מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגינובה לעיבוי הרירית - מה המינוןאפ17/02/2008
שלום, אני לוקחת פרוגינובה לעיבוי הרירית, 2 ביום החל מיום 5 ועד הביוץ.
שכחתי לשאול את הרופא, אם אני צריכה לקחת את שניהם ביחד, או אחד בבוקר ואחד בערב.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביחד או לחוד
פרופ' שחר קול17/02/2008לא כל כך משנה.
הטיפול עשוי למנוע הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור17/02/2008
שלום לך
אם לקחתי 10 ימים פרוברה 2 כדורים ביום
על מנת לקבל מחזור
כמה זמן מרגע הפסקת הכדורים יש לעשות בדיקת הריון אם לא הגיע מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום:
פרופ' שחר קול17/02/2008רצוי להמתין שבוע לפני ברור מדוע לא בא המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותדיקלה17/02/2008
שלום אני היום בשבוע 8 יש לי הפרשות חומות חלשות לא כל הזמן ורק על התחתונית , סליחה אבל הם מופעים אחרי התאמצות בשירותים האם יש ממה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדאוג?
פרופ' שחר קול17/02/2008לא לדאוג.
רצוי לבצע אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הזרעהטלי17/02/2008
ד"ר בוקר טוב
אני בת 25 מנסה להיכנס להריון כשנתיים , וסת לא סדיר
ביצעתי טיפול הזרעה ראשון ב10/2 לפני כשבוע , לאחר טיפול של איקוקלומין במשך 5 ימים וזריקת אביטרל.
לאחר ההזרעה חשתי כאבים חזקים בבטן התחתונה במשך כל היום .
האם מדובר בביוץ?
ומיום ההזרעה ועד היום אני חשה לסירוגין כאבים בבטן התחתונה.
מה זה הכאבים הללו?
האם זה אומר שניקלטתי?
או שאלה תופעות לוואי של הטיפול ?
לתשובתך המהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
ד''ר דוד ישי17/02/2008הכאבים יכולים להיות קשורים לטיפול או ללא כל קשר אליו( אנחנו כמובן מניחים שיש קשר ). הסיבות הקשורות לטיפול הן, כאבים כתוצאה מהשחלות המוגדלות בעקבות הטיפול או כאבים כתוצאה מזיהום בעקבות ההזרעה. כאבים זמניים מיד אחר ההזרעה יכולים להיות קשורים לכווץ הרחם שגורם הזרע בחלק מהמקרים.
שורה תחתונה - קשה לדעת. אם הכאב חזק ועקשני את חייבת להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון וביוץלילוש17/02/2008
בוקר טוב ד"ר ,
הרופא שלי אמר לי שפרוגסטרון מעל 8 מעיד כי היה החודש ביוץ ושאלתי אליך היא מאיזה ערכים
של הפרוגסטרון( מ-1 עד 8 ) מתחילה השעה הראשונה של הביוץ?
תודה
דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דורית.
ד''ר דוד ישי17/02/2008הפרוגסטרון מתחיל להיות מופרש בעיקרו רק לאחר הביוץ ( רמות נמוכות של פרוגסטרון יש גם לפני ). בימים הראשונים רמתו עולה בהדרגה, עד שבשלב מסויים, לאחר כמה ימים היא מגיעה לרמת שיא. לא ניתן להקיש מרמת הפרוגסטרון על שעת הביוץ ואפילו לא על יום הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא לאחר ivfרחלי16/02/2008
ערב טוב ושבוע טוב.
ברצוני לדעת האם את הבדיקת בטא עושים לאחר 14 יום מהשאיבה או אחרי 12 יום מההחזרה ?(מאחר ולפעמים ההחזרה היא אחרי יומיים ולפעמים אחרי שלושה).
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחלי
ד''ר דוד ישי17/02/2008התשובה היא - 14 יום מהשאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .
רחלי17/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שםנטלי16/02/2008
היי
הנה שיניתי שם למיואשת לאופטימית..
תשמע אני הייתי כל הזמן אופטימית ולקחתי את הכשלונות בצורה קשה אבל שאני בטוחה שבסוף יהיו לי תינוקיםם הכי מדהימים..
למרות זאת זה קשה ואני רק רוצה להגיד לך שחזקת אותי שאמרת שיש ואתה מכיר הרבה הריונות של מופשרים..הלוואי שבקרוב אצלי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אופטימית
ד''ר דוד ישי17/02/2008אני שמח שתרמתי משהו להתחזקותך. אני יודע שזה קשה ומתסכל. אבל אם לא תתיאשי אני מבטיח לך שתצליחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf ראשוןשירי16/02/2008
לדר' שלום, אני בת 36 לאחר 2 לידות (טבעי) יש מציינת עברו 9 שנים מההריון האחרון מבן זוג ראשון. מחזור סדיר כל 29-30 יום. כיום בן זוג שני צריכה לעבור ivf לבן זוג תאי זרע בודדים (icci) פרופיל הורמונלי תקין, קבלתי טיפול מהיום הראשון למחזור דקקפטיל 0.1 ביום מהיום ה-3 להוסיף גונל 225 למשך 6 ימים להגיע לאולטראסאונד ולמשיך עם מונוגון 3 זריקות ביום. אני פשוט בלחץ ומפחדת נורא מכל הטיפול, האם יש סיכוי להריון יש לציין שאנו נשתמש בזרע תורם ככגיבוי במידה ויבצעו tese ולא ימצא זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגל
ד''ר דוד ישי16/02/2008אם הביציות שלך טובות ואם יהיו זרעים להפריה ( מבעלך או מזרע תורם ), יש לך סיכוי טוב להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה בהריוןרוני16/02/2008
ד"ר שלום רב,
ברוך ה' אני בהריון אחרי הפריה.
אני בשבוע 10 וכבר במהלך הטיפולים הייתה חריגה ב TSH ל 6.5- שלא טופלה.
כעת ה TSH שלי הינו 9.5.
אני בריאה בדר"כ וסובלת מלחץ דם נמוך-אני מקיאה המון ותשושה מאוד.
איך אוכל לטפל בבעיה?
האם זה מסוכן לעובר?
אודה על תשובתך
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר דוד ישי16/02/2008חוסר איזון של בלוטת התריס, לא טוב לאישה ועלול להיות מסוכן לעובר. לכן חשוב מאד לפנות מהר ככל האפשר לאנדוקרינולוג ולהתחיל בטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב :-)
פלולית16/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות דחופות!!לימונית16/02/2008
שלום רב,
נמצאת בטיפולים. מזה כחודשיים סובלת מבעיות שהן כנראה סינוסיטיס. נשלחתי ל-C.T של הסינוסים.
ברצוני לדעת האם לבצע את הבדיקה או לא (סובלת מאוד מחסימה, כולל כאבי ראש מאוד חזקים)?
אם כן - מה הסיכונים, והאם עליי לוותר על ההזרעה הצפויה בקרוב, שכן אני כבר מס' ימים בזריקות המנוגון?
מה הסיכונים הכרוכים ב-C.T ראש לגביי היריון?
כמו כן, מה בנוגע לאנטיביוקטיקה בזמן טיפולים (בעיקר לאחר ההזרעה - בשליש הראשון של ההיריון)?
שאלה אחרת - היום היום ה-5 לזריקות המנוגון, ונראה לי שבייצתי, שכן הופיעה הפרשה ג'לית צהובה כזו, כמו שמופיעה לי בביוץ. קיבלתי 3 ימים 3 אמפולות וביומיים האחרונים 2 אמפולות. האם ייתכן שבייצתי? רק מחר יש לי אולטרסאונד ראשון. במידה ובייצתי - האם יראו את זה? והאם זה לא אבוד?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי16/02/2008את יכולה לעשות את ה CT ללא חשש עם הגנה של סינר עופרת על הבטן והאגן. מותר גם לקחת סוגים שונים של אנטיביוטיקה בהריון.
לא הייתי מסתמך על הפרשות כדי לקבוע האם היה ביוץ. חכי לאולטרסאונד מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי - המשך
לימונית16/02/2008לגביי הביו - השאלה היתה האם יראו את זה באולטרסאונד, או שרואים רק את הזקיקים שעדיין לא בייצו? כלומר האם ניתן לראות גם ביוץ שהתרחש גם יומיים קודם לכן?
בתודה מראש,
ובהערכה אין סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי17/02/2008אפשר לראות,לאחר הביוץ, את האיזור שבו היה הזקיק ( שהופך למה שאנחנו קוראים גופיף צהוב ). אבל שוב, להגיד רק על סמך זה חד משמעית שהיה ביוץ, קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות מוזרות ...חסוי16/02/2008
אני מתחילה את השבוע ה-8 להריון
ובשבוע שעבר תקפו אותי תופעות לא רגילות
אז התרגלתי לבחילות וגם להקאות , אך שבוע שעבר קיבלתי התכווציות חזקות בבטן
(לא דקירות קטנות כמו תמיד) ממש התכווציות עד כדי כך שלא יכולתי לעמוד
הייתי אצל הרופא , הוא עשה אולטרסאונד ואמר שהכל בסדר.
יחד עם זאת כבר פעם שנייה שאני מקבלת סחרחורות, כאלה שאני מרגישה כאילו אין לי דם בגוף כמו נפילת מתח כזו.
וכבר כמה ימים אני לא מתפקדת חלשה, בקושי יכולה לקום מהמיטה
מה קורה?? האם יש מקום לדאגה?
אני עדיין לוקחת את התמיכה (2 אסטרופם ו-4 פעמים ביום אוטרגסטן 200 מ"ג)
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי16/02/2008התופעות שאת מתארת, קיימות בהריון בשכיחות כזאת או אחרת. יתכן שהתקפי החולשה קשורים בחסר נוזלים ונפילת לח"ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים???
חסוי16/02/2008אז מה עושים במצב כזה?
האם צריך לנוח?
האם יש איזשהו סיכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לי
ד''ר דוד ישי17/02/2008צריך להקפיד לשתות מספיק. לנוח ככל האפשר. להבדק ע"י רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםנטלי16/02/2008
היי !
עברתי כבר פעמיים את תהלכי ההפרייה ותמיד החזירו לי 2 עוברים בעלי 8 תאים ופעמיים זה נכשל!
עוד שבועיים בערך אני עוברת החזרת 2 עוברים מוקפאים בעלי 6 ו7 תאים..
השאלה שלי היא מה הסיכוי שזה יקלט..
אני כבר ממש בבאסה כי הסיכוי בהחזרת מוקפאים קטנה יותר...
מה הסיכוי שזה יקלט כי זו כבר פעם שלישית.. והאם יש אחוז גדול של הריונות החזרת עוברים מוקפאים..
תודה המיואשת!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיואשת
ד''ר דוד ישי16/02/2008חבל שזה השם שבחרת לעצמך. יאוש הוא התחושה הגרועה ביותר למי שרוצה להצליח.
בכל מקרה. ההצלחה של מחזורי הפשרה נעה בין 20 ל 25 אחוזים. ראיתי הרבה ילדים שנולדו מהפשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון?הילה16/02/2008
שק בגודל 7 מ"מ לאיזה שבוע זה מתאים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי16/02/2008גיל ההריון נקבע ע"י חישוב ( מיום ראשון של וסת אחרון ) או ע"י מדידת העובר, ולא ע"י מדידת קוטר השק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהמיכל16/02/2008
שלום
החודש התחלתי טיפול עם איקוקלמין. ביום חמישי ביום ה11 למחזור נצפה זקיק 20 מ"מ ועוד שניים 14 מ"מ.
אסטרדיול - 2856
LH - 7.14
הוזרק אוביטרלביום חמישי וביום שישי בוצעה הזרעה
האם אלו ערכים נורמלים לפני ביוץ?
האם יש סיכויי כי 2 הזקיקים הקטנים יותר התפתחו גם כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי16/02/2008הערכים טובים. הסיכוי שמזקיק של 14 מ"מ תצא בייצית בשלה, קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת מנוגון פעם ראשונה - עזרהפלולית16/02/2008
שלום,
בטיפול IVF ראשון אחרי שישה ימים של גונל. היום צריכה להזריק מנוגון - 3 אמפולות.
אם מזריקים לבד - כמה בקבוקוני מים צריך לערבב עם 3 האבקות ? הבנתי שצריך לשפוך את המים לתוך האבקה ואז לשאוב עם מזרק את התוכן של האמפולות המעורבבות - האם נכון ?
לאן מזריקים - ישבן או בטן ?
במידה ואנחנו מעדיפים לא להזריק את הפעם הראשונה לבד - להיכן ניתן לגשת על-מנת שיזריקו את זה היום ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פלולית
ד''ר דוד ישי16/02/2008אפשר למהול את 3 האמפולות בבקבוק נוזל אחד. צריך לשאוב את הנוזל למזרק. להזריק את הנוזל לאבקה. לשאוב ולהזריק עד שהיא מתמוססת לגמרי. לשאוב את הנוזל עם האבקה המומסת ולהזריק אותו לאבקה השניה וכך הלאה. עדיף להזריק לישבן ועדיף שלפחות בפעם הראשונה תזריק אחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)