
פרופ' שחר קול22/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףיעלי22/02/2009
אני אחרי IVF והחזרת 3 עוברים טריים. אמורה לבצע בטא מחר אבל משהו מטריד אותי בינתיים אתמול בעת ניסיון לשבת בשירותים (הפעלתי מעט לחץ כרגיל) צצו כאבי תופת בתחתית הבטן ממש באיזור הרחם באמצע ובנרתיק (לא יודעת אם כאבים עצמאיים או רק כאב שמקריןם לנרתיק אבל זה כאב מאד מאד). רק אחרי כעשרים דקות כל הבלגן החל לחלוף ממש היה קשה לי לעשות פיפי או כל דבר אחר גם פוזיציות מסוימות בישיבה הכאיבו לי. לאורך כל התקופה מאז ההחזרה לא היו כאבים דומים רק פה ושם דקירות בשחלות בקטנה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנני שלום
פרופ' שחר קול22/02/2009יש לבדוק כדי להגיע לאבחנה. אין לשלול מעורבות של מע' עיכול.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה מעורבות של מערכת העיכול?
טלי22/02/2009כתוצאה מהתרופות? מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה. אשמח לתשובתך. תודה.
טלי23/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציע לפנות לרופא לבדיקה
פרופ' שחר קול23/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית לא מתעבהליה22/02/2009
שלום רב, אני בת 27, בהכנה לתרומת ביצית עקב מנופאוזה מוקדמת. בחודש האחרון קיבלתי מינונים גבוהים של פרוגינובה ואסטרופם וגינאלי (4 פרוגינובה ו-2 אסטרופם ביום), אולם הרירית אינה חוצה את רף ה-4.5 מ"מ. הרופא אומר שמאחר שלא הריתי בעבר אין מקום לעשות היסטרוסקופיה ושאינו ממליץ על פיפל. שאלתי היא האם יש בכלל מה לעשות במקרה כזה, או שעליי לוותר? אלו טיפולים אחרים ניתן לנסות מעבר ל"הפצצת" הגוף באסטרוגן כפי שנעשה כבר? תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליה שלום
פרופ' שחר קול22/02/2009חייבים לבדוק את מרקם הרירית.
אם המרקם תקין, יש סיכוי להריון גם בעובי של 4.5 ממ.
אפשרויות נוספות: ויאגרה נרתיקית, אספירין, אכילת סלק, רפואה סינית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכי מוקדם??!!ג'וווווווו22/02/2009
ד"ר יקר מתי הכי מוקדם (אבל הכי כי הכי הכי מוקדם) ניתן לעשות בדיקת דם להריון ??? אוביטרל בתאריך 12.2.09 בשעה 20:00. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם
פרופ' שחר קול22/02/2009עקרונית אפשר לבצע בדיקת דם להריון בכל עת.
אך, אם רוצים תשובה משמעותית, עדיף להמתין לפחות 15 יום לאחר האוביטרל, כלומר, 27.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחר לקראת טיפול IVFאנני22/02/2009
שלום רב, בת 41, אחרי 3 הפריות IVF כושלות ואחרי חודשיים של הפסקה , אמורה להתחיל טיפול הפרייה חדש . משום מה המחזור ממש מאחר , כבר כמעט 7 שבועות . אני לא בהיריון (בדקתי) ורציתי לשאול , האם כדאי ללכת לגניקולוג שירשום לי כדורים שיזרזו את בוא המחזור ? מעולם לא היה לי מחזור סדיר , אבל נראה לי שמרוב טיפולים , הוא עוד פחות מסודר. אם לא כדורים , אז האם אפשר להתחיל את הטיפול לפני שמקבלים מחזור? עלי לציין שתוכנית הטיפולים החדשה אינה כוללת דיכוי, אלא רק הזרקת פוריגון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ' שחר קול22/02/2009רצוי להתחיל בטיפול לאחר קבלת מחזור, בין אם באופן ספונטאני, ובין אם ע"י תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf וסרטןל21/02/2009
ד"ר שלום, האם נכונה השמועה שטיפולי ivf מסרטנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול22/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)