מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל היריוןענת21/07/2008
שלום רב, רציתי לשאול איך מחשבים גיל היריון של ivf? לפי תאריל ו.א, תאריך שאיבה או החזרה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה+שבועיים
פרופ' שחר קול21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחסויה21/07/2008
שלום רב, לאחר גרידה בסוף שבוע 7 בעקבות הריון ראשון לאחר הזרעה חמישית במחזור טבעי, שלא התפתח לצערי. הגרידה בוצעה לפני 11 יום. לציין כי מאז תחילת ההריון כאבי בטן שהתגברו, ללא דימומים, וממשיכים ללא הפסקה עד היום. לאחר בדיקה הגניקולוג שולל זיהום בעקבות הגרידה. נטלתי דוקסילין במשך 4 ימים ולאחר מכן המשכתי בנטילת אוגמנטין עד אתמול. בשל כאבי הבטן הבלתי פוסקים פניתי לכירורג שבנוסף לרגישות בבטן אבחן מלאות וגודש באגן הקטן ולטענתו הרקע לכאבים גניקולוגי. במידה והכאבים ימשכו עוד כשבוע המליץ על סי.טי בטן. לטענת הגניקולוג זיהום אינו יכול להופיע ללא חום, למרות טענתי כי אינני מפתחת חום וכי בימים האחרונים חום גופי עומד על 4-37.3. בנוסף, בטא מהיום 67- האם יש לכך משמעות כלשהי? אודה על המלצה כלשהי לבירור הכאבים. מיותר לציין כי אינני מעוניינת לבצע סי. טי באיזור הרחם והשחלות בשלבים אלו של רצון לחזור לנסות ולהרות ברגע שיתאפשר. רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008CT לא יגרום נזק. אפשר גם MRI
קשה לייעץ בלי לבדוק ולראות הממצאים.
הבטא במגמת ירידה, רצוי לוודא את המשך המגמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה-המשך
חסויה22/07/2008שלום שוב, ראשית, תודה על המענה. מתי המלצתך לבדוק שוב את הבטא? האם נדרש לוודא עד קבלת תוצאה של בטא שלילית? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםלירז21/07/2008
שלום, עברתי בשבוע שעבר החזרת עוברים (בתרומת ביצית) הוחזרו לי 3 עוברים ביום השני בגודל 6, 4, 2 יש לי 2 שאלות : 1) האם הגודל נורמלי ליום שני? 2) האם יש משמעות להחזרה ביום השני או השלישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008אני משער שהכוונה למספר התאים.
יום 2 צפויים 2 - 4 תאים.
ביום 3 צפויים 6 - 8 תאים.
אין משמעות ליום ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לאחר החזרת עוברים..לחוצה21/07/2008
שלום רב, אתמול הוחזרו לי 2 עוברים יפייפים ברשותך יש לי מס' שאלות, זו הפעם הראשונה שאני עוברת תהליך הפרייה. קיבלתי אוטורגסטרן 200 פעם בבוקר ופעם בערב האם צריך בשעות מסויימות וקבועות?? והאם זה גורם להפרשות, כי זה ניראה כאילו בשלב מסויים הנר יוצא החוצה בהפרשה.. האם צריך לשכב לנוח אח"כ אז אם תוכל להסביר לי קצת על תהליך בבקשה.... ועוד שאלה אחת בבקשה בקשר למנוחה האם צריך מנוחה מוחלטת?? כי מבחינתי חזרתי היום לעבודה, עבודה משרדית נטולת התעמצות לחלוטין, האם זה תקין??? תודה מראש על הכל,...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם שואלת
חדשה21/07/2008האם צריך ממש לשכב או אפשר לשבת אמרו לי לשכב רבע שעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדשה שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008עקרונית, מיד לאחר החזרת העוברים אפשר להתלבש ולחזור לחיים רגילים...
שכיבה או ישיבה לפרק זמן כזה או אחר לא ישנו את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים
פרופ' שחר קול21/07/2008מנוחה לא תשפיע על תוצאות הטיפול. מנוחה מוחלטת אינה חיונית.
מתן נרות דרך הנרתיק גורם להפרשות. זה תקין. לא לדאוג.
עדיף לקחת התרופות בשעות קבועות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה....
לחוצה21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרת רבים חצי נחמה........מירי21/07/2008
בוקר טוב ד"ר השאלה שלי היא כזו, להן נתוני זרע אחרי השבחה:ריכוז 4 נפח-0.4 u אחוז תעונה 25 בינוני חלש. האם הנתונים האלה הכי גרועים שקיימים או שיש יותר גרוע מיזה , מה הסיכוי להורות מזרע כזה ועם קיים בכלל סיכוי???? אני כבר על סף יאוש .... העם יש טיפים שהזרע יהיה תקין יותר?? .(חוץ מהפסקת עישון כי זה לא יקרה) אציין גם שאנחנו זוג בשנות העשרים+++ בבקשה זקוקה לעידוד דחוףףףףףףףףףףףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול21/07/2008הסיכוי להריון הוא מצוין, בסופו של דבר.
יתכן ויהיה צורך בהפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגים בהריוןשרית21/07/2008
האם מותר לאכול דגים מבושלים בהריון? או שצריך להמנע לגמרי משום שהם מכילים כספית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008רצוי לבחור דגים שאינם מכילים כספית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פשר הדימום?חסוי21/07/2008
שלום ד"ר יקר (קול או ישי). לפני 12 יום החזרת 3 עוברים טריים. אתמול דימום בניגוב, שנפסק. יומיים לפני, כאבי מחזור בעוצמה די חזקה. תרופות: אנדומטרין, אסטרופם, מיקרופירין. אתמול לדעתי התחילה דלקת בדרכי השתן, כאבים חזקים במתן שתן. שתיתי מיץ חמוציות וזה נרגע מעט. מה לדעתך קרה? האם זו ווסת? האם להמשיך תמיכה? יתכן שהדימום בא ממקום אחר? אני מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול21/07/200812 יום לאחר ההחזרה יש לבצע בדיקת דם להריון.
עד קבלת התשובה יש להמשיך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי20/07/2008
שלום מחזור אחרון 13.7.08 תמיד 3 ימים לפני המחזור יש לי כאבי מחזור וביומיים הראשונים של המחזור אני סובלת מכאבים חזקים אתמול סיימתי את המחזור ועדיין יש לי כאבי מחזור רציתי לדעת ממה זה נובע?? אתמול קיימתי יחסים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי21/07/2008כדאי שתבדקי. אולי מתפתח זיהום באגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעקברונה20/07/2008
אני נמצאת לקראת IvF/. ממתינה למחזור, פיליציסטית. יתכן ואני מרגישה את הביוץ, הבוקר. שאלתי- מחר אבצע דם+זקיקים. האם הג'ל בו משתמשות הטכנאיות יכול לפגוע בזרע, או בתהליך ההפריה? אם ישנו סיכוי קטן ככל שיהיה- אעשה רק ב. דם. תודה מראש. רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונה
ד''ר דוד ישי21/07/2008אין לך מה לחשוש. אם היינו חושבים שהג'ל של האולטרסאונד יכול בדרך כלשהי לפגוע בסיכויי ההריון, היינו מחפשים דרכים אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה***20/07/2008
שלום, התפרסמה לאחרונה כתבה בעיתון "הארץ" לגבי טיפולי IVF בארץ. צוטט שם משפט של רופא מומחה לפריון, לפיו לזוגות שעברו 6-7 טיפולי IVF ללא הצלחה יש סיכוי קלוש להכנס להריון בהמשך. בתור בחורה בת 30 (עם 4 החזרות ללא הצלחה, בעיית זרע (2% מורפולגיה)) ועומדת לפני טיפול חמישי, ברור לי שלפי הסטטיסטיקות, היו מצפים שאהיה כבר בהריון, אבל זה די מלחיץ לשמוע את הנתון הזה. מה גם שאני שמעתי על לא מעט אנשים שנכנסו להריון בטיפול 10, 12 ויותר.... האם המשפט הזה נכון??????????????? ממש מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום #
ד''ר דוד ישי21/07/2008אני מסכים עם הטענה שהסיכוי יורד, אבל הוא בודאי איננו קלוש. תמשיכי לנסות בסבלנות ואל תאבדי תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינרל ומחזור שהקדיםדליה20/07/2008
שלום הייתי אמורה להתחיל להסניף סינרל 5 ימים לפני מחזור (היום) ודוקא הפעם המחזור הקדים (אולי מלחץ) כך שלמעשה התחלתי להסניף ביום הראשון למחזור. הרופא שלי לא זמין - האם להמשיך להסניף לפי ההוראות שלו. או שיש לשנות את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי21/07/2008למטופלת שלי הייתי ממליץ להמשיך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
דליה21/07/2008האם בכך שההסנפה מתחילה ביום הראשון למחזור ולא לפני יש פגיעה בסיכויים להצלחת הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי :)
דליה21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שיר
ד''ר דוד ישי21/07/2008לא. מעיקר הוא להשיג דיכוי. הדרך אינה חשובה . ברגע שיש דכוי הסיכוי הוא אותו סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת החזרת מוקפאיםYAEL20/07/2008
בוקר טוב לך ד"ר , 1.לאילו ערכים מגיע ה-LH בפיק שלפני הביוץ? 2.מדוע מחזירים את המוקפאים כ-3 ימים לאחר הביוץ? 3.קראתי שפרופ' אחד אמר שהוא מבצע את החזרת העוברים הטריים כ-שבועיים לאחר השאיבה, מכיון שהוא טוען שכאשר מחזירים את העוברים כ-יומיים, שלושה לאחר השאיבה הרחם מאוד מגורה מההורמונים הרבים ומהשאיבה עצמה וכתוצאה מכך יכולת ההשתרשות של העוברים קטנה יותר. מה גישתך בנושא זה? תודות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רויטל
ד''ר דוד ישי21/07/2008ה LH מגיע לערכים של 30 ויותר.
את העוברים המוקפאים מחזירים ביום שמתאים לגילם. אם הם בני יומים - יומיים אחרי הביוץ אם הם בי 3 ימים - 3 ימים אחרי.
אני לא יודע מה אמר הפרופסור הנכבד, אבל לא ניתן להחזיר עוברים מעבר ליום ה 5 לחייהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם+אוטורגסטן 200רמית19/07/2008
שלום אחרי החזרת מוקפאים רופא אחד אמר להישאר עם התמיכה עד שבוע 9 והשני אמר עד שבוע 12 מה נכון עד מתי עליי להמשיך עם הנרות+הכדורים תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרית שלום
פרופ' שחר קול20/07/20087 שבועות מיום החזרת העוברים.
זה מספיק.
אין צורך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
רמית20/07/2008שכחתי לציין כי בעברי 3 הפלות טבעיות ,אולי עקב כך שני הרופאים המליצו על תמיכה יותר מאוחרת האם יש הגיון או שהדבר מיותר ? בתודה מראש על ההתיחסות המהירה אושרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאושרית שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008אם ההריון תקין 7 שבועות טיפול יספיקו.
אם ההריון לא תקין, 10 שבועות טיפול לא יתקנו אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 45. יש עדיין סיכוי ?אחות19/07/2008
בת 45 ללא הריונות בעבר וללא טיפולים. האם יש סיכוי להריון לאחר טיפול של 2 אמפולות מנוגון עם מעקב תקין ?. בדיקה אחרי 5 ימי הזרקות הראתה זקיקים מתפתחים יפה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אחות
ד''ר דוד ישי21/07/2008אני מקווה שאם לא היו סיכויים, לא היו נותנים לך טיפול סרק. יש סכוי. הוא קטן אבל קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמירב19/07/2008
שלום להלן תוצאות בדיקות פיריון גבר: ריכוז 39 מיליון לסמק תנועתיות 28% נורמליים 2% גיל האישה 31 פוריות האישה תקינים מלבד צילום רחם שלא נבדק הופננו לצילום רחם ללא ניסיון הזרעות או כל טיפול אחר,מנסים באופן טבעי במשך כשנה האם לאור הסיכונים שיש בבדיקה מומלץ להמתין ולבצע הזרעות או כל טיפול אחר או לבצע צילום רחם בשלב זה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב שלום
פרופ' שחר קול20/07/2008הסיכונים בצילום רחם הם אפסיים.
אם לא היה הריון קודם, ולא ניתוח בטן, או זיהום באגן ניתן לשקול טיפולי פריון ללא צילום רחם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)