מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפלהשירי27/03/2008
לד'ר שלום.
11 יום לאחר החזרת 2 עוברים : בטא 41 , פרוגסטרון 59 (עבר 15 יום מזריקות האוביטרל)
למחרת החל דימום חזק לאחר יומיים בדקתי בטא והיא ירדה ל-4 באותו יום הפסקתי תמיכהאנדומטרין 1X2 ליום,
מה יכול להיות הסיבה להפלה ממש בהתחלה יש לציין שההפריה נעשתה ב- ICCI , אני בת 36 +2
סהכ' 4 הריונות : הראשון הסתיים בגרידה שבוע 8 עקב דימומים קשים (ללא תמיכה) ,
2 נוספים הסתיימו בלידה אך עם דימומים קלים ותמיכה (כל השלושה הריונות טבעיים).
הריון אחרון כפי שציינתי מ-IVF מה יכולה להיות הסיבה לדימומים אצלי בכל הריון והאם ההריון האחרון היה כימי... והאם כדאי לבקש תמיכה יותר חזקה בטיפול הבא.
תודה סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אין בעיית קרישה
שירי27/03/2008...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סיגל
ד''ר דוד ישי29/03/2008אני לא חושב שצריך או אפשר להסביר מה גרם להפלה הזאת. באופן כללי אפשר לומר שהפלות מוקדמות ( בכלל זה הריונות כימיים ) קשורים לעוברים לא תקינים. המסקנה שלי היא שאין קשר לתמיכה ובכלל, הפרוגסטרון היה לא רע בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי בודקים?פוריה27/03/2008
שלום ד"ר,
בטא ראשונה - 65
בטא אחרי 3 ימים - 377
בטא אחרי יומיים - 1099
הרופא שלי אמר לי שלא צריך יותר בדיקת בטא אלא להמתין לאולטרסאונד בעוד שבועיים.
מה דעתך? המתנה ארוכה...לא כדאי לבדוק שהבטא ממשיכה להכפיל כדי לראות שהכל בסדר?
תודה
פוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פוריה
ד''ר דוד ישי29/03/2008נדמה לי שכבר עניתי על השאלה. בכל זאת, עלית הבטא טובה . אבל מכאן ואילך היעילות שלה מעקב הבטא היא לא טובה ואין מנוס אלא להמתין לאולטרסאונד שהופך להיות כלי המעקב היעיל יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה בבקשהטלי27/03/2008
שלום רב, אני מאוד מודאגת לגבי משהו שלמדתי לאחרונה ואני אשמח לקבל דעה בבקשה.
בעלי הוא הבן זוג השני שלי בחיים (בת 27) ואנחנו מנסים להיכנס להריון ראשון. עם הבן זוג הראשון שלי הייתי 6 שנים וקיימנו יחסי מין בשיטה של "לגמור בחוץ", כי אסור לי לקחת גלולות. אף פעם לא נכנסתי להריון והייתי בטוחה שהשיטה הזאת היא מאוד בטוחה (אם יוצאים בזמן כמובן). עכשיו נודע לי שהשיטה רחוקה מאוד מלהיות בטוחה, כי בנוזל השקוף הזה יש הרבה זרע גם.
אז איך לא נכנסתי להריון? האם זה אומר שיש לי בעיה?
נורא נלחצתי מזה. האם זה נחשב "לנסות הרבה זמן באופן טבעי"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מודאגת
ד''ר דוד ישי29/03/2008השיטה אכן בטוחה פחות מאשר גלולה , התקן או אפילו קונדום. לא הייתי ממהר להסיק מכך על הפוריות שלך ובכלל, מי אמר שאם הייתה בעיה עם הבעל הראשון, היא לא הייתה בגללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדו וIVFבת חן27/03/2008
אני בת 24 עם אנדו ללא ילדים
אני מטופלת במחלקת IVF בראשון לציון
נשאבו ממני 28 ביציות מתוכן 15 בשלות
מצב זרע של בעלי תקין
שאלתי- היו לנו 0 הפריות ונאמר לנו שזה כנקרה שלא היתה תקשורת בן הזרע לביצית
אולי תוכל להסביר לי בבקשה מזאת אומרת "לא היתה תקשורת"?
תודה רבה
בת חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בת חן
ד''ר דוד ישי29/03/2008תהליך הפרית הבייצית ע"י הזרע הוא תהליך מורכב ומעורבים בו גורמים רבים שאת חלקם אנחנו יודעים לבדוק ואת חלקם לא. מסתבר שלפעמים, גם כאשר הזרע נראה תקין לחלוטין וגם כאשר הביית נראת תקינה, לא מתרחשת הפריה. קרוב לודאי בגלל פגם בשלב כלשהו בתהליך. אבל אל תדאגי. יש לנו פתרון שנקרא ICSI ( הזרקת זרע בשל לתוך הבייצית ) שבעזרתו אנחנו עוקפים תקלות מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןחסוי27/03/2008
אתמול היתה הפעם הראשונה שהתחלתי ליטול את התמיכה הנ"ל דרך הנרתיק. בפעם השניה לאחר זמן מסויים שהכנסתי את הקפסולה יצא לי כמו קצף לבן מהנרתיק החוצה. ממה זה יכול לנבוע? יכול להיות שלא הכנסתי את הקפסולה מספיק עמוק והיא נמסה החוצה או שמשהו לא בסדר?
עוד שאלה, למה בדיוק מיועדת התמיכה הזאת, האם לא מיותרת כאשר לא נקלט הריון והאם לא פוגמת במשהו כאשר כן יש הריון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חסוי27/03/2008עכשיו שמתי לב שגם עם הקפסולה השלישית קרה לי אותו דבר. כאשר הכנסתי את הראשונה לא קרה דבר כזה, אבל לא נראה לי שאותה הכנסתי עמוק יותר מהבאות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי29/03/2008אל תדאגי. זה נורמלי. כאשר מתכננים תכשיר שנלקח דרך הנרתיק, לוקחים בחשבון שחלק ממנו יצא החוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא27/03/2008
סיימתי טיפול איקקלומין (פעם ראשונה)
ללא הצלחה
כלומר הייתה הצלחת של ביוץ(נראה לי)
אך לא נכנס להריון
האם יש בעיה להתחיל שוב מחזור של טיפול באיקקלומין
בימי 5-9 של המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי29/03/2008אפשר, אבל הנסיון שלי מראה שהתגובה של השחלות, בלקיחה רצופה של איקקלומין, יכולה להיות משובשת. עדיף אם אפשר לחכות חודש בין לבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חשוב
א29/03/2008מה הכוונה משובשת?...
לא רוצה משהו שיסכן...
אך כמובן עדיף להמשיך כי ישנה מטרה להכנס להריון...
האם זה משהו מסוכן
ומדוע הרופא המטפל(פרופסור) לא אומר כלום על זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום א
ד''ר דוד ישי30/03/2008אין מדובר במשהו מסוכן אלא בתגובה שעלולה להיות פחות טובה או בהתפתחות של ציסטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסוי27/03/2008
לפני 3 חודשים המחזור הגיע לאחר 31 יום,2 לאחר 27 יום והחודש לאחר 29 יום ב-16/3 באיזה יום אמור להיות הביוץ במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי29/03/2008הביוץ הצפוי שלך הוא סביב היום ה 15 ( פלוס מינוס יומיים )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות הורמונליותאני26/03/2008
בת 29 , מנסים מעל שנה להיכנס להריון,
במשך יותר מ- 10 שנים נטלתי גלולות (מינולט,הרמונט) עד לפני כשנה וחצי.
בשנה האחרונה - היעדר וסת . (וסת הופיעה כ- 5 פעמים בהפרשים של 3 חודשים בערך)
משקל ו, תזונה וספירת דם תקינה - חוץ מפריטין. מזה כשנה מקבלת תיסוף של ברזל.
ספורטאית
בבדיקות הורמונליות (השבוע) אובחנה תת פעילות בלוטת התריס.
להלן תוצאות הבדיקה האחרות:
2.6- < 0.7 nmol/L 2.9 TESTOSTERONE- TOTAL
85.00- 11.00 nmol/L 108.00 SHBG
6.0- 0.1 2.7 FREE ANDROGEN INDEX
- pmol/L 593 ESTRADIOL (E-2)
5.20- 0.60 nmol/L 14.40 17-OH-PROGESTERONE
1 4.20- 0.35 mIU/L 5.92 TSH
20.0- 10.0 pmol/L 13.9 T4- FREE
- IU/L 2.5 LH
- IU/L 1.6 FSH
619.0- 59.0 mIU/L 246.4 PROLACTIN
- nmol/L 103.3 PROGESTERONE
- IU/L 47 BETA-HCG
11.60- 0.90 µmol/L 4.97
נא עזרתכם בפיענוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
ד''ר דוד ישי28/03/2008באיזה יום של המחזור נעשתה הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מוזרהלי26/03/2008
בעוד 5 ימים בערך אני אעשה שאיבה ואני רוצה לעשות בשיער החלקה יפנית שזה כרוך בשימוש בחומרים כימים , יש דעות שאומרות גם לא להשתמש בצבע לשיער אחרי החזרת עוברים ואני באמת שומרת על כך
אז 2 שאלות
האם אכן שימוש בצבע לשיער במידה ואני יהרה יזיק ?
והאם אני יכולה לעשות את ההחלקה לפני שאיבת הביציות האם יש סיכוי שזה יפגע בביציות או שיהיו לזה תופעות עם הזריקות או כול דבר אחר?למשל בקליטת עוברים אחרכך?מה אתה מייעץ???
תודה רבה על הפורום וסליחה עם השאלות קצת......פשוט נזהרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי28/03/2008שאלות מסוג זו רצוי להפנות ליחידה הטרטולוגית של פרופ' אור נוי בביה"ס לרפואה של ביה"ח הדסה בירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ותשוקה מיניתאנוכי26/03/2008
רציתי לדעת האם יש קשר בין זמן הביוץ לרמת התשוקה המינית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי28/03/2008למרות שזה נשמע מאד הגיוני, אני לא יודע על קשר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן ביוץ בתחילת מחזור?י'26/03/2008
ביום 9 למחזור היתה לי הפרשה חומה צמיגית. כ- 3 ימים לאחר מכן התחילו לי דיקדוקים בפטמות, במשך יומיים, ואז הפכו לכאבים (אם כי לא חזקים) - הפטמות שינו צבע ועכשיו , ביום ה- 17 למחזור יש לי כיפה כהה בפטמות. מידי פעם אני מרגישה מיחושים ברחם, אבל לא ברמה של כאב.
כמו כן אני בודקת ע"י בדיקת ביוץ החל מהיום ה- 10 ועד היום לא משתקף שמתקרב אפילו הביוץ...
האם יתכן הריון? האם יתכן כי היה ביוץ ונקלטתי כבר בי"מ ה- 9, 10 ?
מתי ניתן לבצע בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום י'
ד''ר דוד ישי28/03/2008כמובן שאפשר שאת בהריון. אבל אל תבני על התחושות הלא ספציפיות שאת מתארת. הבדיקה נעשית חיובית 14 יום מיום הביוץ ( שאותו את לא יודעת במדוייק )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת.....שגית26/03/2008
שלום ד"ר. ביצעתי בדיקת בטא לאחר 12 יום מההחזרה. התוצאה 28... האם בסדר???לא נמוך מאוד???נכון שצריך להמתין להכפלות..אבל ההתחלה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי28/03/200828 זה לא נמוך מאד. זו תוצאה חיובית ומעודדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםשולי26/03/2008
לאחר איקקלומין יום 14 זקיקים 19 24 26 עובי רירת 10 מתי אמור להיות ביוץ? עד לאיזה גודל זקיקים יכולים להגיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שולי
ד''ר דוד ישי28/03/2008רק על פי גודל הזקיקים לא ניתן לאמר. קרוב לודא בימים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקוקלמיןאיה26/03/2008
שלום רב
יש לי בעיות בביוץ וקבלתי אקוקלמין במשך 6 חודשים וזה לא הצליח ואחר כך טופלתי בגונאל במשך חודשיים ועכשו הגעתי להזרעה ופשוט הרופא של סיים לעבוד וקופ"ח לכן החלפתי רופא השאלה שלי הרופה החדשה הציעה שהטיפול יהיה אקולמין ובאותו זמן הזרעה יש בסיס מדעי לזה כי במשך שנה וחצי לא נכנסתי להריון עם הרופא הקודם ותודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפית
ד''ר דוד ישי28/03/2008חבל שבכל הטיפולים שקבלת עד כה לא נעשו גם הזרעות. אבל לדעתי אין מקום לחזור בשלב הזה לאיקקלומין. אולי יש מקום ל 3 מחזורים של גונל F + הזרעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי26/03/2008
כשבוע לפני מחזור הופיעה הפרשה עם טיפה דימום ואחר כך הפרשות ורודות חומות זה הפסיק אחרי יום ...לאחר יומיים לאחר קיום יחסי מין בניגוב נראו הפרשה בצבע אדום חלש ....
על מה זה מעיד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי28/03/2008זה יכול להעיד על שיבוש הורמונלי במחזור הנוכחי, על השרשה של הריון או על בעיה בצואר הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)