מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופיל הורמונלי והנקהיעל25/01/2009
שלום, ילדתי לפני 8 חודשים , חושבת על חזרה לטיפולים,אך עדיין מניקה. במידה וכבר יש מחזור, האם ניתן לבצע פרופיל הורמונלי בזמן הנקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי25/01/2009כן. אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ואסטרופםשירה25/01/2009
שלום רב, אני בת 34, יש לי שחלות פוליציסטיות, והשבוע התחלתי לראשונה טיפול באיקקלומין לקראת הזרעה (כדור אחד ביום, למשך חמישה ימים, מהיום החמישי למחזור). הרופא אמר לי שאם במעקב הזקיקים יראו שרירית הרחם שלי דקה מדי בגלל האיקקלומין, הוא ייתן לי גם אסטרופם. העניין הוא שהוא אמר לי להגיע למעקב רק ביום ה-12. האם זה לא מאוחר מדי? האם האסטרופם יספיק לעזור אם התחיל לקחת רק אז? אציין גם שבחודש הקודם, שבו לא נטלתי שום כדורים/הורמונים, עשו לי מעקב זקיקים והרירית שלי היתה דקה מאוד: 2 מ"מ ביום ה-11 ו-5.8 ביום ה-24 (אז הופסק המעקב, כי לא היה זקיק מוביל, אבל בסופו של דבר קיבלתי מחזור טבעי חודשיים וחצי אחרי המחזור הקודם). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי25/01/2009אין טעם לבדוק מוקדם כי אז הזקיקים קטנים , האסטרוגן נמוך והרירית בכל מקרה דקה. צריך ללמוד הפעם על תגובת הרירית ואח"כ , אם הרירית דקה, לשקול להוסיף אסטרוגן או לותר על האיקקלומין ולעבור ישר לזריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fsh גבוהאילת24/01/2009
אני בת 42.8 fsh 23 לפני שמונה חודשים FSH שלוש עשרה מנסה להיכנס להריון כשנה מחזור כל 25-6 יום צילום רחם תקין זרע של הבעל תקין התחלנו טיפולים לצורך הזרעה לפני כחודשיים לפני תחילת הטיפולים ראו זקיק באולטרה סאונד של 16 מ"מ ובאותו יום וביום שלפניו היתה הפרשה פוריה ולמחרת יבשה (כנראה הביוץ מוקדם מידי והביצית לא מבשילה ) הטיפול שקיבלתי - לצורך הזרעה עשיתי טיפול של גונל F התחלתי ב-75 ולא הגבתי עלינו בהדרגה עד 225 ביום ה-21 למחזור היה זקיק אחד בלבד של 13 מ"מ ואז הפרוגסטרון עלה מאוד הרופא החליט להפסיק לטפל ולחכות למחזור הבא. במחזור לאחר מכן: ביום ה-8 למחזור שוב הפרוגסטרון היה גבוה מאוד והרופא אמר לי לחכות שוב לוסת הבאה. קיבלתי מחזור היום, לאחר 33 יום מהמחזור הקודם. אני לוקחת חודשיים DHEA ע"מ לשפר את התגובה השחלתית לפי המלצת הרופא לחקחת חודש כדורים להורדת FSH ואח"כ להזריק כמויות גדולות של מונוגון (4 אמפולות) לישבן ואולי לשלב עם צטרוטייד או ללכת על מעקב של הביוץ הטבעי עם תמיכה הורמונלית מינימלית בשילוב צטרוטייד כשהזקיק כבר מגיע ל13 מ"מ או יותר הרופא מאוד פסימי אבל מוכן ללכת איתי בשני הדרכים. לא נתנו לי אישור ל- IVF ואני יודעת שהסיכויים נמוכים וממליצים לי תרומת ביצית מבקשת את המלצתך תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילת
ד''ר דוד ישי25/01/2009אני תומך בדרך השניה של המחזור הטבעי. שוה לנסות כמה מחזורים ובנתיים להתכונן נפשית לעניין תרומת הבייציות שתהיה קרוב לודאי הדרך הטובה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קולשחר24/01/2009
שלום, בלי קשר לערך הבטא,האם הגיוני שבשבוע 4 +5 ימים לא יראו שק הריון? יכול להיות מוקדם מידי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיון
פרופ' שחר קול26/01/2009לא. אם התארוך נכון וההריון תקין, חייבים לראות שק הריון ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שק הריון
שריתוש26/01/2009חייבת לאמר לך שמניסיון יש רופאים שלא יודעים להבחין בשק הריון בשבוע מוקדם. אני הייתי מאושפזת בבי"ח ורופא אחד לא ראה שק הריון ורופא אחר ראה שק הריון ברור כמה שעות אחר כך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרההילה24/01/2009
לרופאים ערב טוב ביום חמישי שעבר הוחזרו לי 3 עוברים במהלך הששי שבת התאמצתי קצת יותר מהרגיל ממה שעשיתי בשבוע האחרון לא הרמתי דברים כבדים אבל הייתי הרבה שעות על הרגליים האם יש לזה איזשהוא סיכון לסיכויי ההצלחה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
ד''ר דוד ישי24/01/2009לא קרה כלום. הסיכויים נותרו כשהיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהמירי24/01/2009
עשיתי הזרעה ב 18.1 מתי לעשות בטא??? האם מותר לעשדות מסג' שבוע וחצי אחרי ההזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי24/01/2009את הבדיקה עשי 14-15 יום לאחר ההזרעה.
מותר לעשות מסג'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר שלום, שאלתי מה 20.01 לא נענתה.הילה24/01/2009
השאלה היתה לגבי מחזור אחרי ivf. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי24/01/2009אי מתנצל שלא נענית. לא מצאתי את השאלה. תשאלי אותה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הריון כימישרון24/01/2009
שלום רב. אשתדל בקצרה. מחזור אחרון 7.12.ביוץ על פי ערכות ביוץ ב- 22.12 לערך. ב- 30.12 דימום שהסתבר כהפלה טבעית (הדימום הסתיים כעבור 11 יום לערך). יום ראשון שעבר (18.1) בטא 48(בטא ירדה מיום חמישי). אתמול החלו לי דימומים שהתגברו היום. מחר אני אמורה לעשות בדיקת דם לבדוק שהבטא התאפסה. האם יתכן שאלו דימומים של מחזור???? אם לא, מה זה יכול להיות? אני קצת מודאגת...יש סיבה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפית
ד''ר דוד ישי24/01/2009אין לך סיבה לדאגה. זהו דימום של התרוקנות הרחם מכל החוכן ההריוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים כל יוםחסויה24/01/2009
מבחינת כמות הזרע ואיכותו האם יש בעיה עם קיום יחסים כל יום? בדיקת זרע לאחר 5 ימי המנעות נפח 2.2 ריכוז 140*10^6< תנועה 70% דרגת תנועה +2+3 סה"כ תאי זרע 7300*10^6 חיות 90% מורפולוגיה זרעים תקינים 22% לא תקינים 78% כאשר אנו מקיימים יחסים כל יום כמות הנוזל פוחתת האם משמעותי מבחינת איכות וכמות הזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי24/01/2009תלוי במשך כמה ימים. הזרע מצויין. אבל אם בעלך יקיים יחסי מין יום אחר יום במשך ימים רבים, הזרע ירד באיכותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך?בבקשה דחוף
חסויה25/01/2009בהתייחס לתצאות בדיקת הזרע ,קימנו ביום שלישי ורביעי שעבר ולאחר מכן גם ביום שישי וגם בשבת קיבלתי ביום שישי ב 11 בלילה אוביטרל הביוץ אמור להיות היום האם לקיים גם היום? האם איכות הזרע של אתמול והיום תהיה תקינה לדעתך ? האם יהיה זרע בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסויה
ד''ר דוד ישי25/01/2009הזרע מאתמול בהחלט יכול להספיק. אבל זה נראה לי רעיון מצויין לקיים יחי מין גם היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץחסויה24/01/2009
אתמול הזרקתי אוביטרל, היום בדיקת ביוץ ביתית קו חזק.. מה המשמעות ? האם גם לאחר אוביטרל יש משמעות לבדיקת הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי צפוי ביוץ
חסויה25/01/2009אובוטרל יום שישי 11 בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסויה
ד''ר דוד ישי25/01/2009הביוץ צפוי כ 36 שעות אחרי אוביטרל. לדעתי , ערכת הביוץ אינה בודקת את האוביטרל. יתכן שיש לך במקביל לאוביטרל פיק טבעי של LH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה מקום מזריקים את הפרגניל ?גיורא24/01/2009
שלום רב ד"ר ! קיבלתי הפנייה מרופא מומחה להזרקת פרגניל (5000 יחידות) פעם בשבוע אך הרופא לא ציין שני דברים א. להבנתי נשים מזריקות את הפרגניל בבטן האם גם אני אמור להזריק שם או בשרירי הישבן או הירך? דבר שני האם כשאני מזריק את תערובת המיים לאמפולה עם החומר עלי להמתין מספר שעות או שאפשר להזריק מייד? אודה מאוד לתשובה כי רופאת המשפחה שלי לא כל כך מבינה בטיפול עם פרגניל לגברים... שבוע טוב גיורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גיורא
ד''ר דוד ישי24/01/2009החומר נמס מיד. אין צורך להמתין. ניתן להזריקו לבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי24/01/2009
שלום מחזור אחרון היה ב 27.12.09 ביוץ לפי ההפרשה היה ב 9.1.09 וקיימתי יחסי מין כבר שבוע שיש לי כאבי מחזור ומרגישה כל הזמן מן נזילה כאילו המחזור מגיע ביום חמישי הייתי צריכה לקבל מחזור ועוד לא קבלתי היום הכאבים קצת התגברו ויש רגישות בפיטמות, רציתי לדעת מתי נחשב יום האיחור?? מתי כדאי לי לבצע בדיקה הריון? והאם יש מצב להריון למרות הכאבים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון מחר
פרופ' שחר קול24/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזרורד24/01/2009
אני בת 34 ובעלי בן 40 .עברתי טיפול ivf בשל בעיות זרע לפני 6 שנים (נוצר הריון ולידה והוקפאו 5 עוברים). לאחרונה עברתי שני מחזורי הפשרה והחזרה של המוקפאים - ללא הצלחה. אני מעוניינת להתחיל שוב בטיפול . רציתי לדעת האם בכדי לקבל את האישור מקופת החולים ( מכבי) יש צורך לעבור שוב צילום רחם / בדיקות זרע / בדיקות דם ובמידה וכן האם עלי לפנות לרופא הנשים או ישירות למרפאת בריאות האישה המחוזית. דר' קול - בפעם הקודמת טופלתי אצלך לפני המעבר לivf ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול24/01/2009היחידה המטפלת אמורה למלא טופס בקשה ל - IVF .
המידע הנחוץ נמצא שם, ולא אצל רופא הנשים או מרפאת בריאות האישה.
סיכוי טוב שיאושר בלי צורך בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול חוזר
ורד24/01/2009אני מטופלת ביחידת הivf בבי"ח אלישע. האם רופא ביח' אמור למלא טופס הפניה אשר אותו אעביר לאישור קופ"ח מכבי? אני מנסה להיות מאד ספציפית כיוון שלא הייתי רוצה "לאבד" זמן מיותר בריצות מרופא לרופא -ואנו מעוניינים להתחיל בטיפול בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf כבר מיואשתשירי24/01/2009
לדר' שלום, קצת רקע אני בת 37 הריון ראשון גרידה שבוע 8 עקב דימום, הריון שני עם דימום וביפסטון עד שבוע 12 הסתיים בלידה, הריון שלישי אותו הדבר הסתיים בלידה (2 בנות הלידה האחרונה ליפני 11 שנה). בן זוג שני (בעיית זרע) הפריה ראשונה גונל 225 ומנוגון 3 אמפ' ותמיכת אנדומטרין 1X2 ליום נשאבו 7 ביציות הופרו 3 מזרע בן הזוג icsi הוחזרו 2 הריון כימי החל דימום כבר ביום ה- 10 להחזרה... הפריה שניה גונל 300יח' ומנוגון 4 אמפ' ותמכת קרינון, נשאבו 4 ביציות הופרו 3 icsi הוחזרו כל השלושה דימום ביום ה- 10 להחזרה תשובה שלילית. הפריה שלישית גונל 450 יח' מנוגון 6 אמפ' שוב קרינון נשאבו 2 ביציות השתמשנו בזרע תורם הפריה רגילה הופתה ביצית אחת ללא הריון דימום ביום ה- 11 להחזרה. הפריה רביעית גונל 300 מנופור 4 אמפ' + 1X2 אנדומטרין נשאבו 2 ביציות הופרו 2 icsi שוב מתורם ההפריה נכשלה דימום כבד כבר מהיום ה- 9 להחזרה. החלפתי רופא שהחליט שאני זקוקה לגסטון כתמיכה, עכשיו מזריקה גונל 300 5 ימים אין תגובה העלו מינון ל- 300 לעוד 4 ימים יום 11 למחזור זקיק אחד של 12 ורירית 6 מאתמול מזריקה 4 אמפ' מנופור ביום ג' US בדיקת FSH לפני שנה בתחילת הטיפולים 7.5 גם צילום רחם תקין. האם יש עוד בדיקה לברור שהמצב ברחם תקיןאני כבר ממש מיואשת האם לאור מה שכתבתי לך הסיכויים שלי להריון קלושים האם להרים ידיים לבן זוגי אין ילדים ואנו פשוט נקרעים ומדוכאים מהמצב האם יש משהו שאפשר לעזור במקרה כמו שלי תודה וסליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
פרופ' שחר קול24/01/2009לגבי רמת ה - FSH - יש לוודא שנילקח במקביל ל - E2 , ושרמת ה - E2 נמוכה מ-200 פיקומול לליטר.
ברור שהתגובה השחלתית היא די ירודה.
אין הרבה "פטנטים" לשפר זאת, אולי טיפול ניסיוני עם DHEA .
בכל מיקרה, כל זמן שיש עוברים להחזרה לרחם יש סיכוי להריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
שירי25/01/2009האם כדאי לתת לגוף מנוחה מההפריות, ולהמשיך בהזרעות על בסיס טבעי או שאין קשר, ופשוט להמשיך ב IVF ולא להתייאש... תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קוללירון24/01/2009
הי, התכתבתי איתך מקודם על מעקב זקיקים לפני שאיבה (מטופלת בכרמל). יש לי החשש שהם לא פועלים נכון עימי - מתן 225 יח' גונאל וירידה ל 150 רציתי לדעת אם הירידה הזו פוגעת בייצור הזקיקים? ולכן יש לי E2 700 בלבד לאחר 7 ימי גונאל? אני שואלת כי אני חושבת לעבור לפרטי אליך - האם יש פרוטוקול אחר שנראה לך מתאים? (בעיה זכרית רק 100 אלף זרעונים, אצלי הכל תקין) בIVF הקודם הוציאו רק 2 ביציות לאחר 3ימים של 150 גונאל ואז ירידה ל 75 ממש קשה לי עם כל הניסוי והטעייה הזה חודשים של הרמונים ואז מעט ביציות אני יודעת שחשוב שהמטרה היחא הריון אבל נה אם ה IVF נכשל חשוב שיהיו גם קצת מוקפאים לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון שלום
פרופ' שחר קול24/01/2009הצוות בכרמל הוא מנוסה וותיק בתחום. אני בטוח שהם עושים הכי טוב שניתן כדי שיושג הריון.
קשה לי לענות ספציפית לגבי פרוטוקול יותר טוב. יתכן והמחשבה העיקרית היא להימנע מגירוי יתר. יתכן ועדיף להשתמש בתכשירים המכילים גם LH כגון מנופור או מנוגון, או להוסיף לובריס.
ברור שרצוי שיהיו מוקפאים, אך המטרה העיקרית היא השגת הריון, וזה ניתן להשגה גם עם מעט ביציות, בעיקר בקרב צעירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)