מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתמי דם קטניםאני19/02/2008
מה הסיבה לכתמי דם קטנים כשבוע וחצי לפני מועד קבלת המחזור?
הוצאתי את ההתקן תוך רחמי לפני 3 חודשים ללא בעיות.אני לא לוקחת גלולות.
מה יכולה להיות הסיבה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אני19/02/2008מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי19/02/2008את מה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני
ד''ר דוד ישי19/02/2008יכולות להיות סיבות רבות. הדימום יכול לבוא מצואר הרחם או מהרחם, קשור לשיבוש במחזור או להריון מאוד צעיר ( השרשה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור היקר
אני20/02/2008תודה רבה על התגובה-נקווה שמדובר בהשרשה ולא שיבוש במחזור...
מקפיצה-הכוונה מעלה את השאלה לראש הפורום(סלנג של בנות פורום...)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני.
ד''ר דוד ישי20/02/2008ביי. בכייף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהלימור19/02/2008
שלום רב,
בעלי ואני מנסים להכנס להריון, אני 3-4 אחרי ביוץ. החלו כאבים (לחץ) באזור הבטן התחתונה. בעבר היה לי ציסטת הגופיף הצהוב שגרמה לכאבים ונספגה.
האם לדעתכם יש סיכוי שאני בהריון? מתי אני אוכל לעשות הכי מוקדם בדיקת בטא? (אני לוקחת קומדין).
אשמח לתשובה
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד''ר דוד ישי19/02/2008הזמן המוקדם ביותר שבו הופך הבטא לחיובי הוא 14 יום מהביוץ. יתכן שאת בהריון אבל אין שום דרך לדעת את זה. אם יש לך כאבים חזקים את חייבת להבדק. ואם את תחת טיפול בקומדין, את חייבת להכנס למעקב קפדני של מרפאה להריון בסיכון גבוה מיד עם קבלת תשובה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
לימור19/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFחגי19/02/2008
שלום ד:ר,
האם ב-IVF ראשון ( בני 37 ) מומלץ לבצע במקביל לניסיון ההפריה הטבעי במבחנה
גם ניסיון מקביל ע"י החדרה ידנית של הזרע לביצית וזאת כגיבוי למקרה
שהניסיון הטבעי לא יעלה יפה ?
כמו כן , בהנחה ששני הנסיונות הצליחו, מה מומלץ להחזיר מבין השניים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יגאל
ד''ר דוד ישי19/02/2008ראשית אומר, שהשיקול וההחלטה הם של הצות הרפואי . במצב שבו יש אי פוריות מגורם לא ידוע, אנחנו שוקלים לחלק את הבייציות להפריה רגילה ול ICSI. המחשבה היא שיתכן שלמרות הזרע התקין יש בעיה בהפריה - שיכולה להיות קשורה בו או בבייצית. אם בשתי השיטות נקבל אחוז הפריה דומה, נעדיף תמיד את ההפריה הרגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהחסוי19/02/2008
אחרי הזרעה ראשונה מתורם (אקיקלומין+אוביטרל).
מקריאת תשובות ושאלות קודמות פה בפורום, אני מבינה, כי 14 יום לאחר ביוץ, יתרחש מחזור. כלומר 14 יום לאחר ההזרעה אם יגיע מחזור-אין הריון.
יחד עם זאת-במהלך ה-14 יום-מתי הכי מוקדם אפשר לבצע בדיקת דם?
האם אתה יכול להסביר בבדיקת דם מהו הערך הנבדק (מקריאת הפורום הבנתי שיש ערך ביטא - מה הערכים המורים על הריון? יש ערכים נוספים שבודקים?
מתי בדיקה ביתית תהיה אמינה?
ערב טוב ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/02/2008הזמן המוקדם ביותר לבדיקת דם הוא היום ה14. לבדיקה בשתן צריך להמתין עוד יום - יומיים.
בטא מעל 3-5 הוא חיובי אבל רצוי שהוא יהיה מעל 20.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לייזר להסרת שיער והריוןחסוי19/02/2008
שלום רב.
ברור שבמהלך הריון איןXאין לבצע טיפולי הסרת שיער בלייזר. זה ברור לי.
(כך ההתייחסות גם לתקופה בה לא ברור האם נקלט ההריון או לא).
מה לגבי תקופות הביניים: במידה ולא נכנסתי להריון, קיבלתי מחזור וכעת יש שבועיים נוספים עד הביוץ הבא: האם בתקופה זו, טיפולי לייזר להסרת שיער גם לא מומלצים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/02/2008למיטב ידיעתי לא צריכה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בפוריותעדן19/02/2008
האים יש מקרים שמטופלת עם בעיות בהורמונים, חסימה בחצוצרה וזרע לא תקין שמצליחה להביא ילדים לעולם?
אם כן מהם השיטות הקיימות כיום?
האם יש מטופלת עם בעיות דומות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דקלה
ד''ר דוד ישי19/02/2008יש לנו הכלים להתמודד עם כל אחת מהבעיות שציינת בנפרד, ועם כולן יחד. לא להתיאש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 1343לימור19/02/2008
שלום לרופאים...
רציתי לדעת האם בטא 1343 לשבוע 5 או 4 היא תקינה??? (מחזור אחרון ב-15.1.08 ואני לא כ"כ מבינה אם זה נחשב שבוע רביעי או חמישי).
בנוסף: באיזה שבוע אני???
והאם יתכן שזה הריון אפילו שפרוגסטרון ביום 23 למחזור היה 30.1?
(השאלות נובעות מכך שאני חודשיים אחרי הריון כימי שהסתיים עם ציטוטק בשבוע 9)
מחכה בקוצר רוח לשלושת התשובות, תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1343
פרופ' שחר קול19/02/2008רק בדיקת אולטרסאונד תתן מידע לגבי תקינות ההריון וגילו.
פרוגסטרון = 30 זה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטוגסטן ופרוגסטטרוןשיר19/02/2008
אני כעת בשבוע 6+ אחרי IVF מקבלת תמיכה של אוטוגסטן
אם הבנתי נכון האוטוגסטן הו הורמון פרוגסטרון
בבדיקה שעשיתי ביום 3 למחזור נצפה כי יש Testosterone total Ichil נמוך
טווח הנורמה0.2-0.8 ולי 0.11
להבנתי את התמיכה ניתן לקחת עד שבוע 12
למרות שההורמון צריך להיות גבוה כל משך ההריון
ראשית האם מה שאמרתי עד כה נכון?
במידה וכן...
האם זה עלול להוות לי בעייה להמשך הריון ללא תמיכה? האם צריכה לחזור על הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטוגסטן ופרוגסטטרון
פרופ' שחר קול19/02/2008תשובת הטסטוסטרון - לא קשורה לנושא.
את התמיכה ניתן להפסיק בשבוע 9.
גם זה עם "מקדם היסטריה" שכן כבר בשבוע 7 השיליה הצעירה נוטלת על עצמה את האחריות להפרשת הפרוגסטרון במקום השחלה.
אין צורך לחזור על הבדיקה.
כאמור, הריון תקין לא זקוק ל"תמיכה" מעבר לשבוע 9. הריון לא תקין לא יוושע עם תמיכה בפרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאלילי19/02/2008
שלום רב
אני אחרי IVF חמישי, (ב IVF השלישי היה הריון אך היה מחוץ לרחם ועברתי כריתת חצוצרה)
החזירו לי 3 עוברים טריים,
היום 19/2 היום ה 12 להחזרה עשיתי בדיקת בטא
התוצאה היתה לשמחתי הרבה חיובית 292.
מהי כמות הבטא הנורמלית להריון? האם התוצאה טובה?
האם תוצאות הבטא שונות להריון מחוץ לרחם?
תודה רבה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול19/02/2008התוצאה טובה.
מציע המשך מעקב אחר קצב העלייה, ובהזדמנות הראשונה אולטרסאונד כדי לוודא הריון תוך רחמי, ולשלול הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטאמימי19/02/2008
לפני יומיים תוצאת בטא היתה 223 והיום 350 מה המשמעות? האם לא היה אמור להיות גבוה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול19/02/2008בטא אמורה להכפיל עצמה כל יומיים.
זה לא קרה.
לא אומר בהכרח שההריון לא תקין, אם כי אנו מעדיפים לראות עלייה יפה יותר.
יש לשלול הריון תוך רחמי לא תקין, או הריון חוץ רחמי.
מציע המשך מעקב צמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- I.V.Mמיקי19/02/2008
שלום רב,
אפשר לקבל הסבר לגבי טיפול I.V.M - הבשלת ביצית חוץ גופית?
למי זה מתאים ?
היכן ניתן לעשות זאת?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVM
פרופ' שחר קול19/02/2008מתאים לנשים עם:
שחלות פוליציסטיות
ריבוי זקיקים קטנים
מצבים שאין לתת זריקות לגירוי השחלות
גירוי יתר שחלתי קודם
השאיבה יותר ארוכה, פרט לכך אין הבדל מבחינת האישה בהשוואה למחזור IVF רגיל (פרט כמובן להבדל בתרופות). ההבדל הגדול הוא בעבודת המעבדה.
יש לברר פרטנית עם בתי החולים בארץ לגבי מי עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותדיקלה19/02/2008
שלום אני בשבוע 8 הריון שני יש דופק יש לי ילד בן 5 אני בהריון אחרי טיפולי פוריות
יש לי כבר יומים הפרשות חומות חלשות רק בתחתונית ללא כאבים האם אני צריכה לדאוג או שהכל בסדר מה לעשות אני ממש בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ' שחר קול19/02/2008אם העובר תקין - לא לדאוג.
יש לברר מקור הדימום: רחם? צוואר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת אולטרסאונדאור19/02/2008
שלום לך
אתמול (יום שני)
קבלתי מחזור לאחר 10 ימים של לקיחת פרוברה
עכשיו לפי מה שנאמר לי על ידי הרופא המטפל אני אמורה לקחת מהיום ה 5 עד ה- 9 של המחזור
איקקלומין כדור אחד ליום
השאלה שלי מתי אני אמורה לקבוע איתו פגישה לאולטרסאונד על מנת לראות אם יצא זקיק לדרך..
כמה ימים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום 11 - 12 למחזור
פרופ' שחר קול19/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה בהיריון שבוע 9דינה19/02/2008
שלום רב,
אני בהיריון בשבוע ה-9 לאחר הטיפול הפרייה IVF.
קיבלתי תשובה לבדיקות דם ו-TSH גבוה מאוד 10.1 כאשר T3 ו-T4 תקינים לחלוטין.
לפני מס' חודשים המצב היה דומה, TSH היה 8.25.
אמרו לי לעשות בדיקה חוזרת בעוד שבועיים, אבל לפי איך שזה מתקדם, החשש הוא שהתשובות יהיו דומות.
האם זה יכול לגרום לבעיות בהתפתחות העובר?
אודה על תשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה בהיריון
פרופ' שחר קול19/02/2008בהריון עדיף TSH בתחום הנמוך של הנורמה.
יש לשקול טיפול באלטרוקסין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטא ביום ה 14 לשאיבהרחלי19/02/2008
בוקר טוב,
הבוקר עשיתי בדיקת בטא לאחר 14 יום משאיבה והתוצאות הן:e2-522 progesteron-136
beta-hcg-29
ברצוני לדעת האם יש סיכוי להריון עם תוצאות כאלה? האם הן בסדר?
ממתינה לתשובה ,תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בטא ביום ה 14 לשאיבה
פרופ' שחר קול19/02/2008מתחיל הריון!!
מציע המשך מעקב. לחזור על הבטא כעבור יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)