מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקפאת עובריםג'ודי03/02/2008
בוקר טוב
האם לעוברים שהוקפאו בדרגה 2,3 יש להם סיכוי להמליח בהמשך
בהחזרה הבאה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת עוברים
פרופ' שחר קול03/02/2008בוודאי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילרחלי02/02/2008
ערב טוב ושבוע טוב.
ברצוני לשאול האם ניתן להזריק את ה"פרגניל" עם מחת תת עורית בבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רחלי
ד''ר דוד ישי02/02/2008למיטכ ידיעתי ניתנת הפרגניל רק במתן תוך שרירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות האוטרוגסטןשירה02/02/2008
שבוע טוב רופאים יקרים!
האם זה קריטי להסתפק באוטרוגסטן כתמיכה לרירית בלי הפרוגינובה? מדוע במחזור טיפולים הקודם הסתפקו הרופאים בנרות בלבד?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי02/02/2008התמיכה הרגילה במחזורים של טיפולי פוריות ו IVF היא ע"י פרוגטרון בלבד ( אוטרוגסטאן ). כאשר מכינים את הרחם לקראת החזרה של עוברים מוקפאים, חייבים להכין את הרחם גם עם אסטרוגן ( פרוגינובה ) וגם עם פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvלינוי02/02/2008
שלום רב!
ברצוני לברר אם בזמן נתינת הזרע בעלי היה חולה ב cmv וכתוצאה מכך בזמן ההפרייה גם כן:
1. האם מחלת ה - cmv עלולה לעבור בזרע וכתוצאה מכך להדביק את העובר או חלילה העובר יכול כתוצאה מכך להיווצר פגום?
2. כיצד ומתי ניתן לבדוק באופן ודאי ומוחלט כי העובר אינו פגוע?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv
פרופ' שחר קול02/02/2008הדבקה ב - CMV מתרחשת בזמן ההריון, כאשר וירוס ה - CMV עובר את השיליה ומדביק את העובר.
גבר החולה ב - CMV לא יגרום למחלה בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עובריםיונית01/02/2008
שלום,
1. האם הקפאת עוברים למשך זמן (בלתי מוגבל) כרוכה באיזו שהוא תשלום?
וכמה?
2. כמה זמן ניתן לשמור על העוברים המוקפאים?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת עוברים
פרופ' שחר קול01/02/2008כן. תנאי התשלום ומשך הזמן - יש לברר ביחידת ה - IVF.
עוברים קפואים ניתן לשמור לעד.
אין הוכחות לירידה ביכולתם להפוך להריון תקין עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהיונית01/02/2008
שלום,
1. רציתי לדעת מה ההבדל בין היסטרוסקופיה אבחניתית לבין היסטרוסקופיה ניתוחית?
2. האם ניתן באמצעות האבחנתית לראות דברים ולטפל כבר כניתוחית באותו הזמן?
3. איך מתבצעות הבדיקות? האם יש צורך באישפוז?
בתודה לתשובתכם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
פרופ' שחר קול01/02/2008אבחנתית - ניתן לבצע באופו אמבולטורי, ללא אישפוז, ללא הרדמה. הבדיקה אורכת 2 - 3 דקות.
ניתוחית - לרוב מחייבת אישפוז והרדמה.
בעתיד הקרוב יהיה ניתן לבתע פעולות מסויימות ללא הרדמה וללא אישפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות ויעוץשרית01/02/2008
שלום לרופאים הנכבדים,
בת למעלה מ-44.
מרבית טיפולי ה- IVF הניבו הריונות לא מוצלחים וללא לידה.
תרומת ביצית כשלה.
האם יש טעם להמשיך וכיצד?
תודה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות ויעוץ
פרופ' שחר קול01/02/2008מציע לברר תקינות רירית הרחם וחללו, ולהמשיך בתרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שרית01/02/2008תודה על תשובתך.
כיצד מתבצעת הבדיקה?
האם כוונתך לצילום רחם שהרי אף פעם לא הופניתי, נאמר כי אין צורך בה...
רירית הרחם טרם ההחזרה תקינה תמיד, כך נאמר לי, בכל אופן.
שוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/02/2008צילום רחם, היסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין וחוסר פוריותדנה01/02/2008
עברנו מספר הזרעות עם איקקלומין עם רופא הנשים שלי. עכשיו התברר כי יש לי עודף פרולקטין. מה המשמעות של זה מבחינת הפוריות? האם צריך עכשיו לעבור לרופא פוריות? האם יכול להיות שלא אוכל ללדת בגלל זה. חוץ מזה הכל בסדר, כל הבדיקות שלי ושל בעלי תקינות. אני בת 26 בלי ילדים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין וחוסר פוריות
פרופ' שחר קול01/02/2008רצוי לדעת מה הרמה.
מניסיוני - לרוב העליה בפרולקטין היא חסרת משמעות, בעיקר אם יש ביוץ ספונטאני.
בערכים מאוד גבוהים יש מקום לברור נוסף של איזור ההיפופיזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה02/02/2008תודה על התשובה שלך. אני לא יודעת אם הערכים גבוהים מאד או לא רק שמעל לנורמה כך נאמר לי. 4500mlu/l . מחזורים לא סדירים בכלל ותקופה של 9 חודשים בלי מחזור בכלל. אני לא יודעת לגבי ביוץ כן או לא. האם זה קשור לבעיות להכנס להריון שלנו? האם לפנות לרופא פוריות עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין
פרופ' שחר קול02/02/2008זה ערך גבוה הדורש ברור וטיפול.
יתכן וזו הסיבה למחזורים לא סדירים.
ממליץ לפנות בהקדם לרופא פוריות או אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרוגינובה מכה שניתשירה31/01/2008
לילה טוב רופאים יקרים
האם ייתכן שהפרוגינובה היא שמחוללת רעות בקיבתי ובגופי? מאז שאני נוטלת אותה(3 פעמים ביום), אני סובלת מגזים בלתי אפשריים שלא היו לי מעולם וכן מפצעים בגב.
מה לעשות? ואני מצטמררת שזו רק ההתחלה.
ידוע לי שיש תחליפים, השאלה האם הפרוגסטרון שבכדור הוא שאחראי לצרות? ואם אחליפו, הרי גם בתחליפים קיים הפרוגסטרון.
אנא עזרתכם
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרוגינובה מכה שנית
פרופ' שחר קול01/02/2008יש אולי בלבול, שכן פרוגינובה אינה מכילה פרוגסטרון, אלא רק אסטרדיול.
אם יש תופעות לוואי ניתן לנסות תחליפים.
יש גם אסטרדיול במדבקות (אבורל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםמעיין31/01/2008
האם תאומים בשק היריון אחד (שניים חלבון ושניים אמניון שליה אחת)
האם הם בהכרח זהים??? אין מצב שהם בן ובת????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ' שחר קול01/02/2008בהכרח זהים, אם התפתחו מביצית אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרה תוצאות בדיקת אולטרסאונד@@@אור31/01/2008
פרטי בדיקה בדיקת אגן קטן
גישת בדיקה: ביטנית וגם וגינלית
רחם\דוגלס
מנח הרחם :אחורי
גודל רחם- 44X28X39מ"מ
רקמת רחם:
תקין
רירית רחם
בעובי:6.1 מ"מ
תיאור הרירית :סדירה
דוגלס:
ללא נוזל
שחלה ימנית
הודגמה
בגודל: (מ"מ)28X20X מ"מ
מבנה: זקיקים קטנים מרובים
טפולה ימנית
ממצא טפולתי:
נצפה ממצא צלול .נראה בצמוד לשחלה
בגודל: (מ"מ) 21X18X מ"מ
שחלה שמאלית
הודגמה
בגודל: (מ"מ)30X22X מ"מ
מבנה: זקיקים קטנים מרובים
הערות לבדיקה:
אבחנות פעולה:אץס אגן קטן גניקולוגיה US
שאלות: האם היה או ניתן לראות לפי זה זמן ביוץ?
האם יש אבחנה של שחלה פוליצסטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרסאונד
פרופ' שחר קול01/02/2008בשתי השחלות יש זקיקים קטנים מרובים.
יתכן ומדובר בבעית ביוץ.
לא ניתן לדעת את זמן הביוץ לפי הבדיקה, אם בכלל היה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה עם גונל שנכשלהמירי31/01/2008
תודה רבה על התמיכה,אני לא מבינה למה זה לא הצליח ?? הביוץ טבעי ,רירית רחם תקינה ,יש לי אנדומטריומה קטנה ,לפני ההזרעה היו לי ארבעה זקיקים 17.17.18.18 ולמחרת התבקשתי לקחת אוביטרל ויומים אחרי הסופרפקט התבקשתי לקחת סופרפקט.מדוע לדעתך זה חריג??? איך העיר לרופא על הסופרפקט.לא כדאי לסמוך על השיקולים שלו,הוא רופא מצוין משכמו ומעלה ולא נעים לי לומר לו זאת.צה עושים? [יש לומר שזו לא הפעם הראשונה ששמעתי שהסופרפקט לא מתאים?]אולי בעקבות זה לא הצליח ההזרעה??????אני צריכה לעבור מעקב זקיקים לראות שאין ציסטות בעקבות הגונל,מה הסיכוים לציסטות שזו ההזרעה הראשונה על בסיס גונל,[שתי ההזרעות היו על בסיס המחזור ונכשלו]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה עם גונל שנכשלה
פרופ' שחר קול01/02/2008השימוש בסופרפקט לתמיכה לוטאלית הוא חדשני, ומבוסס על מאמרים להופיעו לאחרונה. השימוש בפרוגסטרון הוא המקובל יותר.
בכל אופן, זו לא הסיבה שאין הריון.
למעשה, אין כל הוכחה שנחוצה תמיכה לוטאלית בסוג הטיפול שעברת.
מציע להניח את הכישלון מאחור, וללכת קדימה עם תחושה של אופטימיות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה שנכשלה על בסיס גונלמירי31/01/2008
עברתי לפני כשבועים הזרעה על בסיס גונל [נצפו 4 זקיקים 17.18.17.18 ,למחרת התבקשתי לקחת גונל ויומים אחרי ההזרעה התבקשתי לקחת סופרפק [יש לצין שזו הזרעה ראשונה על בסיס גונל ,2 הזרעות הקודמות היו על בסיס מחזור החודשי,בדיקת הזרע טובה,יש לי אנדומטריומה קטנה,למה ההזרעה נכשלה אע"פ שהיו 4 זקיקים ואני מביצת טבעי,אתמול 13 יום אחרי ההזרעה עברתי בדיקת הריון ויצא שלילית ,היום הבחנתי בכתמים חומים עד כהים ודימומים,האם זה תחילתו של מחזור ? אם יש סיכוים שיש בכל זאת הריון? אע"פ שהבדיקה יצאה שלילית,הבנתי שנשים בהריון אין להן הפרשות חומות ודמיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי31/01/2008יכולות להיות סיבות רבות לכשלון להרות. אבל תזכרי. גם כאשר הכל אופטימלי, הסיכויים להרות רחוקים מ 100% ואפילו מ 50% . אז לא הייתי מתיאש. בכל מקרה את הבדיקה צריך לעשות 14 יום לאחר ההזרעה ( הייתי מחכה אפילו יום נוסף ) ודימום בשלבים מוקדמים של הריון תקין הוא תופעה לא נדירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשג'ודי31/01/2008
שלום דר'
אני 8 ימים אחרי החזרה וכבר 3 ימים יש לי כאבי ראש חזקים
אני סובלת ממגרות אבל ברצוני לדעת האם זה קשור למשהו או אולי זה סתם מיגרנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ג'ודי
ד''ר דוד ישי31/01/2008לא נראה לי קשר בין הטיפול לכאבי הראש, למעט האפשרות שהכאבים הם תוצאה של המתח סביב הסיכויים להצליח בטיפול או לא. בכל מקרה יש תרופות שניתן לקחת אפילו בהריון ובודאי במצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני זקיקים מובילים וביוץד31/01/2008
שלום רב. במעקב ביוץ נצפו שני זקיקים מובילים בקוטר 22 מ"מ ו- 20 מ"מ. האם, בהנחה ששניהם יבייצו, הם בהכרח יבייצו בו זמנית, או שמא תיתכן אפשרות שהקטן יותר יבייץ יום לאחר הגדול יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד
ד''ר דוד ישי31/01/2008שני הזקיקים יבייצו בעקרון די ביחד. יתכן פער של מס' שעות. לא בהכרח, יבייץ הזקיק הגדול יותר קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)