מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקיקים בשלים ואסטרודיול גבוהמירי02/04/2008
לאחר שהעלו לי את המינון של הגונל בגלל שבפעם האחרונה היו זקיקים קטנים ביחס לפעמים קודמות שהיו 4 זקיקים בגדלים של 17.18.18.17 ,קיבלתי השבוע גונל במשך שבועים .בשבוע הראשון 112.5 ובשבוע השני 150.עברתי בדיקת אסטרודיול והתוצאה היתה 9900 אסטרודיול ופרוגסטרון 3.3 .עברתי אולטראסאונד ויש לי 5 זקיקים בגדלים 20.21.17.18.18 וחלק קטנים 14.13.12. 12.11 יש לצין שהמינון הגבוה עשה את שלו.הרופא החליט שאקח היום אוביטרל ואעבור מחר הזרעה בפעם אחרונה .[הזרעה שלישית עם הורמנים] שאלותי האם לא היה כדאי כבר אתמול לעבור הזרעה בגלל הזקיקים שהגיעו לגודל הנכון 20.21 ואע"פ שיש זקיקים בגדלים של 18.18.17 .מה יקרה עם הזקיקים הבשלים עד יום חמישי ? בנוסף האוביטרל אמור להבשיל אותן ואז הן כבר לא יתאימו להזרעה .מה עושים ? עוד שעה אני אמורה להזריק אוביטרל ובשמונה בערב מחאר אעבור הזרעה .האם השיקולים של הרופא היו בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול02/04/2008לוח הזמנים נראה תקין.
לאור התגבוה השחלתית הנמרצת יש סיכון מסויים לריבוי עוברים, וכן גירוי יתר של השחלות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי הברור שהמלצת..אנא תשובותיך.אושרת01/04/2008
ד"ר שלום רב.
המלצת לי כאן לבצע צילום רחם או היסטרוסקופיה לאור ההתכתמות הקבועות החל מהיום ה - 20.
רופא הנשים שלי אכן שלח אותי למכון האולטראסאונד ברעננה של מכבי (רזולוציות טובות ולפי הוראה של הקופה), הייתי ועשיתי. האבחנה היתה ללא פתולוגיות באגן הקטן, ללא ציסטות וללא נוזל חופשי בדוגלאס.
לא ציינתי אבל אני שנה לאחר לידה (או שציינתי...) נכנסתי לשני הריונות טבעיים, כשהראשון לא צלח לאור BLIGHTED OVUM עברתי למינאציה בשבוע 8. חודש וחצי לאחר מכן כבר נכנסתי להריון שוב עם הבת הבכורה (והיחידה בינתיים) המקסימה שלי.
רופא הנשים שלי בטוח שמדובר באימבאלאנס הורמונלי ואמר שלאור התקינות בביוץ וברמות הפרוגסטרון כדאי לחכות עד שהתופעה תעבור מעצמה. הוא עדיין אינו יודע שבחודשיים האחרונים התופעה נמשכת (הדמם החל מיום 20.).
למען האמת בחודשיים אלו הספוטינג קליל במיוחד ואינני ממלאה אפילו שמינית פד.
הרי שאלותיי ואני מאוד מאוד צריכה תשובות כדי לשקול את צעדיי בהמשך:
1. כיצד ניתן לתת טיפול תומך של E2 לאחר ביוץ? איך אדע אם בייצתי? האם יהיה עליי להגיע למעקב זקיקים? איך אפשר לדעת מתי הביוץ?
2. האם העובדה שיומיים (בערך) לפני ביוץ הרירית היתה 5 מ"מ מצביעה שיש בעיה בשלב הזקיקי?
או שייתכן וביומיים וחצי הרירית הגיעה ל - 7 מ"מ או יותר?
3. החודש הנוכחי בייצתי כנראה ביום ה - 17 (ערכת ביוץ: היה LH SURGE ביום ה - 16 בבוקר) וההכתמות החלו ביום ה - 19 בערב. הן נמשכות עד רגע זה ואני כבר ביום ה - 23....האם עובדה זו נחוצה כדי לחדד את האבחנה?
4. מה אתה היית עושה במצב כזה?
5. האם יש טעם לבצע בדיקות דם, אילו ובאיזה יום בחודש?
תודה תודה.
אשמח לתשובותיך לכל שאלותיי, אני די מיואשת מההכתמות....
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת...
אושרת01/04/20081.האם ניתן להתחיל טיפול הורמונלי תומך ולראות אם זה מסתדר ולוותר על צילום רחם או היסטרוסקופיה?
2. מה למעשה מחפשים בצילום רחם?
3. חשוב לציין שמאז הלידה קיבלתי 9 מחזורים בסה"כ (סדירים כל חודש). עוד לפני קבלת המחזורהראשון עברתי אפיזודה של כאבים נוראיים בבטן התחתונה בעיקר בצד הימני, הייתי במיון פעמיים, קיבלתי אנטיביוטיקה מחשד ל - MILD PID, עברתי תרביות וגם בעלי - שלילי. עד ששמתי לב שהכאבים חוזרים כל אמצע חודש (לא כמו בפעם הראשונה שזה היה כמעט בלתי נסבל ובמיון רצו לשלול גם אפנדציטיס ואכן שללו) והרופא שלי הגיע למסקנה שמדובר בכאבי ביוץ. מאז זה עבר כלא היה.
מעולם, אגב לא נראה נוזל בדוגלאס (רופא אחד חשב שרואה והפנה למיון ושם לא מצאו ולמחרת אצל רופא הנשים שלי שהוא גם מומחה ומוכר מאוד בסקירת מערכות עובר לא מצא שום נוזל חופשי, למעט רגישות גבוהה בהנעת צוואר חודש לאחר מכן הגיע למסקנה שייתכן והיו אלו כאבי ביוץ). מאז הכל בסדר, ללא פתולוגיה ב - US וללא רגישויות כלשהן.
מעבר לזה - PAP SMEAR תקין נכון ללפני 10 חודשים.
לא יודעת אם זה חשוב אל בכל זאת.
אז מה שהכי חשוב לי זה האם ניתן להתחיל טיפול תומך ולראות האם ההכתמות נפסקות?
תודה תודה וסליחה על מגילת אסתר.
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הסיכום
אושרת02/04/2008האם יש מצב שרמות פרוגסטרון מתחילות לרדת ביום ה - 18 למשל, מרמה תקינה של 20 נניח או טיפה פחות לרמה של 10 ביום ה - 21 ובגלל זה יהיה דימום ביום ה - 20??
לא ברור לי למה יש רופאים שאומרים לנסות תוספי פרוגסטרון אם ביום ה - 21 היתה רמה של 10. גם ככה החל מיום זה רמות הפרוגסטרון מתחילות לרדת לקראת הוסת ביום ה - 28...
ייאוש ייאוש...
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל שלום
פרופ' שחר קול02/04/2008מציע להשלים הברור ע"י היסטרוסקופיה אבחנתית. מבוצע במכבי ללא הרדמה. בדיקה פשוטה שאורכת 5 דקות.
יש לשלול פתולוגיה של צוואר הרחם האם פאפ תקין?
רירית בעובי 5 ממ לפני הביוץ - מחזק הצורך בהיסטרוסקופיה.
בהמשך - מציע לבסס מעקב הביוץ, וכן המערך ההורמונאלי בשלב הלוטאלי על בדיקות דם ואולטרסאונד, לא על בדיקות שתן או חום. מעקב כזה עשוי לקבוע נחיצות תמיכה הורמונאלית, וכן לוחות הזמנים של הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי-מחכה מאד לתשובהתמרה01/04/2008
לד"ר ישי, שלום וברכה!
תודה רבה על תשובתך לשאלתי בקשר לאסטרופם ומניעת תופעות לוואי מאיקקלומין.
לשאלתך, אני משערת שהחודש השחלה הימנית תבייץ, כי חודש קודם הביוץ היה מהשחלה השמאלית (מעקב זקיקים).
שאלתי הדחופה היא:
אני מאד רוצה להכנס החודש להריון. היום זה היום השמיני למחזור.
התחלתי לקחת איקקלומין במינון של 0.5 כדור מהיום השישי למחזור (לקחתי יומיים), ובהמלצת רופא הוספתי כדור אחד אסטרופם החל מהיום השביעי.
מה אתה ממליץ לי:
א. בקשר לאיקקלומין - האם להגדיל את המינון לכדור שלם החל מהיום (ליתרת 3 הימים)?
זאת, בהנחה שאני מאד מעוניינת שגם השחלה השמאלית תבייץ.
ב. בקשר לאסטרופם - זה בסדר שהתחלתי לקחת כבר אתמול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמר
ד''ר דוד ישי02/04/2008השחלות אינן מבייצות לסירוגין חודש זו וחודש השניה. במחזור טבעי מבשיל הזקיק הטוב ביותרמבין כל הזקיקים בשתי השחלות. אין שם מניעה שזה יקרה באותה שחלה חודש אחר חודש.
אני מעדיף לא לתת הנחיות טיפול דרך הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי ivf והקשר לסרטןענת01/04/2008
ערב טוב,
שאלתי היא האם טיפולי ivf מעלים את הסכנה ללקות במחלת הסרטן שד, שחלות, רחם ?
יש לי שני ילדים : הילד הראשון בן 7 הריון ללא טיפולים . הילד השני : היה ivf עברתי 3 טיפולי הפרייה לפני 4 שנים, ותודה לאל הכל בסדר.
ברצוני עוד ילד ולצערי שוב אני אצטרך לעבור טיפולי הפרייה . שאלתי היא האם יש סיכון בהקשר למחלת הסרטן ? ואם יש כזה סיכון , האם לוותר על עוד ילד (שלישי) ולהסתפק בשניים ?
שתי הדודות שלי מצד אימי נפטרו מסרטן השד בערך בגיל 60.
תודה,
עדי זלצמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי ivf הקשר לסרטן - המשך השאלה
ענת01/04/2008שכחתי לציין שאני בת 44.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי שלום
פרופ' שחר קול02/04/2008הספרות המדעית אינה סגורה על הנושא.
יש מאמרים לכאן ולכאן.
כנראה שאם ישנה השפעה, היא די מינורית במובן של עלייה בסיכון.
בכל מקרה, ההיסטוריה המשפחתית שלך מחייבת בדיקות תקופתיות מסודרות, כולל ממוגרפיה.
לגבי הגיל - הסיכוי להריון תקין בגיל 44 הוא קטן. בגיל 45 מפסיקים טיפולי IVF, כך שרצוי לקבל החלטה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהחסויה01/04/2008
ערב טוב,
שאלותי כדלקמן:
1. מהו פרק הזמן המקסימלי האפשרי / המומלץ בין תום ביצוע השבחת הזרע לבין ביצוע ההזרעה.
2. האם עצם העובדה כי הדגימה נלקחת מהמעבדה ואילו ההזרעה מתבצעת במקום אחר אינה עלולה לפגוע באיכות הזרע.
3.האם ישנה עדיפות לביצוע ההזרעה מיד בתום תהליך ההשבחה, כלומר, במידה ויש בידי את האפשרות לבחור בכך, האם אופציה זו עדיפה על פני האפשרות של נטילת הדגימה וביצוע ההזרעה במקום אחר.
רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה- המשך שאלה
חסויה01/04/2008שוב ערב טוב,
שאלתי האחרונה- האם לאחר ביצוע ההזרעה יש להישאר לנוח מספר דקות או שמא אין לכך כל משמעות?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על קבלת תשובה
חסויה02/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אנונימית
ד''ר דוד ישי02/04/2008ההזרעה צריכה להעשות בתוך כשעה מההכנה. העברתו למקום אחר אינה מזיקה. אם מזריקים לרם אין צורך בשכיבה לאחר ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה דחופה לד"ר דוד ישי
חסויה03/04/2008בוקר טוב,
ראשית תודה על המענה.
שנית, האם כוונתך כשעה מתום הכנת הזרע, כלומר, כשעה מסיום תהליך ההכנה או כשעה מלקיחת הדגימה, שכן נטילת הדגימה על ידינו הינה מספר שעות לאחר הכנת הזרע. הייתי שמחה לדעת האם עשויה להיות לכך השפעה על איכות הזרע.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אנונימית
ד''ר דוד ישי03/04/2008רצוי להכין את הזרע להזרעה בתוך שעה מהמתן. ורצוי להזריק אותו לרחם תוך זמן קצר. עם זאת ניתן לשמור את הזרע בתנאים אופטימליים למשך מס' שעות עם נזק מינימלי לפעולתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםגלית01/04/2008
היה לי יום שלישי שעבר שאיבה והחזרה היתה יום שישי הוחזרו 2 עוברים בעלי 8 תאים.
יש לי שאלה אני מאמינה שכבר היתה השתרשות כי אמרתם שזה קורה 6 ימים מיום השאיבה.
הבטן שלי מאוד חמה והחזה מתחיל לכאוב. האם זה מעיד על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלית
ד''ר דוד ישי01/04/2008זה מסוג התחושות שלא ניתן להסיק מהן מסקנה ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל אףחסוי01/04/2008
האם טיפול בגונל עושים ברצף או לא? אני פשוט חוששת שאם חלילה לא אקלט החודש וכן יש אפשרות לטיפול נוסף, אפספס את הזמן. זאת מכיוון שהרי צריך להתחיל את ההזרקות מהיום השלישי של המחזור, אך מה עושים אם אני לא יודעת מתי ואם אקבל מחזור ויש צורך בחידוש האישור וקניית הטיפול וא"א לדעת באיזה יום זה ייצא ואם אוכל להשיג את הרופא וכו' וכו'. מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי01/04/2008אל תלחצי. עושים הפסקה של חודש בין טיפול לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל מצב עושים הפסקה??
חסוי02/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי02/04/2008בד"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלחסוי01/04/2008
האם אוביטרל מופק גם משתן של נשים?
האם הסיבה שאין טעם לערוך בדיקת הריון בימים הראשונים שלאחר הזרקת האוביטרל היא כי תמיד זה יראה תוצאה חיובית (כאילו יש הריון)????
האם הסטיה יכולה להיות גם לכיוון ההפוך (מראה שאין הריון למרות שיש הריון)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי01/04/2008אין קשר למקור של ההורמון. מה שחשוב שאוביטרל הוא ההורמון של ההריון שאותו אנחנו בודקים כשאנחנו עושים בדיקת הריון. לכן הטעות היא כאשר בודקים מוקדם מדי והבדיקה חיובית בגלל האוביטרל ולא כי יש הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוההיפך? יכול לקרות?
חסוי01/04/2008אם בדקנו מוקדם מדי בבדיקה ביתי והראה שלילי.....
האם עדיין יכול להיות חיובי (שיש הריון?) או שבכיוון הזה כבר יש וודאות שאין הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי01/04/2008אם לוקחים את הבדיקה מוקדם מדי, היא שלילית כמובן וכמובן שזה אינו אומר שאת אינך בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני
מיכל02/04/2008רציתי בבקשה להתייחס ולשאול ,אם עשיתי בדיקת הריון גם כן כמו הנ"ל,שבוע אחרי זריקת אוביטרל ויצא שלילי?
האם זה מעיד על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי02/04/2008אין שום טעם או משמעות לבדיקת הריון בשלב כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בשבתחסוי01/04/2008
כיצד אתם נערכים בבנק הזרע בו אתם עובדים במקרה שביוץ יוצא בשבת או בחג?
יש אפשרות להקדים/לדחות/לתזמן ביוץ במקרים אלו?
יש טעם לעשות הזרעה שישי וראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי01/04/2008אפשר לכוון את הביוץ ע"י אוביטרל ואפשר גם לעשות את ההזרעה ביום חמישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות כימיותאור01/04/2008
רציתי לדעת מה הסיבה הגדולה להפלות כימיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי01/04/2008הריון כימי , כמו שאר ההפלות המוקדמות בשבועות הראשונים של ההריון, מתרחשות ברוב המקרים בגלל בעיות כרומוזומליות מקריות הקשורות בחלוקת תאים לא טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הזרעהחסוי01/04/2008
ערב טוב.
אני בתהליך נסיון כניסה להריון מהזרעות.
לאחר ההזרעה, אני נשארת לשכב כ-10 דקות ואז קמה.
בהמשך.....לאחר שאני חוזרת לשיגרת יומי, אני מרגישה בהפרשה.....
ואכן על התחתונים יש כתם צהבהב (זרע....).
אני יודעת שיש מליוני זרעים בכל הזרעה.....אבל בכל זאת:
א. האם מספיק לשכב 10 דקות לאחר ההזרעה?
ב. האם ייתכן שהכל יוצא החוצה?? איך יודעים שמשהו נשאר בפנים.........(גרביטציה לא?)
מתנצלת אם הסוגיה טיפשית ואני גוזלת קשב וזמן יקר מזמנכם, אך היא די מעסיקה אותי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי01/04/2008תהליך חדירת הזרעונים לצואר הרחם ולרחם נמשך כ 10 דקות. הנוזל שבתוכו הוא נמצא נשאר בנרתיק והוא זה שנשפך החוצה כאשר את קמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב - שאלה בנוגע לתוצאות בדיקהon the way?!01/04/2008
דר' ערב טוב!
ברצוני להתייעץ איתך בנוגע לבעיה שיש לי: ביום א' בבדיקה אצל רופא - הנ"ל אמר כי אני אבייץ עוד באותו היום והוא אמר שאני צריכה להיות אופטימית משום שאין סיכוי שהפעם זה לא יצליח (לקחתי איקוקלמין 5 ימים כדור 1 כל יום) משום שיש לי מספר מכובד של זקיקים גדולים.. מאז יום א' סבלתי מכאבים עזים בצד שמאל ומאתמול הכאבים עברו לבטן התחתונה שהתנפחה כאלו שאני כבר בהריון ; ). לאחר שהכאבים גברו הלכתי לבדיקת אולטרה סאונד (א.ס) ולהלן התוצאות: מידות רחם: 42X33X42, מידות שחלה שמאלית- 48X29X51 -נצפו זקיקים קטנים ומידות שחלה ימנית 48X29X51 נצפו זקיקים קטנים. בדוגלס נכתב: נצפה נוזל בכמות בינונית סביב שתי השחלות. הבודקת אמרה לי שזה בגלל עודף בזקיקים גדולים שהיו לי החודש כתוצאה מנטילת איקוקלמין. הנ"ל אמרה כי אין סיבה שלא אהיה אופטימית הפעם בעיקר בגלל שהיה ביוץ והכאבים הם חלק מכך. לצערי אין באפשרותי להגיע לרופא שלי ולכן אני פונה אליך- האם זה הגיוני לפי הנתונים הללו שאכן יש סיכוי שהפעם זה סופסוף הפעם??? ולמה יש עוד זקיקים אחרי הביוץ? הרופא אמר לי כי אני רגישה לכמות איקוקלמין שקיבלתי (מרופא אחר)..
בנקודה זו אני מעוניינת להודות לך ולדר' השני על ההקשבה, האכפתיות ועל עבודת הקודש הזו - טוב לדעת שיש למי לפנות - תודה רבה וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי01/04/2008יש כמובן סיכוי להריון והוא גדול יותר אם היו מס' זקיקים בשלים. הזקיקים שנשארו הם הזקיקים הקטנים והבלתי בשלים שאינם מבייצים ולכן רואים אותם גם אחרי הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ובחילהדנית01/04/2008
שלום, אני עשרה ימים אחרי זריקת אוביטרל(ללא טיפול הורמונלי נוסף)
ומאתמול בערב יש לי כל הזמן בחילות לא מאוד חזקות אבל מורגשות.
האם זה בהשפעת האוביטרל? עד אתמול לא היו לי בחילות.
האם אחרי עשרה ימים אפשר להגיד שהאוביטרל יצא מהגוף ואולי אלו בחילות הריוניות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנית
ד''ר דוד ישי01/04/2008אין לבחילות היום קשר לאוביטרל מלפני 10 ימים. התופעה של בחילות בהריון אינה מתחילה כל כך מוקדם כך שגם זה לא נראה לי ההסבר. צריך לחפש הסברים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתחסוי01/04/2008
שלום רב.
זריקת אוביטרל - 18/3
הזרעה-19/3
הזרעה-20/3
היום ביצעתי בדיקת הריון ביתית. תשובה שלילית.
יש עוד למה לקוות?
האם יש סיכוי שלא חלפו מספיק ימים מהזרקת האוביטרל וביצעתי הבדיקה מוקדם מדי?
?????????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי01/04/2008את הבדיקה צריך לעשות 14 יום לאחר ההזרעה האחרונה. נראה לי שהקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב
חסוי01/04/2008אני לא מצליחה להבין 14 יום אחרי ....מה זה אומר? סופרים את היום עצמו?
למשל אם ההזרעה האחרונה (20/3) היא יום ה. 14 יום אחרי זה ביום רביעי (2/4) או ביום חמישי (3/4)????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי01/04/2008ליתר ביטחון תעשי את הבדיקה ביום חמישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.....
חסוי01/04/2008עוד יש תקוה להריון לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה-אנא תגובתכם
חסוי03/04/2008מזכירה את נתוני מהשאלה המקורית:
לאחר טיפול באקיקלומין,
זריקת אוביטרל - 18/3 (בשעה 12:00 בצהריים)
הזרעה-19/3
הזרעה-20/3
א. היום ביצעתי בדיקת הריון ביתית. תשובה שלילית.יש עוד למה לקוות?
ב. בהנחה שאקבל היום-מחר מחזור (לפי התחושה, נראה לי שכך) - מה זה בעצם אומר על הביוץ? הרי הביוץ אמור להיות עד מקסימום 36 שעות מאוביטרל. והווסת אמור להיות 14 יום אחרי הביוץ. לפי חישוב זה, אם אקבל מחזור רק העלילה או מחר - אזי הביוץ היה באיחור ביחס לתיזמון של האוביטרל ..........וגם ההזרעות לא היו במועדים מתאימים...... (הזרעה של יום 19/3 למעשה מיותרת).
אנא אנא אנא תגובתכם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי03/04/2008את סתם מלחיצה את עצמך בחישובים. העיסוק שלנו אינו מתמטי.
ראשית, הזרע ממשיך לתפקד כ 48-72 שעות מההזרקה. אז ההזרעה הראשונה לא היתה מיותרת.
שנית, הוסת מופיע בערך 14 ימים מהביוץ במחזור טבעי. בטיפולים עלולות להיות סטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וגם.....
חסוי03/04/2008רק לאמר לכם המון תודה.קשה להסביר כמה הפורום הזה עושה טוב על הלב.
כמו שאתה שם לב נשאלות פה לפעמים שאלות רטוריות, שאלות שסתם מתבקשת תשובה מרגיעה או נחוצה קצת אופטימיות.......ותמיד אתם מעניקים את זה, וביחס אישי כאילו שאנחנו כולנו מטופלות שלכן. הזמינות הזו והידיעה שיש את מי לשאול - מקילה.
פשוט מבורך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהחסוי01/04/2008
מחפשת רופא שטיפל באישה או שיודע לטפל באישה שיש לה pt ארוך (?2.3 inr חוסר של פקטור 7 (6%) לביצוע הפריה חוץ גופית ...
באיזה בת חולים הכי ממולץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי01/04/2008בכל יחידה ידעו לטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)