מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקפיצה שאלהשואלת29/01/2009
האם יש טבלה שממנה אוכל ללמוד מה גודל שק ההריון שאמור להיות בכל אחד משבועות ההריון ההתחלתיים? ואם לא - האם תוכל לומר לי לאיזה שבוע מתאים שק הריון של 18X7 מ"מ? כתבתי על השק שראו ביום ראשון והיה 14X6, והיום גודלו 18X7 (אחרי החזרת עוברים, היום אמורה להיות בשבוע 2+6). עדיין אין הד עוברי אלא רק ממצא אקוגני שיש בו תנועתיות (המטומה?). כבר מתחילים להספיד לי את ההיריון, (אני כבר סקפטית מזמן). יש עוד סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבלה
פרופ' שחר קול29/01/2009אין טבלה כזו.
מה שקובע - הופעת עובר עם דופק כ - 4 שבועות לאחר ההפריה.
גודל השק - פחות חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי ולד"ר קול - מיועד לשניכם!!לימונית29/01/2009
שלום לכם רופאי הפורום הנכבדים, יש לי שאלה כללית, עד כמה לרופאים הגיניקולוגיים העוסקים בפריון יש משקל (אם בכלל) בהחלטה על התרופות הנרכשות על ידי קופות החולים השונות? לאחרונה קופ"ח כללית למשל החליפה את תרופת הדקאפפטיל בדפירילין. מצד אחד חלה הוזלה של התרופה, אך מצד שני, נפגע עניין העצמאות של המשתמשות בתרופה. במקום מזרק מוכן, שהרבה בנות לוקחות על עצמן להזריק לבד, יש מעבר לתרופה שיש לערבב אמפולת נוזל עם בקבוקות אבקה, לרכוש מזרקים ומחטים להכנה ולהזרקה, או לחלופין, להרבה בנות שלא רוצות להתמודד עם הכנה כזו, ללכת לקופה"ח ולהיעזר באחות, ונדמה לי שעל ביקור כזה אצל האחות משלמים כסף (אינני יודעת, לי אישית היה סידור נוח יותר, והיום אני מזריקה הכל לבד. אבל אני חושבת על השאלה הזו באופן כללי. למעשה חלה הרעת תנאים להרבה מאוד מהבנות (וגם לי, למרות שאני מתכוונת להזריק לבד). אתם מייצגים כאן שתי קופות חולים - את קופ"ח הכללית, ואת קופ"ח מכבי. האם יש אפשרות של רופאי הפריון ללחוץ על החלטות בנושאי החלפת תרופות? האם יש לכם אפשרות להשפיע בכל הקשור לאופן צורת התרופה (מזרק מוכן, עט וכו')? בהזדמנות זו, ברצוני לדעת מדוע למשל מנוגון לא מופיע בצורת עט? (האם זה קשור לכך שהוא מיוצר מהורמונים טבעיים? אני רוצה לקוות שלארגון איל"ה יש יכולת להביא לידיעת המחליטים בקופות החולים השונות ובמשרד הבריאות בעניינים אלה, שכן מדובר בימי טיפול רבים מאוד עבור כל אחת ואחת, שחוזרים על עצמם במחזוריות מס' רב של פעמים, וגם ככה דיי משבשים את סדר היום הרגיל. אשמח לתשובותיכם, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי29/01/2009אנחנו יכולים להביע את דעתנו, אבל היכולת שלנו להשפיע קטנה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדיניות קופות החולים
פרופ' שחר קול30/01/2009כרופאים אנו מעדיפים שיעמדו לרשותנו כל התרופות הקיימות.
שיקולים כלכליים של הקופות לא תמיד מסכימים עם רצון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל גם תשובה בקשר למנוגון
לימונית30/01/2009ד"ר ישי וקול שלום, הייתי רוצה לקבל תשובה בנוגע למנוגון, מה הסיבה שלא מייצרים אותו בעט? האם בגלל שהוא מיוצר מהורמונים ביולוגיים? בתודה על תשובותיכם עד כה. לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוגון
פרופ' שחר קול31/01/2009הבעיה נובעת מיציבות התמיסה. חייבים לשמור את התרופה במצב היבש (אבקה) ממש לפני ההזרקה, שכן במצב נוזלי (מומס) החומר הביולוגי אינו יציב לתקופה ארוכה מספיק המאפשרת מכירתו בצורה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישילימונית29/01/2009
ד"ר ישי שלום רב, בהכנת הדפירילין היום התיז לי חלק מהחומר (מחוסר מיומנות לעבוד עם בקבוקון הוואקום). האם בהזרקת קצת פחות מ-0.1 מ"ג יכול להיות שיבוש של התהליך? בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית29/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי29/01/2009תלוי כמובן בכמות שהלכה לאיבוד. קרוב לודאי שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלהאביטל29/01/2009
שלום . אני אחרי הפלה טבעית בשבוע 7 משום שלא ניצפה דופק . להיריון זה נכנסתי באופן טבעי ללא כדורים אך חודשיים לפני כן הייתי מטופלת באיקאקלומין ודקסמטזון . אורך המחזור שלי : בין 32 ל-38 יום . שאלותיי : 1. אני כבר בשבוע ה-7 אחרי ההפלה ולא קיבלתי מחזור . מתי אני צפוייה לקבל ? 2. אם לא אקבל בזמן הקרוב האם ללכת לבדיקה ? 3. נשפך על בעלי דלק רב על אשכיו . אין לו סימני צריבה או שום כאב . האם זה יכול לשבש את הזרע ? ( מאוד שרף לו באותו רגע , אך מייד שטף זאת ) תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי29/01/2009הוסת צפוי בימים הקרובים
אם לא יבוא אכן לכי לבדיקה
עניין הדלק לא נראה לי משמעותי לגבי הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל שק הריוןשואלת29/01/2009
האם יש טבלה שממנה אוכל ללמוד מה גודל שק ההריון שאמור להיות בכל אחד משבועות ההריון ההתחלתיים? ואם לא - האם תוכל לומר לי לאיזה שבוע מתאים שק הריון של 18X7 מ"מ? כתבתי על השק שראו ביום ראשון והיה 14X6, והיום גודלו 18X7 (אחרי החזרת עוברים, היום אמורה להיות בשבוע 2+6). עדיין אין הד עוברי אלא רק ממצא אקוגני שיש בו תנועתיות (המטומה?). כבר מתחילים להספיד לי את ההיריון, (אני כבר סקפטית מזמן). יש עוד סיכוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שואלת
ד''ר דוד ישי29/01/2009מאחר שב IVF גיל ההריון אינו נתון בספק. ומאחר שבשבוע 6+ צריך לראות בבירור עובר עם דופק, אני חושב שאין סיכוי להתפתחות של הריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכך הנחתי
רויטל29/01/2009באמת תהיתי איך יכולת לכתוב בתשובתך לשאלתי הקודמת (כשסיפרתי על הממצא בשק ועל כך שבשבוע 5+5 אין הד עוברי), ש(ואני מצטטת): "חזרי על הבדיקה עוד כשבוע. צפוי עובר עם דופק"... עכשיו, לצערי, התשובה נשמעת ריאלית יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת על התגובה הצינית
שואלת29/01/2009הייתי ברגע של משבר. פשוט התשובה הקודמת שלך הצליחה לטעת בי קצת תקווה, ואילו עכשיו... אני מעריכה מאוד את המענה המהיר שלך כאן ואת כל העזרה הגדולה שאתה נותן לבנות. רויטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רויטל
ד''ר דוד ישי31/01/2009השנים והנסיון לימדו אותי ( לפעמים על בשרי ) להשתדל לא להיות נחרץ בתשובות שלי, ביחוד כאשר אני מסתמך על מה שכותבים לי ולא על בדיקה והתרשמות שלי. הרפואה היא לא מתמטיקה ולעתים מפתיעה אותנו מאד. אני מצטער שלא הצליח לך הפעם ומאחל לך הצלחה בפעם הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות בטא מהיוםהילה29/01/2009
צהריים טובים היום עשיתי בדיקת בטא שנייה והתוצאות הם : בטא : 1137 בדיקה קודמת ביום שלישי היה 374 אוסטרודיול 2703 פרוגסטרון יותר מ 190 האם העלייה הכפולה של הבטא מעידה על תאומים או שאין לדעת עד לבדיקת האולטרסאונד ? נאמר לי ע"י הרופא שלי שעליי להיות במנוחה עד לאחר בדיקת הדם ה 3 ביום ראשון האם המנוחה תעזור במשהוא או שזה עד שההריון יתחזק ואז אפשר לחזור לשגרה כרגיל ? באיזה שבוע יהיה אפשר לשמע דופק בע"ה ? סליחה מראש על האורך תודה והמשך יום טוב ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול29/01/2009רק א.ס. יקבע מספר העוברים.
ניתן לבצע 4 שבועות לאחר ההחזרה.
מנוחה לא תשפיע על תוצאות ההריון.
היא נידרשת אם יש סיכון לגירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לציסטהחסויה29/01/2009
יש לי כאבים בצד + כאבים ברגלים בחלק העליון + פריחה בבטן האם יכול להיות אינדיקציה לציסטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה?
פרופ' שחר קול29/01/2009מאוד לא ספציפי לציסטה, אך כמובן שלא שולל אפשרות זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנוי בהפרשהחסויה29/01/2009
כמה זמן אחרי ביוץ יש שינוי בסוג ההפרשה משקופה וצמיגית לאטומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום - יומיים.
פרופ' שחר קול29/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודהאלונה29/01/2009
שלום אני אחרי טיפול IVF החזרה ב- 27/12 ביום ה-11 להחזרה בטא 29 ביום ה- 13 להחזרה בטא 64 ביום ה- 16 להחזרה בטא 304 היום 29.01 עשיתי בדיקת U.S בבדיקה ראו 2 שקי הריון תוך רחמים ללא תוכן 1. בקוטר 10 מ"מ 2. בקוטר 8.5 מ"מ אם מוספיים שבועיים לפני החזרה גיל ההריון הוא 7 שבועות איך יתכן שהבטא כל כך נמוכה ויש 2 שקי הריון האם ההריון תקין ? האחות אמרה לחכות עוד שבוע ולבצע שוב בדיקה U.S תודה אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה שלום
פרופ' שחר קול29/01/2009לפי לוח הזמנים מתעורר חשש כבד לתקינות ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלורופילשחר29/01/2009
שלום. האם יש בעייה לקחת משקה כלורופיל בהריון? אני בשבוע 6. זהו משקה שמנקה את הדם והגוף משפר מצבי אנמיה ועייפות והוא בריא ומועיל. אולם רשום שנשים הרות צריכות להיוועץ ברופא. האם ידוע לך על בעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר
פרופ' שחר קול29/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?מיכל29/01/2009
שלום, אני בת 29 מנסה להיכנס להריון. טיפולי פוריות על רקע דיכוי היפופיזרי לא מוסבר. ערכי T4 בסביבות ה-10. TSH תקין (אך יכול להיות שזה כתוצאה מהדיכוי ההיפופיזרי?) האם יש לטפל במצב כזה לאור נסיונות הכניסה להריון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול29/01/2009יש לברר בדיוק את הרקע לבעייה ההיפופיזרית.
ניסיון להרות - רק לאחר איזון קפדני של בלוטת התריס.
יש כמובן לברר האם ציר הורמוני המין פועל כהלכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפלהאביטל29/01/2009
שלום . אני אחרי הפלה טבעית בשבוע 7 משום שלא ניצפה דופק . להיריון זה נכנסתי באופן טבעי ללא כדורים אך חודשיים לפני כן הייתי מטופלת באיקאקלומין ודקסמטזון . אורך המחזור שלי : בין 32 ל-38 יום . שאלותיי : 1. אני כבר בשבוע ה-7 אחרי ההפלה ולא קיבלתי מחזור . מתי אני צפוייה לקבל ? 2. אם לא אקבל בזמן הקרוב האם ללכת לבדיקה ? 3. נשפך על בעלי דלק רב על אשכיו . אין לו סימני צריבה או שום כאב . האם זה יכול לשבש את הזרע ? ( מאוד שרף לו באותו רגע , אך מייד שטף זאת ) תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול29/01/20091. + 2 . מציע להיבדק בשבוע הבא.
3. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת וכואבתמיכל29/01/2009
פעמיים שהצלחתי להרות האחת בהזרעה והשניה בטיפול ivf / בשני המקרים לא נמצא דופק כבר בין השבוע השביעי לשמיני ונאלצתי כאמור לעשות הפלה. שאלותי הן: האם ישנה סיבה למה זה קורה? האם משהו אצלי לא בסדר? והאם יש בעניין ההפלות סיכון לנסיונות הבאים. אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול29/01/2009לרוב, רואים בשתי הפלות רצופות מזל ביש, וממשיכים הלאה.
לאחר 3 הפלות רצופות עורכים ברור רפואי.
כל זאת - באופן מאוד כללי.
כמובן שהגישה משתנה בהתאם לנתונים הספציפיים של כל מטופלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנה אם אפשרהילה29/01/2009
האם יש מספר מסויים של טיפולים שמותר לעשות מבחינת הבריאות והגוף? האם בשלב מסויים כדאי להפסיק כי הטיפולים מסרטנים או שהקופות מפסיקות לממן? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי29/01/2009מבחינת המימון של הקופות. הוא ניתן ללא הגבלה עד שיש שני ילדים משותפים. אין הגבלה שנובעת מסיכון אפשרי של הטיפול. בכלל יש ספק האם הטיפולים מעלים סיכון לחלות במחלה ממארת כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH 15הילה29/01/2009
שלום, יצא לי אתמול FSH 15 E<200 האם זה אומר שלא יהיו לי זקיקים בטיפול לשאיבה? כבר פעמיים אחרי טיפול היה מעט זקיקים ובסוף אף הפרייה אבל דווקא אז ה-FSH היה בערך 10. האם יש בכלל טעם להמשיך את הטיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי29/01/2009אני מניח שאנחנו מדברים על FSH של יום 3-5. הוא אכן גבוה. יש טעם להמשיך בטיפולים . אם את צעירה אז זה אפילו טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)