מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתנצלת שאלה נוספת,לירז03/08/2008
שלום רב, אני מתנצלת על כפל הודעות ברצוני לשאול בבקשה מהי הידבקות ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירז
ד''ר דוד ישי03/08/2008כן. ובודאי אחרי שאיבה. כמובן בתנאי שהכאבים אינם חזקים. אם הם חזקים צריך לפנות לדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר החזרהלירז03/08/2008
שלום רב ד"ר, אני נמצאת יומיים לאחר החזרה של שני עוברים. האם זה תקין שיש כאבים בבטן? כאבים לא מוגדרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירז
ד''ר דוד ישי03/08/2008סליחה שהתשובות התהפכו. אני לא יודע מה זה הדבקה לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ן- IUIלחוצה ומבולבל03/08/2008
שלום, אני נמצאת תחת מעקב ביוץ כאשר היום בבוקר היה לי זקיק של 20 עם עובי רירית של 8.6. הבדיקה של בעלי תקינה פרט לצורה של התאים התקינים שעומד על 8% הבדיקה הקודמת היתה לא תקינה היה ספירה של 9 מיליום וצורה של תאים תקינים 2%. הרופא אמר לבצע יחסים לפנות בוקר ואז מוקדם בבוקר לעשות בדיקה מצוואר הרחם שלי על מנת לבדוק את תקינות הזרעים. לאחר ששאלתי למה לא IUI נאמר לי לבוא לעשת IUI בכללית. יש לי מספר שאלות: 1) האם זה הצורה של התאים הנורמלים הם 8% וכל השאר בגדר הנורמל האם זה בדיקה תקינה? 2) האם יכול להיות שמחר יהיה מאוחר מידי ל- IUI? 3) מהו התהליך של IUI? מתי מבצעים את ההשבחה? מתי ההזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי03/08/2008מהנתונים שמסרת לא ניתן לדעת במדוייק מתי יתרחש הביוץ. נראה לי ש IUI מחר זה סביר בהחלט.
8% תאים נורמליים זה מעט נמוך. בתהליך ה IUI מוציאים את הזרעים מהנוזל הטבעי שלהם. ומרכזים אותם בתוך נוזל שניתן להזריק לרחם. את הנוזל מקובל להזריק לרחם בתוך כשעה מהכנתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה - ניסיון 2סיגל03/08/2008
שלום, בת 27, מחזור סדיר, כל 28 יום (מחזור קודם 23.6, ביוץ קודם היה בין היום ה15 ל16). עברתי הזרעה על ביוץ טבעי בחודש שעבר ללא הצלחה. על מנת לתזמן את ההזרעה הנוכחית עברתי היום אולט' מעקב זקיקים + בדיקת דם. קיבלתי מחזור ב19.7, היום נצפה זקיק בגודל 15 מ"מ, רירית 8.5 מ"מ. בדיקות הדם :אסטרדיול 796PMO, LH10.5IU, פרוגרסטרון 2.9NMO. כיצד אוכל לדעת מתי יתרחש הביוץ על מנת שאוכל לתזמן את ההזרעה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי03/08/2008הזקיק הבשל במחזור הטבעי הוא בגודל 20-22 מ"מ . 24 שעות לפני הביוץ עולה ה LH לערכים של 30 ומעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בדיקת בטא?יעל03/08/2008
אני אחרי החזרת מוקפאים. הרופא אמר לי לבדוק בטא ביום ה-11 אבל כשהחזיר טריים אמר ביום ה-12. אני די מבולבלת. האם הרופא טעה? האם לבדוק בכל מקרה רק אחרי 12 יום מיום ההחזרה? תודה לכם על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי03/08/2008יתכן שהעוברים גודלו יום נוסף לפני הקפאתם . בכל מקרה אם יש ספק עדיף לאחר את הבדיקה ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור אחרי החזרההילה03/08/2008
שלום לרופאים, אני ביום רביעי אחרי החזרה של שלושה עוברים טריים והתחילו כאבי בטן כמו לפני מחזור. האם זה אומר שהטיפול נכשל? האם זה תקין? האם עדיין יש טעם לעשות בדיקת דם אחרי 12 יום? תודה לכם על תשובתכם. הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול03/08/2008אין קשר בין הכאבים להצלחת הטיפול. יש להמשיך בטיפול לפי התכנית.
אם הכאב מחריף יש להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה לדר' ישי ששכחתידנה03/08/2008
סליחה אבל שכחתי לשאול האם העובדה שמקפיאים את העוברים בשלב מאוחר יחסית (יום 2 וחצי מהשאיבה) תפגע בהם או בסיכוי שלהם להצליח אחרי ההפשרה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי04/08/2008לא. אין מאוחר מדי. כמו שיש כמה שלבים אפשריים להחזרת עוברים, יש כמה שלבים אפשריים להקפאה . כולם טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש איזה טיפול שיכול לעזוריעל03/08/2008
האם יש איזה טיפול שיכול לעזור להשתרשות עוברים ברחם? האם יש איזו תזונה שיכולה לעזור. אני כבר אחרי מספר כשלונות בהשרשה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול03/08/2008בהנחה שהרחם תקין, יש לקוות שעוברים תקינים יביאו ההריון המיוחל.
יש לשמור על תזונה מאוזנת, לצרוך מעט דברי מתיקה.
לשמור על משקל סביר יחסית לגובה.
להרבות בירקות ופירות טריים.
להימנע מאוכל תעשייתי, ו"ג'אנק פוד"..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר קול, תשובתך ליעל בענין תזונה
דנה04/08/2008לדר' קול שלום, לגבי תשובתך ליעל בענין תזונה הייתי מבקשת לשאול אותך: 1. האם אלו המלצות על סמך דעה אישית או מחקרים? 2. האם ההמלצות התזונתיות שלך מתיחסות רק להשרשה או בכלל להצלחת טיפולי פוריות? אני שואלת כיוון שאני ביולוגית וגם מטופלת בטיפולי פוריות ובמחקרים שאני סקרתי ראיתי רק נתונים לגבי קשר בין תת משקל והשמנה מורבידית לבין כשל בטיפולי פוריות, אבל לא כל שאר ההמלצות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
פרופ' שחר קול04/08/2008ההמלצות נובעות מניסיוני האישי עם מטופלות ששינו את איכות המזון שהן צורכות, והרו בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביוץטלי03/08/2008
לרופאים שלום, אחרי תקופה ארוכה של העדר מחזורים או מחזורים מאד לא סדירים רופא הנשים שלח אותי לבדיקת דם והאחות אמרה שכנראה לא בייצתי החודש. מה זה אומר? האם אוכל להכנס להריון במצב כזה? אני מבקשת שתסבירו לי את זה כי מה שהיא אמרה ממש מלחיץ. זה אומר שאין לי ביציות? תודה רבה. אני בת 24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול03/08/2008הפרעת ביוץ הינה שכיחה ביותר, ולרוב אינה מעידה שאין לך ביציות...
ברשותנו טיפולים תרופתיים טובים המצליחים ברוב המקרים להביא לביוץ, ובהמשך = הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק תרופות? בלי צורך בהפרייה וכל זה?
טלי04/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לייעץ באופן אישי.
פרופ' שחר קול04/08/2008כן, רוב מטופלות עם בעיית ביוץ ישיגו הריון ללא צורך בהפרייה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי לפני IVFrelna03/08/2008
שלום רופאים היקרים, אני לפני תחילת טיפול IVF. בת 32, לא נמצאו בעיות פוריות. רופא שלי מתלבט בין פרוטוקול ארוך לקצר ולגבי תרופות לגירוי. הפרופיל ההורמונלי ליום ה-3 לוסת: TSH - 1.35 LH - 6.4 FSH - 5.5 E2 - קטן מ-200 PROGESTERONE - 3.3 PROLACTIN - 417 TESTOSTERONE - 1.6 DHEA-S - 7.19 אשמח לעצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ' שחר קול03/08/2008לא ממש עקרוני, התוצאות די דומות.
הסיכוי טוב לפי גילך והבדיקות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
relna18/08/2008ד"ר קול שלום, תודה אל תגובתך. השבוע אני אמורה להתחיל פרוטוקול קצר עם גונל במינון 225. האם המינון הזה מתאים לי? בהזרעות קיבלתי מינון 75 והיו לי 2-3 זקיקים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול18/08/2008המינון - סביר.
אם יתאים - נראה בהמשך. רוב הסיכויים - שכן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףחסוייה03/08/2008
רציתי לדעת עשו לי בדיקת דם היום לדעת אם אני בהריון או לא והרופא רשם על הטופס את הבדיקות האלו ESTRADIOL {E2} PROGESTERONE האם ה2 הבדיקות האלו מספיקות לדעת אם אני כן בהריון או לא? יותר מאוחר שיהיה לי תשובות אני אכתוב כאן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והנה התשובות דחוףףףףףףף
חסוייה03/08/2008ESTRADIOL 551.1 PROGESTERONE 4.8 בבקשה מה זה אומר? האם אני בהריון או לא? והאם זה תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
יעל03/08/2008אני לא רופאה אבל זאת לא הבדיקה הנכונה .אלו בדיקות לביוץ...ואת צריכה בדיקת בטא להריון ...אז בהצלחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל צודקת.
פרופ' שחר קול03/08/2008רמת הפרוגסטרון אינה מתאימה להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגסטוןדנה03/08/2008
שלום, האם נטילת אוטרגסטון 20 פעמיים ביום גורם לעליית חום הגוף?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה,200 לא 20
דנה03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד''ר דוד ישי03/08/2008אני יודע שהתכוונת ל 200. התשובה היא כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוריותשולי03/08/2008
שלום וברכה! אנו נשואים שנתיים ומנסים להיכנס להיריון. המחזור שלי סדיר (28 יום), עברתי בדיקות ראשוניות והכל תקין. ביצענו בדיקת זרע אחת (pct כוסית) תוצאות הבדיקה לא היו כ"כ טובות. פנינו לרופא נשים והוא אמר שעל סמך בדיקת הזרע עלי לעבור הזרעה כי הזרע לא תקין. שאלתי היא- האם בדיקת pct אחת, מספיקה כדי לקבוע בוודאות שהזרע לא תקין? לא צריך בדיקה מקיפה יותר לזרע ואז לקבל החלטות? אשמח לתשובתך... תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שולי
ד''ר דוד ישי03/08/2008אני בעד לעשות בדיקת זרע רגילה ועל פי התוצאה שלה להחליט על הטיפול הרצוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות זקיקים להפריהלאה03/08/2008
שלום ד"ר יקר, 18/7 - זריקת דקפפטיל. 28/7 - גונל 112 מ"ג 3 ימים ולאחר מכן 150 מ"ג לעוד 3 ימים (סה" 6 ימי הזרקה). היום הגעתי לאולטרסאונד והופתעתי שיש רק 2 זקיקים בגודל 10 ו- 11. האם ההתפתחות של הזקיקים תהיה טובה להפריה ? זה לא מעט להפריה....? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול03/08/20082 זקיקים בלבד - מעט יחסית.
מצד שני - 2 זקיקים עשויים להניב 2 ביציות, עוברים והריון...
בהמשך, אם לא יושג הריון, אולי יש מקום להעלות מינון הגונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לאה04/08/2008שלום ד"ר יקר, הורו לי להמשיך גונל 150 מ"ג לשלושה ימים נוספים ולהגיע שוב לביקורת. השאלות שלי- 1) האם בנוסף ל- 2 זקיקים (בגודל 10,11) יכולים לצמוח עוד, ואם כן הם לא יהיו קטנים יחסית לאלו שכבר צמחו? 2) באופן כללי - לכמה זקיקים שואפים לפני שאיבה? אני לא רוצה לעבור את התהליך של ההרדמה וכו' רק בשביל 2 זקיקים, כי לא ישארו לי להקפאה זקיקים נוספים. זוהי מחשבה הגיונית ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול04/08/20081. יתכן שיצמחו זקיקים נוספים, אך הם יהיו קטנים יחסית ביום השאיבה.
2. מקפיאים עוברים , לא זקיקים. מכיוון שמטרת התהליך היא השגת הריון, הרי השיקול של מספר העוברים להקפאה הוא מישני. אני מכיר מטופלות רבות שהרו במחזור בו הושגו רק 2 ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מופשריםYAEL03/08/2008
היי דוק, הוחזרו לי 3 עוברים מופשרים ב-23/7/2008 ואלו היו תוצאות הבדיקות: 14/7/08: אסטרדויל 222 פרוגסטרון 1 LH 3.4 16/7/08: אסטרדויל 325 פרוגסטרון 0.7 3.2LH 18/7/08: אסטרדויל 804 פרוגסטרון 2 7.7LH 20/7/08: אסטרדויל 422 פרוגסטרון 3.9 14.3LH 21/7/08 אסטרדויל 238 פרוגסטרון 7.7 6.8LH מתי לדעתך התרחש הביוץ, והאם ההחזרה נעשתה בזמן לדעתך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול03/08/2008הביוץ כנראה ב - 21.7
זמן ההחזרה תלוי בגיל העוברים ביום הקפאתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)