מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעות או IVFנטע07/02/2009
היכן הסיכויים להריון גבוהים יותר? האם קופות החולים מאשרות IVF ישר ..בלי שעברתי הזרעות..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
ד''ר דוד ישי08/02/2009IVF נותן סיכויים גבוהים יותר. אבל ( פרט למצבים מיוחדים ) הקופה לא תאשר וזה גם לא נכון רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםגלית07/02/2009
אני בת 42 וביצעתי IVF ביום ד 4.2.09 הייתי שמחה לדעת את הדברים הבסיסיים להצלחת הטיפול. 1.האם באמת יש צורך במנוחה אחרי החזרת עוברים(כי אני חזרתי ישר לעבוד-כהמלצת הרופא) 2.האם בגילי למרות שהיותי ספורטאית-היה מומלץ לא לבצע כל ספורט 3.מה הקשר לרחם קר-והאם חשוב לשמור על חומו ואיך. 4.האם נרות וגינליות מספיקות לתמיכה 5.האם תזונה מסוימת יכולה לעזור בתקופה זו 6.מתי אמורים להרגיש בשינויים גופניים כרמז.. 7.ואחרון-מתי סקס אחרי ההחזרה-והאם יש כלליםי עם הנרות וסקס תודה רבה מראש על הכל גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי08/02/2009למרות שאצלנו נהוג להמליץ על מנוחה של כמה ימים אין עדות מדעית שהיא משנה משהו.
שבוע לאחר החזרת העוברים את יכולה לחזור לספורט שאליו את רגילה
רחם חם וקר הם מושגים מעולם הרפואה הסינית שאני לא מתמצא בה
הנרות מספיקים
אין תזונה מיוחדת
אין שינויים גופניים או תחושות שמכוונים להצלחה או לאי הצלחה
סקס מותר משבוע לאחר ההחזרה.אבל מאד לא נוח עם הנרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה תוך ריחמיתחגית07/02/2009
השאלה שלילאחר הזרקה תוך ריחמית האם זה בסדר שהזרע נוזל כמה דקות אחרי או שפשוט לא הזריקו לי נכון אני שואלת מכיוון שבקודמת הזרע לא נזל תיכף אחרי אלא רק לאחר יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תדאגי
פולי08/02/2009ממה שאני שמעתי ולמדתי מהרופא שלי, הזרע הרי מוזרק ישירות לתוך הרחם ולכן גם כשאת עומדת הזרע לא יוצא החוצה כי צוואר הרחם נסגר או משהו כזה... יש הפרשות לאחר מכן ויתכן שאת גם רואה זרע אבל זה שאריות כלומר רוב רובו של הזרע נמצא ברחם ומחכה לביצית (-: בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
חגית08/02/2009אני מטופלת בגונל ואוביטרל מאז תחילת הטיפול אני משלשלת האם זה תופעת לואי תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חגית
ד''ר דוד ישי08/02/2009גם בהזרקה לרחם, ביחוד אם נפח הנוזל המוזרק גבוה , חלק יכול להשפך החוצה מהצואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע יש הבדלים במחיר ??אלה07/02/2009
שלום רב, עברתי הפרייה השבוע מצב העוברים היום 6 ,5,3 תאים. זאת הפריה 3 בפעמים הקודמות היו שברים מעל 30 אחוז הפעם גם אבל לא יודעת כמה. אי בת 41 עוד מעט fsh hv 12.9 לפני חצי שנה הרופא שלי ממליץ לי ללכ לתרומת ביצית אן חס וחלילה גם הפעם הזאת לא תצליח. לשאלתי.. האם יש טעם לנסות עדין עם הביציות שלי ? ולמה יש הבדלים במחיר בתרומת ביצית? הפרש של 1000 יורו שזה המון.... תודה ,אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלה
ד''ר דוד ישי08/02/2009אני לא מכיר אותך מספיק בשביל להמליץ על המשך הטיפול. ההבדל במחיר נובע מכך שטיפול IVF נמצא בסל הבריאות ואילו תרומת בייצית לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותטל06/02/2009
שלום במעקב זקיקים היום (ללא הורמונים) נכתב שיש מבנה ציסטי בעל גבולות בלתי סדירים 23X13 ולא ברור אם זה זקיק. עובי רירית 10 סדירה, מעט נוזל. בדיקות דם : אסטרדיול 1070 ופרוג 1.9 1. באיזה שעה מומלץ להזריק אוביטרל ולעבור הזרעה (ההזרעות תמיד בצהריים). 2. האם יש צורך ביום ראשון במעקב נוסף לוודא שאכן מדובר בזקיק? 3. היום התחלתי לקחת מטפורמין מחשש לפוליציסטיות. הפרופיל ההורמונלי שלי תקין אך יש עליה במשקל. לפני 4 ימים עברתי צילום רחם תקין. בהוראות המטפורמין כתוב לעבור בדיקות כליות. מה שם הבדיקה? האם זה מסוכן לקחת מטפורמין ללא בדיקת תפקודי כליות? שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיקה
ד''ר דוד ישי06/02/2009אני לא בטוח לגמרי, אבל לפי הנתונים שמסרת , נראה לי שהבדיקה נעשתה ממש לאחר שבייצת כבר.
האוביטרל גורם לביוץ כ 36 שעות לאחר הזרקתו.
צריך לעשות בדיקת דם לתפקוד הכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק? ביוץ?
טל06/02/2009ד"ר שלום שוב. שלשום הנתונים היו (יום 11): זקיק 15 מ"מ ללא נוזל, רירית 7 אסטרדיול 600 ופרוג' 1.2 והיום (יום 13) זקיק??? 13X23 מעט נוזל, רירית 10 אסטרדיול 1037 ופרוג' 1.9 בד"כ אני מבייצת עם זקיק גדול מאד ולא כ"כ מוקדם. 1. כדאי לי לבדוק ביום ראשון (מעקב ללא דם) אם יש בכלל זקיק לפני ההזרעה? 2. יש טעם להזריק מחר בבוקר אוביטרל? 3. אני לא יודעת אם ביצעתי בדיקת כליות, אם זה במסגרת בדיקות דם, כיצד היא מופיעה בבדיקה (איך היא נקראת?). תודה שוב ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטלי
ד''ר דוד ישי08/02/2009כדאי להזריק אוביטרל. האולטרסאונד ביום ראשון לא יוסיף מידע ולכן הוא חסר טעם ( גם אם בייצת כמה שעות לפני כן עדיין אפשר לעשות את ההזרעה ) . בדיקות הכליה הן UREA ו - CREATININ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ בצואר הרחםתלמה06/02/2009
שלום רב! ברצוני לדעת האם ניתן להדגים פוליפ בצואר הרחם במהלך צילום רחם. תודה ושבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תלמה
ד''ר דוד ישי06/02/2009לא. פוליפ צוארי רואים בעין . אין צורך בצילום. אולי התכוונת לפוליפ ברחם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם.דחוףףףףענת06/02/2009
האם יש סיכון כלשהו בביצוע צילום רחם????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי06/02/2009דרגת הסיכון נמוכה. הסיבוכים האפשריים הם: תגובה אלרגית לחומר הניגוד , התפתחום של זיהום , פגיעה בדפנות צואר הרחם והרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם המשך
ענת07/02/2009ואם יש פגיעה בדפנות צוואר הרחם זה מסוכן??אני בת 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענת
ד''ר דוד ישי08/02/2009בד"כ לא . במצבים קיצוניים הסיבוך יכול להיות משמעותי.
השורה התחתונה . הסיבוכים מעטים ולא שכיחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהבקי06/02/2009
ביום שלישי האחרון 3/2 עברתי הזרעה. שאלה 1. פתאום יצאו לי ממש פצעים על הפנים.. האם זה אומר שהטיפול נכשל?יש לי כל הזמן תחושה שאני הולכת לקבל מחזור, האם זה בסדר אחרי הזרעה.. ועוד משהו: החזה שלי בכלל לא נפוח, האם לאור הממצאים הנ"ל, זה אומר שהטיפול נכשל? או שיש סיכוי שאני בהריון? 2. במידה ובעזרת ה' אני בהריון, האם כבר הייתי מרגישה משהו בחזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בקי
ד''ר דוד ישי06/02/2009אף אחד מהדברים שציינת אינו סימן להצלחת הטיפול או כשלונו. חכי בסבלנות עד הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוטרוגסטןמאיה06/02/2009
עברתי היום הזרעה (אתמול קיבלתי זריקת אוביטרל). הרופא רשם לי להתחיל ממחר טיפול באוטרוגסטן. ונתן לי מרשם ל4 קופסאות של 200 מ"ג. (בכל קופסה 15 כדורים). הבעיה שעל המרשם לא כתוב מה המינון שעלי לקחת בכל יום. בהוראות השימוש רשום בין 1 ל 3 ביום. מחר שבת, ואין את מי לשאול. ואין לי מושג כמה לקחת עד ליום ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי06/02/2009עד שתוכלי לקבל הוראות מדוייקות ביום ראשון, שימי 3 כדורים ליום בנרתיק. אחד בבוקר אחד בצהרים ואחד בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהנועה06/02/2009
שלום בבדיקת אולטראסאונד ביום החמישי נמצאה ציסטה בגודל 20*18, לאחר טיפול בגוונל ואוביטרל. הרופא המטפל יעץ לי לעשות הפסקה לחודש. מדוע נהוג לעשות הפסקה במקרה זה? מה השפעתה של הציסטה על תהליך הפוריות? האם מתן הורמונים במצב זה משפיע על התפתחות זקיקים או על הביוץ? בתודה מראש על התשובה נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
ד''ר דוד ישי06/02/2009לא ברור לי מדוע הוחלט שזו ציסטה . הגודל מתאים לזקיק , אלא אם האולטרסאונד נעשה בתחילת המחזור.
כאשר יש ציסטה מקובל לעשות הפסקה כדי שהיא תעלם. אחרת היא משבשת את הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בשחלה - המשך
נועה06/02/2009לדר דוד ישי שלום תודה על תשובתך המהירה. הבדיקה נעשתה ביום החמישי להופעת המחזור, ע"פי אבחנת הרופא. אך לא הבנתי מדוע הציסטה משבשת את הטיפול, אודה לך אם תוכל להבהיר את הענין בתודה מראש נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נועה
ד''ר דוד ישי08/02/2009הציסטה מפרישה הרבה פעמים הורמונים שמשבשים את המחזור ואת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהנטלי06/02/2009
שלום אני 5 ימים לאחר החזרת 2 עוברים יפים יש לי מס' שאלות: 1. אני מקבלת גסטון 100 יח' ביום 2 אמפולות החזה כואב גדוש האם מדובר בתופעת לוואי של גסטון? 2. אתמול היו לי כתמי הפרשות חומים (כתמתמים סליחה על התאור) האם זה אומר שהמחזור בא? או שזה גם תופעת לוואי של הגסטון? 3. מה המלצותיך נייד לאחר החזרה מבחינת פעילות רגילה? ניקיון הבית - אבק וכו" הכולל התכופפויות מדי פעם? שטיפת כליםף תליית כביסה וכו"...(מצטערת אם השאלה נשמעת טיפשית אבל לוודאי אתה מבין את הלחץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
ד''ר דוד ישי06/02/2009הגודש בשדיים קשור לגסטון. ההפרשות הדמיות לא. והן אינן מעידות על כך שההריון אינו תקין. את יכולה לעשות כל פעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
נטלי12307/02/20091.אם כך ממה נובעת ההפרשה החומה 5 ימים לאחר החזרה? ייתכן תחילת מחזור( מאז לא היה כלום)? 2.זריקות הגסטון עושות לי גושים פנימיים באזור ההזרקה שעוברים לאחר כמה זמן האם נורמלי? 3. האם אמרוים להרגיש סימן כלשהו של הריוםן בשבועיים של ההחזרה עד לבטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
נטלי12308/02/2009...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
נטלי12308/02/2009...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי אפשר מענה? תודה
נטלי12308/02/2009...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם שאלהקרן06/02/2009
שלום רב אני מנסה להכנס להריון כבר 4 שנים עברתי הריון מחוץ לרחםולפני חצי שנה ניתוח של אנדומטריוזיס ועדיין אין כלום,רציתי להתחיל בטיפולים ואז בעלי נבהל מהמחשבה הזאת ואמר לי ללכת לרופאה ולנסות לראות אם יש דרך אחרת כמו למשל לקחת זריקות וכדורים שאני אקח, בעבר לקחתי איקוקלימין ואוביטרל (אם ככה רושמים).חשוב לי לציין שאני לא מפספסת את הביוץ והוא גם די חזר בחודש האחרון היה לי זקיק בגודל 28 ביום ה13 האחות הייתה בשוק שזה בלי כדורים השאלה שלי אם אתם חושבים שיש בכלל טעם לנסות את התהליך הזה עוד פעם חודש חודשים אחרי הניתוח או שאתם ממליצים כבר להתחיל בטיפולים. תודה ושבת שלום אתם עושים עבודת קודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר דוד ישי06/02/2009קשה לי לתת יעוץ רק על סמך הנתונים שמסרת. נראה לי שאחרי 4 שנים הגיע זמן לגשת למומחה לבעיות פוריות , ובלי להבהל, ללכת על הטיפול שיתן לך את הסיכויים הטובים ביותר להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בטן עליונה לאחר החזרת עובריםיוספה05/02/2009
אני 4 ימים לאחר החזרת עוברים. לוקחת פרוגינובה 1X3 ואוטרוגסטן 300X3. כבר מהיום ה- 1 לאחר ההחזרה התחלתי להרגיש נפיחות בבטן עליונה והיציאות הפכו קשות. הרגשת הנפיחות הולכת ומתחזקת. האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יוספה
ד''ר דוד ישי06/02/2009לא נראה לי קשרלהחזרה. אולי זה קשור לתרופות. אם זה מאד מטריד, כדאי שתבדקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןאביטל05/02/2009
ערב טוב . לפני יומיים גיליתי שאני בהיריון . ( היום בטא - 302 ). לפני 6 ימים היה לי מעט דימום שנראה כמו מחזור , דימום שנמשך כחצי יום והפסיק לחלוטין . שאלתי : האם זהו דימום של השרשה ? אם לא האם יכולה להיות סיבה אחרת לדימום כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביטל
ד''ר דוד ישי06/02/2009הדימום יכול להיות מסיבות שונות. הכי סביר שהגורם הוא השרשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך גונלשחר05/02/2009
שלום, שוב אני, בת 41, אחרי שלושה ימים להזרקת גונל 112 ביום השמיני למחזור לא נצפו זקיקים, משמאל קיימת ציסטה 45 ממ'. מימין ממצא בקוטר 15 ממ' וצריך לשלול דרמואיד. כתבת לי שזה לא יכול לצוץ פתאום ולברר אם היה קיים לפני כן. בחודשים האחרונים עשיתי הזרעות טבעיות, ובחודש שעבר אוביטרל והזרעה. במעקב זקיקים לא נראה אותו ממצא בימין, אלא תמיד זקיק מוביל ועוד שניים קטנים יותר, וזקיקים קטנים משמאל. האם יש אפשרות שאותו זקיק מוביל מימין היה הציסטה? ואולי זו רק תגובה לגונל? בנוסף יש לי כאבי אגן (מאז הלידה לפני חמש שנים) שמתגברים לקראת ביוץ ומחזור, האם זה קשור? אילו בדיקות עלי לעשות (עשיתי כבר צילום רחם והיסטרוסקופיה)? והאם להמשיך בגונל למרות הציסטות. כל-כך הרבה שאלות.... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שחר
ד''ר דוד ישי06/02/2009יכול להיות שהזקיק המוביל מימין הוא תמיד אותו ממצא ציסטי. כדי לדעת, צריך לחזור על אולטרסאונד לאחר הוסת. לא נראה לי שהכאבים קשורים.
מה שאני מציע הוא לקחת חודש הפסקה כדי לעשות סדר, ולהחליט האם יש ציסטות ואם כן מה לעשות איתן ( להמשיך בטיפול למרות הציסטות או להציא )
לפי התיאור נראה לי שאת זקוקה למינון גבוה יותר של גונל F* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)