מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניתוח עם הרדמה מקומית בתחילת הריון.רחלי25/02/2008
שלום רב,
עלי לעבור ניתוח cts בכף היד(תסמונת התעלה הקארפלית) וזה ניתוח בהרדמה מקומית ואני לאחר הפרייה עם בטא נכון לאתמול של 219
שאלתי היא האם הניתוח יכול לפגוע?
דחוף!!!!!!!!!!!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר+ האם מותר לקחת אנטיביוטי
רחלי26/02/2008אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רחלי
ד''ר דוד ישי26/02/2008תלוי איזה. את רובן מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רחלי
ד''ר דוד ישי26/02/2008לא. הניתוח לא מזיק להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה וביוץשלי25/02/2008
שלום רב,
אני בתחילת טיפולי פוריות דרך הזרעה , ללא כל טיפול תרופתי נלווה.
שאלתי היא , כי קיבלתי ידע סותר משני רופאי נשים (או שלא הבנתי...)
מתי הזמן הכי טוב ללכת ולקבל את ההזרעה , לפני הביוץ או אחרי ?
כשבאולטרא-סאונד רואים זקיקים ורירית רחם מתפתחים או כבר שאין זקיקים
אני ממש לא מבינה...
כמו"כ, הוסבר לי ע"י אחד הרופאים שעדיף לקבל את מנת הזרע לפני הביוץ והזרע "יחכה"
לביצית ולא להיפך. אז מה התשובה הכי נכונה על מנת לנצל בחוכמה את חלון ההזדמנויות
הצר הזה מדי חודש.
אודה על תשובתכם.
תודה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיוני
חסוי25/02/2008הי,מניחה שהרופאים יענו לך תשובה מקצועית.
יחד עם זאת, גם אני עברתי הזרעה, וגם אני הייתי מבולבלת, לכן אני בטוחה שתשמחי לשמוע גם מבעלת נסיון......
עושים 2 הזרעות:
אחת קצת לפני הביוץ (ואז הזרע "מחכה" לביצית)
והשניה קצת אחרי הביוץ (בהפרש של 24 שעות מההזרעה הקודמת) ואז אם ההזרעה הראשונה לא הצליחה אזי יש חלון הזדמנויות נוסף של כמה שעות אחרי הביוץ.
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שלי
ד''ר דוד ישי25/02/2008חלון ההזדמנויות הוא גדול יותר ממה שאת חושבת. הזרע הטרי חי במערכת המין של האישה עד 72 שעות. זרע קפוא אולי קצת פחות אבל לפחות 24-48 שעות . הבייצית זמינה להפריה כ 24 שעות מרגע הביוץ. המשמעות היא שהחלון מתחיל כ 24-48 שעות לפני הביוץ שבהם "מחכה" הזרע לבייצית ועוד 24 שעות אח"כ שבהם "מחכה " הבייצית לזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון לא תואם לגיל ההריוןאני25/02/2008
שלום
לאחר החזרת 3 עוברים מוקפאים בטא ביום ה-12 היתה 21.
לאחר שלושה ימים-35 ולאחר יומיים נוספים-51.(כלומר במשך 5 ימים ראשונים היתה עליה לא לגמרי תקינה של פי 1.4 בערך).
מהערך 51 הבטא הכפילה עצמה כל יומיים עד לערך של 915.
חמישה ימים לאחר מכן בטא בערך 3500 (בממוצע הכפילה "רק" פי 1.7). באותו יום נצפה בUS שק הריון עם YS ועובר עם דופק. הגודל הוא 8*4 מ"מ. (לפי תאריך ההחזרה גיל ההריון 6 שב'+3ימים).
בנוסף, נצפה שק שהפסיק להתפתח בגודל 3 מ"מ.
לדברי הרופא הגודל תואם את ערך הבטא, אך לא את שבוע ההריון.
מה הסיכוי להמשך התפתחות תקינה של ההריון?
האם נהוג לעשות תיקון לגיל ההריון גם בטיפולי הפרייה שבהם יודעים בוודאות את גיל העוברים ויום ההחזרה?
האם לעובדה שנצפה ברחם השק שלא התפתח יש השפעה על מהלך הדברים שתיארתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
ד''ר דוד ישי25/02/2008את גיל ההריון לא ניתן לשנות. הוא ידוע. לפעמים, בשלבים המוקדמים של ההריון, יש פער קטן בין
גיל ההריון לגודל העובר. בחלק גדול של המקרים הפער נסגר וההריון נמשך באופן נורמלי. הזמן יגיד.
יתכן שהעליה הלא אופטימלית של הבטא קשורה בהריון שלא התפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אני26/02/2008שלום ד"ר
תודה על תשובתך.
האם יש משמעות "קלינית" לעובדה שבעובר עם דופק הבטא רק 3500.
האם זה מעיד על התפתחות לא תקינה של העובר? התפתחות לא תקינה של השילייה?
מה ניתן לעשות?
(או אולי אין לכך משמעות משום שטווח ערכי הבטא המתאימים לכל שבוע הוא מאוד גדול, ואצלי ההריון התחיל מבטא 21?)
הרופא שלי אמר שאין צורך להמשיך במעקב הבטא לאחר הדופק, ומעתה המעקב רק ב-US.
מה דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני
ד''ר דוד ישי26/02/2008צודק הרופא . המעקב בשלב הזה הוא רק באולטרסאונד. הזמן יגיד האם לבטא היחסית נמוך יש משמעות או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק גדולד25/02/2008
שלום רב. החודש טופלתי בזריקות גונל אף (75 מ"ג ביום) והחל מהיום הראשון למחזור גם בתרסיס סינרל למניעת ביוץ מוקדם. אתמול, ביום ה- 13 למחזור, נצפו בשחלה שמאלית ציסטה בגודל 36 מ"מ וזקיק בגודל 26 מ"מ. אז התבקשתי להפסיק להסניף את הסינרל ולהזריק אוביטרל, ולהגיע היום ומחר להזרעה. שאלתי היא: האם הזקיק של ה- 26 "מ" אינו גדול מידי לביוץ (האם יתכן שגם הוא ציסטה), או שיש סיכוי לביוץ עם זקיק בגודל כזה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד
ד''ר דוד ישי25/02/2008הזקיק של 26 יכול בהחלט להכיל בתוכו ביצית בשלה. הייתי מסתכן ואומר שיש סיכוי שאפילו בממצא הציסטי יכולה להיות בייצית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF וחלוקת התאים בעובריםענת25/02/2008
ד"ר שלום רב,
היום ביצעתי החזרה ראשונה של 2 עוברים, שאלתי את אחראית המעבדה בדבר חלוקתם לתאים (היות והיו 3 עוברים אבל השלישי נשאר לאחר 4 ימים עם חלוקה של 2 תאים, בוצעה שאיבה ביום שישי). היא אמרה לי שאחד העוברים התחלק ל-6 תאים והשני ל-7 תאים. שאלתי היא: האם יכול העובר להתחלק למספר תאים אי זוג? מזה אומר 6 או 7 תאים? האם מס' התאים שהתחלקו ב-4 ימים מספק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום:
פרופ' שחר קול25/02/2008מספר אי זוגי הוא שכיח, שכן קצב החלוקה אינו אחיד.
6 או 7 תאים 3 ימים (או 72 שעות) לאחר השאיבה - תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהסמד25/02/2008
קודם כל תודה לך רופא מקסים על תשובתך המהירה. מה שבאמת מפחיד אותי שאולי אני עם כל הלחץ ומצבי רוח שמשתנים מקצה לקצה בצורה מחרידה אשמה בכל הכשלונות של ה-IVF? למרות שאני ממש משתדלת שלא להילחץ, אבל זה קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמד שלום
פרופ' שחר קול25/02/2008להערכתי, לחץ נפשי לא יפגע בסיכויי ההריון, כל זמן שנוטלים את הטיפול בצורה מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת דקסמטזוןליאור25/02/2008
שלום אני בשבוע 10 הריון כתוצאה מטיפולי IVF
כחלק מהטיפול אני נוטלת דקסמטזון 0.5 מ"ג כדור אחד ביום.
לפי מה שהבנתי מהרופא אני אמורה להמשיך וליטול את הכדור עד שנדע את מין העובר.
במידה וזה בן יהיה ניתן להפסיק את הכדור ובמידה וזו בת צריך להמשיך.
רציתי להבין מדוע ומעבר לזה במידה וזו בת עד מתי אצטרך לקחת את הכדור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור שלום
פרופ' שחר קול25/02/2008נדמה השאלה מיועדת לפורום של הריון בסיכון.
מציע להפנות השאלה בהתאם.
על קצה המזלג: המטרה היא מניעת השפעה של אנדרוגנים (הורמונים "זכריים") על התפתחות עובר נקבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקקלומין וביוץ- שכחתם לענות לישולי25/02/2008
שלום רב ותודה על התייחסותך לשאלתי.
אני בת 29. התחלתי בטיפול אקוקלומין עקב מחזורים לא סדירים.
בחודש הראשון לקחתי כדור אחד מהיום החמישי אך הביוץ הגיע רק ביום ה- 21.
הרופא אמר שצריך להעלות את המינון ל- 2 כדורים ביום וכך היה. היום ביום ה- 17 הזקיקים גדולים 16X18 אך הרירית בסך הכל 4.5 מ"מ. הרופא שלי אמר שהוא אינו מבין מדוע זה קורה. הוא טען כי צריך להעלות את המינון ל- 3 כדורים ביום. בגלל תופעות לוואי ב-2 כדורים כגון: כאבי ראש, בחילות והרגשה נפשית מוזרה אמרתי לו כי איני מוכנה לקחת את הכדורים במינון זה.
לאחר חשיבה מאומצת הרופא אמר כי יתכן ואני מבייצת מאוחר ולכן הרירית בעובי כזה ואמר עוד יומיים לעשות שוב בדיקת זקיקים.
אני בתחילת דרכי ומתחילה כבר להתייאש
האם עם טיפול אקוקלומין אני יכולה לבייץ ביום ה- 20 או 21? האם האקוקלומין גרם לדקיקות הרירית?( דבר שהרופא שלל)האם הרירית תהיה עבה יותר?
האם יש טיפול אחר חוץ מאקוקלומין?
אני מצטערת על ההודעה הארוכה פשוט אני אובדת עצות.
תודה
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שולי
פרופ' שחר קול25/02/2008איקקלומין עלול לגרום לרירית דקה.
יש חלופות הניתנות בזריקות.
יש לשקול לפנות לחלופות אלו.
הסיכויים טובים מאוד להשיג ביוץ והריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע?לימורי25/02/2008
באיזה שבוע הרחם כביכול "יוצא" מהאגן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 15
פרופ' שחר קול25/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל כבדמיכאלה25/02/2008
שלום ד"ר
לאור תשובתך אליי האחרונה בקשר להריון שלישי שאני מנסה זה 3 מחזורים אחרי הוצאת מהתקן מירנה רציתי להוסיף שאלה קטנה האם במהלך ניסיון להרות אסור או לא כדאי להרים משקל או מאמץ יתר אני עדיין לפעמים מרימה את ביתי הקטנה בת 3 על הידיים ולפעמים דואגת שזה מזיק
תודה על תשובתך אכן מעודד ואופן תשובתיך מהירות וברורות תודה . מיכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקל כבד
פרופ' שחר קול25/02/2008הרמת משקל לא תפגע בסיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה ואי וסתאור25/02/2008
שלום,
האם אי קבלת וסת יכולה לנבוע מאנמיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי25/02/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי25/02/2008
שלום אם קיבלתי מחזור ב 23.2.08 , ביום שבת
בדרך כלל נמשך שבוע!
מתי יהיה עליי לקיים יחסים כדי להיקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי25/02/2008לאורך הוסת אין משמעות בעניין ששאלת. כדי שאוכל להשיב לך, את צריכה להגיד לי הוא מה אורך המחזור שלך ( הזמן שעובר מהיום הראשון של וסת ובין היום הראשון של הוסת שאחריה ) והאם הוא סדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך מירימירי25/02/2008
פרוגסטרון היה 2.6 הם לא היה ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי25/02/2008אם הפרוגסטרון נלקח בזמן הנכון, תוצאה כזו מעידה שאכן לא היה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה : איקקלומין ללא תגובה?ARV25/02/2008
שלום
הריון ראשון לקחתי איקקלומין עם תוצאה יפה בפעם הראשונה אך בחודש שלאחר מכן לא היה ביוץ אלא ציסטות. בחודש השךלישי נכנסתי להריון ללא כדורים( כניראה היה ביוץ מאוחר).
עכשיו אני מנסה הריון שני אבל לקחתי איקקלומין אחד ליום ללא תגובה. הרופאא אמר שמכיוון שפרוברה לא מביא מחזור ייתכן וחסר אסטרוגן ולכן שאנסה זריקות.
שאלתי היא מה זה אומר חוסר אסטרוגן? האם יש סיכוי שגם הפעם תהיה תגובה מאחרת? האם שווה לנסות חודש הבא 2 כדורים או שאתחיל זריקות?
יש לי שחלות פוליציסטיות..
מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי25/02/2008אני מניח שמה שניסה להגיד הרופא הוא שהאיקקלומין גרם לרירית דקה מדי ( אחת מההשפעות הלא טובות של התרופה ) וזה לא טוב. הזריקות טובות יותר . לגבי ביוץ מאוחר זה אפשרי גם הפעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה...מירי25/02/2008
עברתי בדיקות דם ורמת אסטרודיול היה 3345 האם זה אומר שביצתי? היתי באוטראסאונד והטכנאית ראתה שלושה זקיקים בגדלים 18.17.18 וכמה זקיקים של 13 ,הרופא אמר לי לקחת למחרת אוביטרל עד 12 בצהרים ומחרתים הזרעה בשעות 19:00 20:00 האם זה תקין.אני כולכך מפחדת להתאכזב שוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי25/02/2008לא ניתן לקבוע ביוץ על סמך רמת האסטרוגן. אם נראו זקיקים, סימן שלא בייצת. ההוראה של הרופא מאד נכונה. אני מאחל לך שלא תתאכזבי שוב. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)