מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עליית בטאאני19/02/2008
שלום
לאחר החזרת 3 מוקפאים (בני יומיים. שניים של 4 תאים ואחד של 2 תאים)
בטא ב-7.2.08 - 22 (יום 12 להחזרה)
10.2.08- 35
12.2.08- 51
14.2.08- 107
18.2.08- 463
פרוגסטרון בכל הבדיקות נע בין 30-40 (תמיכה אוטרוגסטן 100 3*3 ליום) וE2 נע בין 2000-3200
(תמיכה אסטרופם 200*3 ליום).
האם יש סיכוי להריון תקין לאור ההכפלות האחרונות או שיש חשש לתקינות ההריון בגלל העלייה "המקרטעת" בבטא בימים הראשונים.
במידה וחלילה ההריון מחוץ לרחם, מאיזה ערך של בטא אמורים לחוש בכאבים, והאם יש סימנים מחשידים נוספים פרט לכאבים (אין לי כרגע).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית בטא
פרופ' שחר קול19/02/2008כמובן שיש סיכוי להריון תקין, אם כי דינמיקת הבטא מחייבת לשלול אפשרות של הריון חוץ רחמי.
אין ערך מסוים שמעליו יש כאבים. זה מאוד אישי.
מציע המשך מעקב צמוד, ובדיקת אולטרסאונד בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרגרפיה /צילום רחםאפרת19/02/2008
שלום רב
יש לי שאלה טכנית, הרופאה הפרטית שלי שלחה אותי לצילום רחם- היסטרוסלפינוגרפיה. הייתי צריכה להמיר את ההפניה שלה להפנייה מהקופת חולים. הרופא משפחה רשם בהפנייה היסטרוגרפיה. האם היסטרוגרפיה וצילום רחם זה אותו דבר, שני מושגים המתארים אותו דבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון- היסטרוגרפיה
אפרת19/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגפן במובן גפן..
פרופ' שחר קול19/02/2008זה אותו דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הכי נכון לבצע הזרעה?חסוי18/02/2008
הוזרק לי היום אוביטרל (אחרי אקקלומין).
כמה זמן מרגע הזרקת האוביטרל יהיה ביוץ?
וגם - מתי יהיה התזמון הכי נכון לבצע הזרעה ראשונה?
הזרעה שניה?
ערב טוב ותודה מראש על תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי18/02/2008הביוץ מתרחש כ 36 שעות מהזרקת האוביטרל. הזרעה אחת כדאי לעשות לפני הביוץ ואחת אחריו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לעשות בדיקת הריון????חסוי18/02/2008
כמה זמן לאחר הזרעה ניתן לבדוק הריון?
כיצד? האם על-ידי בדיקת דם? באיזה יום?
לקחתי אקקלומין + אוביטרל - האם בדיקה ביתית תשקף נכונה (קראתי במקום כלשהו שחומרים מסויימים באוביטרל מופקים משתן של נשים כך שהבדיקת הריון לא תשקף).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי18/02/2008את הבדיקה צריך לעשות 14 יום לאחר ההזרעה, רצוי בדם. בשלב הזה לאוביטרל שניתן לפני ההזרעה אין זכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא גודל זקיקחסוי18/02/2008
שלום.
אני ביום ה-15 למחזור.
מנסה להיכנס להריון.
טופלתי באקיקלומין.
נצפה היום גודל זקיק 27 ורירית -7.
מה המשמעות???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי18/02/2008המשמעות היא שיש זקיק בשל ורירית לא רעה ( בהתיחס לכך שמדובר בטיפול עם איקקלומין )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי18/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ופרוגסטרוןאור18/02/2008
שלום,
אני בת 33, הפסקתי לקחת גלולות לפני 8 חודשים ומאז המחזור שלי לא סדיר (לפעמים אפילו פעמיים בחודש) אבל המחזור שלי כרגע מתעכב, לא קיבלתי כבר 56 יום... כאשר היו פעמיים מעט הפרשות חומות. ואין הריון :-(
לפני 9 ימים הייתי אצל הרופא והוא ראה גופיף צהוב ושלח אותי לבדיקת פרוגסטרון, התוצאה היתה 12.8 - הבדיקה התבצעה 5 ימים לאחר שנראה הגופיף הצהוב.
האם זה אומר שהיה ביוץ ? אני יודעת שהערך צריך להיות בין 10-80, אבל 12.8 הינו נמוך בטווח.. מה זה אומר ?
הרופא שלי בחו"ל, אנא תשובתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי18/02/2008הפרוגסטרון אכן נמוך, אבל מעיד שהיה ביוץ. שיבושים מסוג כזה , עם ביוץ שמתעכב או חסר ועם וסת שמתאחר הם לא דבר נדירואין להם שום משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פרוגסטורוןאפרת18/02/2008
שלום רב .
עשיתי בדיקת דם ביום ה- 24 של המחזור, כשבוע לאחר הביוץ- (נבדק על ידי ערכת ביוץ והרופאה ראתה נוזל מאחורי הרחם ואמרה שזה מעיד על התרחשות של ביוץ). התוצאה שהתקבלה- 81.4 nmol/L הבנתי שהערכים התקינים בבדיקה ביום ה- 21 הן בטווח בין 10-80 nmol/L .
1. האם חריגה זו יכולה להעיד על בעיה?
2.האם היה ביוץ?
3. מה משמעות של פרוגסטורון גבוה בתקופה זו של המחזור החודשי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת
ד''ר דוד ישי18/02/2008הפרוגסטרון הגבוה הוא מצויין ומעיד על ביוץ. אין שום משמעות לכך שהוא חורג מעט מעל לגבול העליון של הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהחסוי18/02/2008
האם מי שיש לה חצוצרה אחת חסומה צריכה לעבור היסטרוסקופיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי18/02/2008לא. הסטרוסקופיה מסתכלת על חלל הרחם בלבד. האין לה נגיעה לחצוצרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה לא תקינה של בטאאש18/02/2008
שלום רב,
ב 14 לחודש (אחרי טיפול IVF) קבלתי בטא 27
ב 16 לחודש קבלתי מחזור
ב 18 לחודש בטא 80, פרוגרסטרון 11.7, אסטרודיול 396
האם נותר איזה שהוא סיכוי להריון תקין?
תודה,
מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אש
ד''ר דוד ישי18/02/2008העליה לא מזהירה אבל להערכתי עדיין לא נסתם הגולל. הפרוגסטרון נמוך. את צריכה להעלות את מינון התרופה שאת מקבלת או לשנות אותה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf אחרי היסטרוסקופיהורד18/02/2008
שלום,
1.האם יש מניעה להתחיל טיפול ivf עם הוסת שתגיע, לאחר בדיקת היסטרוסקופיה ניתוחית (פתיחת הדבקויות) 2.האם נטילת גלולות (עם קבלת הוסת ועד שבוע לאחר ההיסטרו') מונעת גם דימום אם היה צריך להיות, לאחר ההיסטרו' הניתוחית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי18/02/2008זה אפשרי, אבל לדעתי עדיף להקדיש את החודש הזה להתאוששות הרירית ובנייתה, בעיקר באיזורים שבהם היו הדבקויות, ורק אח"כ שוב לנסות להרות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ- דחוף !!טלטל18/02/2008
שלום ד"ר,
היום יום 13 לווסת במחזור טיפול ללא פיוריגון:
E2 918 פרוגסטרון 1.6
רירית 7.8 מ"מ ובשחלה שמאלית זקיק 20*14 מ"מ
1.מתי לדעתך עתיד להתחיל תהליך הביוץ?
2.ומתי לדעתך יש לקחת אוביטרל ולעשות הזרעות?
3.שאלה נוספת, להלן תוצאות בדיקת הזרע, ורציתי לדעת האם הזרעות ישפרו את הסיכויים להיריון, או שלפי ממצאי הזרע מספיק גם לקיים יחסים ולא לעשות החודש הזרעות ?
SEMEN PH 8.5
SEMEN VISCOSITY NORMAL
SEMEN VOLUME 1 ML
SEMEN COLOUR לבן
SPERM MOTILITY 1 HR - 36.0 חלק בתנועה טובה וישרה
CONCENTRATION 85.0 תאי זרע גם בקבוצות
SEMEN WBC 0-1
MORPHO NORMAL 30.0 KRUGER STRICT
MORPHO DEF TAIL 23.0
NECK 9
IMMATURE CELLS 0
BACTERIA 0
המון תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הדס
ד''ר דוד ישי18/02/2008את ההנחיות לטיפול את צריכה לקבל מהרופא המטפל. ההערכה שלי היא שמחר כבר אפשר יהיה לקחת את האוביטרל ומחרתיים לעשות את ההזרעה. הזרע הוא זרע טוב ולדעתי אפשר גם להסתפק ביחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי...
טלטל19/02/2008בוקר טוב לך ד"ר,
הרופא שלי הנחה אותי לקחת אוביטרל אתמול (ולא היום כפי שאמרת) ולבצע את ה-IUI היום ומחר.
האם זה גם בסדר? אם הזרקתי את האוביטרל אתמול ולא היום וההזרעות מתבצעות היום ומחר האם זה מספיק או שלדעתך יש מקום לעשות גם הזרעה שלישית?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הדס
ד''ר דוד ישי19/02/2008ההנחיה שקבלת טובה ונכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסוי18/02/2008
שלום מחזור היה לי ב27.1.08 מחזור כל 29
ביוץ היה לי ב 11.02.08
קיימתי יחסים חמישי שישי שבת ראשון שני ושלישי
רציתי לדעת מתי אני יכולה לעשות בדיקת דם ?
אני 7 ימים לפני המחזור יש לי כאבים קלים כמו במחזור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 26.2
פרופ' שחר קול18/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמולנליות לקראת IVFנולינקה18/02/2008
שלום,
לאור תשובתך לצירוף תוצאות אסטרדיונל ופרוגסטרון, אני חוזרת על שאלתי ומוסיפה את הנתונים:
אני בת 37 לקראת סיבוב שלישי של הפריות (לאחר שני ילדים).
עברתי בדיקות דם והתוצאות יצאו קצת מוזרות. הבדיקות נערכות ביום ה5 של הוסת (ביום החמישי של הדימום הכבד. ביום יומיים הראשונים היו הפרשות ולמעשה היום השלישי נספר כיום הראשון של הווסת) לאחר 3 שעות של ערות.
ב2002 התוצאות היו: LH - 5.3, FSH - 6.3
ב2005 התוצאות היו: LH - 6.3, FSH - 9.4
ב2008(עכשיו) התוצאות היו: LH - 3.4, FSH - 4.1
בבדיקה האחרונה 2/2008)
אסטרדיול - 283 pmol/l
פרוגסטרון 2.6 nmol/l
יוצא לכאורה שהתוצאות רק השתפרו... והרי לא נהייתי צעירה יותר. האם יש הסבר לתופעה או שלא ערכתי את הבדיקות ביום הנכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת IVF
פרופ' שחר קול18/02/2008ערך של FSH אמין אם הערך באותו יום של אסטרדיול הוא קטן מ - 200.
מכיוון שאסטרדיול היה 283, ה - FSH שהיה 4.1 אינו משקף את המציאות.
רצוי לבצע הבדיקה מוקדם יותר במחזור.
רמת ה - FSH "האמיתית" אינה "משתפרת" עם הגיל.
בכל מיקרה, אם את לפני IVF - זה ממש לא כל כך חשוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה דחופה - לפני שאיבה ...מאד רוצה18/02/2008
בקר טוב. בעזרת השם ביום רביעי אעבור שאיבה. אתמול בלילה והיום בבוקר היו לי הפרשות שנראות כמו גושים קטנים של ריר. מה זה יכול להיות ? זה תקין ? מלחיץ אותי...היום בשעה 2100 אזריק את האוביטרל...
נא עזרתכם ותודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי18/02/2008זה נורמלי. אין לך מה להלחץ. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שחר, הריון !!תמר18/02/2008
ד"ר שחר שלום . אתמול בדיקת BHCG 160 !!!! מה הן ההמלצות לגבי פעליות גופנית בהריון? אני רצה למרחקים ארוכים עד חצי מרתון ומתחרה .האם אני יכולה להמשיך להתאמן כרגיל 5 פעמים בשבוע ריצה של שעה? האם מותר להמשיך אימוני כוח ( משקולות) ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול18/02/2008ההמלצה הכללית היא להימנע מפעילות גופנית כה מאומצת.
רצוי להקטין המינונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)