מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת דם.גלית06/02/2008
שלום רב.
לאחר 3 ימים של דימומים שאיני בטוחה באם זהו המחזור החודשי או לא, עשיתי בדיקות דם.
1. האם תוצאות הבדיקות שלהלן תואמות את היום השלישי למחזור?
2. האם הן תקינות?
ESTRADIOL(E2) 196.00 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
HCG QUANT.(S) < 2 IU/L
LH 6.41 IU/L
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 2.10 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSRTMENOPAUSAL 0.0-1.0
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין לגמרי.
פרופ' שחר קול07/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHמיכל06/02/2008
שלום רב, ביצעתי בדיקות הורמונים ביום השלישי למחזור הFSH יצא 11.10, האם זה אומר כי יש לי בעיה?<
אסטרדיול 221
LH 4.44
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
פרופ' שחר קול07/02/2008מעט גבוה, אך בגדר הנורמה.
יש מצב להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר שלוםאור06/02/2008
שלום לך נראה לי לא הבנת את כוונתי בשאלה
שאלתי אם אני לוקחת מהיום! פרוברה מתי אני אמורה לקבל מחזור
אם אני לוקחת 10 ימים
השאלה היא האם יש מצב שבו אני יבייץ טבעי
כלומר אם אני לוקחת מהיום 10 ימים ואחרי 7 ימים מסוף הכדור אני אמורה לקבל דהיינו 17 יום
אז בחישוב רגיל אחרי 3 ימים פרוברה בערך יש מצב לביוץ
האם נכון?
נ.ב פרופיל הורמונלי של שחלות פוליציסטיות -קל
יש מצבים של ביוץ טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום:
פרופ' שחר קול07/02/2008אם מדובר בבעית ביוץ - סביר שלא יהיה ביוץ.
אך אין לשלול אפשרות שכן יהיה.
אם לאחר סיום הפרוברה לא יגיע מחזור יתכן והיה ביוץ ספונטאני, ואולי גם יהיה הריון ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןחסוי06/02/2008
ברצוני לערוך מחר בדיקת הריון בייתית, מחר יהיה היום ה-13 מיום הביוץ המשוער לאחר איקקלומין ואוביטרל. 1. האם הבדיקה מוקדמת מידי (למרות שעל גבי האריזה מצוין שניתן לבצעה 10 ימים לאחר הפריית הביצית)? 2. האם קיום יחסים היום בלילה יכול לגרום לשיבוש תוצאות הבדיקה מחר (שאריות זרע שישפכו עם השתן הראשוני)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון
פרופ' שחר קול06/02/20081. הבדיקה לא תהיה אמינה במאת האחוזים.
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת לאברי האגן הקטן-חסוי06/02/2008
רחם-37*32*41 מ"מ,מרקם סדיר,גבולות שמורים.
מנח:קדמי,קו הד אמצעי:נצפה
אנדומטריום:קוטר בחתך רוחבי 9 מ"מ.(הרחם ללא ממצא חריג)
שחלה ימנית:33*19,מרקם סדיר ציסטות לא נצפות.
נצפה זקיק בקוטר 14 מ"מ לא צלול.
שמאלית:23*18 מ"מ מרקם פוליצסטי
נצפים זקיקים קטנים מ-5 מ"מ בקוטרם.
לא נצפה נוזל בדוגלס.
האם הבדיקה תקינה?
מה הכוונה לזקיק לא צלול?והאם ניתן להסיק שהביוץ מתקרב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת לאברי האגן הקטן-
פרופ' שחר קול06/02/2008באופן כללי - הבדיקה תקינה.
יש לעקוב אחר הממצא הלא צלול. קשה לדעת למה הכוונה.
קשה לקבוע האם הביוץ מתקרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת לאברי האגן הקטן
חסוי07/02/2008האם חתך רוחבי של 9 מ"מ ביום ה-14 מתחילת המחזור הינו תקין?
לשאלתי עבור ההגדרה "לא צלול" טענה הרנטגנאית שהוא עומד ליפול,מה ניתן להסיק מכך?
והאם יש אפשרות שזקיק אחר יתפתח במקומו?
לגבי השחלה השמאלית בה הגדירה מרקם פוליצסטי,מה הכוונה?
יש לציין כי המחזור סדיר כל 31 יום.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת לאברי האגן הקט
פרופ' שחר קול07/02/2008רירית בעובי של 9 ממ - תקין.
לגבי השאר - טוב מראה עיניים...
אם הוסת סדיר ויש ביוץ - מרקם "פוליציסטי" הוא חסר משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור06/02/2008
שלום לך
אם נגיד אני לוקחת מהיום פרוברה(על מנת לקבל מחזור)
ואח"כ אמורה לקחחת איקקלומין
כאמור אם התחלתי היום
תוך כמה זמן אני אמורה לקבל מחזור(לוקחת פרוברה 2 כדורים ביום -10 ימים)
והאם יכול להווצר ביוץ עקב המחזור שאמור להיות
ומתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה
פרופ' שחר קול06/02/2008המחזור אמור להגיע ימים ספורים לאחר סיום הטיפול בפרוברה.
יש לקוות כי הטיפול באיקקלומין יביא לביוץ והריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילהמימי06/02/2008
יום לאחר החזרת עוברים בIVF החלקתי ברחוב ונפלתי, האם יכול לפגוע בסיכויי ההצלחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול06/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםג'ודי06/02/2008
שלום רב
לצערי הטיפול האחרון לא הצליחאבל ברצוני לדעת למה
שאבו לי 12 עוברים, מתוכם שרדו 10
החזירו לי 3 וכל השאר לא שרדו להקפאה
מה יכולה להיות הסיבה.
טופלתי בגונל אפ, צטרוטייד ולובריס. ואני בת 37
מה הסיכויים שלי להצליח פעם הבא והאם יש לכם אולי עצה בשבילי
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ודי שלום:
פרופ' שחר קול06/02/2008הסיכוי להריון בגיל הוא בערך 30% - 35% למחזור טיפול.
כלומר, לצערנו, רוב הניסיונות ניכשלים.
קשה מאוד לייעץ לך פרטנית בלי לראות את כל המסמכים הרלוונטיים , ובעיקר את רישומי המעבדה.
מכיוון שהשחלות שלך מגיבות היטב, יש סיכוי טוב להצלחה בהמשך.
מציע להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אתה ממש מעודד
אני07/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלג'ודי, את לא צריכה להיות צינית
טלי07/02/2008הרופא נותן לך את האחוזים האמיתיים, את לא צריכה להיות צינית. מה את רוצה, שישקר אותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבת, אולי, שהתשובה אינה צינית?
גלית07/02/2008סתם תודה...?
ניסית לקרוא אותה אחרת? כי לי היא לא נשמעה צינית בכלל...
לא נראה לי שבחורה בת 37 לא תהיה מודעת ל % הסיכויים שלה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי הזרעהאני06/02/2008
צהרים טובים,
עברתי הזרעה ב - 22.1 (לפני 16 יום)
קיבלתי אנדומטרין (3 פעמים ביום) מיד אחריה עקב דימום קל בביוץ
בשתי הזרעות קודמות יחד עם אנדומטרין החל המחזור 14-15 יום אחרי ההזרעה
הפעם ביום ה - 14 החלו הפרשות חומות, פעם יותר ופעם פחות. היה גם מקרה דימום בודד
רק מחר אוכל לעשות בדיקת דם (17 מההזרעה, 19 מהאוביטרל)
עשיתי כרגע בדיקה ביתית שיצאה שלילית
האם בהכרח איני בהריון? (הייתי צריכה "לקבל" לפני יומיים)
האם יש טעם בבדיקת הדם?
האם ההפרשות החומות נובעות מהתמיכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון אחרי הזרעה
פרופ' שחר קול06/02/2008הספקולציות מיותרות.
מציע לבצע בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאפטילאנונימית06/02/2008
לרופאים שלום,
אני לקראת שאיבה שנייה והרופא אמר לי להתחיל להזריק דקאפטיל מהיום הראשון למחזור ומהיום השלישי להזריק גם פיורגון.
למה משמש הדקאפטיל? בשאיבה הראשונה לא הייתי צריכה להזריק אותו,האם יש לזה השפעה על האיכות של הביציות?על הכמות?
שאלה נוספת-איפו מזריקים את הדקאפטיל גם באזור הבטן כמו הפיורגון?האם אפשר להזריק אותם ביחד?אם לא, אז כמה זמן הפרש?
תודה רבה,עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול06/02/2008דקפפטיל משמש בעיקר למניעת ביוץ מוקדם.
לא אמורה להיות השפעה מהותית על כמות הביציות או איכותן.
דקפפטיל מוזרק מתחת לעור. אפשר באזור הבטן, ובאותו זמן שמזריקים פיורגון. רצוי בשעה קבועה ביממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מחזור אחרי גלולותטלי06/02/2008
לרופאים שלום רב, אני בת 29. התחלתי לקחת גלולות בגיל 19 ולפני זה היו מחזורים לא סדירים. לקחתי רצוף עד לפני 6 חודשים כי אנחנו רוצים ילד. מאז לא הגיע לי מחזור חוץ מהמחזור הראשון מיד כשהפסקתי. גם לא נכנסתי להריון. האם אני צריכה ללכת לרופא פוריות. האם יש כדורים שיכולים להחזיר לי את המחזורים הסדירים שהיו לי בזמן הגלולות אבל לאפשר לי להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מחזור אחרי גלולות
פרופ' שחר קול06/02/2008מדובר כנראה על בעיית ביוץ.
יש מקום לברור מסודר.
לבעיית ביוץ יש טיפולים מצויינים, כך שיש סיכוי טוב להשיג ביוץ והריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול היקר: תודה רבה ועוד שאלה
טלי06/02/2008תודה לך על תשובתך. האם הבירור שאתה מדבר עליו צריך לעשות אצל רופא פוריות? נשים? משפחה? ומה לגבי הטיפול? בתודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא נשים ראשוני
פרופ' שחר קול06/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובהשירה06/02/2008
בוקר אור רופאים יקרים!
האם אפשר לוותר על הפרוגינובה בהחזרת מוקפאים לאחר בטא חיובי?
קראתי כי הדעות חלוקות באשר למתן התרופה. ישנם רופאים(במיוחד בחו"ל) שאינם נותנים התרופה וישנם הנוהגים שכן. האם נשקפת סכנה לאבד את ההריון במידה ולא משתמשים בפרוגינובה?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה
פרופ' שחר קול06/02/2008במחזור הפשרה הפרוגינובה הכרחית!!!
אין מקור אחר לאסטרדיול!!!
חייבים להמשיך בטיפול ללא הפסקה (במקביל לתכשיר המכיל פרוגסטרון) לפחות עד שב' 9 להריון (7 שבועות לאחר החזרת העוברים).
לא לבלבל עם מחזורים טריים ששם הסיפור שונה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהחסוי05/02/2008
בת 36 פרופיל הורמונלי תקין בדיקת זרע בטווח הנורמה הוצע לי לעשות הזרעה ...
שאלתי מהי בדיוק הפעולה ,ומהו סכויי ההצלחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול05/02/2008מדובר בשטיפת הזרע והכנתו במעבדה להזרעה תוך רחמית.
ההזרעה מתבצעת ע"י החדרת צינורית דקה לחלל הרחם, והזרקת הזרע השטוף לחלל הרחם.
סיכויי ההצלחה: כ - 15% למחזור טיפול. בממוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורגלית05/02/2008
שלום לכם,
אני לאחר 2 הזרעות וגרידה. לאחרונה הוסת שלי שונה מהוסת שאני זוכרת מתקופת הגלולות. אין לי כמעט דימום והוסת קצרה יותר. ציפיתי לדימום חזק אחרי הגרידה, אבל לא...
אני יודעת שבמהלך הוסת הרירית מתפרקת ויוצאת. האם עצם זה שאין לי דימום חזק מעיד על רירית דקה?
האם זה שיש לי דימום חלש אומר שהגוף והרחם לא מתנקים כמו שצריך?
אשמח לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול05/02/2008יתכן והרירית דקה לאחר הגרידה שעברת.
אין קשר ל"התנקות הגוף והרחם".
רצוי לבדוק הרירית באולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתמעיין05/02/2008
בת 26. נשאית X שביר. המחזורים הקודמים שלי היו 30, 28 , 26 ו 26 יום (לפני כן גלולות). ..לפיכך התחלתי לבדוק בערכת הביוץ כבר ביום התשיעי והיום זהו כבר יום 12! ואני לא רואה שום פס בפס הבדיקה . אתמול והיום אני רואה משהו בהיר בפס הבדיקה חלש מהביקורת. האם יכול להיות שאני לא מבייצת החודש? האם אני יכולה עוד לבייץ בהמשך (אני ממש מפחדת מעקרות מוקדמת...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול05/02/2008כן, אם המחזור עד 30 יום הביוץ יכול להיות ביום 16.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)