מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כדורי דופסטוןיסמין19/07/2008
דוקטור שבת שלום, רציתי לשאול 2 שאלות: כמה זמן מסיום שתיית כדורי דופסטון מקבלים את המחזור? אני צריכה לבצע בדיקות דם לגלוקוז ואינסולין וצריך להיות בצום , באיזה שעה בלילה שלפני צריך להתחיל את הצום ?והאם מותר לשתות מים? תודה על כל מה שאתה עושה בשבילנו.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין שלום
פרופ' שחר קול19/07/20081. לרוב תוך ימים ספורים, אם כי יתכן ולא יגיע מחזור בכלל.
2. צום של 8 שעות, מותר לשתות מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יסמין19/07/2008דוקטור היי, מה זאת אומרת שלא יגיע מחזור בכלל?? האם המטרה של הכדור הוא לא לקבל מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין שלום
פרופ' שחר קול20/07/2008מטרת הכדור - לקבל מחזור.
אך זה לא קורה ב - 100% מהמקרים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש לא מבינה...
יסמין21/07/2008דוקטור היי, אני באמת מתנצלת על חוסר הידע שלי, אך אני באמת לא מבינה למה זה לא קורה ב 100% מהמקרים,אם תוכל להסביר לי בבקשה אני ממש אודה לך, והאם הכדור הזה ספציפי לא עוזר לקבל מחזור ואולי עדיף כדור אחר? לתשובתך אודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008השאלה היא האם הרירית נחשפה למספיק אסטרדיול כדי שתיצמח ותנשור כדימום לאחר החשיפה לפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםנעמה19/07/2008
שלום, לפני החזרת מוקפאים לקחתי 3 פעמים ביום אסטרופם להגדלת עובי רירית הרחם ולמניעת ביוץ טבעי. לאחר החזרת העוברים התבקשתי להמשיך ולקחת אנדומטרין לתמיכה ואסטרופם פעמיים ביום. שאלתי היא למה לוקחים אסטרופם לאחר החזרת מוקפאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה שלום
פרופ' שחר קול19/07/2008רירית הרחם שומרת על יכולתה לקלוט עוברים ע"י אסטרדיול (אסטרופם) ופרוגסטרון (פרוגסטרון), לכן יש להמשיך בטיפול כפי שנאמר לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הזרעהרונה19/07/2008
אני בת 39.5 והחלטתי לבצע טיפולי הזרעה. שאלתי: אני אחרי שני מחזורי טיפול שלא הניבו הריון. האם כדאי להתחיל בביצוע גירוי השחלות (פרגונל F) או שזה מוקדם מידי. שאלתי השניה - האם הזריקות גורמות להשמנה? תודה, רונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה
פרופ' שחר קול19/07/2008יש מקום ליעוץ פרטני ואישי על סמך נתונים נוספים.
אין מניעה להמשיך בגירוי שחלות ע"י גונדוטרופינים.
הטיפול אינו גורם להשמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מוזרהליאה18/07/2008
הי, אחרי טיפול IVF וקבלת תשובה של 10 בבדיקת הדם (יום לפני הבדיקה היתה 12), הבנתי שאין הריון. שאלתי היא- היתה לי הפרשה חומה גושית (סליחה על התיאור), וזהו. לא ממשיכה לדמם. מתי אני אמורה לקבל את המחזור? אני ביום ה-15 כבר, ואין לי אף פעם איחורים. האם יש אפשרות שאצטרך לעבור הפלה שאינה טבעית? תודה על תשובתך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאה שלום
פרופ' שחר קול19/07/2008בהנחה שהפסקת את התמיכה ההורמונאלית יש לצפות למחזור. סביר שבכך יתסתיים ההריון הכימי שנוצר, ללא צורך בהתערבות נוספת כלשהי.
בכל מקרה, ממליץ להמשיך מעקב אחר הבטא, בעיקר כדי לשלול הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת החזרת מוקפאיםלולי18/07/2008
שלום ד"ר, להלן תוצאות הבדיקות: 14/7/08: אסטרדויל 222 פרוגסטרון 1 ו-LH 3.4 16/7/08: אסטרדויל 325 פרוגסטרון 0.7 ו-3.2 LH היום 18/7/08: אסטרדויל 804 פרוגסטרון 2 ו-7.7 LH , כמו כן היה זקיק של 16 מ"מ. 1.מתי להערכתך הביוץ? 2.מתי להערכתך החזרת המוקפאים? בחודש שעבר הייתה שאיבה+החזרה אשר לא הצליחו (דקפפטיל 0.1+גונל -פרוטוקול ארוך), האם מוטב לעשות הפסקה החודש ולא להחזיר החודש את המוקפאים (בגלל הדיכוי מחודש שעבר) , או שניתן כבר החודש (חודש לאחר השאיבה) להחזיר את המוקפאים? מה עדיף? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול18/07/20081. עדיין לא ניתן לקבוע במדויק שכן עדיין לא קרה ה - LH SURGE המבשר את הביוץ.
יש להמשיך ולעקוב.
2. זיהוי מדויק של יום הביוץ, ביחד עם גיל העוברים יתן התשובה.
מביחנה רפואית טהורה - אין מניעה למחזור הפשרה ברצף. נשים רבות, עם זאת, מעדיפות לקחת הפסקה לטובת איוורור הנפש, וטעינת מצברים להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לולי18/07/2008היי דוק, ותודה על תשובתך המהירה.... האם עלייה של ה-LH מ-3 ל-7 לא מעידה על הפיק של התחלת הביוץ? האם הערך של ה-E2 שהוא 804, מתאים לזקיק של 16 מ"מ? אין מילים בפי להודות לך..... שבת שלום לך ולבני משפחתך. ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד שלום
פרופ' שחר קול19/07/2008LH עולה בפיק לסביבות 100, כך שהעליה המינורית מ-3 ל-7 אינה בהכרח מעידה על תחילת ה - SURGE
E2 - מתאים לזקיק של 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בדיקות ומעקב
YAEL20/07/2008שלום ד"ר, היום ה-E2 422 הפרוגסטרון3.9 וה-LH 14.3 לא בוצע היום מעקב זקיקים.(שלשום היה זקיק של 16 מ"מ, רירית 9.7 מ"מ) מדוע האסטרדויל ירד מ-804 שלשום (יום שישי) ל-422 היום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרויטל שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008מיד לאחר ביוץ יש ירידה ברמת האסטרדיול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית ייןשרית18/07/2008
האם מותר לשתות יין בתחילת ההריון? (מידי פעם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול18/07/2008הכל עיניין של מינון....
באופן רשמי - יש המלצה להימנע מאלכוהול לכל משך ההריון.
ועם זאת, מעולם לא בוצע ניסוי מדעי כדי לבחון איזה מינון של אלכוהול גורם לנזק לעוברים (מסיבות מובנות), יתכן וכוסית יין בודדת פעם בשבוע לא תיגרום למומים בעובר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה ראשונהמירי18/07/2008
הי! בגלל שיש שק עובר +דופק שהתפתח ועובר השני יש קר שק עוברים קטן שעבר שישה שבועות שלא התפתח .אז מה עושים עם השק העוברים שלא התפתח ? האם זה יכול לפגוע בעובר שני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול18/07/2008מעקב בלבד. סיכוי טוב להמשך הריון מוצלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותXX18/07/2008
הפנו אותי למס' בדיקות: קרוטיפ, anti ovarian ab, פקטור V, II, פקטור XI, IX, VIII, APCR, MTHFR, HOMOCYETEIN, anti thyroid preoxid, antinuclear ab, thyroglobulin ab, anti cardiolipin LgG, anti cardiolipin LgM, A.B2 glycoprotei LgG 1. האם כל הבדיקות הן בדיקות דם? 2. האם ניתן לבצע את הבדיקות במחזור או שיש יום מסויים בחודש בו עלי לבצע הבדיקות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול18/07/20081. כן
2. בכל זמן שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בלוציסטיםעדי18/07/2008
בוקר טוב למה אי אפשר להחזיר בלוציסטים בכול טיפול IVF ? הסיכוי להריון גבוה יותר כשמוחזר בלוציסט , ומהן הסיבות שבהן תתקבל ההחלטה האם להחזיר בלוציסטים מודה לך על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול18/07/2008לא כל העוברים הנוצרים מגיעים לשלב הבלסט. חלק משמעותי נעצר בדרך.
אם יש עוברים רבים, ובאיכות טובה, יש סיכוי טוב שכמה מהם יגיעו לשלב זה.
זה השיקול העיקרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל בהריוןאן17/07/2008
הנני לפני טיפול IVF . להתחלת הטיפול נקבע לי מועד לקבלת זריקת דקפפטיל ביום ה-21 למחזור בשבוע הבא. בתקופת הביוץ האחרונה קימתי יחסים ויש סיכוי שנקלט הריון. את בדיקת ההריון אוכל לבצע הכי מוקדם רק במועד שיהיה 4 ימים לאחר המועד בו אני אמורה לקבל זריקת דקפפטיל. ברצוני לדעת האם זריקת הדקפפטיל עלולה לפגוע ולהזיק להריון עצמו אם נקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אן שלום
פרופ' שחר קול18/07/2008לפי כל הנתונים בספרות המדעית - לא סביר שהזריקה תזיק להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי17/07/2008
שלום לרופא בחום עשירי למחזור עשיתי בדיקת דם להלן תוצאות: lh - 9.6 fsh-13.1 e2- קטן מ-200 פרוגר''- 4.6 על מה מעידות תוצאות אלו ביום הנתון ? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול18/07/2008התוצאות אינן מתאימות ליום 10 למחזור, ורומזות על אפשרות של פעילות ירודה של השחלות. מציע המשך מעקב ע"י הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרונה ודימירי17/07/2008
הרופא קבע לי תור לאולטראסאונד נוסף בעוד שבועים ,מדוע? אם יש לעובר דופק אז מדוע צריך לחזור על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול17/07/2008יש אי ודאות לגבי השק השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה ראשונהמירי17/07/2008
שלום רב ! אני בשבוע 6+1 [הפריה של בלוציסטים ,יום חמישי] היום שבועים אחרי הבטא ,ראו עובר ודופק ,הרופא נתן לי לשמוע את הדופק.[היו לי החזרה של 2 בלוציסטים] .הבדיקת אולטראסאונד מעט כאבה ,הרופא לחץ לי על הבטן והסביר לי שיש לי שתן וזו הסיבה לכאבים. האם ייתכן? הוא בדק לגבי עובר השני ובהתחלה ראה רק עובר אחד עם דופק ,לאחר זמן הוא הבחין בעוד שק קטן ,אבל לא ראו עובר ,אלא רק שק קטו ,מה הסבירות שהעובר יקלט בשבוע השישי? מה יהיה לעובר ? ההחזרה של 2 הבלוצטיסים היתה באותו היום.
פרופ' שחר קול17/07/2008כנראה שיש עובר אחד תקין, ושק נוסף שאינו מכיל עובר.
מציע המשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותשירה17/07/2008
הפנו אותי למס' בדיקות: קרוטיפ, anti ovarian ab, פקטור V, II, פקטור XI, IX, VIII, APCR, MTHFR, HOMOCYETEIN, anti thyroid preoxid, antinuclear ab, thyroglobulin ab, anti cardiolipin LgG, anti cardiolipin LgM, A.B2 glycoprotei LgG רציתי לדעת מה משמעות של כל הבדיקות? האם כולן בדיקות דם? האם ניתן לבצע את הבדיקות במחזור או שיש יום מסויים בחודש בו עלי לבצע הבדיקות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי17/07/2008מדובר בבדיקה כרומוזומלית ובבדיקות קרישה ( תרומבופיליה ) כולן במסגרת בירור של הפלות חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שירה17/07/2008והאם יש מעות באיזה יום בחודש מבצעים אותן? האם כולן בדיקות דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כישלון אחדליאה17/07/2008
שלום, היום אני ביום ה-13, קיבלתי מחזור, תשובת הבדיקה אתמול היתה 12 והיום 10, ומכאן שהטיפול הפעם כשל.יש לי 5 מוקפאים. יש לי 2 שאלות: 1. האם כדאי לי להתחיל טיפול מייד עכשיו, כלומר לקבל זריקות החל ממחר כבר? ולבצע החזרה? 2. האם כדאי לבצע את כל התהליך ולא להשתמש במוקפאים אלא לעשות שאיבה חוזרת והחזרה? האם יש הבדל בין "טריים" למוקפאים? תודה, ליאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאה
ד''ר דוד ישי17/07/2008הסיכוי להריון מעוברים מופשרים נמוך מעט יותר מזה של עוברים טריים. ועדיין, למעט במקרים חריגים, אנחנו לא עושים מחזור טיפול חדש לפני שאנחנו מחזירים את העוברים המוקפאים. ההכנה שלהרחם להחזרת מוקפאים היא בעזרת כדורים וטבליות וגינליות ולא זריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)