מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר זרערחלי01/04/2008
שלום שמי רחלי
בעלי ואני מנסים כבר שנתיים וחצי להרות אך ללא הצלחה
בבדיקת זרע שבעלי עשה גילו כי אין תאי זרע בכלל (שתי בדיקות)
כשפנינו לרופא מומחה הוא אמר לבעלי שניראה כי האשכים לא מתפקדים
ושלח אותנו לבדיקות גנטיות
השאלה שלי היא מה האפשרויות מבחינה רפואית שנצליח להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי שלום
פרופ' שחר קול01/04/2008סיכוי די טוב, אך רק ב - IVF, כולל ניתוח להפקת זרע מתוך האשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה שלא צלחהמחכה לאור31/03/2008
ההפריה שהצליחה:
שלב ראשון: דקא ארוך + פיוריגון.
16.12 - בדיקת דמים E2 31, רירית 3 מ"מ - רק אחרי דקה (עוד לא הוזרקו הורמונים).
16.12 - בערב: לאחר בדיקת דמים בבוקר, מעבר לחצי דקה + 450 פיורוגון.
23.12 - E2 145, רירית 6.6, זקיק 10 - מצד ימים, והשאר קטנים (מתחת ל- 5 מ"מ).
27.12 - E2 410, רירית 10, 3 זקיקים: ימין: 13, שמאל: 10 ו-11.
30.12 - E2 536, רירית 9, 3 זקיקים: ימין: 17, שמאל 12 ו-13.
בדיקת דם אחרונה (אין לי דמים) אבל הזקיקים גדלו: ימין: 18, שמאל 15 ו-17.
היתה הפרייה מוצלחת הוצאו 3 זקיקים: 2 הוחזרו במצב של דרגת 1 (מעולה) התפתחו: לשמונה תאים ול-שבעה תאים.
לא הושג היריון.
ההפריה שלא צלחה:
שלב ראשון:
דקא ארוך 0.1 + פיורוגון 200 + 4 אמפולות של מנוגון
9.3 - בדיקות דם בבוקר - רירית 4 מ"מ - זקיק 1 (לפני הזרקת הורמונים) - דקה שלם 0.1.
ב-9.3 - לאחר בדיקות דם ואולטרסאונט - התחלתי בשעות הערב להזריק הורמונים + חצי דקה.
16.3 - דמים: 164 E2, פרו' 0.9, 3 זקיקים בגדלים: 9, 10 ו-11. רירית 6.
19.3 - דמים: E2 414, פרו' 0.5, 3 זקיקים בגדלים: 10, 11 ו-13. רירית 10.
21.3 - דמים: E2 502, פרו' לא ידוע, 3 זקיקים 12, 14 ו- 15, רירית 8.
23.3 - דמים E2 623, פרו' 0.4, 3 זקיקים: 14, 15 ו- 16.
24.3 - דמים E2 716, פרו' לא ידוע, 3 זקיקים: 17, 17 ו- 14 (ראיתי שה-14 לא התפתח) - אבל לפחות חשבתי שיהיו שניים.
25.3 - הזרקתי OVITRELLE - בשעה 22:00 בלילה.
27.3 - הייתי אמורה לבצע שאיבה.
בשאיבה ראו 3 זקיקים ריקים, לצערי!!!!!!!!!! - הדמים עלו, מדוע היו זקיקים ריקים???
יש לציין שההצלחות אצלי - רק כשאני עושה פרוטוקולים רק עם פיורוגון, אבל אם אני מערבבת משהו אחר (גונל F או מנוגון) - הלך הפרוטוקול ואין הצלחה - לא מבינה מדוע?????
גם כך אני יודעת שאין לי ים של זקיקים - אבל בכל זאת, יש זקיקים באיכות של דרגה 1 - לדעתי מה שמשנה זה גם האיכות - אבל מדוע כשאני מחליפה שינוי קטן בהורמונים - יש ירידה משמעותית בהפריה.
היו לי שני פרוטוקולים שעירבבו איתם הורמונים אחרים: גונל F, ומנוגון - שלצערי לא צלחו!!!!!!!!!
האם זה יכול להיות בעיה מלקבל אישורים נוספים להפריות נוספות????????????
בכל זאת אני מגיבה רק - לפיוריגגון!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לאור שלום
פרופ' שחר קול01/04/2008מציע לחזור על הפרוטוקול שהניב עוברים באיכות טובה.
עקרונית גונל ופיורגון מכילים אותו דבר: FSH אנושי רקומביננטי.
קשה מאוד להסביר מדוע היו זקיקים ריקים.
זה קורה בתדירות די גבוהה.
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות כימיות וטרומבופיליהאור31/03/2008
שלום
היו 7 הפלות כימיות עשית 2 הזרעות והפריה 1 אחכ עשו לי בדיקה ומצאו שיש לי קרישי דם (משהו עם הפרוטאין S )ואני שותה בייבי אספירין הרופא שלי בניו יורק חושב שאני צריכה לעשות הפריה עם PGD ולקחת קלקסן והרופא בישראל חושב שאני צריכה לעשות הפריה בלי PGD ואם אני כל כך רוצה אז לקחת קלקסן מה הייתם ממליצים לי בקשר לPGD ולקלקסן תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול01/04/2008יש להשלים הברור ע"י בדיקת קריוטיפ (מפת הכרומוזומים) של שני בני הזוג, וכן ע"י היסטרוסקופיה.
היתרון של PGD במצבך עדיין לא הוכח באופן ברור.
לגבי קלקסן - רצוי להתייעץ עם המטולוג המומחה בנושא קרישת יתר.
קלקסן זה ממש לא "סוכריות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות קבועות החל מ - CD 20אושרת31/03/2008
שלום רב.
במשך 5 מחזורים אחרונים יש לי הכתמות ורדרדות חומות החל מהיום ה - 20. דימום וסתי "אמיתי" מגיע כל 28 יום. יש זקיקים מובילים גדולים (מעל 18 ב - US) ורמות פרוגסטרון תקינות (10.55 ביום ה - 21). מה שכן, ביום ה - 14 היה זקיק 18 ורירית סדירה רק 5 מ"מ.
ובכן, מה תיתכן הבעיה?
אילו טיפולים ניתן לקחת?
האם התחושה שלי נכונה שיש חוסר ב - E2 בשלב הלוטאלי?? יש טיפול הורמונלי תומך רק של אסטרוגן למחצית השניה של החודש או שזו בעיה כי עלולים להפריע לביוץ הטבעי??
בקיצור - סימני שאלה רבים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
פרופ' שחר קול01/04/2008רצוי להשלים ברור בנוגע לחלל הרחם, ע"י היסטרוסקופיה או צילום רחם.
אין מניעה לקחת אסטרוגן כתמיכה בנוסף לפרוגסטרון.
את התמיכה יש להתחיל לאחר הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הזמן הכי טוב להכנס להריוןענת31/03/2008
שלום רב,
שאלתי היא מתי הזמן הכי טוב להכנס להריון לפני או אחרי המחזור ? אם אחרי המחזור , אז כמה ימים אחרי המחזור יש ביוץ ? וכמה זמן נמשך הביוץ (כמה זמן(ימים) ) כדאי לנסות?
האם בבני זוג שלא קיימו הרבה זמן יחסי מין יש בעיה : לגבר: האם זה נכון שהזרעים שיש "מתים" (בגלל שלא קיים הרבה זמן יחסי מין ) וצריך פעם או פעמיים לקיים יחסי מין כדי שהזרעים הבאים יהיו פעילים יותר ?
כמו כן, האם הגבר צריך לחכות יום או יומיים בין כל ניסיון להכנס להריון על מנת שמלאי הזרעים יתחדש?
תודה ,
ורדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורדה שלום
פרופ' שחר קול01/04/2008הביוץ קורה כ - 14 יום לפני תחילת הדימום החודשי.
מומלץ לקיים יחסים מידי יומיים החל מ- 4 ימים לפני התאריך המשוער של הביוץ, ועד 4 ימים לאחר תאריך זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי31/03/2008
אני במהלך ניסיונות לכניסה להריון כרגע באמצעות גונל, אוביטרל ואוטרוגסטן. ברצוני לשאול האם מזמן הביוץ ועד לוודאות קליטת הריון יש צורך להמנע ממשהו מסוים כגון מאמץ פיזי, התכופפות, הליכה מרובה וכיו"ב. האם גם לאחר וודאות הריון יש דברים שצריך לשמור עליהם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול01/04/2008אין כל מיגבלה, אלא אם יש תגובת יתר של השחלות.
מומלץ לקחת חומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלמיכל31/03/2008
שלום דוקטור,
אני בעלת שחלות פוליצסטיות, מטופלת בIVF ,ביום שלישי 25/03/08 עשיתי זריקת אוביטרל,היום יש לי קצת התכווצויות וכאבים בטן תחתונה (בעיקר) ורגישות בחזה.
רציתי לדעת האם זה נורמאלי ולא מהווה סכנה מיוחדת.
מתי הכי קרוב ניתן לדעת האם נקלט הריון?
תודה מראש,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול01/04/2008זה תקין. לא נראה שיש סכנה, אם כי יש צורך במלוא המידע לגבי פרוטוקול הטיפול, רמות ההורמונים, ומספר הביציות כדי לייעץ באופן מקצועי יותר.
בדיקת דם יש לבצע 14 יום לאחר שאיבת הביציות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אוביטרל
מיכל02/04/2008שלום ותודה על התגובה,עשיתי אתמול(שבוע אחרי זריקת אוביטרל) בדיקת הריון וזו הראתה תוצאה שלילית ,האם זה בטוח???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון בגיל מאוחרכהן תמי31/03/2008
אני בת 42 אחרי שתי לידות רגילות (האחרונה לפני 19 שנה). רוצה היריון נוסף, לפני שנה עברתי היריון מחוץ לרחם ומאז אני מנסה להרות אבל ללא הצלחה.
האם בגילי יש סיכוי להרות טבעי? ומה עלי לעשות?ואם יש אפשרויות נוספות להיריון?
אשמח לקבלת את תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמי
ד''ר דוד ישי31/03/2008מה שאת צריכה לעשות הוא לפנות ללא דיחוי למרפאת פוריות כדי לעשות בירור בסיסי של מצבכם ( בדיקת זרע לבעלך, בדיקת הורמונים וצילום רחם לך ) . בהתאם לתוצאות תקבע הסיבה לאי פוריות ( אם ישנה ) יקבע הטיפול ותעשה הערכה של הסיכויים להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהחסוי31/03/2008
האם תמיד כאשר נקלט הריון יהיה דימום כלשהו ומתי בד"כ מתרחש הדימום- כמה זמן לאחר הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי31/03/2008לא. התופעה של דימום בתקופת ההשרשה ( שאגב היא תקופה ארוכה שנמשכת שבועות ) שכיחה אבל ברוב המקרים אין דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע בביתענת31/03/2008
ראשית ברצוני להודות לכם על תשובתכם המהירה. אתם נהדרים .
ושאלה נוספת לחדד את שאלתי הקודמת: בן זוגי (שנינו רווקים) נבדק בעבר (לפני מספר שנים ) ואיכות הזע שלו ירודה עד מאד. אין לו בעיה להתחיל טיפולי פוריות , אבל הוא לא מוכן בשום פנים ואופן לבצע בדיקות זרע ובדיקות דם. הדבר היחיד שהוא מוכן זה לתת זרע בכוס בבית .
האם לא יידרש ממנו בדיקות דם וזרע?
בתודה מראש רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותי שלום
פרופ' שחר קול31/03/2008אין בעיה לתת זרע בבית, ולהביאו לבדיקה במעבדה.
בדיקות דם יידרשו הן כדי לנסות ולברר איכות הזרע וכן כהכנה לטיפולי פריון אם יידרשו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביוץחסוי31/03/2008
שלום,
טיפולים קודמים עם איקקלומין - ביוץ סביב היום ה- 16 למחזור.
החודש מתחילה טיפול עם פיוריגון - מהיום השלישי.
האם הביוץ יהיה גם סביב היום ה- 16 או שהזריקות מקדימות את הביוץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול31/03/2008בממוצע הטיפול עם פיורגון מביא לביוץ מוקדם יחסית, ואולם סטיות גדולות מהממוצע ייתכנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהאור31/03/2008
הגעתי לישראל לעשות טיפולים בגלל חוסר אמצעי תשלום בניו יורק ואין לי ביטוח רפואי הן בניו יורק והן בישראל,רציתי לדעת אם יש למישהי למכור או לתת לי את התרופות GONAL F PEN 900 U
או OVITRELLE 250 U תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי תיכנסי לפורום של תפוז פורום
גלית31/03/2008פוריות יש שם הרבה בנות שנשאר להם זריקות והם מוכנות למסור אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטרוסקופיה ניתוחיתלירז31/03/2008
שלום,
ביום חמישי עלי לעבור הסטרטסקופיה ניתוחית להסרת מחיצה קטנה ברחם. ניסיתי הפריות רבות ללא הצלחה והרופא החליט להסיר את השרירן. (בהתחלה הוא אמר שלדעתו זזה לא מפריע).
אני לוקחת זריקות קלקסאן. לפי מה שאמרו לי צריך לקחת קלקסאן כ- 24 שעות לפני הניתוח. השאלה שלי:
האם אפשר למעלה מ- 24 שעות. אני לוקחת בד"כ את הזריקה ב- 7:00 בבוקר ואם הניתוח יעשה אחה"צ ביום חמיש יהיו לי הרבה יותר מ- 24 שעות הפסקה. האם זה משפיע? מתי צריך לקחת את הקלקסאן? את שעת הניתוח אדע רק ביום רביעי בערב. והוא יהיה ביום חמישי (ולא בבוקר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז שלום
פרופ' שחר קול31/03/2008רצוי לתאם ישירות מול הרופא את נושא הקלקסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מרובעאורית31/03/2008
שלום רב,
האם את בדיקת האינהיבין A מבצעים שבוע לפני התבחין המשולש או שמא באותה בדיקת דם?
(שבוע 17)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית היקרה
פרופ' שחר קול31/03/2008פורום זה עוסק בנושאי פריון והפריה חוץ גופית.
יתכן ושאלתך אינה בנושאים הנ"ל שכן מדובר בהריון שב' 17.
מציע לנסות ולנתב את השאלה לפורום השכן העוסק בהריון בסיכון.
מבקש סליחתך על הנ"ל.
מתנצל על כל עוגמת נפש שעלולה להיגרם עקב הדברים.
בהצלחה בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...שגית31/03/2008
שלום ד"ר. נדמה לי שלא כל כך טוב אצלי. התחלתי בטא ראשונה 28,שנייה לאחר יומיים 50, שלישית לאחר שלושה ימים חמישי-ראשון 106... נכון ממש לא טוב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול31/03/2008העליה אינה תקינה.
יש להמשיך ולעקוב.
יש להיות ערים לאפשרות של הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)