מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עובריםמור17/07/2008
בתאריך 11/7/08 הוחזרו לי שני עוברים מסוג A עם 4 תאים, טריים לאחר שאיבה, כבר עברתי 3 דיקורים זו הפעם השלישית ועדיין לא נקלטתי אתמול הרגשתי כאבי בטן כמו כאבי מחזור האם עליי להיבהל או שזה סימן טוב. עליי לעשות בדיקת דם ב24/7/08 האם זה מספיק מהימן סה"כ יהיו 13 ימים מאז ההחזרה ולא 14 יום האם תקין והאם כדי לעשות בדיקה ביתית מהסקרנות ואם כן מתי ניתן לעשות אותה כדי לדעת בודאות שהתוצאה מהימנה? אשמח לתשובתכם בכל הקטגוריות כפי שתמיד נענתם לי. תודה מכל הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מור
ד''ר דוד ישי17/07/2008כאבי הבן הם כאבי בטן ולא סימן לכלום. הבדיקה מהימנה כבר ביום ה 12. בשתן כדאי להמתין עוד יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!לילי17/07/2008
אני לא יודעת אם אני בהריון אחרי שהייתי אם חבר שלי אבל אחרי כמה ימים בואתו הלילה הרגשתי כאבי גב תחתון ואז כאבי בטטןן כל היום.... חשבתי שיתחיל לי המחזור ולא התחיל לי.... ואני מזה מפחדת להיכנס להריון אז בקיצור עכשיו גם כואבות לי השדיים..... ואני לא מבינה מה הולך איתי מיצד אחד אמרו לי שמה שעשינו אי אפשר להיכנס להריון ומצד שני אני מזה מפוחדדתת כי מי יודע.... מה אני יכולה לעשות בנדון אני מפחדת רצח....עבר שבוע וחצי בערך מאותו היום... מה לעשות בבקשה תענו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילי
ד''ר דוד ישי17/07/2008חכי עוד חצי שבוע ועשי בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה דחופה!!!אחרונה
לילי18/07/2008רגע אי אפשר לעשות אם בדיקת הריון ביתית.? ועוד שאלה זה יכול להיות ככה שהוא שכב עלי בלי תחתונים ואניח הייתי אם תחתונים אבל הוא נגע לי בפות אם הידיים וגם החזיק את הפין שלו זה אפשרי שאני ביכלל יכנס להריון ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מיטב ידיעתי
לולי18/07/2008אם הייתה חדירה והוא גמר בתוכך, אז בוודאי שיש סיכוי להיריון. לפי התיאור שלך, לא נראה לי שהסיכוי שאת בהיריון גדול. איזה עולם מוזר.... כולן כאן מתות להיכנס להיריון ואת מפחדת שניכנסת להיריון !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אני בת 16 רק:\
לילי18/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילי
ד''ר דוד ישי21/07/2008קשה לי להניח שבצורה הזאת אפשר להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןיעל17/07/2008
שלום רב, אני מטופלת ב- 3 כדורי איקקלומין ביום- בהפרשים של 6 שעות. היום (יום 4 לטיפול) בטעות לקחתי את הכדור השלישי שעה מוקדם יותר כלומר, בהפרש של 5 שעות. האם זה יכול לפגוע בטיפול? אפילו במקצת? אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי17/07/2008התשובה היא לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפיצפיצ17/07/2008
בוקר טוב - האם הפרשות חומות כיום-יומיים לפני קבלת המחזור מעידות על משהו לא תקין ? איך הכי נכון לספור ימים עד לביוץ כאשר הן מגיעות לפני ומעידות על התקרבות המחזור? הן תמיד מאריכות את פרק הזמן בין ימי המחזור בין חודש לחודש תודה מראש ויום טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זהר
ד''ר דוד ישי17/07/2008הפרשות דמיות כנ"ל אינן מעידות על בעיה. אבל את הימים מתחילים לספור מהיום שבו מתחיל דימום ממש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFשירי17/07/2008
לפני שבוע הוחזר עובר אחד טרי, מה הסיכויים להריון עם החזרה של עובר אחד? אני בת 37 +2 לפני 4 חודשים הריון כימי (מהפריה) תודה שגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שגית
ד''ר דוד ישי17/07/2008אין דרך לדעת מה התשובה. בטח ללא קבלת נתונים נוספים. ההערכה שלי היא של כ 20%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העוברים לא משתרשיםטלי17/07/2008
שלום לרופאים, אני בת 42 עם רזרבה שחלתית נמוכה משנות השלושים. עשיתי 16 החזרות של עוברים מתרומת ביציות, מתוכן 9 טריים, לרוב הוחזרו 3 או 4 עוברים, ואף פעם לא נקלט הריון. האם יש לכך סיבות שאפשר לטפל בהם? הרופא שלי אומר שלא וצריך רק להמשיך לנסות. האם נכון לדעתכם? יש לי בת בת 18 מנישואים ראשונים אבל אין לי ילדים מבעלי הנוכחי. האם צריך להתיאש או יש עוד סיכוי? תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להגיד שכל הבדיקות תקינות
טלי17/07/2008גם שלי וגם של בעלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי17/07/2008אני לא יודע למה את מתכוונת כשאת אומרת " כל הבדיקות " אבל אם עשית את כל הבדיקות והן באמת תקינות, אני מסכים עם הרופא שאין הרבה מה לעשות מלבד להמשיך ולנסות ולדעת שעם התוצאות האלה הסיכויים שלך די נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת CANAVANטלי17/07/2008
לפני חצי שנה הבן שלנו הבכור נפטר בגיל 3 חודשים ממחלה שנקראת CANAVAN שאיבחנו רק אחרי שהוא נפטר. אמרו לנו שאם נרצה ללדת ילד בריא צריך לעשות בכל הריון איבחון גנטי וצריך לפנות לרופא פוריות. השאלה שלי מה צריך לעשות, איך זה מתבצע והאם זה ב-100 אחוז מונע את האפשרות ללדת עוד ילד חולה. אם יש אפילו סיכוי קטן ללדת שוב ילד חולה אנחנו לא מעונינים להתחיל עם זה בכלל. תודה רבה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון גנטי
חדשה17/07/2008אני מצטערת על מה שקרה לך ומאחל שלא תדעי עוד אובדן כזה . קודם כל את צריכה כמובן להיפגש עם הרופא שלך ואחר כך אני מניחה שיפנו אותך לייעוץ גנטי אני למשל עוברת את התהליך עקב נשאות לאיקס שביר היה לי הריון ספונטני שלצערי נגמר בהפלה כי העובר היה חולה . אני עוברת IVF רגיל + PGD שבו בודקים שהעוברים שמחזירים הם בריאים. שיהיה לך בהצלחה ואם תרצי אשמח לשתף אותך בחוויותי אני מתחילה בקרוב עוד טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי17/07/2008קיימות שתי אפשרויות. האחת היא להרות באופן טבעי ולעשות בדיקת סיסי שליה או ניקור מי שפיר ואם העובר חולה ( הסיכוי הוא 25% ) להפיל. או לעשות טיפול של הפריה חוץ גופית, לבדוק את העוברים למחלה ולהחזיר לרחם רק עוברים שאינם חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסז' וטיפולים ארומטייםחסוי17/07/2008
קיבלתי ליום הולדתי המתקרב הזמנה למסז' (בן 60 דקות, כולל שיאצו ). החזרתי עוברים לפני כשבוע. המסז' הוא ליום שבת הקרוב. אני אמורה לבדוק בטא בעוד כ6 ימים. האם יש בעיה עם לעשות את טיפול המסז' הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי17/07/2008אני לא רואה בעיה עם מסג'. צייני בפני המטפל שאת אולי בהריון צעיר כדי שיעשה מסג' עדין יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסויהילה16/07/2008
שלום ד"ר יש לי שאלה בתאריך 14/07 הוחזרו לי 3 עוברים ומאז יש לי כאבים באים והולכים בצד ימין מתחת לחזה של דקירות עוקצניות רציתי לשאל אם יש מקום לדאגה ואם יש צורך לפנות לרופא המטפל ? שאלה נוספת היא האם במהלך היום בעבודה צריך להשתדל לשבת רב השעות ולא להיות בתזוזה יותר מידי האם זה יכול להשפיע על סיכוי ההצלחה ? אודה לך אם תענה לשאלותיי זה משהוא שקצת מטריד אותי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי16/07/2008אני ממליץ לנשים להיות במנוחה ב3-4 ימים לאחר החזרת העוברים. אח"כ לחזור לפעילות רגילה. לגבי הכאבים , הם נשמעים לי לא רגילים מבחינת מיקומם ולכן אני מציע שתלכי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf ושלב לוטאלי קצרד16/07/2008
שלום רב. לאחר טיפול ivf ראשון, בו בוחזרו שני עוברים. עוד לפני החזרת העוברים, מיד לאחר השאיבה, התחלתי להשתמש בנרות אוטרוגסטן לתמיכה. למרות זאת, את המחזור קיבלתי 11 ימים לאחר השאיבה ו 9 ימים לאחר ההחזרה. על-פי הבנתי, מדובר בשלב לוטאלי קצר. כיצד יתכן שלב לוטאלי קצר כאשר מקבלים תמיכה של פרוגסטרון? והאם זריקות לתמיכה עשויות להיות יעילות יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד'
ד''ר דוד ישי16/07/2008במחזורי טיפול, השלב הלוטאלי יכול להיות קצר כאשר לא מתפתח הריון. יתכן שזריקות פרוגסטרון היו דוחות את הוסת, אבל אם לא התפתח הריון אז מה התועלת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דםליאה16/07/2008
שלום, היום זה היום ה-12 מההחזרה, וקיבלתי תוצאה של 12 בבדיקת הדם. מה המשמעות של תוצאה שכזו? במידה ואני אקבל מחזור זו תהייה הפלה בעצם? האם יש דרך לעלות את הערכים? מה המשמעות שלהם? מה הסיכוי להריון תקין? תודה, ליאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאור
ד''ר דוד ישי16/07/2008אני מניח שמדובר בבדיקת בטא. אם כך התוצאה מעט נמוכה מהצפוי. אבל זה בפרוש לא אומר שאין סיכוי להריון תקין. תעקבי אחר עלית הבטא בפער של יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני16/07/2008
היי !! 13 ימים אחרי החזרת עוברים בטא 536 שוב בדיקה אבל אחרי שלושה ימים ולא יומיים מבדיקת הבטא האחרונה הבטא 2233... מה זה אומר שיש מצב גדול לתאומים או שאין קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
ד''ר דוד ישי16/07/2008כמובן שיש אפשרות לתאומים, אבל לא הייתי בונה על זה רק בגלל רמת בטא מעט גבוההמהצפוי. חכי לאולטרסאונד ותדעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חוזרת.......ציפיה גדולה16/07/2008
שלום רב. ביום ה12 לאחר החזרת העוברים הבטא עמדה על 50 וביום ה14 היא עלתה רק ל89 ולכן ביקשו ממני לערוך בדיקה נוספת כעבור שבוע - ביום ה21 ( היום) בבדיקה הערכים עמדו על 1969 האחות אמרה שהערכים נמוכים ושאין הכפלות טובות למרות שלפי החישוב שלי זה בסדר גמור ולכן אני מתייעצת כי אני רוצה לדעת האם הערכים תקינים ומוכפלים כמו שצריך....בבית חולים ביקשו ממני לערוך בדיקה חוזרת ביום שישי הקרוב אני ממש מקווה שזה יהיה בסדר - קצת מתחילה לחדור אלי פסימיות - האם יש סיכוי למרות הכל? |מתפלל| כמו כן אם באמת ישנו הריון תקין באיזה שבוע אני? המחזור האחרון היה ב-6/6 תודה רבה ....... ;-) נ.ב- שכחתי לציין שהפרוגסטרון - 137.5 והESTRADIOL (E-2) 5491
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציפיה גדולה
מיכל16/07/2008שלום , ערכי הבטא צריכים להכפיל את עצמם כל יומיים , אם הבטא לא מוכפלת זה לא סימן רע וזה לא מעיד שאין הריון , הרופא ימליץ לך לחכות עד הא.ס כדי לוודא שק הריון . אני עברתי באפריל גם כן בדיקות בטא והערכים שלי היו 150 אחרי יומיים 259 אחרי יומיים נוספים 445 ולמרות שלא היו הכפלות כמו "שבספרים" עדיין היה לי הריון ונמצא דופק (לצערי , הדופק עצר בשבוע ה-8 ) שיהיה לך בהצלחה והכי חושב להיות אופטימיים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי16/07/2008גיל ההריון נספר משבועיים לפני השאיבה. רמות הבטא ושאר ההורמונים תקינים לדעתי. בשלב הזה אני חושב שלמעקב הבטא יש חשיבות קטנה ומה שקובע הוא מעקב האולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןגלית16/07/2008
שלום, רציתי לדעת באיזה שבועה אפשר לדעת את מין העובר ואך ניקראת הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית.
ד''ר דוד ישי16/07/2008את מין העובר אפשר לאבחן הכי מוקדם באולטרסאונד בשבוע 14 להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןגלית16/07/2008
שלום , לפי מה שקראתי בפורום על אנדומטרין זה שלוקחים אותו עד שבועה 9 להריון , אך הרופא שלי אמר לי לקחת עד שבועה 13 , אז אני לא מבינה לכל אישה זה אחרת ? זה קשור לסוג הריון או משהוא כזה ? זה יכול להזיק לי או לעוברים ? אני כבר בשבוע 9+4 ולוקחת 3 פעמים ביום אנדומטרין בתודה מראש גלית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי16/07/2008צריך לקחת עד שבוע 7. שבוע 9 הוא כבר אחרי שנלקח טווח ביטחון. הרופא שלך לוקח 3 טווחי ביטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)