מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איכות ביציותאילנה21/07/2008
שלום רב, האם יכול להיות קשר בין ocd (טורדנות כפייתית) לבין איכות ביציות נמוכה בגיל 30? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר
פרופ' שחר קול21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVFאופטימית21/07/2008
היי היתה לי פגישה ראשונה אצל רופא פריון היום. אנחנו בני 29 נמצא חוסר זרע אצל בעלי , בדיקות דם שלו יצאו תקינות וביוץ שלי לאחר מעקב זקיקים תקין .הדרך היחידה היא IVF לאחר שנפנה לביופסיה למציאת זרע אצל בעלי מנסיונך , מהם אחוזי הסיכויים למציאת זרע? בנוסף, הרופא התלבט , האם כדאי להתחיל IVF במקביל לביופסיה אצל בעלי על מנת שנוכל כבר לבצע הפריה, או שמא לא לקחת סיכון במידה ולא ימצא זרע להעביר אותי סתם את הסבל של הטיפולים ? מהם אחוזי הצלחה בטיפולי IVF בכלל? , הרופא גרם לי לדי דיכאון , הוא די חידד את הדברים השלילים והמסכונים בתהליך . היה חשוב לי לדעת מהם הסכונים, אולם באיזשהו מקום ציפיתי לאור ממוחה הפריון , מכיוון שהוא מתעסק כמעט ורק בזוגות כאלו עם בעיות ואמור להראות לי איזשהם נקודות אור , כמו הרבה סיכויי הצלחה, כמות רבה של זוגות שעוברות תהליך כזה ובטח לא לדבר איתי כבר על תרומת זרע ... ? אשמח לקצת עידוד , אני מוכנה לתהליך ומוכנה להריון וחשבתי שהיום כשככ הרבה זוגות לצערי נתקלים בבעיות פריון והרפואה בארץ כבר ככ מתקדמת יש אור בקצה המנהרה על אף שהדרך שלי תהיה קצת יותר קשה, האם אני טועה כשאני חושבת כך ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אופטימית
ד''ר דוד ישי21/07/2008נתחיל בעניין הזרע. אם האשכים של בעלך בגודל תקין וההורמונים של תקינים, הסיכוי למצא זרע בביופסיה עומד על כ 50%.
אני אישית מעדיף בד"כ לברר תחילה האם יש זרע ורק אח"כ להכין את האישה.
אם ימצא זרע בביופסיה ואצלך הכל תקין, הסיכוי להריון טוב .
חשוב מאד שהרופא הציג בפניכם בצורה ריאלית את הסיכויים ואת הסיכונים והסיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בהמשך לתשובתך
אופטימית22/07/2008היי המון תודה על תגובתך יש לי את תוצאות הבדיקות של בעלי : נשלח לבדיקות דם ודופלר אשכים ואלו התוצאות , מתנצלת על האורך מראש ומבקשת את עזרתך דופלר: אשך שמאלי בגודל ומרקם תקין . ראש האפידרמוס בגודל ומרקם תקין. הודגמו ורידים ספרמטיים מעט מורחבים . עם היפוך זרימה בבדיקת דופלר צבע. אשך ימני- קטן יחסית לשמאלי מרקמו בלתי אחיד מזכיר תמונת "מפה". ראש האפידרמוס בגודל תקין , הודגמה ציסטה קטנה בתוכו . ציור וסקולרי של האשך נראה תקין . לא הודגמו סימני וריקולציה. השינויים באשך הימני יכולים להתאים לארוע וסקולרי בעבר. וריקולציה דרגה 2 משמאל . LH- תוצאה 4.9 ייחוס IU/L FSH - 7.2 IU/L טסטוסטרון - 16.2 NMOL/L ערכי ייחוס 8.4-28.7 SHBG- 34 ערכי יחוס 24-180 FREE ANDROGEN INDEX - 47.6 ייחוס 28-80 הרופא ציין שיתכן שימצא זרע, אולם הסיכויים לזרע תקין יותר קטנים ...וזהו סיכון ושיש סיכון נוסף שאם נצטרך זרעם נוספים יתכן שכבר לא יהיו בבדיקה נוספת , האם זהו לא סיכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אופטימית
ד''ר דוד ישי22/07/2008למה לנסות ולנחש. יש סיכוי למצא זרע ולכן צריך ללכת על ביופסיה. יש גם סיכוי בביופסיה חוזרת כן ימצא זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אופטימית23/07/2008אז האם היית ממליץ להתחיל IVF במקביל על מנת שלא נצטרך להקפיא ונוכל לנסות להפרות עם זרע "טרי" או שמא לבצע תחילה את הבדקה ולאחר מכן לקבל החלטה ..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ראשוןמאיה21/07/2008
שלום רב, בת 27 עוד חודשיים נשאית איקס שביר. 3 חודשים לאחר גרידה עקב ירידת מים בעקבות בדיקת סיסי שיליה. לא הייתה לי בעיה להיכנס להריון . החודש התחלתי טיפול אבחון טרום השרשה גנטי. טופלתי בדקא 3.75 ולאחר שבועיים התחלתי גונל אף 225 . לאחר שבוע לא נראתה תגובה ונאמר לי כי זה כנראה בגלל הדיכוי העמוק ושלוקח זמן לשחלות להתעורר. היום לאחר 10 ימים מהזרקת גונל אף נראתה ציסטה 22 ממ בשחלה ימנית ועוד חמישה זקיקים בשחלה שמאל - 12,12,14,14 ו- 16 ממ. רירית הרחם מצויינת לדעת הרופאה 10ממ אני די בדיכאון האמת ..כי הרי חמישה זקיקים זה ממש לא מספיק. שאלתי היא - האם ייתכן ועוד יצמחו חדשים? והאם ייתכן שהציסטה בצד ימין מסתירה באולטראסאונד על עוד זקיקים? ושאלה נוספת - מדוע אני לא מגיבה כמו שצריך??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008הדיכאון לא במקום.
יש סיכוי טוב לקבל עובר (ים) טוב (ים) - ולהשיג הריון.
התגובה היא בהחלט סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהלירז21/07/2008
שלום, יש לי שאלה נוספת נאמר לי לנוח כ- 5 ימים לאחר ההחזרה. למה הכונה ? לשכב בימים אלה או שאפשר לחזור לפעילות רגילה . אתמול לאחר טיול קצר, עליתי לביתי כ- 19 מדרגות והתעיפתי מאוד (יום שלישי להחזרת העוברים) . האם היתי צריכה להימנע מלעלות? איזו פעילות אפשר לעשות ומה לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008ניתן לחזור לשיגרת החיים, אך להימנע מפעילות מעייפת במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
לירז22/07/2008תודה על התשובה. יש לי עוד שאלה שמציקה לי. רציתי לדעת אם אני צריכה להרגיש משהו. אני לוקחת פרוגינובה ואוטרוגסטאן. לאחר לקיחת הנרות אני קצת חלשה וזה עובר ואח"כ אני מרגישה רגיל (אולי קצת עיפות) האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירז22/07/2008שאלה נוספת : אני לוקחת קלציום וויטמין די 3 בטיפות (ויטמיןדין) האם זה בסדר ולא מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות שלא נענו
לירז23/07/2008בוקר טוב, אשמח לקבל תשובה על השאלות שעדין לא נענו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושות נורמליות לגמרי.
פרופ' שחר קול23/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית הרחםשלי21/07/2008
שלום , אני מטופלת באיקקלומין שני כדורים ליום, בבדיקת us ביום ה14 למחזור, נצפה זקיק 20 מ"מ בשחלה ימנית, אסטרדיול 801 ופרוגסטרון 1, עובי הרירית 5 מ"מ, ביום זה קיבלתי זריקת אוביטרל. ברצוני לדעת האם הרירית אמורה להמשיך ולגדול עד להשרשה? האם יתכן הריון גם כאשר הרירית דקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008הרירית דקה יחסית, כנראה עקב האיקקלומין.
הרירית לא תתעבה בהמשך.
יש לשקול חלופות אם לא יושג הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה-המשך
חסויה21/07/2008ערב טוב, ראשית תודה על המענה. שנית, מתי המלצתך לבדוק שוב את הבטא? האם נדרש לוודא עד קבלת תוצאה של בטא שלילית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל היריוןענת21/07/2008
שלום רב, רציתי לשאול איך מחשבים גיל היריון של ivf? לפי תאריל ו.א, תאריך שאיבה או החזרה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה+שבועיים
פרופ' שחר קול21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחסויה21/07/2008
שלום רב, לאחר גרידה בסוף שבוע 7 בעקבות הריון ראשון לאחר הזרעה חמישית במחזור טבעי, שלא התפתח לצערי. הגרידה בוצעה לפני 11 יום. לציין כי מאז תחילת ההריון כאבי בטן שהתגברו, ללא דימומים, וממשיכים ללא הפסקה עד היום. לאחר בדיקה הגניקולוג שולל זיהום בעקבות הגרידה. נטלתי דוקסילין במשך 4 ימים ולאחר מכן המשכתי בנטילת אוגמנטין עד אתמול. בשל כאבי הבטן הבלתי פוסקים פניתי לכירורג שבנוסף לרגישות בבטן אבחן מלאות וגודש באגן הקטן ולטענתו הרקע לכאבים גניקולוגי. במידה והכאבים ימשכו עוד כשבוע המליץ על סי.טי בטן. לטענת הגניקולוג זיהום אינו יכול להופיע ללא חום, למרות טענתי כי אינני מפתחת חום וכי בימים האחרונים חום גופי עומד על 4-37.3. בנוסף, בטא מהיום 67- האם יש לכך משמעות כלשהי? אודה על המלצה כלשהי לבירור הכאבים. מיותר לציין כי אינני מעוניינת לבצע סי. טי באיזור הרחם והשחלות בשלבים אלו של רצון לחזור לנסות ולהרות ברגע שיתאפשר. רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008CT לא יגרום נזק. אפשר גם MRI
קשה לייעץ בלי לבדוק ולראות הממצאים.
הבטא במגמת ירידה, רצוי לוודא את המשך המגמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה-המשך
חסויה22/07/2008שלום שוב, ראשית, תודה על המענה. מתי המלצתך לבדוק שוב את הבטא? האם נדרש לוודא עד קבלת תוצאה של בטא שלילית? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםלירז21/07/2008
שלום, עברתי בשבוע שעבר החזרת עוברים (בתרומת ביצית) הוחזרו לי 3 עוברים ביום השני בגודל 6, 4, 2 יש לי 2 שאלות : 1) האם הגודל נורמלי ליום שני? 2) האם יש משמעות להחזרה ביום השני או השלישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008אני משער שהכוונה למספר התאים.
יום 2 צפויים 2 - 4 תאים.
ביום 3 צפויים 6 - 8 תאים.
אין משמעות ליום ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לאחר החזרת עוברים..לחוצה21/07/2008
שלום רב, אתמול הוחזרו לי 2 עוברים יפייפים ברשותך יש לי מס' שאלות, זו הפעם הראשונה שאני עוברת תהליך הפרייה. קיבלתי אוטורגסטרן 200 פעם בבוקר ופעם בערב האם צריך בשעות מסויימות וקבועות?? והאם זה גורם להפרשות, כי זה ניראה כאילו בשלב מסויים הנר יוצא החוצה בהפרשה.. האם צריך לשכב לנוח אח"כ אז אם תוכל להסביר לי קצת על תהליך בבקשה.... ועוד שאלה אחת בבקשה בקשר למנוחה האם צריך מנוחה מוחלטת?? כי מבחינתי חזרתי היום לעבודה, עבודה משרדית נטולת התעמצות לחלוטין, האם זה תקין??? תודה מראש על הכל,...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם שואלת
חדשה21/07/2008האם צריך ממש לשכב או אפשר לשבת אמרו לי לשכב רבע שעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדשה שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008עקרונית, מיד לאחר החזרת העוברים אפשר להתלבש ולחזור לחיים רגילים...
שכיבה או ישיבה לפרק זמן כזה או אחר לא ישנו את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים
פרופ' שחר קול21/07/2008מנוחה לא תשפיע על תוצאות הטיפול. מנוחה מוחלטת אינה חיונית.
מתן נרות דרך הנרתיק גורם להפרשות. זה תקין. לא לדאוג.
עדיף לקחת התרופות בשעות קבועות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה....
לחוצה21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרת רבים חצי נחמה........מירי21/07/2008
בוקר טוב ד"ר השאלה שלי היא כזו, להן נתוני זרע אחרי השבחה:ריכוז 4 נפח-0.4 u אחוז תעונה 25 בינוני חלש. האם הנתונים האלה הכי גרועים שקיימים או שיש יותר גרוע מיזה , מה הסיכוי להורות מזרע כזה ועם קיים בכלל סיכוי???? אני כבר על סף יאוש .... העם יש טיפים שהזרע יהיה תקין יותר?? .(חוץ מהפסקת עישון כי זה לא יקרה) אציין גם שאנחנו זוג בשנות העשרים+++ בבקשה זקוקה לעידוד דחוףףףףףףףףףףףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול21/07/2008הסיכוי להריון הוא מצוין, בסופו של דבר.
יתכן ויהיה צורך בהפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגים בהריוןשרית21/07/2008
האם מותר לאכול דגים מבושלים בהריון? או שצריך להמנע לגמרי משום שהם מכילים כספית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול21/07/2008רצוי לבחור דגים שאינם מכילים כספית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פשר הדימום?חסוי21/07/2008
שלום ד"ר יקר (קול או ישי). לפני 12 יום החזרת 3 עוברים טריים. אתמול דימום בניגוב, שנפסק. יומיים לפני, כאבי מחזור בעוצמה די חזקה. תרופות: אנדומטרין, אסטרופם, מיקרופירין. אתמול לדעתי התחילה דלקת בדרכי השתן, כאבים חזקים במתן שתן. שתיתי מיץ חמוציות וזה נרגע מעט. מה לדעתך קרה? האם זו ווסת? האם להמשיך תמיכה? יתכן שהדימום בא ממקום אחר? אני מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול21/07/200812 יום לאחר ההחזרה יש לבצע בדיקת דם להריון.
עד קבלת התשובה יש להמשיך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי20/07/2008
שלום מחזור אחרון 13.7.08 תמיד 3 ימים לפני המחזור יש לי כאבי מחזור וביומיים הראשונים של המחזור אני סובלת מכאבים חזקים אתמול סיימתי את המחזור ועדיין יש לי כאבי מחזור רציתי לדעת ממה זה נובע?? אתמול קיימתי יחסים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי21/07/2008כדאי שתבדקי. אולי מתפתח זיהום באגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעקברונה20/07/2008
אני נמצאת לקראת IvF/. ממתינה למחזור, פיליציסטית. יתכן ואני מרגישה את הביוץ, הבוקר. שאלתי- מחר אבצע דם+זקיקים. האם הג'ל בו משתמשות הטכנאיות יכול לפגוע בזרע, או בתהליך ההפריה? אם ישנו סיכוי קטן ככל שיהיה- אעשה רק ב. דם. תודה מראש. רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונה
ד''ר דוד ישי21/07/2008אין לך מה לחשוש. אם היינו חושבים שהג'ל של האולטרסאונד יכול בדרך כלשהי לפגוע בסיכויי ההריון, היינו מחפשים דרכים אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה***20/07/2008
שלום, התפרסמה לאחרונה כתבה בעיתון "הארץ" לגבי טיפולי IVF בארץ. צוטט שם משפט של רופא מומחה לפריון, לפיו לזוגות שעברו 6-7 טיפולי IVF ללא הצלחה יש סיכוי קלוש להכנס להריון בהמשך. בתור בחורה בת 30 (עם 4 החזרות ללא הצלחה, בעיית זרע (2% מורפולגיה)) ועומדת לפני טיפול חמישי, ברור לי שלפי הסטטיסטיקות, היו מצפים שאהיה כבר בהריון, אבל זה די מלחיץ לשמוע את הנתון הזה. מה גם שאני שמעתי על לא מעט אנשים שנכנסו להריון בטיפול 10, 12 ויותר.... האם המשפט הזה נכון??????????????? ממש מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום #
ד''ר דוד ישי21/07/2008אני מסכים עם הטענה שהסיכוי יורד, אבל הוא בודאי איננו קלוש. תמשיכי לנסות בסבלנות ואל תאבדי תקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)