מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף בבקשה אם אפשרמיכאלה10/03/2008
שלום
אני בת 37 ללא ילדים או הריונות.
בבדיקת אולט' נתגלתה לי שחלה פוליציסטית ומנגד - בצילום רחם : "פגמי מילוי באיטסטמוס" "חשש להידבקויות סביב הטופולה ". שאלתי : לאור העדר פוריות וחשש לאנדומטריוזיס על רקע וסת "אלימה" - מה תהיה הבדיקה הבאה שעליי לבצע : היסטרוסקופיה או לפרוסקופיה - והאם לעשות את הבדיקה או שתיהן באופן איבחוני או ניתוחי ? בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעלה
ד''ר דוד ישי10/03/2008צריך לעשות גם הסטרוסקופיה וגם לפרוסקופיה . מתחילים בפעולה אבחנתית ולפי הצורך עושים את הפעולות הניתוחיות הנדרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשהחסוי10/03/2008
שלום.
ביצעתי הזרעה בחודש שעבר.(לאחר אקיקלומין).
קיבלתי מחזור.
בהמלצת הרופא (ביצעתי אולטרסאונד) התחלתי אקיקלומין ביום ה-3 של המחזור (בפעם הקודמת ביום ה-5).
בשונה מהפרשות רגילות (שקופות) במהלך החודש, היום הבחנתי שההפרשה חומה קצת.
לא דם (גם לא כמו ביום האחרון של המחזור חום כהה) - אלא טיפת גוון חום.
יש סיבה לדאגה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי10/03/2008לא נראה לי לפי התיאור שלך שיש לך סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןחסוי10/03/2008
ברצוני לשאול לשם מה ניתנת התרופה אוטרוגסטן? אני עדיין לא בהריון אך מטופלת בגונל אפ והרופא אמר לקנות אוטרוגסטן ולא להשתמש בינתיים. מה הסיבה והאם משנה דרך הנטילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן
פרופ' שחר קול10/03/2008התרופה מכילה פרוגסטרון.
ניתן לקחת דרך הפה (בחלק מהנשים יש תופעת לוואי של סחרחורת) או דרך הנרתיק.
יש להקפיד לקחת בדיוק כאשר מקבלים הוראה לעשות כן. לרוב - רק לאחר הביוץ או ההזרעה.
התזמון חשוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חסוי10/03/2008אבל מה מטרת האוטרוגסטן? אם לוקחים לאחר הביוץ עדיין אין הריון אז התמיכה היא בעצם עוד לפני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול11/03/2008התמיכה היא לרירית הרחם, כדי שתתאפשר השתרשות העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת קטנהפוריה10/03/2008
שלום רב לד"ר
אני אחרי טיפול של 8 ימים גונל אפ וזריקת אוביטרל שהוזרקה ביום שבת, 8.3.08 .
מתי אוכל לעשות בדיקת הריון בדם הכי מוקדם שאפשר כדי לזהות אם יש הריון (ושלא יושפע מהזריקה)?
ז"א, אחרי כמה ימים לאחר זריקת האוביטרל יוצאות השאריות שלו מהגוף?
תודה רבה
פוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 23.3
פרופ' שחר קול10/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת פיוריגוןלילוש10/03/2008
שלום ד"ר,
עברתי כ-2 הזרעות עם פיוריגון ואוביטרל , אשר לא הצליחו.
תמיד התחלתי להזריק מהיום ה-5 לווסת.
אני קוראת כאן בפורום שאתה אומר שמתחילים להזריק מהיום ה-3 לווסת.
מדוע הרופא שלי מתחיל מהיום ה-5 לווסת?
האם זה ממש משנה? האם זה יכול לשנות את הסיכויים להשגת היריון?
תודה,שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול10/03/2008זה לא ממש משנה.
אם פונים להפריה חוץ גופית, עדיף להתחיל ביום 2 או 3 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם תופעות הלוואי בנטילת הורמוניםלירי10/03/2008
ובהזרקות בטיפולי IVF ? האם ישנם כאבי בטן , השמנה, שיעור, מצבי רוח משתנים, דימומים וכו' אצל כל הנשים, או שזה אינדבידואלי ?
האם אפשר לעשות פעילות ספורטיבית ( ספינינג ומשקולות ) כרגיל בזמן טיפולי IVF?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירי שלום
פרופ' שחר קול10/03/2008התופעות מאוד אישיות. תלוי בפרוטוקול, מינונים, תגובת השחלות ועוד.
ניתן להמשיך בפעילות גופנית, אלא אם יש גירוי יתר של השחלות. במקרה זה, מנוחה עדיפה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דם-עזרה ושאלותשואלת10/03/2008
בת 32
להלן תוצאות בדיקות דם שעשיתי הבוקר
לא קיבלתי וסת מאז יולי (הפסקת גלולות ) הוסת לא מגיעה גם עם נטילת פרוברה...
מה ניתן לעשות בהמשך
אני מבינה גם שהברזל נמוך...?
מה אומרות תוצאות הבדיקות ההורמונליות?? (האסטרדיול, הLH - מה זה אומר?
HEMOLYTIC IND. NORMAL INDEX
ICTERIC INDEX NORMAL INDEX
GLUCOSE 87.00 MG/DL ( 65.00-
IRON 37.00 UG/DL
WBC 5.50 K/U
NEUTROPHILS 3.20 K/UL - 6.60)
NEUTROPHILS % 59.30 % -
LYMPHOCYTES 1.50 K/UL -)
LYMPHOCYTES % 26.80 % )
MONOCYTES 0.50 K/UL )
MONOCYTES % 8.70 % EOSINOPHILS 0.30 K/UL 0.60)
EOSINOPHILS % 4.80 % 6.00)
BASOPHILS 0.00 K/UL
BASOPHILS % 0.40 %
RBC 4.27 M/UL )
HEMOGLOBIN 12.70 G/DL
HEMATOCRIT 37.10 %
MCV 86.80 FL
MCH 29.70 PG
MCHC 34.20 G/DL
PLATELETS 225.00 K/UL )
MPV 9.00 FL
RDW 13.90 %
ESTRADIOL(E2) <37 PMOL/L
FSH 4.50 MIU/ML
LH 0.90 MIU/ML
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שלום
פרופ' שחר קול10/03/2008האסטרדיול - נמוך, מעיד שאין פעילות שחלתית.
FSH - תקין.
LH - נמוך.
כנראה שיש בעיית ביוץ.
מציע להתחיל ברור וטיפול במרפאת פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןorit10/03/2008
תודה על תשובתך המהירה.
מה כוונתך במחזורי גירוי שחלות? איך מתבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
פרופ' שחר קול10/03/2008זריקות יומיות החל מיום 2 - 3 למחזור, למשך כשבוע תוך מעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןorit10/03/2008
אנו בני 37, מנסים להרות כשנה. בדיקות הביוץ שערכתי - תקינות, אולם בבדיקות זרע של בן זוגי נתגלו בעיות. באילו הליכי פוריות כדאי לנו להתחיל ? האם רק השבחת זרע והזרעה לרחם, או האם גם להוסיף כדורים וזריקות להגברת ביוץ?
להלן תוצאות בדיקת הזרע:
defect mid.piece - 2
ejaculation time: 10 minutes
semen volume: 2.8
semen ph: 8.1
concentration: 6.5
conc.prep.: 18.2
vivalitu:60
sperm motility 1 hr: 30
sperm motility. prep: 25
local motility: 6
morph normal: 11
defect head: 82
morpho def tail: 30
ureapl. urealyticum: positive
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
פרופ' שחר קול10/03/2008מציע מחזורי גירוי שחלות עם גונדוטרופינים והזרעה תוך רחמית.
אם לא יושג הריון לאחר 3 נסיונות - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכיםמאושרת10/03/2008
שלום לכם
מה הערכים בדרך כלל של LH ואסטרודיל אחרי הביוץ .
אני מבינה שזה דבר אישי אבל האם הLH נשאר גבוה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פיקי
ד''ר דוד ישי10/03/2008ה LH עושה פיק של 24 שעות ביום שלפני הביוץ ואח"כ יורד לרמה הבסיסית שלו. האסטרוגן יורד מעד יחסית לרמה שלפני הביוץ ונשאר כך עד הוסת. אם יש הריון הרמה שלו עולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים
פרופ' שחר קול10/03/2008LH עולה מאוד ממש לפני הביוץ, ויורד בחדות עם הביוץ לערכים של עד 10
LH נשאר די קבוע על המחזור הבא.
E2 עולה בימים שלפני הביוץ, יורד ממש לאחר הביוץ, ועולה שוב לקראת שיא בימים שבאמצע השלב הלוטאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תודה
מאושרת10/03/2008בבדיקת דם
יום 26 למחזור
LH עומד על 35
ו E2 עומד על 400
על פי US יש הרבה זקיקים קטנים רירית 11 מ"מ
האחות אמרה שלפי הנתונים אני ממש בביוץ
אבל נראה לי שE2 נמוך מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון??
פרופ' שחר קול10/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
מאושרת10/03/20083.9
תודה על התיחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיקי שלום
פרופ' שחר קול10/03/2008לפי הפרוגסטרון עדיין לא היה ביוץ.
ריבוי זקיקים קטנים, ללא זקיק דומיננטי מרמז שהביוץ עוד רחוק. אם בכלל יהיה.
רמה גבוהה של LH מרמזת לכיוון בעיית ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתמירי10/03/2008
הרופא ביקש שאקח 2 טבליות אנדומטרין [בוקר וערב] האם כשאני שוכחת לקחת בבוקר ,אוכל לקחת בצהרים ולילה לפני השינה,או שאקח 2 טבליות בלילה על מנת למנוכ שיכחה של טבליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי10/03/2008עדיף צהרים ולילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןמירי10/03/2008
שלום רב ! אני רוצה בתחילה להודות לכם על העזרה ועל התשומת לב .אני אחרי הזרעה רביעית ששתים מתוכן הן על בסיס גונל [112.5] יש לי אנדומטריומה קטנה בגודל 2 ס"מ.בהזרעות הקודמות התבקשתי לקחת תומך סופרפקט ואילו בהזרעה הרביעית בקשתי מהרופא שלי אנדומטרין כתומך.יצא לי לפספס 2 קפסולות מהזרעה האם זה גרוע? היום אני שתים עשרה יום אחרי הזרעה .האם יש סיממנים להרייון? יש לי כאבי בטו שמזכירים במקצת את כאבי האנדומטריוזיס ,האם להסיק שגם ההזרעה הזו נכשלה? האם באמת אנדומטריומה פוגעת בסיכוים להיקלט להריון? ביקשתי מהרופא להוציא את האנדומטריומה והוא השיב שזה קטן ואין צורך? מה עושים אם ההזרעה הזאת שוב נכשלת ? כמה טיפולים על בסיס הורמנים [הזרעה ] עוברים עד להפריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי10/03/2008עדיף לקחת את התמיכה בצורה סדירה, אבל אם לא תהרי זה קרוב לודאי לא יהיה הגורם. אל תסתמכי על כל מני סימנים כדי לנחש אם את בהריון או לא. חכי לבדיקה ותדעי בודאות.
אני מסכים עם הרופא שלך. ניתוח של אנדומטריומה קטנה כמו שלך יכול להזיק יותר מאשר לעזור
שוקלים לעבור ל IVF אחרי לפחות 3 מחזורים של הורמונים + הזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלילימור10/03/2008
בוקר טוב,
גיל 31+1, מנסים כ- 5 חודשים להרות, מצ"ב פרופיל הורמונלי
אודה באם תוכלו לבדוק את התוצאות,
בתודה מראש,
לימור
TSH: 2.75
Prolactine 93
LH:6.4
Testosterone Total 1.1
Prolactine 93
FSH:5.4
Progesterone 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד''ר דוד ישי10/03/2008הפרופיל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי-דיחגי09/03/2008
שלום ד"ר,
לאישתי סוג דם או-מינוס ( שלי לא , גם לא או-פלוס )
מתי ובאיזה נסיבות היא אמורה לקבל זריקת אנטי - די ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יגאל
ד''ר דוד ישי10/03/2008בכל אירוע שעלול להיות בו מעבר של דם עובר לדם האם ( הפלה, ניקור מי שפיר וכו' ). ובכל מקרה בשבוע 28 להריון ומיד לאחר הלידה אם לעובר Rh חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בטאחגי09/03/2008
שלום ד"ר,
1. עד כמה ימים\שבועות לאחר בטח חיובית ראשונה ( == הריון )
מומלץ לבצע בדיקת דם לבטא ובאיזו תדיקות ?
2. PROGESTOREN + E2: האם ערכים של בדיקות אלו
אמורים לעלות בעת הריון כמו בטא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יגאל
ד''ר דוד ישי10/03/2008כל ההורמונים אמורים לעלות בתחילת ההריון. ההורמון שלקצב עליתו אנחנו מתיחסים ממש בתחילת ההריון הוא ה בטא. וגם אותו הייתי עושה פעם - פעמיים בהפרש של יומיים ומפסיק ( אח"כ מרווח הנורמה הוא גדול והתשובות מבלבלות ומלחיצות ) עד לבדיקת האולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)