מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ivf על רקע בעית זרעחסויה22/07/2008
שלום דר' אני בטיפולי ivf על רקע בעיית זרע (אחרי הטיפול רביעי שכשל). יש לציין כי חוץ מפעם אחת כל פעם יש זרע (ללא שאיבה מהאשכים) ויש עוברים שנוצרים במיקרומניפולציה. בפעמיים האחרונות נאמר לנו שאיכות העוברים טובה, יחד עם זאת לא מושג הריון. הרופא אומר לנו שמיקרומניפולציה מבטלת את בעיית הזרע ואין מקום לדאגה, אך למרות זאת אנו מודאגים כיוון שאין תוצאות. האם אימרה זו של הרופא נכונה? האם מיקורמניפולציה לא משפיעה על איכות העוברים? והכי חשוב - האם לדעתך יש בדיקות נוספות שכדאי לנו לעשות, שמעתי על בדיקה הורמנלית של הזרע - אולי יש לו נוגדנים נגד עצמו או נגד הביצית שלי או על ביופסיה עוברית או אולי בדיקות גנטיות נוספות? האם כדאי ללכת בשלב זה לאורולוג? כמו כן האם כדאי לעשות אצלי בדיקות כמו היסטוסקופיה למשל. יש לציין שיש לי ביציות וביוץ ולא נמצאה בעיה בצילום רחם, אך לאור תשובת הרופא האם יש לחשוש שאולי אצלי הבעיה? יש לך הערכה לגבי סיבת הכשלונות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמה
ד''ר דוד ישי22/07/2008צדק הרופא. התוצאות של מיקרומניפולציה כאשר אצל האישה הכל תקין, מצויינות.
יתכן שיש מקום בשלב הזה לעצור ולעשות בירור כמו הסטרוסקופיה תרומבופליה ואולי גם בדיקה גנטית לשניכם ( קריוטיפ ) . אבל בסופו של דבר התוצאות יבואו עם התמדה בהמשך הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
נעמה22/07/2008ויש טעם לפנות לאורולוג? או רק במידה והבדיקה הגנטית לא טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר אבקש תשובתך
חסויה24/07/2008האם כדאי לפנות עכת לאורולוג או רק במקרה והבדיקה הגנטית לא טובה? מה דעתך על שיטת ברטוב לבעיה שלנו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ושאלהחסוי22/07/2008
עשיתי בדיקת בטא היום, 13 יום מהחזרת עוברים. התוצאה 176. פרוגסטרון- 66. הרופא שלי איננו, ולכן מס' שאלות לי ברשותכם. בשל התפתחות דלקת בדרכי השתן, רופאת המשפחה נתנה לי אנטיביוטיקה - זינט . האם ניתן לקחת? האם לא יזיק? פרוגסטרון- האם מספיק או צריך חיזוק (מקבלת 3 אנדמטרין ביום). לקחתי על דעת עצמי מיקרופיקין מיום ההחזרה (שיתפתי את הרופא שלי כמובן). האם להמשיך? האם לא מסוכן (אני מעל 40) אני בחששות במיוחד, אני אחרי 2 הריונות שהפסיקו בשלב ראשוני. אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי22/07/2008הבטא תקין וכך גם הפרוגסטרון. חשוב מאד שתקחי אתהאנטיביוטיקה. אני לא חושב שהאספירין מסוכן לך או להריון. אני לא משוכנע בתועלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Beta-hCGגל22/07/2008
מה הערך המינימלי של תוצאה המבשרת על הריון? לתשובתכם אודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,umtu, nhbhnkhu, kcyt
עדית22/07/200810 בשבוע הרביעי. תמצאי טבלאות בטא באינטרנט בהתאם לשבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גל
ד''ר דוד ישי22/07/2008כל בטא חיובי הוא עדות להריון. כל בטא מעל 3-5 הוא חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףףמורן22/07/2008
אתמול עברתי החזרת עוברים על ביוץ טבעי שלי ורציתי לשאול מתי ההשתרשרות שלהם ברירית? כמה זמן לוקח להם להיתפס ברירית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי22/07/2008ההשרשה היא ביום ה 5 לחייהם.תהליך ההשרשה ובנית השליה נמשך שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי דחוףףףףףףף
חסוייה23/07/2008ומאחרי ההחזרה יש לי התכווצויות כמו כאבי מחזור שבהחזרה הקודמת שלי לפני חודשיים לא הרגשתי כלום עד לבדיקת דם. מה אומר ההתכווציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה תשובה
חסוייה23/07/2008האם ייתכן שיומים אחרי החזרה תתנפח הבטן? או שאני אלך הרבה לשירותים או הרבה תאבון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי אני ממתינה לתשובה
חסוייה23/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסויה
ד''ר דוד ישי23/07/2008אם הבטן שלך תפוחה וכואבת את צריכה להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסויה
ד''ר דוד ישי23/07/2008התחושות שאת מתארת אינן ספציפיות ויכולות להגרם במצבים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה על עובי הריריתשלי22/07/2008
האם הפרוגסטורון שמופרש ע"י הגופיף הצהוב לאחר הביוץ לא אמור לעבות את הרירית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
ד''ר דוד ישי22/07/2008הפרוגסטרון אינו מעבה את הרירית. הוא גורם לה לשינויים שמכינים אותה לקליטת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלון בתרומת ביציותיעל22/07/2008
שלום לכם רופאים יקרים, אני בת 43. כבר נסעתי פעמיים לקייב ושלוש פעמים לרומניה והחוזרו לי עוברים טריים שם, ואחר כך עוד 4 פעמים מוקפאים בישראל הכל מתרומת ביציות ולא נקלט הריון אף פעם למרות שכל הבדיקות תקינות שלי ושל החבר שלי וגם הרירית מאד יפה לדברי הרופא. 1. האם יש טעם להמשיך? אני כבר די מיואשת. 2. האם יש משהו שאפשר לעשות בשביל להגדיל את הסיכוי שיקלט? עשיתי פיפל פעמיים ולא עזר. תודה רבה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לכתוב שאין בעית קרישה
יעל23/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
פרופ' שחר קול23/07/2008בהנחה שהיסטרוסקופיה תקינה, ואין בעיות קרישה, יש מקום לבדוק קריוטיפ של בן הזוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובריםמודאגת21/07/2008
שלום ד"ר, עברתי החזרת שני עוברים לפני שבוע, כאשר ביום הרביעי לאחר ההחזרה החל דימום קל שהתגבר לדימום ממש של מחזור במשך יומיים וממשיך עדיין בטפטוף. אתמול עשיתי בדיקה הורמונלית והתוצאות הןף E2 7811PC/L פרוגסטורון גדול מ-12ו NAN/L אני לוקחת נרות פרוגסטרון פעמיים ביום ומיקרופירין 75 (מה שהופך את הדימום ליותר מציק) האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת שלום
פרופ' שחר קול23/07/2008דימום ניכר 4 ימים לאחר ההחזרה אינו תקין. דימום קל יכול לנבוע מתהליך ההשרשה, אך לא דימום ממש כפי שאת מציינת. רמות הורמונים - תקינות.
אם לא יושג הריון יש מקום לנסות ולאתר מקור דימום רחמי או צווארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא תשובתך בבקשהמירא21/07/2008
מה דעתך על שיטת גת & גורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירא שלום
פרופ' שחר קול23/07/2008השיטה עדיין לא מבוססת מבחינה מדעית ע"י וידוא התוצאות ע"י מרכזי פריון ברחבי העולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת דקאפפטיל 3.75 בזמן הריוןסמי21/07/2008
שלום רב, בדיוק הייתי אמורה להתחיל טיפול לקראת תרומת ביציות. הרופא ביקש ממני להזריק דקאפפטיל 3.75 ב 15.7 וכך עשיתי. היום לאחר סימנים שונים ומשונים החלטתי לעשות בדיקת הריון ביתית שאמורה לזהות הריון אפילו 6 ימים לפני איחור. תיאורטית אני אמורה לקבל מחזור ביום רביעי (28 יום) לתדהמתי ראיתי קו נוסף אמנם מאוד מאוד בהיר אבל בהחלט קו. מה שמטריד אותיביותר הוא זריקת הדקאפפטיל - האם זה יכול לגרום נזק לעובר? האם רצוי לקחת תמיכת פרוגסטרון בעקבות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סמי
ד''ר דוד ישי21/07/2008ההריון לא נפגע מהדקפפטיל. אבל ראשית עשי בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתךמירא21/07/2008
שלום אני עברתי שני טיפולי IVF וכל פעם שמגיעים הביציות לשלב ההפריה התהליך נכשל: השאיבה הראשונה הייתה ב 30/3 ונשאבו לי 3 ביציות ,והשאיבה השנייה הייתה ב 20/7 ונשאבו לי 14 ביציות כתוצאה משינוי מינון הזריקות אבל תוצאת ההפריה היתו שליליות ובאותם הזרע לא הצליח להפרות ( בעלי סובל מ OTA) שאלתי היא מה לעשות עוד האם להמשיך ולעשות עוד ועוד פעם את אותו תהליך למרות שהבעיה עצמה היא בזרע והתחלתי לפחד שבכל פעם נקבל את אותה תוצאה כי לא עושים כלום עם הזרע!!! האם יש טיפול שבעלי יכול לקבל לשפר מיכולת של הזרע ? ומה עם זריקות של FSH האם הן עוזרות במצבו של בעלי? אני מאוד רוצה את חוות דעתך ועזרתך ואנחנו מאוד משתוקקים לתינוק מאוווווווד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירא
ד''ר דוד ישי21/07/2008אני חושש שאם פעמיים היו בייציות סבירות והזרע לא השיג אפילו הפריה אחת גם לא ב ICSI , מדובר בבעיה רצינית ולצערי, קרוב לודאי בלתי ניתנת לשינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות ביציותאילנה21/07/2008
שלום רב, האם יכול להיות קשר בין ocd (טורדנות כפייתית) לבין איכות ביציות נמוכה בגיל 30? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר
פרופ' שחר קול21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVFאופטימית21/07/2008
היי היתה לי פגישה ראשונה אצל רופא פריון היום. אנחנו בני 29 נמצא חוסר זרע אצל בעלי , בדיקות דם שלו יצאו תקינות וביוץ שלי לאחר מעקב זקיקים תקין .הדרך היחידה היא IVF לאחר שנפנה לביופסיה למציאת זרע אצל בעלי מנסיונך , מהם אחוזי הסיכויים למציאת זרע? בנוסף, הרופא התלבט , האם כדאי להתחיל IVF במקביל לביופסיה אצל בעלי על מנת שנוכל כבר לבצע הפריה, או שמא לא לקחת סיכון במידה ולא ימצא זרע להעביר אותי סתם את הסבל של הטיפולים ? מהם אחוזי הצלחה בטיפולי IVF בכלל? , הרופא גרם לי לדי דיכאון , הוא די חידד את הדברים השלילים והמסכונים בתהליך . היה חשוב לי לדעת מהם הסכונים, אולם באיזשהו מקום ציפיתי לאור ממוחה הפריון , מכיוון שהוא מתעסק כמעט ורק בזוגות כאלו עם בעיות ואמור להראות לי איזשהם נקודות אור , כמו הרבה סיכויי הצלחה, כמות רבה של זוגות שעוברות תהליך כזה ובטח לא לדבר איתי כבר על תרומת זרע ... ? אשמח לקצת עידוד , אני מוכנה לתהליך ומוכנה להריון וחשבתי שהיום כשככ הרבה זוגות לצערי נתקלים בבעיות פריון והרפואה בארץ כבר ככ מתקדמת יש אור בקצה המנהרה על אף שהדרך שלי תהיה קצת יותר קשה, האם אני טועה כשאני חושבת כך ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אופטימית
ד''ר דוד ישי21/07/2008נתחיל בעניין הזרע. אם האשכים של בעלך בגודל תקין וההורמונים של תקינים, הסיכוי למצא זרע בביופסיה עומד על כ 50%.
אני אישית מעדיף בד"כ לברר תחילה האם יש זרע ורק אח"כ להכין את האישה.
אם ימצא זרע בביופסיה ואצלך הכל תקין, הסיכוי להריון טוב .
חשוב מאד שהרופא הציג בפניכם בצורה ריאלית את הסיכויים ואת הסיכונים והסיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בהמשך לתשובתך
אופטימית22/07/2008היי המון תודה על תגובתך יש לי את תוצאות הבדיקות של בעלי : נשלח לבדיקות דם ודופלר אשכים ואלו התוצאות , מתנצלת על האורך מראש ומבקשת את עזרתך דופלר: אשך שמאלי בגודל ומרקם תקין . ראש האפידרמוס בגודל ומרקם תקין. הודגמו ורידים ספרמטיים מעט מורחבים . עם היפוך זרימה בבדיקת דופלר צבע. אשך ימני- קטן יחסית לשמאלי מרקמו בלתי אחיד מזכיר תמונת "מפה". ראש האפידרמוס בגודל תקין , הודגמה ציסטה קטנה בתוכו . ציור וסקולרי של האשך נראה תקין . לא הודגמו סימני וריקולציה. השינויים באשך הימני יכולים להתאים לארוע וסקולרי בעבר. וריקולציה דרגה 2 משמאל . LH- תוצאה 4.9 ייחוס IU/L FSH - 7.2 IU/L טסטוסטרון - 16.2 NMOL/L ערכי ייחוס 8.4-28.7 SHBG- 34 ערכי יחוס 24-180 FREE ANDROGEN INDEX - 47.6 ייחוס 28-80 הרופא ציין שיתכן שימצא זרע, אולם הסיכויים לזרע תקין יותר קטנים ...וזהו סיכון ושיש סיכון נוסף שאם נצטרך זרעם נוספים יתכן שכבר לא יהיו בבדיקה נוספת , האם זהו לא סיכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אופטימית
ד''ר דוד ישי22/07/2008למה לנסות ולנחש. יש סיכוי למצא זרע ולכן צריך ללכת על ביופסיה. יש גם סיכוי בביופסיה חוזרת כן ימצא זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אופטימית23/07/2008אז האם היית ממליץ להתחיל IVF במקביל על מנת שלא נצטרך להקפיא ונוכל לנסות להפרות עם זרע "טרי" או שמא לבצע תחילה את הבדקה ולאחר מכן לקבל החלטה ..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ראשוןמאיה21/07/2008
שלום רב, בת 27 עוד חודשיים נשאית איקס שביר. 3 חודשים לאחר גרידה עקב ירידת מים בעקבות בדיקת סיסי שיליה. לא הייתה לי בעיה להיכנס להריון . החודש התחלתי טיפול אבחון טרום השרשה גנטי. טופלתי בדקא 3.75 ולאחר שבועיים התחלתי גונל אף 225 . לאחר שבוע לא נראתה תגובה ונאמר לי כי זה כנראה בגלל הדיכוי העמוק ושלוקח זמן לשחלות להתעורר. היום לאחר 10 ימים מהזרקת גונל אף נראתה ציסטה 22 ממ בשחלה ימנית ועוד חמישה זקיקים בשחלה שמאל - 12,12,14,14 ו- 16 ממ. רירית הרחם מצויינת לדעת הרופאה 10ממ אני די בדיכאון האמת ..כי הרי חמישה זקיקים זה ממש לא מספיק. שאלתי היא - האם ייתכן ועוד יצמחו חדשים? והאם ייתכן שהציסטה בצד ימין מסתירה באולטראסאונד על עוד זקיקים? ושאלה נוספת - מדוע אני לא מגיבה כמו שצריך??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008הדיכאון לא במקום.
יש סיכוי טוב לקבל עובר (ים) טוב (ים) - ולהשיג הריון.
התגובה היא בהחלט סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהלירז21/07/2008
שלום, יש לי שאלה נוספת נאמר לי לנוח כ- 5 ימים לאחר ההחזרה. למה הכונה ? לשכב בימים אלה או שאפשר לחזור לפעילות רגילה . אתמול לאחר טיול קצר, עליתי לביתי כ- 19 מדרגות והתעיפתי מאוד (יום שלישי להחזרת העוברים) . האם היתי צריכה להימנע מלעלות? איזו פעילות אפשר לעשות ומה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008ניתן לחזור לשיגרת החיים, אך להימנע מפעילות מעייפת במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
לירז22/07/2008תודה על התשובה. יש לי עוד שאלה שמציקה לי. רציתי לדעת אם אני צריכה להרגיש משהו. אני לוקחת פרוגינובה ואוטרוגסטאן. לאחר לקיחת הנרות אני קצת חלשה וזה עובר ואח"כ אני מרגישה רגיל (אולי קצת עיפות) האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירז22/07/2008שאלה נוספת : אני לוקחת קלציום וויטמין די 3 בטיפות (ויטמיןדין) האם זה בסדר ולא מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות שלא נענו
לירז23/07/2008בוקר טוב, אשמח לקבל תשובה על השאלות שעדין לא נענו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושות נורמליות לגמרי.
פרופ' שחר קול23/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית הרחםשלי21/07/2008
שלום , אני מטופלת באיקקלומין שני כדורים ליום, בבדיקת us ביום ה14 למחזור, נצפה זקיק 20 מ"מ בשחלה ימנית, אסטרדיול 801 ופרוגסטרון 1, עובי הרירית 5 מ"מ, ביום זה קיבלתי זריקת אוביטרל. ברצוני לדעת האם הרירית אמורה להמשיך ולגדול עד להשרשה? האם יתכן הריון גם כאשר הרירית דקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008הרירית דקה יחסית, כנראה עקב האיקקלומין.
הרירית לא תתעבה בהמשך.
יש לשקול חלופות אם לא יושג הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה-המשך
חסויה21/07/2008ערב טוב, ראשית תודה על המענה. שנית, מתי המלצתך לבדוק שוב את הבטא? האם נדרש לוודא עד קבלת תוצאה של בטא שלילית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)