מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרדיול לאחר ביוץנעמי18/12/2008
האם זה תקין שיום לאחר הביוץ טבעי (אסטרדיול 587) ערך האסטרדיול צונח ל "קטן מ200" , ולאחר שבוע עולה בחזרה ל400+? יש לכך משמעות לגבי איכות הביצית? האם מצב כזה יכול להסביר הפלות ספונטניות מוקדמות מאוד (שבוע חמישי-שישי)? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמי
ד''ר דוד ישי20/12/2008זה מהלך העניינים הטבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגלוקופאז' וביוץלונה18/12/2008
שלום רב! אני פוליציסטית בת 25 עם עודף משקל. מעולם לא היתה ווסת סדירה וטופלתי בגלולות מניעת הריון כאשר בעזרתן הווסת הגיעה כמו שעון. לאחר הפסקת הגלולות, במשך חצי שנה, לא קיבלתי ווסת כלל. פעמיים טופלתתי בפרימוניל ולאחר הטיפול קיבלתי ווסת אך מדובר בווסת חד פעמית עקב הטיפול. כעת אני מטופלת מזה חודש בגלוקופאז' תוך כדי שינוי תזונה לתזונה דלת פחמימות. ירדתי 4 ק"ג. קיבלתי החודש ווסת ואני כל כך מאושרת. אך מישהי אמרה לי שווס שמגיעה לאחר טיפול בגלוקופאז' לא מעיד בהכרח על ביוץ... מה דעתכם? בנוסף, האם ניתן להמשיך טיפול בגלוקופאז' גם לאחר שנכנסים להריון? אני פוחדת להכנס להריון בזמן הטיפול ואז לפגוע בתינוק בגללה טיפול... תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לונה
ד''ר דוד ישי18/12/2008ההשפעה המשולבת של ירידה במשקל יחד עם גלוקופז' יכולה להיות מצויינת אבל לעיתים צריך להתמיד לאורך תקופה ארוכה של חודשים. אי אפשר להוכיח בדיעבד, אל סביר שכן היה לך ביוץ. אז אל תקשיבי לאנשים ותמשיכי בטיפול. יש סימן שאלה לגבי המשך הטיפול בהריון, אבל דבר אחד ברור. הוא אינו פוגע בעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרעאסף18/12/2008
דר' שלום, לאחרונה ביצעתי בדיקת זרע שתוצאותיה היו מצוינות למעט מורפולוגיה נמוכה של 3%. השאלה שלי מתייחסת לפרמטרים הבאים והשפעתם על איכות הזרע באופן כללי והמורפולוגיה באופן ספציפי: 1. תחתונים צמודים לעומת תחתוני בוקסר. 2. ג'ינס לעומת מכנס פחות צמוד. 3. ישיבה ממושכת (כ-8 שעות) על כיסא לא מאוורר. 4. רכיבה על אופניים - 4 שעות בשבוע. חיפשתי קצת ספרות מקצועית בנושא ולא מצאתי מאמרים ואו מחקרים רציניים שמעידים על קשר כלשהוא. זה ידוע שעדיף לתת לאזור להיות "כמה שיותר מאורר" אבל השאלה היא כמה באמת אורח החיים המערבי שלנו ("חבל שאי אפשר ללכת ערומים") משפיע על הפוריות הגברית. תודה, אסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אסף
ד''ר דוד ישי18/12/2008אתה צודק. הקשר בין הדברים שציינת לאיכות הזרע אינו לגמרי ברור ( אם בכלל יש קשר ) ובודאי אינו חד ערכי. צריך להיות מודע לעניין אוורור האיזור ( מבחינת צורת הלבוש , הקפדה על שבירה של הישיבה הממושכת וכו') אבל לא להשתגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה....לחוצה18/12/2008
בוקר טוב, אני בשבוע 6, לאחר פרוטוקול ארוך... אתמול הערב שכחתי להחדיר אנדומטרין אז החדרתי 2 בבוקר (אחד של הלילה הקודם ואחד של הבוקר) האם זה תקין? והאם זה יכול לגרום נזק?? יחד עם זאת יש לי ברשותכם מס' שאלות 1. מה חשיבות התמיכה של האנדומטרין בשלבים של הריון, ועד מתי לוקחים אותה?? 2. באיזה שלב עוזבים את טיפול היחידה של הI.V.F. ועוברים לרופא רגיל?? 3.האם ניתן לקחת כדורים נגד כאב ראש (אופטלגיו, אדביל, אקמול)?? 4.והאם כאבים קלים אומנם אבל באופן קבוע באיזור הבטן התחתונ מצריכים איזה בדיקה?? תודה רבה והמשך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי18/12/2008לא קרה כלום מזה ששכחת נר אחד. התמיכה חשובה לעובר עד שבוע 6. אנחנו ממשיכים אותה בד"כ עוד שבוע שבועיים " ליתר ביטחון ". המעבר להמשך מעקה בקהילה קצת שונה מיחידה ליחידה ונע בין שבוע 7 לשבוע 9. אפשר לקחת אופתלגין או אקמול. הכאבים שיש לך נורמליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןאירנה18/12/2008
שלום, היום אני אמורה להתחיל טיפול חדש עם אוטרוגסטן( כדי לקבל מחזור) אני צריכה לקחת 2 כדורים ביום 5 ימים והיום שחכתי לקחת כדור ראשון( לא הבאתי אותו לעבודה) ואני אהיה בבית רק ב 8 בערב. האם היום כבר לא אוכל לקחת הרי רופא אמר אחד בבוקר אחד בערב? אושאני יכולה לקחת 1 ב 8 בערב ושני ב 12 בלילה? האם זה אפשרי ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירנה
ד''ר דוד ישי18/12/2008לא שזה ממש משנה, אבל את יכולה לקחת את שני הכדורים היום בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לשחלות פולציסטיות-זקוקה לעזרה!!אלינור18/12/2008
שלום בת25,בריאה,ללא בעיות רפואיות,לא סובלת מהשמנת יתר,מחזורים סדירים,מעט שיעור יתר בפנים. לאחר חיפוש באינטרנט, אני חושבת שאני סובלת משחלות פוליצסטיות. שאלתי היא,הבנתי שכדי לאבחן צריך לעשות אולטרסאונד של האגן,רציתי לדעת איך הבדיקה מתבצעת על כל שלביה? האם זו בדיקה פולשנית? אולי יש דרך אחרת לאבחן וניתן לוותר על האולטרסאונד,אני ממש ממש חוששת. תודה רבה ואשמח לתשובות מפי הדוקטורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינור שלום
פרופ' שחר קול18/12/2008אם המחזור סדיר יש לשער שהביוץ סדיר.
לכן יש לשער שלא יהיו בעיות פריון.
אין משמעות גדולה מידי למראה השחלות.
השימוש במונח "פוליציסטית" הוא חסר משמעות, ורק גור חששות מיותרים.
בדיקת א.ס. נרתיקית היא לא פולשנית, קצרה, ולא כואבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני דקפפטילמאיה17/12/2008
איך צריכה להיראות הבדיקה ההורמונלית בטרם תחילת זריקות דקפפטיל 0.1?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול18/12/2008פרוגסטרון גבוה, בעשרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתרשירה17/12/2008
לפני כשבועיים וחצי התחלתי טיפול באקוקלומין ובפוריגון. לאחר מעקב זקיקים הסתבר כי אני סובלת מגירוי יתר והטיפול הופסק מיידית. לאחר כשבועיים הסתבר שאני בהיריון. תוצאות הבדיקות מיום א': מיום ג' 1891 3128 e2 128.9 190.8 < progresterone 21 44 בטא אשמח להבין את משמעות התוצאות. האם ה e2 שעולה זה נורמלי? האם הבטא שעולה מעט מעידה על מיעוט עוברים? עד מתי הסכנה? בימים האחרונים אני סובלת מלחצים מתחת לצלעות ובבטן. האם זה כתוצאה מגירוי היתר? איך ניתן להפחית את הכאב? מתי זה אמור להיפסק? האם זה מסוכן? שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי17/12/2008ראשית , אם יש לך כאבי בטן את חייבת להבדק. הריון עלול להחמיר את התופעה.
ההורמונים עולים בקצב סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
שירה21/12/2008שלום בהמשך לתיאור המקרה משבוע שעבר, עשיתי היום שוב בדיקות והתוצאות הן: e2 4594 (לפני חמישה ימים 3128) progresteron 190.8 (לפני חמישה ימים 190.8) ביטא 659 (שבוע שעבר 44). האם זו לא קפיצה גדולה מאוד לחמישה ימים? מה כדאי לי לעשות? חג שמח שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרעאייל17/12/2008
ד"ר שלום יש לימצב של חוסר זרעים או ממש זרע בודד בבדיקות זרע שעשיתי.אצל אשתי ניתן לומר שהכל תקין.אנו מעוניינים להגיע לתהליך הפרייה חוץ גופית.האם אני צריך קודם לכך לגשת לרופא מומחה בפוריות הגבר על מנת לבצע שאיבת זרע או ביופסיה לפני שאשתי נכנסת לתהליך נטילת התרופות או שזה יכול להתבצע במקביל וכן באותו מרכז רפואי? בברכה אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אייל
ד''ר דוד ישי17/12/2008שתי האפשרויות באות בחשבון. למיטב ידיעתי, ברוב המקומות מקובל לעשות ראשית את הביופסיה לגבר ורק אח"כ, בהתאם לתוצאות הבדיקה, לקבוע את המשך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תשובות מעבדהסוסו17/12/2008
21.11.08 יום 2 למחזור E2 269 pmol .1 . progesteron 3. LH 8.9 IU 5.12.08 יום 15 למחזור E2 1152 PMOL PROGESTERON 2.1 NMOL LH 14.6 IU
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סוסו
ד''ר דוד ישי17/12/2008ערכי ההורמונים מתאימים לערכים הצפויים בשני השלבים של המחזור בהם נלקחה הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד פרופיל הורמונליאביטל17/12/2008
אז ככה אני צריכה לעשות פרופיל הורמונלי לבדיקת ערכים כמו LH ו FSH . הרופאה שלי אמרה כי אני צריכה לעשות אותם בדיוק ביום שאני מקבלת את הווסת כדי להחליט המשך טיפול. העניין שלפי מה שנראה לי אקבל ביום שישי מתי שאין בדיקות דם :-( האם זה משנה אם זה יהיה שלושה ימים אחרי? או שזה לא קריטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביטל
ד''ר דוד ישי17/12/2008פרופיל הורמונלי עושים ביום 3, 4, או 5 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר כדורי פרוברהאפרת17/12/2008
שלום רב לקחתי כדורי פרוברה לצורך קבלת מחזור (יש לי שחלות פוליצסטיות), עברו חמישה ימים מאז שסיימתי ליטול את הכדורים ( 2 כדורים במשך 5 ימים) ועדיין לא קיבלתי. מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם יש סיכוי שאני בהיריון? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת
ד''ר דוד ישי17/12/2008יש סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אפרת19/12/2008תודה על תשובתך. אם כן, כמה זמן אתה ממליץ שאחכה לפני שאני ממהרת לעשות בדיקת היריון? כלומר אחרי כמה זמן מקסימום אחרי נטילת הכדורים זה אמור להגיע? המון תודה וסופ"ש נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אפרת
ד''ר דוד ישי20/12/2008הוסת אמור להופיע כ 5 ימים לאחר סיום התרופה. חכי עד תחילת השבוע הבא. אם לא יופיע וסת עשי בדיקת הריון. אם התשובה תהיה שלילית לכי לרופא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין ואורגזמה בשבוע חמישירויט17/12/2008
שלום, אני אחרי הפריה חו"ג, בשבוע חמישי להריון. יש לי שתי שאלות: 1.האם קיימת סכנה לעוברים בקיום יחסי מין? 2. מה בנוגע לאורגזמה?התכווצויות של הרחם בעת אורגזמה עלולות להזיק? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רויט שלום
פרופ' שחר קול17/12/20081. לא
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסיםשירי17/12/2008
שלום! מזה כמספר חודשים אני מנסה להיכנס להריון. אני נחשבת לאישה פוריה, מחזור וביוץ בזמן כמו שעון.....הבדיקות של שנינו תקינות. בקשר לזמן המתאים ביותר לקיום יחסי מין שמעתי מספר אמירות. 1) יש לקיים יחסי מין אחת ליומיים, בשל אורך החיים של הזרע בצוואר הרחם. 2) כדאי לקיים כמה שיותר יחסים סביב תקופת ויום הביוץ ע"מ להגדיל את הסיכויים להריון. שאלתי היא: מה מומלץ? האם קיום יחסי מין "סוערים" מדי סביב תקופת הביוץ משפיע על איכות הזרע ועל יכולת ההיקלטות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום
פרופ' שחר קול17/12/2008זה ממש ממש לא משנה...
אם מתאים לך 1 - יופי, אם מתאים לך 2 - עוד יותר טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירי17/12/2008
שמונה ימים אחרי צילום רחם עד אתמול לא היו שום כאבים אתמול ועכשיו יש מין כאב כמו כאב מחזור בצד שמאל שבא והולך האם זה קשור לצילום? או שאין מה לדאוג..?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
מירי17/12/2008שאני אחרי טיפול בזריקות עושה הפסקה כי היו 2ציסטות 1 בכל שחלה האם יכול להיות שבגלל שהציסטות שהן"בדרך החוצה" יש כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאב לא קשור לצילום
פרופ' שחר קול17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)