מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חום וכאבים אחרי החזרהיעל14/07/2008
שלום לרופאים, אתמול בבקר החזרה של שלושה עוברים (שאיבה יום ו') ומלפנות בקר חום וכאבים די קשים באיזור הבטן למטה. האם זה קשור להחזרה? האם זה תקין? מה צריך לעשות? תודה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול14/07/2008חום מעל 38 - אינו תקין.
כאבים קשים בבטן - אינם אופיניים להחזרת עוברים.
מציע ליצור קשר עם הרופא המטפל, לצורך התייעצות ספציפית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתיעל13/07/2008
לרופאים היקרים שלום רב, בת 35, בהריון עם תאומים, שבוע 13. ש לציין שזה הריון אחרי הזרעה, גונל F, יש לי כבר תאומים בני 6. בהריון זה עברתי שני דילולם כיוון שהיו 7 עוברים חיים !!!! השבוע עברתי שקיפות ורציתי לדעת גם את חוות דעתכם: עובר 1: 1 מ"מ סיכון לפי שקיפות +גיל האישה: 1:2167 עובר 2: 1.2 מ"מ סיכון לפי שקיפות+ גיל האשה: 1:2031 מה דעתכם, האם עליי להיות רגועה מהתוצאות ? כמו-כן, רופא הנשים המליץ לי לעבור דיקור מי שפיר, בטענה כי זהו הריון תאומים ובשל גילי.... מה דעתכם ??? תודה, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול14/07/2008תשובה לא רישמית:
התוצאות נחשבות לתקינות.
ההחלטה לגבי דיקור מי שפיר - שלך בלבד.
יש לחשב הסיכון לאיבוד הריון בגלל הבדיקה (סביב חצי אחוז) לעומת הסיכוי לזהות עובר חולה (לפי הבדיקות חצי פרומיל לכל עובר).
במילים אחרות - במצבך - פחות או יותר - כדי לאבחן עובר חולה יש "להקריב" 20 עוברים בריאים.
לתשובה רשמית:
מכיוון שפורום זה עוסק בנושאי פריון והפריה, מציע להפנות השאלה לפורום הריון בסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !!!!
יעל14/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאאירית13/07/2008
שלום, ב-28 ליוני אוביטרל (אחרי נטילת פוריגון וצמיחה של כ- 3-4 ביציות). ב- 30 ליוני השבחה והזרעה. היום, 13 ליולי, 13 יום אחרי ההזרעה בטא 175. האם זה מעיד על השתרשות תקינה? האם זה ההריון המיוחל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אירית
ד''ר דוד ישי13/07/2008זה אכן הריון . רמת הבטא טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא שניה
אירית15/07/2008שלום לרופאים! תודה על תשובתכם לשאלתי הקודמת. ביום 13 להזרעה הבטא הייתה 175, היום, יום 15 הבטא 514. אני יודעת שזה אמרו להכפיל את עצמו וזה שילש. האם זה תקין? האם ניתן לעשות אינטרפריטציות לגבי מספר העוברים? אם אני אעשה בטא עוד יומיים מה "צריכה להיות התוצאה? תודה מראש. אני נורא מתרגשת, כי ניסיתי המון זמן עד שזה הלך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אירית
ד''ר דוד ישי15/07/2008הבטא צריך לפחות להכפיל את עצמו כל יומיים. אבל עליה גבוהה יותר אינה מעידה בהכרח על הריון מרובה עוברים. תצטרכי להמתין בסבלנות עד בדיקת האולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא שלישית ואחרונה (יש לקוות)
אירית18/07/2008עשיתי כבקשת הרופא בטא נוספת כדי לוודא שהכל תקין. תזכורת: יום 13 לאחר הזרעה 175, יום 15 - 514 יום 17 - 1350. האם זה תקין שזה מעבר להכפלה בכל פעם? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אירית
ד''ר דוד ישי21/07/2008זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
שרית13/07/2008לא ברור לי מדוע זה לא תקין,הבטא לא יכולה להכפיל את עצמה פי 4 ביומיים, בייחוד כאשר מדובר ביותר מעובר אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרית
ד''ר דוד ישי21/07/2008מי אמר שזה לא תקין או לא יכול לקרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר עובריםשרית13/07/2008
שלום, ביום ה12 עשיתי בדיקת בטא והיא הייתה 191 ,כעבור יומיים היא עלתה ל 612. מה הסבירות שיש שני עוברים או שלושה? אודה לך על התיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי13/07/2008אני לא יודע להגיד. הקורלציה בין רמת הבטא למס' העוברים אינה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
שרית13/07/2008לא ברור לי מדוע זה לא תקין,הבטא לא יכולה להכפיל את עצמה פי 4 תוך יומיים,בייחוד כשמדובר על יותר מעובר אחד?
שרית13/07/2008למה התכונת שכתבת שהקורולציה בין רמת הבטא למספר העוברים אינה טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שרית
אירית13/07/2008אני חושבת שהדוקטור התכוון שלא ניתן להסיק בבטחון לגבי מספר העוברים עפ"י יחס לבטא, כלומר, היחס בין השניים לא נתון לינארי או בכל יחס אחר שקבוע, ולא שמשהו בתוצאות שלך אינו כשורה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרית
ד''ר דוד ישי14/07/2008התכוונתי שהטווח של רמת הבטא הנורמלית בשלבים השונים של ההריון הוא רחב ושקצב העליה של הבטא הוא לא קבוע . ולכן אי אפשר לקבוע לפי רמת הבטא או קצב העליה כמה עוברים יש והאם ההריון מתפתח כראוי. אלא לחכות בסבלנות עד בדיקת האולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית/ IVFדליה13/07/2008
שלום אני בת 41, אמא לילדונת בת 3 (הריון על מחזור טבעי, הזרעה, תרומת זרע) עכשיו,(אחרי מספר לא מבוטל של נסיונות הזרעה (אחד מהם נקלט אך ההריון לא התפתח), אני מתחילה תהליך IVF (מקווה שיהיה קצר). אני אשה בעלת עודף משקל משמעותי.שנים רבות לא עסקתי בפעילות ספורטיבית ולפני חודש בערך התחלתי לזוז- הליכה מהירה על הליכון ושחיה בבריכה... אני יודעת שאלה נחשבות פעילויות בטוחות יחסית גם בהריון בסיכון אבל מכיוון שהמון שנים לא עסקתי בפעילות גופנית ...מספיק בהליכה/שחיה כדי שאגיע לדופק 150. ביום שלישי הקרוב מתוכננת לי שאיבה שאלתי- האם ניתן להמשיך בפעילות הפיזית עד לשאיבה? בין השאיבה להחזרה? מיד אחרי ההחזרה? במהלך ההיריון (בתקווה שיקלט)? אצין שבאופן כללי אני אישה בריאה (למרות עודף המשקל) , עברתי מבחן מאמץ במכון לב שתוצאותיו טובות ומרגישה טוב באופן כללי. מאוד בא לי להמשיך בפעילות כי זה גורם לי הרגשה טובה אבל יחד עם זאת לא הייתי רוצה לעשות שום דבר שיפגום בסיכויי ההצלחה של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דליה
ד''ר דוד ישי13/07/2008אני רואה חשיבות רבה בפעילות גופנית בכלל ואצל נשים עם משקל עודף בפרט. לדעתי לא רק שזה לא יפגום בסיכויים שלך אלא אולי אפילו ישפר אותם. הסייג היחידי הוא לעשות את זה במידה ותוך הקשבה לגוף ולא ללכת עם הראש שבקיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה...ושאלת הבהרה
דליה13/07/2008האם גם מיד אחרי ההחזרה אפשר להמשיך בפעילות מהסוג הזה (הליכה מהירה /שחיה) אני יודעת שיש רופאים שממליצים על מנוחה מוחלטת במשך שבועיים ויש כאלה שלא ממליצים על מנוחה מוחלטת ...אבל בדר"כ מציינים "להמנע ממאמץ"... האם היית ממליץ לעשות הפסקה של מספר ימים? כמה? או שאפשר להמשיך מיד לאחר ההחזרה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את שאלתי...ממתינה לתשובה
דליה14/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דליה
ד''ר דוד ישי14/07/2008אני ממליץ לנשים להיות ברמת פעילות נמוכה במשך 3-4 ימים לאחר ההחזרה ( עד השרשת העובר ברחם ) אח"כ כמו שאמרתי קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה....!!
דליה14/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםחסוי13/07/2008
שלום, הבדיקות ההורמונליות שלי תקינות,בדיקת זרע 1 של בעלי בינונית הרופא המליץ לעשות השבחת זרע בשילוב עם כדורים,אך לפניכן צילום רחם. מכיוון ששמעתי שהצילום אינו נעים אני מעט חוששת לבצעו. האם אתם ממליצים שנבצע לפני הצילום רחם בדיקת זרע נוספת ולא להסתמך על בדיקה אחת?! במידה והתוצאה השנייה יוצאת גם בינונית יש טעם לבצע צילום רחם? האם כדורי האיקוקלמין יכולים לפגוע בריר צואר הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי13/07/2008אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך. אני מאמין שאם יש הסבר ברור וחד משמעי לאי הפוריות, ואם האישה צעירה ובריאה ללא שום דבר שמרמז על בעיה מכאנית, אפשר לעשות מס' מחזורי טיפול לפני צילום רחם. אבל בכל מצב אחר אני ממליץ לך להתגבר על עצמך ולעשות את הצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים קליםאור13/07/2008
הזרעה ב10/6 ביום שישי בוצע אולטרהסואנד ראשון ונצפו 2 עוברים, אחד עם דופק. בימים האחרונים יש לי כל יום הפרשה דמית. האם זה תקין? האם זה קשור לעובדה שיש עובר אחד בלי דופק? אני מוזמנת לבדיקת אולטרהסואונד ביום רביעי, האם יש סיכוי לראות דופק נוסף? תודה ויום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי13/07/2008דימום הוא אינו דבר תקין, אבל אינו מעיד בהכרח על הפלה.אפשר שהוא קשור לעובר שיתכן שאינו מתפתח. ואפשר שלמרות הדימום יהיו באולטרסאונד הבא שני עוברים תקינים עם דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים מוקפאיםמיכל13/07/2008
שלום , ב-28/6 עברתי החזרה של עוברים מוקפאים , לאחר 12 ימים עשיתי בדיקת בטא התוצאות- 10/7 - 303 13/7- 1836 האם ניתן להסיק לפי הערכים האלו את מס' העוברים ? (הוחזרו לי שני עוברים ) תודה שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי13/07/2008לא. הקורלציה בין רמת הבטא ומס' העוברים אינה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - עוברים מוקפאים
מיכל14/07/2008שלום , אודה לך אם תוכל להסביר לי את תשובתך . האם כוונתך היא שזה לא מעיד על תאומים ,או , שקפיצה כה גדולה בבטא מעידה על בעיה אחרת ? האם הערכים תקינים לעובר אחד , ומעידים על הריון תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי14/07/2008הטווח של רמת הבטא התקינה בשלבים השונים של ההריון רחב וקצב העליה משתנה ולכן לא ניתן לקבוע על פי רמת הבטא או קצב העליה את מספר העוברים ( למעט הסייג שעלית הבטא בימים הראשונים צריכה להיות לפחות ברמה של הכפלה כל יומיים )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל14/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה***13/07/2008
שלום, שאלה קצת מוזרה... ידוע לי שאסור לעשות מסאז'ים/רפלקסולגיה וכד' במהלך ההריון או לפחות בתחילתו. אני בטיפולי IVF ואנחנו נוסעים לחופשה של שבועיים שמאד מאד חיכינו לה. מכיוון שהטיפול שלנו מתארך וכנראה שההחזרה תהיה מאד קרובה לנסיעה, רציתי לשאול האם לא מומלץ גם לעשות מאסז'ים בתקופת ההמתנה לבטא? הבנתי שהאיסור נובע מזה שיש נקודות שיכולות לגרום לרפיון הרחם או משהו כזה - האם זה נכון? האם זה רלוונטי בשלב כל כך מוקדם של ההריון? אולי זה יכול דווקא לעזור להירגע? חשוב לי לציין שמדובר בתיאלנד (ולא במקום שמתמחה בטיפולי ספא) אז נראה לי שעוד יותר בעייתי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי13/07/2008אני לא רואה בעיה עם מסג' רגוע ולא אגרסיבי בשלב הזה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתחילה ההשרשהגל13/07/2008
שלום, אשמח לתשובתכם. החזירו לי בבוקר יום 11-7-08 3 עוברים טריים. מאיזה יום אמורה להתחיל ההשרשה ברירית? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
ד''ר דוד ישי13/07/2008ביום ה 5 לחיי העוברים ( לכן תלוי מה היה גיל העוברים ביום ההחזרה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גל15/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורשיר13/07/2008
לרופאים שלום, ביום שישי הייתה לי הפרשה דמית. ביום שבת בבוקר כבר היה לי דימום ממש. 1. האם להחשיב את יום שישי ליום הראשון של המחזור או את יום שבת? 2. האם זה קריטי בכלל לטיפול? (אני עושה IVF ונאמר לי לקחת גונל ביום השלישי למחזור). 3. אני צריכה לקחת אספירין למניעת קרישיות ייתר. האם להתחיל כבר לקחת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי13/07/2008אני לא חושב שזה קריטי, אבל מקובל להתחיל לספור מהיום הראשון של דימום ממש. האספירין רלוונטי להשרשת העובר, אבל תתיעצי עם הרופא שנתן את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןיעל13/07/2008
ד"ר בוקר טוב. אני מתחילה ליטול 3 כדורי איקקלומין ביום. האם בשעות 08:00, 14:00 ו- 20:00 זה בסדר? מה ההפרש הכי מומלץ? אודה לתשובתך. שיהיה לך יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורית
ד''ר דוד ישי13/07/2008השעות שציינת נראות לי בהחלט מתאימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שאינו נגמרמרגלית13/07/2008
לאחר הריון מחוץ לרחם שנגמר לבד (בלי התערבות), במהלך החודש וחצי האחרונים עם דימום שאינו נגמר (עם עוצמות משתנות), עכשיו הבטא הגיעה ל-6 ועדיין הדימום ממשיך. האם המצב נורמלי או שיש מקום לדאגה? ומה ניתן לעשות במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מרגלית
ד''ר דוד ישי13/07/2008העניין הוא שעד שהבטא לא מתאפסת, לא מתחיל מחזור חדש . במצב הזה שכיחים דימומים לסירוגין. אבל אני ממליץ להבדק כדי לראות מה קורה. יש אפשרות לעזור לך עם טיפול הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה לעומת IVFYAEL13/07/2008
שלום , אני בת 28 , פרופיל הורמונאלי תקין וצילום רחם תקין. מורפולוגייה 4%. עד עכשיו עברתי 2 הזרעות עם איקאקלומין ועוד 3 הזרעות עם זריקות. האם לדעתך יש מקום לעבור ל-IVF או שלהמשיך עם ההזרעות? מה סיכויי ההצלחה באחוזים במקרה שלי ב-IVF לעומת ההזרעות? תודה ושיהיה לך שבוע טוב. אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורנה
ד''ר דוד ישי13/07/2008למרות שלא מצויים בידי כל הפרטים, מקובל שלאחר 3 מחזורים של זריקות + הזרעה עוברים ל IVF. כמובן שלא מדובר בכללי ברזל. אם התגובה לטיפול טובה ורוצים לעשות עוד מחזור טיפול או שניים זה בהחלט סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVMדנה12/07/2008
שלום רב, האם טיפול IVM מתאים כאשר ב-ivf מתקבלות מעט ביציות (כ-3 במחזור טיפול) ואיכות הביציות ירודה (ביציות חומות ומגורגרות)? - בטיפולי ההפריה האחרונים הביציות שנשאבו לא הופרו בלילה הראשון מאחר והן היו לא בשלות ובלילה השני הן מופרות באופן טבעי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול12/07/2008לצורך IVF יש לשאוף למספר רב של ביציות, לפחות 12 זקיקים קטנים בתחילת המחזור.
איכות ביציות ירודה אינה הוריה קלאסית ל - IVM אם כי יש פרסומים בודדים של הצלחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
דנה13/07/2008שלום ותודה על המענה, לא הבנתי, האם הכוונה היא שב-ivm (כתבת ivf) יש לשאוף בתחילת המחזור לכ-12 זקיקים קטנים ? הכוונה שזה טיפול שמתאים רק לנשים בעלות שחלות פוליציסטיות? תודה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענתה ושאלה נוספת
דנה15/07/2008שלום, איזה מידע ניתן לקבל מתוצאת בדיקת קריוטיפ במקרה של fsh גבוה ומיעוט ביציות? ומה נותן לדעת אם מדובר במשהו גנטי או לא? האם ניתן יהיה באיזשהו אופן לטפל בזה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול15/07/2008לגבי נשים צעירות - יש אפשרות של טרנר, או מוזאיקה של טרנר (X0 ) .
אין טיפול, פרט לתרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה15/07/2008שלום רב ותודה רבה על המענה, מה זה טרנר ומוזאיקה של טרנר (xo)? אני בת 32. (דרך אגב, x שביר תקין, לא כל כך יודעת מה הקשר אני רק יודעת ששאלו אותי את זה בהקשר של הקריוטיפ). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול15/07/2008נכון, לצורך IVM רצוי מספר רב יחסית של זקיקים קטנים.
לא בהכרח נשים עם שחלות "פוליציסטיות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה15/07/2008בטעות השאלה הזו נכנסה באמצע השרשור ולא בסופו, מעתיקה שוב: שלום רב ותודה רבה על המענה, מה זה טרנר ומוזאיקה של טרנר (xo)? אני בת 32. (דרך אגב, x שביר תקין, לא כל כך יודעת מה הקשר אני רק יודעת ששאלו אותי את זה בהקשר של הקריוטיפ). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
פרופ' שחר קול17/07/2008X שביר מאובחן ע"י PCR לא ע"י קריוטיפ.
קריוטיפ יכול לאבחן טרנר (X0) , או מוזאיקה של טרנר.
קריוטיפ נקבה תקין מכיל 2 כרומוזומי X. אם יש רק אחד מקבלים X0 או טרנר. אם בחלק מהתאים יש 2 כרומוזומים ובחלק רק אחד - מוזאיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)