מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקה***23/12/2008
שלום, ב-9.12 היה הביוץ. ב-11.12 החזירו לי שני מוקפאים (במחזור טבעי). שלושה ימים אח"כ התחילו הפרשות דמיות למשך יומיים והסתיימו. ביום שבת האחרון (20.12) התחילו לי שוב הפרשות דמיות (דבר שמאד אופייני אצלי לפני ווסת, תמיד מתחיל שלושה ימים לפני הווסת, וגם הפעם) היום ההפרשות הפכו לדימום (לא חזק מדי, מצד שני, שוב אופייני לתחילת ווסת). ביום שלישי (16.12) התבקשתי להזריק חצי אוביטרל (והזרקתי בטעות 2/3 אוביטרל). אני עם תמיכה של סופרפקט. היום עשיתי בדיקת דם והתוצאות הן: E2 1138 PRO 46.8 BETA 19 לאור הדימומים שהתחזקו היום, אני משערת שהבטא היא שאריות של ה-2/3 אוביטרל שהזרקתי לפני שבוע ולא הריון - האם נכון? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול24/12/2008כנראה שמקור הבטא באוביטרל, אך רצוי לעקוב - אם עולה - ממקור הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותשפרה23/12/2008
אני 5 ימים לאחר החזרה של 3 עוברים.אני מטופלת באוטרוגסטן 400 מ"ג בוקר ו400 ערב, וכדור אסטרופם בוקר וערב. יש לי סחרחורות ממש מעיקות ובחילות מדי פעם. היו לי את התופעות האלה בעבר ,זה לא החזרה ראשונה,אבל בצורה מוקצנת כך. מה הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענית לי כבר-תודה רבה!
שפרה23/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שפרה
ד''ר דוד ישי24/12/2008האם את נוטלת את התרופה דרך הפה ? אם כן יתכן שזו הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסויחסוי23/12/2008
לפני הזרעה ראשונה מטופלת בגונל אפ 75 מהיום הרביעי למחזור במשך שבעה ימים לאחר שבעה ימים אולטרה סאונד זקיקים התוצטאות הם : שחלה ימין 3 זקיקים בגודל 18.5,15.5,11 ועוד מספר זקיקיםקטנים מעשר מ"מ ובשחלה שמאל :3 זקיקים :21,19,14, מ"מ בבדיקת דם אסטרודיל 3660 פרוגסטרון 13 נאמר לי להפסיק להזריק להגיע להזרעה למחרת. שאלותי : 1. מתי אמור להיות הביוץ ? 2. האם ביוץ מתקיים אצל כל הזקיקים באותו עת ? 3. כמה זמן מתחרש ביוץ ? 4. מהם הימים הבטוחים ביותר להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול23/12/20081. התהליך הביוכימי שבסיומו ביוץ - החל, וזאת על סמך רמת הפרוג'.
2. כן
3. הביצית שומרת על יכולת ההפריה במשך 12 - 24 מרגע יציאתה מהשחלה.
4. יום לפני הביוץ, יום הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
חסוי23/12/2008האם לדעתך הזרעה היתה בזמן או שהפסדנו את זמן הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזמן
פרופ' שחר קול24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בפרוגסטרוןליה23/12/2008
שלום, ביום ראשון ביצעתי בדיקות דם 12 יום לאחר החזרת מוקפאים: בטא- 112 פרוגסטרון- 48.6 E2- 1400 היום : בטא - 182 פרוגסטרון - 40.4 E2 - 1200 האם הירידה בפרוגסטרון מצביעה על בעיה כלשהי? האם כדאי להגדיל את התמיכה? אני כרגע לוקחת אוטרוגסטון 4 כדורים ביום (סה"כ 800 מ"ג ליום) מה לגבי ערכי הבטא? עליה של פי 1.5 תקינה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליה שלום
פרופ' שחר קול23/12/2008רמת הפרוגסטרון - תקינה.
קצב עלית הבטא אינו תקין (לא היתה הכפלה בתוך יומיים), ולכן יש להמשיך ולעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לא ברור מהאחותליהיא23/12/2008
ביום חמישי ושישי עליי לעבור הזרעות האחות אמרה לי להזריק היום עוד 150 גונל+צטרוטייד ומחר להזריק את האוביטרל כששאלתי באיזו שעה להזריק את האוביטרל(קראתי בפורום שהתיזמון חשוב...)היא אמרה אחר הצהריים רציתי לשאול מתי אחר הצהריים הרי לא יעברו 36 שעות ממחר בצהריים עד יום חמישי בבוקר איך עלי לתזמן את זה שביום שישי לפחות יעברו 36 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול23/12/2008מציע להזריק בערך 40 שעות לפני ההזרעה של יום שישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותתותית23/12/2008
מטופלת בגלוקופאז ואיקקלומין (כנראה שחלות פוליציסטיות יש הסטוריה במשפחה..) יום ראשון לוסת-11.12 יום חמישי ביום ראשון ה-21.12 עשיתי מעקב זקיקים והתוצאות היו: שחלה ימנית- זקיקים קטנים רבים שחלה שמאלית זקיקים בגודל 12*13 עובי אנדומטריום 4.8 מ"מ היום עשיתי מעקב זקיקים נוסף (23.12) והתוצאות היו: שחלה ימנית- זקיקים קטנים שחלה שמאלית זקיק (אחד או שניים) בגודל 16*16 עובי אנדומטריום 7.7 מ"מ מתי לדעתך יש לצפות לביוץ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת סוף השבוע.
פרופ' שחר קול23/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הזרעהאלה23/12/2008
שלום רב אני לקראת הזרעה ,מזריקה מזה שבועיים 75 יח' פיוריגון. שלשום E2-329 והיום ירד ל- 210. (prog-2.3) באולטראסאונד נצפו הרבה זקיקים קטנים של לא יותר מ-12 מ"מ ואחד 18 מ"מ. 1. כיצד ייתכן שהאסטרדיול יורד בעוד הזקיקים ממשיכים לגדול? 2. בהזרעה הקודמת שנכשלה הרופא החליט על הזרעה כשהאסטרדיול עמד על 337. האם זה לא נמוך מידי? מה הסיכוי לביוץ עם הזקיק המוביל בגודל 18 מ"מ בהתחשב ברמת ההורמונים הנמוכה? (יש לציין ש LH-קטן מ-0.5 כפי שנבדק היום). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום
פרופ' שחר קול23/12/2008יעוץ דורש הכרת כל המידע האישי שלך.
רמה נמוכה מאוד של LH מעלה אפשרות של היפוגונדוטרופיק היפוגונדיזם.
אם זה נכון - יש לטפל בשילוב של FSH ו- LH .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה..אתה יכול בבקשה להסביר מה זה
אלה23/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין טעם בלי לדעת את
פרופ' שחר קול23/12/2008מלוא המידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אלה
מירי23/12/2008אני גם באותו מצב הLH מאוד נמוך כמו אצלך יש לי שאלה יש לך בעיות משקל? תת משקל או להיפך? כי לי אומרים שזה יכול להיות מתת משקל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי אוביטרלשיר23/12/2008
שלום 12 יום אחרי החזרת מוקפאים - לפני שלושה ימים הזרקתי חצי אוביטרל. עשיתי היום בדיקת דם. והבטא יצא 165 האם זה אכן הריון או שזה מושפע מהאוביטרל? הרופא שלי בחו"ל ואני במתח.... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול23/12/2008כנראה שיש הריון. מציע בדיקה חוזרת עוד יומייים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרונה בהחלטליהיא23/12/2008
מצטערת על ריבוי השאלות זוהיא הזרעה ראשונה. קראתי כאן בפורום שלפני ההזרעה לא לקיים יחסים 3 ימים אך לא יותר מ5 ימים ואנחנו לא קיימנו יחסים ב5 ימים האחרונים האם הזרע לא יהייה יעיל בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול23/12/2008לדעתי יש לקיים יחסים סביב הביוץ.
לא ממליץ על איסור קיום 3 - 5 ימים או בכלל.
מציע לקיים ביום שלפני ההזרעה, ואם אפשר, גם ביום ההזרעה.
בבחינת "כל המרבה הרי זה משובח".
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- e2 גבוה מידיליהיא23/12/2008
האם e2-2167 מהווה בעיה?והאם יש טעם לבצע הזרעה עם זקיק אחד מוביל?ולמה בעצם הגונל (150)במשך 6 ימים לא מייצר עוד זקיקים כי זקיק חד יש לי גם בלי הגונל אז מהיא מטרת הגונל?
פרופ' שחר קול23/12/2008זקיק אחד עשוי לתת הריון.
יש טעם לבצע הזרעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבליהיא23/12/2008
e2:2167 פרוגסטרון:4.7 זקיק 20*16 אחרי טיפול בצטרוטייד ובגונל נצפה נוזל בצוואר הרירית 8.9 האם לפי תוצאות אלו ניתן לדעת מתי הכי טוב יהייה לבצע הזרעה?חמישי או שישי?
פרופ' שחר קול23/12/2008חמישי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה רחם קשתי?mimi123/12/2008
היום עברתי צילום רחם ואובחן רחם קשתי מה זה אומר? והאם זה מקשה על סיכויי להרות באופן טיבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשתי
פרופ' שחר קול23/12/2008רצפת הרחם אינה קו ישר, אלא נראית כמו קשת.
חסר משמעות מבחינת כניסה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילמאיה23/12/2008
בת 31, בירור פריון תקין. לקראת IVF ראשון בגלל הזרע. היום ה- 24 למחזור בבדיקת דם פרוגסטרון= 687 , E2=68.2 (ופרוגסטרון 17-OH בגובה 8.74). FSH = 3.2, LH=13.5 היום מתחילה דקקפטיל 0.1. האם נתוני בדיקות הדם הנ"ל מתאימים לתחילת טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול23/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הקפאת עובריםטלי22/12/2008
שלום דר', היום קיבלתי מכתב מבית חולים שהם לא הקפיאו את העוברים. היו לנו 8 עוברים 2 הוחזרו ו6 נשארו ועכשיו אני מקבלת את הידעה הזאת. מה הסיבה לאי הקפאת עוברים? איך זה שלא דיברו איתנו לפני החלטה כזאת פשוט לזרוק אותם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת עוברים
מיכל27/02/2012שמתי לב שהרבה בנות כותבות על כך שבזמן הטיפול באסותא הצליחן לייצר מספר מסויים של עוברים אל לאחר החזרה של כמות מסויימת נשלח מכתב הבייתה שלא הוקפאו שום עוברים נותרים. גם אצלי קרה הדבר . היו לי 7 עוברים, 3 החזרתי ונאמר לי שהנותרים לא הוקפאו. תמוהה לי ביותר הדבר, האם הגיוני שאצל כל כך הרבה בנות נכשל תהליך ההקפאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי שלום
פרופ' שחר קול23/12/2008פעמים רבות מתקבלים עוברים באיכות מאוד נמוכה, שאין סיכוי שישרדו את תהליך ההקפאה / הפשרה.
מציע ליזום פגישה עם הרופא המטפל, ולעבור באופן מסודר על גורלה של כל ביצית וכל עובר במחזור הטיפול שעברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה................עד מתי???22/12/2008
לפני כחמישה חודשים עברתי הפסקת הריון. אני מעוניינת להמשיך טיפול הזרעות. הופניתי לצילום רחם.. 1. לא כל כך הבנתי למה אני בעצם אמורה לעבור צילום רחם? כאשר נקלטתי כבר, ובגלל שהריון לא היה תקין, בוצע הפסקת הריון באמצעות גרידה 2. האם זה ממש כואב צילום רחם? 3. שמעתי שיש נשים שעושות היסטרוסקופיה אבחנתית.. מה זה אומר? ואלי עדיף היטרוסקופיה על צילום רחם? מה ההבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי?
פרופ' שחר קול23/12/20081. גרידה עלולה לגרום לחסימה בחצוצרות.
2. צילום רחם - כרוך באי נוחות עד כאב קל. רצוי לבוא נינוחים ורגועים.
3. היסטרוסקופיה בוחנת את חלל הרחם, אך לא את החצוצרות או חלל האגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)