מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זה קריטי?סמד30/03/2008
פספסתי יום אחד זריקה של דקטטפיל. לקחתי את הזריקות במשך 13 יום האם זה קריטי? מחר אני צריכה לפגוש את הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סמד
ד''ר דוד ישי30/03/2008להערכתי זה לא קריטי, אבל תשתדלי לא לשכוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון????אני30/03/2008
ביום שישי שעבר הוחזרו 3 עוברים מוקפאים, ביום חמישי אחרון הייתי צריכה לקבל, היום עשיתי בדיקה ביתית שתוצאתה שלילית, למעשה אני צריכה לבצע בדיקת דם ביום שלישי,האם קיים סיכוי? או שאין טעם ללכת לבדיקה במידה ואקבל בימים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
ד''ר דוד ישי30/03/2008אין שום טעם בבדיקה לפני 12 יום מיום ההחזרה של העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רציתי לומר תודה
אני30/03/2008אני חייבת להודות לכם על התגובות שלכם, אני בטוחה שאתם מודעים לעבודת קודש שאתם עושים בכלל, ועל המענה לשאלות בפרט!!! ישר כח!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל אףחסוי29/03/2008
האם עושים סבב שני רצוף עם גונל כאשר אין הצלחה בראשון או שעושים הפסקה של חודש? שאלה נוספת, האם כל הההורמונים והטיפולים שאנו נוטלות (כגון איקקלומין, גונל, אוביטרל וכיו"ב) לא יכולים לגרום לאיזושהי בעיתיות בגוף או בהריון כאשר יווצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול30/03/2008עדיף הפסקה של חודש בין מחזור למחזור.
הטיפול התרופתי לא יגרום נזק לגוף או להריון, אם נעשה בזהרות ובמיומנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חסוי30/03/2008עדיף או צריך? אני פשוט חוששת שאם חלילה לא אקלט החודש וכן יש אפשרות לטיפול נוסף, אפספס את הזמן. זאת מכיוון שהרי צריך להתחיל את ההזרקות מהיום השלישי של המחזור, אך מה עושים אם אני לא יודעת מתי ואם אקבל מחזור ויש צורך בחידוש האישור וקניית הטיפול וא"א לדעת באיזה יום זה ייצא ואם אוכל להשיג את הרופא וכו' וכו'. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
חסוי31/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חסוי01/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי29/03/2008
אני אחרי שימוש בגונל ואוביטרל וכרגע ביום ה4 לנטילת אוטרוגסטן. עוד מאתמול בלילה סבלתי מכאבי בטן הדומים מאד לכאבי מחזור. מלבד כאבים אלו, יש לי רגישות בצידי הבטן נדמה לי באזור השחלות (כל פעם בצד אחר). האם זה נובע מהשימוש באוטרוגסטן או שזה יכול להעיד על התפתחות הריון בשלב כ"כ מוקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול30/03/2008אוטרוגסטן אינו גורם לכאבים.
מוקדם מאוד לנבא לגבי הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי30/03/2008אז איזו סיבה יכולה להיות לכאבים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקהעינת29/03/2008
שלום דר' קול היקר,
אני בניסיון הרביעי, נוטלת אסטרופם. עברתי 2 השתלות, עם עובי רירית לא סדיר
5.5-6.0 שנכשלו. ועוד מחזור אחד שהוחלט לא להשתיל עקב הרירית הדקה (5.5), עברתי גם במהלך הנסיונות, פיפל - שלא נראה שהועיל במשהו. וכעת בניסיון הרביעי, נמדדה הרירית 5.3 ! הונחתי לקחת דרך הנרתיק את האסטרופם לעוד יומיים שלושה. אולי זה יעזור.
שאלותיי:
האם יש טיפול נוסף שיכול לתמוך בעיבוי הרירית?
האם יש טעם לנסות ולהשתיל את העוברים במידה והיא תתעבה לעובי גבולי?
והאם ההבחנה של 3 פעמים של רירית דקה מידי - אומרת שכך יהיה תמיד, ובעצם אין לי כלל יכולת להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום:
פרופ' שחר קול29/03/2008כושר האבחנה של המכשיר הוא בגבולות 1 ממ, לכן מדידה של 5 או 6 ממ זה למעשה - די דומה.
יש לנסות ולברר הסיבה לרירית דקה.
יש שורה של תכשירים שבשימוש לרירית דקה (אספירין, ויאגרה דרך הנרתיק, גירוי שחלות עם גונדוטרופינים) , שלרוב לא ממש מועילים מבחינת עובי הרירית. ועם זאת, כבר ראיתי הריונות במטופלות עם רירית דקה יותר משלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוקפאיםחסוי29/03/2008
לפני 9 ימים הוחזר לרחמי עובר מופשר, ששרד מתוך שניים שהוקפאו. לפני הקפאתם היו בני 6 ו 8 תאים. העובר ששרד הוחזר בן 7 תאים. האם עצם זה ששרד ב 7 תאים אומרת משהו טוב על הסיכויים שלו ביחס למוקפאים בד"כ? (אני מיחלת להצלחה לאחר שהריון מהטריים לפני חודשיים לא הצליח בשלב השבועות הראשונים).
שאלה שניה, המחזורים האחרונים שלי ה בני 32 יום. העובר הוחזר ביום 20 למחזור. אני ביום ה31 למחזור. במידה שאין הריון האם בשל הטיפול באסטרופם והעדר ביוץ, צפוי איחור נוסף במחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגה שלום
פרופ' שחר קול29/03/2008עובר בן 7 תאים מסוגל להשתרש וליצור הריון תקין.
במחזור הפשרה נותנים לרוב תכשיר אסטרוגני (כמו אסטרופם) ותכשיר המכיל פרוגסטרון.
הטיפול לרוב מנטרל את מחזור הביוץ הטיבעי, כך שאם אין הריון, הטיפול מופסק ומגיע הוסת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PCT +זקיקים גדולים רביםnono29/03/2008
שלום רב - אחלק את השאלה שלי לשני חלקים:
1. לפני 7 חודשים עברתי הפלה טבעית (הריון ראשון..) ומאז אנחנו מנסים להרות מה שלא כל כך מצליח. הרופא נתן לי איקוקלמין (כדור אחד במשך 5 ימים) - התוצאה: הרבה זקיקים גדולים שלמיטב הבנתי זה טוב לא?
2. הרופא ביקש שנעבור בדיקת PCT אבל קבעו לי את הבדיקה ליום ה-16 (שיוצא ביום א' -מחר) ולפי מעקב הזקיקים שערכתי אתמול (יום ו') הרופא אמר לי שב-48 שעות הבאות יהיה ביוץ - משמע שהבדיקה נקבעה ליום א' יום שיהיה או יום הביוץ או אחרי הביוץ האם הבדיקה תמנע הריון מאיזושהי סיבה? והאם זה יפגע בסיכויים להריון באותו יום (במידה ובאותו יום זה ביוץ) או יום לפני כשהיה ביוץ? והאם בגלל שכבר נכנסו להריון (ואז הפלה) יש סיבה לעשות את הבדיקה?
תודה רבה על העזרה - מצטערת שזה קצת ארוך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCT
פרופ' שחר קול29/03/2008זקיקים רבים מעלים את הסיכוי להריון, אך גם את הסיכון לריבוי עוברים, וכן לגירוי יתר שחלתי.
PCT אינה מונעת הריון, ואינה מפריעה לתהליך השגת ההריון.
מכיוון שהיה הרייון לפני זמן לא רב, יש לשער שהזרע תקין, אך מכיוון שהבדיקה כה פשוטה ומהירה איני מוצא סיבה טובה שלא לבצעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקויות ברחם...אני אני29/03/2008
מה הם הדבקויות ברחם?
האם זה דבר חיובי שלילי.. פשוט מסקרן לדעת
עד שאדבר עם הרופא שלי רוצה לדעת.. תודה רבה על העזרה
אגב התשובה שלילית אחרי תרומת ביצית אם אתה זוכר
השאלה שהפנתי אלייך לגבי אוטרוגסטרן האם מספיק 300*3 ביום
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני אני
פרופ' שחר קול29/03/2008הידבקויות ברחם נוצרות מנזק לרירית. תהליך ריפוי הנזק מביא ליצירת רקמת חיבור שאינה מאפשרת השתרשות העובר בחלקים שניזוקו של רירית הרחם. רקמה זו יכולה לתפוס את חלל הרחם.
בקיצור, הידבקויות ברחם זה דבר שלילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ / אוביטרל / הזרעהיסמין29/03/2008
בוקר טוב ,קיבלתי את המחזור האחרון שלי 15.3.08 (רק שהפעם זה היה משונה בחמישה ימים שקדמו לו היה לי הפרשות רבות בצבע חום כהה במשך 5 ימים )ביום השלישי לווסת ביצעתי בדיקת דם ואולטרסאונד ובתוצאות התגלה שלפי האולטרסאנד רואים שאני במחזור אך לפי בדיקת הדם לא רואים ולכן ביקשו ממני לבצע שוב בדיקת דם ביום ה5 למחזור , ביצעתי והתחלתי לשתות איקקלומין ביום ה 5 . ביום ה12 למחזור ביצעתי אולטרסנד והיה לי בצד שמאל 3 זקיקים 11,13,15 ורירית 6.6
וביום ה14 לווסת היה לי 3 זקיקים בצד שמאל 13,16,18 ורירית 9 וצויין כי השחלה השמאלית שלי גבוהה.המשך הטיפול הוא להזריק אוביטרל ביום ה16 לווסת ולבצע הזרעה ביום ה17 לווסת.
שאלותיי הן: אם ביוץ אמור להתרחש ביום ה14 לווסת איך יתכן שאמרו לי לבצע הזרעה ביום ה17האם לא יתכן שעד שאני אחכה ליום זה אני כבר אבייץ לפני? ואם אני מקיימת יחסי מין ביום ה14 כאשר הזקיק הוא 18 האם אין סיכוי שאני אקלט ללא אוביטרל וללא הזרעה? ואם כן אז לא מסוכן לקחת אוביטרל אחרי שקיימנו יחסים יומיים לפני? האם אחרי ההזרעה אפשר לחזור לעבודה ? וכמה זמן אחרי ההזרעה אפשר לגלות אם זה נקלט ?
מחכה לתשובה בקוצר רוח!
תודה מראש, יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יסמין
ד''ר דוד ישי29/03/2008ביוץ בים ה 14 נכון לנשים במחזור טבעי ועם מחזור סדיר של 28 ימים. אין לזה קשר למחזור טיפול. עם זקיקים כמו שלך לא סביר שתבייצי לפני האוביטרל וגם אם כן אין שום בעיה עם האוביטרל. את יכולה לחזור מיד לעבודה ולעשות בדיקת הריון שבועיים ( 14 יום ) אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - אישור ועדה ל-IVFלימונית29/03/2008
ד"ר ישי שלום רב,
לפני כשבוע וחצי היית אצלך. לקראת מעבר ל-IVF. מחזור אחרון ב-7/3/08. יידעת אותי בכך שב-25/3/08 מתכנסת הועדה, ושעליי להתחיל טיפול ב-28/3/08. (כלומר בדיוק ביום שישי שנסתיים כעת).
ביום ד' וביום ה' ביררתי, טרם הגיע אישור למרפאה, ונאמר לי שרופא הועדה המחוזית חולה, ולכן לא יתאפשר להשיג את האישור. יחד עם זאת נאמר לי ש"אולי" יגיע אישור עבורי ביום א'. בשנות ה-40 לחיי.
ברצוני לדעת:
1) האם אוכל להתחיל ביום א' - או שזה מאוחר מדיי (אם בכלל יתקבל אישור עד אז)?
2) מעוניינת לדעת מי יושב בועדה המאשרת, האם היא של קופ"ח או של משרד הבריאות? ומדוע אין סידור במקרה שרופא חולה?
3) מעוניינת לדעת מה הם הקריטריונים של הועדה? (אשמח להפנייה לנהלים הנ"ל באינטרנט)
4) האם יש לך אפשרות כלשהי לייעץ לי לאן לפנות כדי שלפחות את המחזור הבא לא אפקשש?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי29/03/2008אפשר להתחיל את הטיפול ביום ראשון. בראש הועדה, ככל שידוע לי, יושב דר' רוזנפלד. אני לא חושב שהבעיה שלך היא עמידה בקריטריונים ומשוכנע שאם לא יהיה אישור החודש, יהיה בודאי בחודש הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוגון האם אפשר להזריק בבטן?
ליאת29/03/2008אני מזריקה 6 אמפולות מנוגון ביום + 2 נוזל
א. האם זה בסדר להזריק בבטן?
ב. למה מופיעים מידי פעם סימנים כחולים במקום ההזרקה?
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
ד''ר דוד ישי30/03/2008מנוגון אפשר להזריק לבטן אם כי מקובל יותר להזריק לשריר. הכתמים הכחולים הם שטפי דם תת עוריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאופיר28/03/2008
שלום .תוצאה נפח 4.5מ"ל . ph 8.0 . התנזלות תקינה .צמיגות תקינה .צבע תקין. אגלוטינציה אין. ריכוז תאי זרע \מ"ל מיליון\מ"ל 65.0 *6^10 סה"כ תאי זרע בדגימה מיליון 292.5*6^10 תנועותיות %- 38% .סה"כ תאי זרע בתנועה 111.2*10^6 איכות התנועה 25% -IV משטח - תקין מורפולוגיה נורמלים 3% פתולוגיים 97% מה זה אומר ? האם סיכוי קטן להריון ? איך אפשר לשפר זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אופיר
ד''ר דוד ישי29/03/2008אחוז התנועה מעט נמוך וכך גם אחוז התאים התקינים. אבל, נפח הזרע וריכוז התאים מפצה על שני אלה ובסה"כ מדובר בזרע תקין עם סיכויי הפריה טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה עם גונל 150מירי28/03/2008
שלום רב! לאחר שנתגלו שתי ציסטות בעקבות הגונל ,הרופא המליץ לי על מרסילון לשבוע ובאולטראסאונג אחרי שבוע ניתן לראות שנשארה ציסטה,בכל זאת הוחלט על המשך טיפול וקיבלתי גונל בכמות 112.5 ואחרי שבוע לא היה תגובה כמו פעמים קודמות כמה זקיקים בגודל 11 וארבעה זקיקים גדולים בגדלים 17.18.18.17 ,מדוע הפעם לא היה תגובה ביחס לפעמים קודמות ,יש לצין {זו תהיה הזרעה אחרונה לפני הפריות }האם הגוף כבר התרגל להורמנים שכבר אין לו השפעה כמו אנטביוטיקה? הרופא המליץ לעלות את נמינון הפעם ל150 וזה אומר שעד הבדיקת דם הבאה אקבל במשך 12 יום הורמנים בכמות 150.שאלותי האם בגלל הכמות הגדולה של ההורמנים לא יהיה מסוכן עכבור הציסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי29/03/2008אני לא מבין מה את קוראת חוסר תגובה למצב של 4 זקיקים בשלים. לדעתי זו תגובה מצויינת. בעיקרון רצוי לחכות להעלמות הציסטה או לפחות לעשות בדיקת דם כדי לראות שאינה מפרישה הורמונים. ציסטה מפרישה יכולה לפגוע בתגובה לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיואשת28/03/2008
שלום
שבוע לאחר החזרה
אתמול ביצעתי בידקת בטא (למרות שאמורה לבצע ביום שני) והתשובה3
האם זה שלילי? או לחכות ליום שני כפי התבקשתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיואשת
ד''ר דוד ישי29/03/2008טוב שלא בדקת כבר יום אחרי ההחזרה. אז בטח היית עוד יותר מיואשת. האמת שלבדיקת הריון שעה אחרי החזרה ולבדיקה שבוע אחרי יש אותו ערך ( או יותר נכון אין שום ערך ).
אין שום טעם לבדוק לפני שעוברים 12 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלטל27/03/2008
שלום,
קצת רקע , בת 28 אי פיריון לא מוסבר (צילום רחם ופרופיל הורנמונאלי תקין).
לאחר 3 מחזורי טיפול עם פיוריגון ו- IUI הוחלט לעבור למונוגן ו-IUI.
עוד אציין כי עם הפיוריגון היו 2-3 זקיקים מובילים ורירית טובה (10 מ"מ)
1. במה שונה המונוגן מהאוביטרל מבחינת ההרכב של התרופה?
2. האם בטיפול של זריקות והזרעות נהוג להחליף את סוגיי הזריקות, גם בהנחה שהייתה תגובה טובה?
תודה רבה !
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלטול
ד''ר דוד ישי29/03/2008הפיורגון מכיל רק FSH בעוד המנוגון מכיל בנוסף גם LH. אפשר לנסות טיפול בתכשיר אחר. אבל, אחרי 3 מחזורי טיפול ניתן להתחיל לשקול מעבר ל IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלטל29/03/2008שלום ד"ר,
האם הוועדה תאשר לי לעבור ל-IVF?
אני בת 28 ובעלי בן 32, אי פיריון על רקע לא מוסבר.
עד עכשיו עברתי 2 מחזורי IUI עם איקאקלומין ועוד 3 טיפולי IUI עם פיוריגון.
תמיד הייתה תגובה טובה עם הפיוריגון (זקיקים ורירית), אבל לצערינו אין היריון!
האם לדעתך אין מקום לנסות עוד 1-2 IUI עם מונוגון במקום פיוריגון?
האם הוועדה תאשר על סמך הנתונים שהצגתי את המעבר ל-IVF?
תודות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לא ענית לי....
נינה01/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתאביב27/03/2008
שלום רב
קצת רקע:
אני אמורה לטוס לחו"ל ב-4\2 לתרומת ביצית.
אני לוקחת פריגנובה כבר שלושה שבועות.
בדיקת דם לפני שבוע E2 800 ,פרוגסטרון 2.1 , רירית 11 , זקיקים קטנים.
בדיקת דם היום E2 1100 , פרוגסטרון 2.4 , 3 LH
שאלותיי הן:
האם יש הגבלת זמן מבחינת לקיחת הפריגנובה.(מה המקסימום).
האם הפריגנובה יכול למנוע ביוץ טיבעי.
האם יש צורך לבצע שוב אולטרסאונד עד הנסיעה, האם יכול משהו להשתבש עד ה-4\2 בהנחה
שאני ממשיכה לקחת הפריגנובה והאם יש צורך לדעתך המלומדת בבדיקת דם נוספת.
ושאלה אחרונה באיזה שלב לפני ההחזרה אם יש ביוץ טיבעי זה לא יכול להזיק.
בברכה,אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביב
ד''ר דוד ישי29/03/2008אסטרוגן במינונים כאלה מונע ביוץ. אפשר לקחת רק אסטרוגן במשך כ 3 שבועות . אח"כ חייבים להוסיף פרוגסטרון אחרת הרירית עלולה להתחיל להתפרק. לבדיקת דם נוספת אין ערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)